Şekerleme

Şekerleme

Son dakika şekerleme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şekerleme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şekerleme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şekerleme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şekerleme gelişmeleri de dahil olmak üzere 464 şekerleme haberi bulunmuştur. Tüm şekerleme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tadına bakmak için Adana'ya akın ediyorlar! Kilosu 650 liradan satılıyor
Tadına bakmak için Adana'ya akın ediyorlar! Kilosu 650 liradan satılıyor Kentte lokum, cezerye, helva ve şekerleme üreten Yeni Uğur, müşterilerinin bol Antep fıstıklı ve çikolatalı lokum talep etmesi üzerine hünkar lokumunu üretti.
5.05.2024 Adana
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır?
Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, Ramazan Bayramı'na neden Şeker Bayramı denir? Ramazan Bayramı’nda neden şeker dağıtılır? Ramazan Bayramı’na neden Şeker Bayramı deniliyor, Şeker Bayramı ismi nereden geldi? Türkiye'de yıllardır süregelen Ramazan Bayramı mı, yoksa Şeker Bayramı mı adının tercih edilmesi gerektiği tartışması bayrama az bir süre kala yeniden gündeme geldi. Peki, Ramazan Bayramı'na neden Şeker bayramı deniliyor? Şeker Bayramı ismi nereden gelmiştir, ramazan bayramında neden şeker dağıtılır?
5.04.2024 Yaşam
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
Naoh (Sodyum Hidroksit) Kullanım Alanları Nelerdir? Naoh Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Naoh (Sodyum Hidroksit) Kullanım Alanları Nelerdir? Naoh Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Sodyum hidroksit kimya endüstrisinde çok sık kullanılan bir kimyasal maddedir. Endüstride, NaOH, kağıt ve selüloz, petrol rafinasyonu, metal işleme, deterjan üretimi, gıda işleme ve ilaç üretimi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Kağıt ve selüloz endüstrisinde, NaOH, odun hamuru ağacından çıkarılması için kullanılan bir kimyasal maddedir.
29.01.2024 Yaşam
Pasta Şefi Atonio Bachour kimdir? MasterChef jüri konuğu Atonio Bachour nereli, kaç yaşında?
Pasta Şefi Atonio Bachour kimdir? MasterChef jüri konuğu Atonio Bachour nereli, kaç yaşında? Ödüllü Pasta şefi Antonio Bachour MasterChef All Star'a konuk oldu. MasterChef Türkiye'ye konuk jüri olarak katılacak isim olan Antonio Bachour hakkındaki araştırmalar hızlandı. 2011 yılında Amerika'nın en iyi on pasta şefinden biri seçilen, 2011 ödülüne da aday gösterilerek 2012 Pişirme ve Pastacılık Yenilikçisi Zest Ödülü'nü kazanan Atonio Bachour merak ediliyor. Peki, Antonio Bachour kimdir, nereli, kaç yaşında? Pasta şefi Antonio Bachour’ın hayatı…
11.11.2023 Televizyon
3 operasyonda, 74 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi! Büyük darbe
3 operasyonda, 74 milyon lira değerinde uyuşturucu ele geçirildi! Büyük darbe Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda 58 kilogram kokain, 30 kilogram morfin, 12 kilogram metamfetamin olmak üzere toplam 74 milyon lira değerinde 100 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
21.10.2023 Yaşam
6 Ekim halka arz var mı? 2-6 Ekim halka arz takvimi: Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri?
6 Ekim halka arz var mı? 2-6 Ekim halka arz takvimi: Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri? Halka arz takvimi vatandaşların gündeminden düşmüyor. Bu haftanın halka arz olacak firmaları merak ediliyor. SPK'nın hangi halka arz başvurularını onayladığı halka arzlar yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Peki, Bugün halka arz var mı? 6 Ekim halka arz olacak şirketler neler? Ekim ayı halka arz takvimi belli mi?
5.10.2023 Ekonomi
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu İspanya’daki ekonomik krizden bir zamanlar siesta ve öğlen tembelliğini sorumlu tutan Almanlar, şimdi aşırı sıcaklarla birlikte siestanın faydalı olup olmayacağını konuşuyor.
22.07.2023 Sağlık
Bayram öncesi çikolata ve şekerleme hakkında tüketicilere tavsiyeler
Bayram öncesi çikolata ve şekerleme hakkında tüketicilere tavsiyeler Türkiye’deki hediyelik ve ikramlık çikolata ve şekerleme tüketimi hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşan Ülker Pazarlama Üst Yöneticisi (CMO) Mustafa Kabakçı, Marmara Bölgesi’nin hediyelik ve ikramlık çikolata satışlarında yüzde 30,8 ile ilk sırada yer aldığını söyledi.
27.06.2023 Ekonomi
Bayram öncesi ‘tatlıcılar' yakın takipte! Fahiş fiyata karşı tedbirler artırıldı
Bayram öncesi ‘tatlıcılar' yakın takipte! Fahiş fiyata karşı tedbirler artırıldı Kurban Bayramı öncesi vatandaşların alışverişlerde mağduriyet yaşamaması için denetimlerini 81 ilde aralıksız sürdüren Ticaret Bakanlığı ekipleri, fiyat etiketi tedbirlerini artırdı. Edirne'de tatlıcıları yakın takibe alan Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, denetim gerçekleştirdi.
21.06.2023 Gündem
Çikolata ve şekerleme pazarı 2022 yılında 35 bin ton seviyesine ulaştı
Çikolata ve şekerleme pazarı 2022 yılında 35 bin ton seviyesine ulaştı Türkiye’de hediyelik çikolata ve şekerleme pazarı 2022 yılında yaklaşık 35 bin ton ve 2 milyar TL’ye yükseldi.
18.04.2023 Ekonomi
Paskalya Bayramı mesajları! Anlamlı, kısa, uzun resimli paskalya bayramı kutlama mesajları!
Paskalya Bayramı mesajları! Anlamlı, kısa, uzun resimli paskalya bayramı kutlama mesajları! Paskalya Bayramı, Hristiyanların İsa Mesih'in yeniden dirilişini kutladığı bir dini bayramdır. Paskalya, her yıl Hristiyan takvimine göre ilkbaharda kutlanır ve genellikle Mart ve Nisan ayları arasına denk gelir. Hristiyanların en önemli bayramlarından biri olan Paskalya Bayramı, Hristiyan inancında ölümün yenilgisi ve hayatın zaferi olarak kabul edilir. Paskalya kutlamaları genellikle kilise törenleri, özel yemekler, yumurta boyama, çikolata ve şekerleme hediyeleri gibi geleneksel uygulamaları içerir. Biz de Hristiyan vatandaşların bayramını kutlamak isteyenler için Paskalya Bayramı mesajlarını bir araya getirdik.
8.04.2023 Gündem
Akılalmaz takip! İnternet sitesinden katil sipariş etti, savcı bile inanamadı
Akılalmaz takip! İnternet sitesinden katil sipariş etti, savcı bile inanamadı Akılalmaz 'stalker' hikayesi okuyanları şaşkına çevirdi. Ülke bu olayı konuşuyor. 2.5 yıl boyunca takip etti sonra yaptığına savcı bile inanamadı. İşte haberin detayları...
26.01.2023 Dünya
Şivlilik nedir? Şivlilik ne zaman 2023, saat kaçta başlıyor? Şivlilik Geleneği hakkında merak edilenler…
Şivlilik nedir? Şivlilik ne zaman 2023, saat kaçta başlıyor? Şivlilik Geleneği hakkında merak edilenler… Mübarek Üç Ayların başlamasıyla Osmanlı'dan bu yana yüzyıllardır sürdürülen “Şivlilik” geleneği, bu yıl da Konya’da kutlanıyor. Konyalılar, her yıl üç aylarının gelişini “Şivlilik” geleneğiyle birlik ve beraberlik vurgusuyla kutluyor. Peki Şivlilik nedir, nasıl kutlanıyor? Şivlilik ne zaman 2023, saat kaçta başlıyor? İşte Şivlilik Geleneği hakkında merak edilenler…
26.01.2023 Gündem
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Samsun'da ‘aronia’ hasadı! 1 dekarda 50 bin TL net kazanç
Samsun'da ‘aronia’ hasadı! 1 dekarda 50 bin TL net kazanç Şekerleme, reçel, sos, salça, şerbet, meyve suyu ve karışımlarında, ayrıca kurutularak kuruyemiş karışımlarında, pasta, kek, turta, pankek ve çeşit ekmek yapımında kullanımı bilinen aronia meyvesinin Samsun’un Çarşamba ilçesinde hasadı yapıldı.
29.08.2022 Ekonomi
Salmonella krizi büyüyor, bir şirkette daha üretim durdu!
Salmonella krizi büyüyor, bir şirkette daha üretim durdu! İtalya merkezli Ferrero çikolata şirketinin ardından ABD merkezli bir şirkette daha salmonella bakterisi şüphesi üzerine üretim sahalarının kapatıldığı iddia edildi.
28.08.2022 Dünya
İki küçük kızın korkunç sonu! Ülkeyi şok eden olayda katil böyle yakalandı...
İki küçük kızın korkunç sonu! Ülkeyi şok eden olayda katil böyle yakalandı... İngiltere'de yaşayan 10 yaşlarındaki Holly Wells ve Jessica Chapman birbirlerinin en iyi arkadaşıydılar, tüm vakitlerini birlikte geçiriyorlardı. O gün ailelerine haber vermeden evden çıktılar. Sokakta yürürken başlarına geleceklerden habersizdiler. Ülkeyi sarsan olayda kilit ipucunu yakalayan kişi ise dikkatli bir gazete okuruydu.
3.08.2022 Dünya
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı Yaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
5.06.2022 Gündem
Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir?
Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir? Kinder’in çikolatalarında çıkan bakteri krizinde Türkiye de harekete geçti. Türkiye Kinder marka ürünlerin ithalatında Salmonella analizi yapılmasını zorunlu tuttu. Peki, Kinder hangi ülkenin, kimin? Kinder ürünleri yasaklandı mı, Kinder ürünleri salmonella nedir?
19.04.2022 Gündem
20 Nisan ŞOK kataloğu 2022! Şok aktüel 20 Nisan 2022 kataloğu ile bu hafta hangi ürünler indirimli? ŞOK kataloğu 2022 Nisan!
20 Nisan ŞOK kataloğu 2022! Şok aktüel 20 Nisan 2022 kataloğu ile bu hafta hangi ürünler indirimli? ŞOK kataloğu 2022 Nisan! ŞOK 20 Nisan 2022 aktüel ürünler kataloğu ile indirimli ürünler belli oldu. ŞOK'ta 'Birlikten Berekete' kampanyası ile Ramazan Bayramı hazırlarına hız verdi ve bayram şekerleri ile çikolataları raflara dizdi. ŞOK'ta bu hafta çocuklar için tekerlekli Scooterdan, plastik banyo ürünlerine, bisikletten terliklere kadar çeşitli ürünler indirimli olarak vatandaşa sunuldu. İşte ŞOK 20 Nisan 2022 aktüel ürünler kataloğu…
19.04.2022 Ekonomi
Süzme balda glikoz oyunu
Süzme balda glikoz oyunu Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aralıklarla gerçekleştirilen taklit-tağşiş ürün denetimlerinde 13 firmaya ait çok sayıda marka süzme balın sahte olduğu tespit edildi. Listedeki sahte balların glikoz oranının yüksek olduğuna dikkat çeken İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, "İklim koşulları nedeniyle rekoltemiz bir hayli düştü. Böylece glikozculara ve merdiven altı iş yapanlara gün doğdu. Bizden aldıkları balı karıştırarak sektöre satıyorlar. Bir teneke bal almışsanız bu 3 teneke oluyor" dedi.
4.03.2022 Yaşam
Ramazan'da verimli ders çalışmak için öneriler! Nasıl ders çalışılır? Odaklanabilmek için neler yapılabilir?
Ramazan'da verimli ders çalışmak için öneriler! Nasıl ders çalışılır? Odaklanabilmek için neler yapılabilir? Ramazan ayı; işe gidenler için ayrı, sınavlarına çalışan öğrenciler için de farklı soruları beraberinde getiriyor. Ramazan ayı boyunca oruca devam etmek isteyen öğrenciler derslerindeki verimlerini de düşürmemeye çalışıyor. Buna bağlı olarak Ramazan’da verimli ders çalışmak için oluşturulabilecek ders programları ve diğer ipuçları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte Ramazan'da verimli ders çalışmak için öneriler!
1.04.2022 Ramazan
Para etmediği için dalında kalmıştı! Şimdi kilosu 200 lira! Yapımı 4 gün sürüyor...
Para etmediği için dalında kalmıştı! Şimdi kilosu 200 lira! Yapımı 4 gün sürüyor... Bu yıl para etmediği için dalında kalan limon ve portakaldan üretilen şekerlemenin kilosu 200 TL’den satılıyor. Limon ve portakal şekerlemesi yapımı 4 gün sürüyor. Kabuklarını kullandıkları narenciye ürünlerinin içini de değerlendiren kadınlar limon ve portakalların suyunu da yazın satmak için hazırlıyor. Talep çok yoğun...
13.01.2022 Ekonomi
Şeker fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! 'Kriz çığırtkanlarına fırsat verilmeyecek'
Şeker fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! 'Kriz çığırtkanlarına fırsat verilmeyecek' Son dakika haberi... Şeker fiyatlarıyla ilgili kritik gelişme! Son günlerde fahiş bir artış söz konusu, en yetkili isimden açıklama geldi. Stokçuluk bekleyenlerin zarar göreceğini ifade eden Türkşeker Genel Müdürü Mücahit AlkanTürkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan, 2022'ye kadar şeker zammı yapılmayacağını duyurdu.
25.11.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Şekerleme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şekerleme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.