İş Dünyası

İş Dünyası

Son dakika iş dünyası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iş dünyası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iş dünyası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Dünyası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş dünyası gelişmeleri de dahil olmak üzere 496 iş dünyası haberi bulunmuştur. Tüm iş dünyası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 28. sayısı, 5 Nisan tarihinde çıktı.
5.04.2024 Ekonomi
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama Asgari ücrete ara zam ve mesai ücretleriyle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
11.03.2024 Çalışma Hayatı
Patronlara önemli uyarı yapıldı! Kurala uymayana para cezası kesilecek
Patronlara önemli uyarı yapıldı! Kurala uymayana para cezası kesilecek Kişisel Verilerin Korunması Kurulu, 2023 yılı için veri sorumlularının VERBİS'e kayıt ve bildirim yükümlülüklerinde dikkat etmeleri gereken yeni kriterler ve mali sınırları belirledi. Yıllık çalışan sayısı 50'den fazla olan veya mali bilançosu 100 Milyon TL üzeri olan kurumlar, VERBİS kaydı yapmakla yükümlü. Öte yandan yükümlülüklerini yerine getirmeyene para cezası kesilecek.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz İş dünyası Cumhuriyetin 100’üncü yılına, global ekonomide durgunluk beklentilerine rağmen yüksek motivasyonla girmişti. Sanayiciler üretim ve ihracat artışıyla küresel bir ekonomik güç olma vizyonuna odaklanmış durumda.
29.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Türk-Amerikan İş Konseyi 13'üncü Türkiye Yatırım Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi, nominal olarak ise 17. büyük ekonomisiyiz. Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz" dedi.
21.09.2023 Gündem
Türk özel sektörü New York’ta konuşuldu
Türk özel sektörü New York’ta konuşuldu Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından, Goldman Sachs ev sahipliğinde ABD’nin New York kentinde düzenlenen 13. Türkiye Yatırım Konferansı’nda Türk özel sektörü konuşuldu.
20.09.2023 Ekonomi
İş dünyasını yakından ilgilendiren teminat senedi kararı! Ciddi zarar ettiriyor
İş dünyasını yakından ilgilendiren teminat senedi kararı! Ciddi zarar ettiriyor Teminat senetleriyle ilgili dikkat çeken karar. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu; senette yazılı “teminattır” kelimesinin, neyin teminatı olduğuna ilişkin bir açıklama belirtilmedikçe, tek başına senedin teminat senedi olduğu anlamına gelmeyeceğine hükmetti. Avukat Cansen Erdoğan konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak bilinmeyen detayları aktardı.
3.06.2023 Ekonomi
İş dünyasına deprem bölgesi için yol haritası! Teşvik sağlanmalı
İş dünyasına deprem bölgesi için yol haritası! Teşvik sağlanmalı Deprem felaketinin ardından yüz binlerce kişi işsiz kaldı ve farklı bölgelere göç etti. Afetin ardından o bölgenin yeniden kalkınması gerekiyor. Depremzedelerin ise yaralarını sarması ve iş hayatında aktif yer alması için ek kontenjan, teşvikler, uzaktan çalışma modelleri gibi çözüm önerileri getiriliyor.
20.02.2023 Ekonomi
İş dünyası darbelere karşı tek ses
İş dünyası darbelere karşı tek ses Hain darbe girişiminin yıl dönümünde iş dünyasından darbelere karşı tek ses yükseldi.
15.07.2022 Ekonomi
Türkiye’nin 'En Etkin 50 CFO’su' belli oldu
Türkiye’nin 'En Etkin 50 CFO’su' belli oldu DataExpert katkılarıyla BMI Business School tarafından 2016 yılından bu yana yürütülen, Türkiye’nin finans alanında en önemli karar alıcılarının belirlendiği “En Etkin 50 CFO” araştırmasının sonuçları açıklandı. Binden fazla şirketin finansal performansları ve bireylerin etkinlikleri değerlendirilerek hazırlanan listede, yöneticilerin yüzde 28’ini kadınlar oluşturuyor. Bu yıl iş dünyasına yeni bir soluk getiren Milliyet Executive iş birliğiyle hazırlanan En Etkin 50 CFO’nun yüzde 42’si yüksek lisans mezunu ve yüzde 80’den fazlası yerli şirketlerde görev alıyor.
3.02.2022 Ekonomi
KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Önemli adım, nakit yerine...
KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Önemli adım, nakit yerine... KDV ile ilgili son dakika açıklaması! İş dünyası uzun süredir bekliyordu. KDV alacağı konusunda önemli bir adım atıldı. İş dünyası Gelir İdaresi'ne, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na devreden tutarla birlikte 168 milyar liraya ulaşan KDV alacağı için nakit yerine "çek" formülünü önerdi.
6.10.2021 Ekonomi
İnsan Kaynakları Liderlerinin Büyük Buluşması CHRO Summit 1 Haziran’da düzenlenecek
İnsan Kaynakları Liderlerinin Büyük Buluşması CHRO Summit 1 Haziran’da düzenlenecek İş dünyasının önde gelen yöneticileri, Fortune Türkiye & DataExpert iş birliği ve BMI organizasyonuyla 1 Haziran’da düzenlenecek CHRO Summit 2021’de bir araya gelecek. RESHAPE temasıyla düzenlenen zirvede pandeminin etkisiyle ortaya çıkan yeni düzende çalışma hayatının geçireceği dönüşüm ve şirketlerin bu dönüşüme nasıl ayak uyduracağı gibi konular ele alınacak.
28.05.2021 Ekonomi
İş dünyasından ABD Başkanı Joe Biden'a tepki!
İş dünyasından ABD Başkanı Joe Biden'a tepki! İş dünyası ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi. İş dünyasının önde gelen isimleri adeta tek ses olarak ABD Başkanı Biden,ı kınadı.
24.04.2021 Gündem
Emeklilik ve memurluk ile ilgili flaş karar! Artık değişti
Emeklilik ve memurluk ile ilgili flaş karar! Artık değişti Emeklilik, memurluk, iş dünyası ve birçok konuyu kapsayan Ekonomi Reformlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm Türkiye ile paylaştı. İş dünyası ise açıklanan reformlar hakkında olumlu düşüncelerini beyan etti. Ekonomideki yeni yol haritasına ilişkin adımları ‘ezber bozan kararlar’ olarak yorumlayan iş dünyası, yatırımcıların Türkiye’ye güveninin artacağını ve geçen yılın 3. çeyreğinde başlayan V tipi toparlanmanın hız kazanacağını dile getirdi.
13.03.2021 Ekonomi
AB'den flaş Türkiye açıklaması: Bir parçası olmalı...
AB'den flaş Türkiye açıklaması: Bir parçası olmalı... Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türk ve AB iş dünyası arasındaki entegrasyona dikkati çekerek, "Türkiye, Gümrük Birliği'nin bir parçası ve AB üye adayı olarak AB'nin daha sürdürülebilir yeşil ekonomisinin bir parçası olmalı." değerlendirmesinde bulundu.
10.03.2021 Dünya
Hesaba yatacak! KOBİ’ye 1.5 milyonluk destek
Hesaba yatacak! KOBİ’ye 1.5 milyonluk destek Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye ve Suriye sermayeli KOBİ’lerin iletişiminin artırılması ve bu sayede birlikte çalışma kültürünün geliştirilmesi amacıyla Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu SPARK iş birliği ile “Dayanıklı KOBİ’ler, Güçlü Yarınlar” projesini hayata geçirdi. Katar Kalkınma Fonu - Qatar Fund For Development (QFFD) tarafından finanse edilen proje kapsamında, her bir katılımcı firmaya 30 bin TL olmak üzere toplam 1.5 milyon TL fon sağlanacak. Fon dijital dönüşüm süreçlerinin iyileştirilmesi ve projenin eğitim süreçlerinde belirlenen altyapı eksikliklerinin giderilmesi amacıyla kullanılacak.
15.02.2021 Ekonomi
Bakan Elvan ve Gül'den önemli toplantı!
Bakan Elvan ve Gül'den önemli toplantı! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, iş dünyası görüşmelerinin ikinci toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimiyle bir araya geldi.
28.11.2020 Ekonomi
Bakan Albayrak: Bankaların taahhütlerinin takipçisiyiz
Bakan Albayrak: Bankaların taahhütlerinin takipçisiyiz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bankaların taahhütlere aykırı uygulamasıyla karşılaşan vatandaşların, durumlarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) şikayet hatlarına aktarabileceğini bildirdi.
26.03.2020 Ekonomi
İş dünyası 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketini değerlendirdi
İş dünyası 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketini değerlendirdi İş dünyası temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sonrası açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirdi.
18.03.2020 Ekonomi
180 milyar dolara ulaştı! İş dünyasından açıklamalar peş peşe geldi
180 milyar dolara ulaştı! İş dünyasından açıklamalar peş peşe geldi Türk ekonomi ve iş dünyasının temsilcileri zorlu geçen 2019 yılının ardından 2020 yılının daha pozitif geçeceğini ve Türkiye'nin yeniden yüzde 5 seviyelerinde bir büyüme performansına ulaşabileceğini düşünüyor.
20.12.2019 Ekonomi
İş dünyasından Barış Pınarı Harekatı'na destek!
İş dünyasından Barış Pınarı Harekatı'na destek! İş dünyasından Barış Pınarı Harekatı’na yönelik destek mesajları geliyor.
11.10.2019 Ekonomi
Erdoğan-Trump görüşmesindeki gelişmeler iş dünyasını mutlu etti
Erdoğan-Trump görüşmesindeki gelişmeler iş dünyasını mutlu etti Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan görüşmede sağlanan ilerlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.
29.06.2019 Dünya
MEB meslek liselerinin tüm alanlarında iş dünyası ile el sıkıştı
MEB meslek liselerinin tüm alanlarında iş dünyası ile el sıkıştı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bakanlık olarak meslek liselerindeki tüm alanlarda iş dünyası ile iş birliği yaptık. Meslek liselerinde 53 alanda iş dünyası ile imzalanmış 128 protokol yürütüyoruz" dedi
14.05.2019 Eğitim
İş dünyası 'Yapısal Dönüşüm Adımları'nı nasıl değerlendirdi?
İş dünyası 'Yapısal Dönüşüm Adımları'nı nasıl değerlendirdi? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"a ilişkin iş dünyasından açıklamalar geldi.
11.04.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İş Dünyası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş dünyası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.