Science

Science

Son dakika Science haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Science ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Science haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Science

haberleri sayfasında son dakika yaşanan science gelişmeleri de dahil olmak üzere 686 science haberi bulunmuştur. Tüm science haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Turkcell grup gelirleri yıllık bazda yüzde 77,3 büyüyerek 26 milyar TL oldu
Turkcell grup gelirleri yıllık bazda yüzde 77,3 büyüyerek 26 milyar TL oldu Turkcell yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirketin grup gelirleri yıllık bazda yüzde 77,3 büyüyerek 26 milyar TL, FAVÖK ise yüzde 88,9 oranında artarak 11,3 milyar TL oldu. Net kâr, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 128,7 artışla 5,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, genişleyen müşteri bazı, dijital servisler ve techfin faaliyetlerinin katkısıyla Turkcell'in yılın üçüncü çeyreğinde de istikrarlı ve güçlü büyümeye devam ettiğini söyledi. Dr. Koç, şirketin gelişmiş teknolojik yeteneklerini ve inovasyon gücünü kullanarak büyümesine süreklilik kazandıracağını vurguladı.
8.11.2023 Finans
Bilim insanları için kritik faktör: Ay tozu
Bilim insanları için kritik faktör: Ay tozu Her başarılı keşif yeni yollara ihtiyaç duyar ve aynı şey Ay için de geçerli.
25.10.2023 Bilim ve Teknoloji
8 milyar yıllık sinyalin gizemi çözülüyor
8 milyar yıllık sinyalin gizemi çözülüyor İlk kez 1932 yılında mühendis Karl Jansky tarafından keşfedilen, dış uzaydan gelen Radyo dalgaları sakin gece göğünün, pek de sakin olmadığını gösteriyor.
23.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Depremlerin 2 saat önceden tespit edilmesi mümkün mü? Yeni bir metot geliştirildi
Depremlerin 2 saat önceden tespit edilmesi mümkün mü? Yeni bir metot geliştirildi Büyük depremler bir anda mı geliyor yoksa onları hazırlayan ve öngörülebilir kılan bir değişim süreci var mı? Depremleri önceden tespit ederek uyarı gönderebilecek bir sistem geliştirildi. Bilim insanları, kritik bir keşfin eşiğinde.
24.07.2023 Gündem
Partner seçiminizi o özelliğiniz belirliyor! Flört araştırmasında dikkat çeken sonuç
Partner seçiminizi o özelliğiniz belirliyor! Flört araştırmasında dikkat çeken sonuç Avustralya ve Britanyalı araştırmacıların yürüttüğü çalışmaya göre flört aşamasındaki birçok bireyin partner seçmesini sağlayan önemli bir özellik var. Bireyler partnerini fiziksel açıdan kendilerine daha çok benzeyen kişilere göre seçiyor.
11.07.2023 Gündem
George Soros kimdir, ne iş yapıyor? ABD'li milyarder George Soros öldü mü?
George Soros kimdir, ne iş yapıyor? ABD'li milyarder George Soros öldü mü? ABD'li milyarder George Soros hakkında dış basında ortaya atılan öldü iddiaları sonrası ardından, George Sorus'un kim olduğu, kaç yaşında ve ne iş yaptığı araştırılıyor. Peki, George Soros kimdir, ne iş yapar? George Soros gerçekten öldü mü?
15.05.2023 Dünya
Çin'in uzay aracı kanıt buldu: Mars'a kar yağmış
Çin'in uzay aracı kanıt buldu: Mars'a kar yağmış Çin'in Kızıl Gezegen'deki uzay aracı Zhurong'un verilerini inceleyen bilim insanları, Mars'ın düşük enlemlerinde yaşanabilir ortamlara işaret eden sıvı su kanıtları buldu.
3.05.2023 Dünya
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem
Sigara yasakları akciğer kanserinin önüne geçti
Sigara yasakları akciğer kanserinin önüne geçti En sık görülen kanser türlerinin başında gelen akciğer kanseri konusunda Kasım ayı tüm dünyada “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı”, 17 Kasım ise “Akciğer Kanseri Farkındalık Günü” olarak kabul ediliyor.
17.11.2022 Sağlık
Şebnem Korur Fincancı kimdir? Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın biyografisi!
Şebnem Korur Fincancı kimdir? Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın biyografisi! Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla İstanbul'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fincancı'nın evinde yapılan aramada ise kalaşnikof mermileri ele geçirildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir? Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın biyografisi!
26.10.2022 Gündem
Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli? Binali Yıldırım’ın ameliyatını yapan Ömer Özkan’ın biyografisi…
Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli? Binali Yıldırım’ın ameliyatını yapan Ömer Özkan’ın biyografisi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiği Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın ameliyatını Antalya'dan İstanbul'a giden Prof. Dr. Ömer Özkan yaptı. Peki, Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli?
24.10.2022 Gündem
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Ilıpınar höyüğünde 15 yıl süren arkeolojik kazılarda antropolog olarak buluntuları inceleyen Songül Alpaslan-Rodenberg’in de içinde olduğu Anadolu merkezli antik DNA projesinin sonuçları, dünyanın saygın bilim dergilerinden Science’de 25 ve 26 Ağustos’ta yayımlandı.
8.09.2022 Kültür Sanat
Darüşşafaka yeni eğitim öğretim yılına hazır! Darüşşafaka 159 yıldır bağışlarla yaşamaya devam ediyor!
Darüşşafaka yeni eğitim öğretim yılına hazır! Darüşşafaka 159 yıldır bağışlarla yaşamaya devam ediyor! Köklerini Osmanlı İmparatorluğu’ndan alan Darüşşafaka 1863 yılında Padişah Sultan Abdülaziz’in fermanıyla beş Osmanlı aydını tarafından kuruldu. Eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından olan Darüşşafaka eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan yapısı ile öğrencilerin barınma, sağlık, beslenme, kıyafet ihtiyaçlarını karşılarken ileri yaş grubu için de pek çok olanağı sunuyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala Darüşşafaka’nın yeni eğitim öğretim döneminde nelerin gerçekleşeceğini Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç anlattı.
19.08.2022 Eğitim
Devrim gibi buluş! Artık vücudun içini görebileceğiz
Devrim gibi buluş! Artık vücudun içini görebileceğiz ABD’de yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) mühendisler, hastalar tarafından takıldığında kan damarlarının ve iç organların yüksek çözünürlüklü olarak görüntülemesini sağlayan posta pulu büyüklüğünde bir çıkartma geliştirdi. Araştırmacılar, tıbbi görüntülemede devrim olarak niteledikleri cihazın kanser, kalp rahatsızlıkları ve çeşitli diğer hastalıkların teşhisini ve tedavisini kolaylaştıracağını söyledi.
31.07.2022 Dünya
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü yer olan Çin’in Wuhan kendi dünyada en uzun süre karantina uygulanan yer olmuştu. Pandeminin üzerinden iki yıldan fazla geçtikten sonra, dünya yavaş yavaş salgının etkilerini unutmaya başlamışken Wuhan’dan gelen iki ayrı haber dünyayı bir kez daha alarma geçirdi.
28.07.2022 Dünya
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu Girişimsel Radyolog Prof. Dr. Rahmi Öklü’nün geliştirdiği, kanser tedavisinde damar içinden uygulanan ve tümörün büyümesini durduran hidrojel yöntemi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) onay aldı. Yöntemin tıpta ilk oluşu ve ilk defa FDA onayı alması, tıp dünyasında ‘Altın Standart’ olarak gösteriliyor.
17.07.2022 Gündem
Otomobillere yönelik yeni dönem! Kararı duyurdu, 81 ilde başlıyor, destek ödemesi ve...
Otomobillere yönelik yeni dönem! Kararı duyurdu, 81 ilde başlıyor, destek ödemesi ve... Otomobillere yönelik yeni hamle geldi. Yeni kararı resmen duyurdu. Devreye alınıyor. Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına 1 milyar liralık yatırım yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Türkiye'de elektrikli araçların şarj altyapısını oluşturmak amacıyla devreye aldığı "Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Destek Programı" ile 1 milyar liralık yatırımın önü açıldı. Yatırımcıların 15 Nisan 2023'e kadar şarj istasyonlarını kurması gerekiyor ancak yatırımların çok daha hızlı tamamlanacağı öngörülüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuyla ilgili "Türkiye'de 1500'den fazla yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulacağı 300 milyon TL bütçeli şarj istasyonları destek programına çağrımızı yapmıştık. Ülkemizde yüksek hızlı şarj istasyonlarını yaygınlaştırmak için başlattığımız programımızın çağrısını sonuçlandırdık. 200'den fazla firmamızın başvurduğu bu programla bir yılda 1 milyar TL'ye yakın şarj istasyonu yatırımı inşallah devreye alınacak." açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
2.07.2022 Ekonomi
Bakan Varank: 'Türkiye'de üretim yok' diyenlere, icraatla cevap veriyoruz
Bakan Varank: 'Türkiye'de üretim yok' diyenlere, icraatla cevap veriyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizde malum bir grup Türkiye'de hiç fabrika kurulmuyor hatta olanlar da kapanıyor, diye ısrarla bir dezenformasyon yürütüyor. Biz ısrarla 'Türkiye'de üretim yok' diyenlere, lafla değil icraatla cevap veriyoruz" dedi. 
2.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Öğretmenin verdiği ödev ülkeyi karıştırdı aileler okulu bastı!
Öğretmenin verdiği ödev ülkeyi karıştırdı aileler okulu bastı! İngiltere'nin Northamptonshire bölgesindeki Huxlow Science College'ta çalışan Wright, çevresinde çok sevilen bir öğretmendi. 36 yaşındaki resim öğretmeni Emma Wright uzun bir süredir aynı okulda görev yapıyordu. Uzun yıllardır aynı okulda görev yapmasından ötürü herkes onu tanıyor, öğrencileri tarafından çok seviliyordu. Ancak yaşanan bir olay Emma Wright'ın kaderini tamamen değiştirecekti. Emma Wright'ın bir hareketi okulu birbirine katacak, olaylar kısa süre içinde çığrından çıkacak ve ülkeyi ayağa kaldıracaktı. Peki Emma Wright ne yapmıştı?
21.06.2022 Dünya
Çin'den flaş 'uzaylı' paylaşımı! Gündeme bomba gibi düştü hemen sildiler...
Çin'den flaş 'uzaylı' paylaşımı! Gündeme bomba gibi düştü hemen sildiler... 'Evrende yalnız mıyız?' sorusuna yanıt arayan Bilim dünyası Çin'den gelen haberi konuşuyor.Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi gazetesi dikkat çeken bir haber yayınladı. Haberde 'uzaylı medeniyetlerden sinyal almış olabiliriz' denildi. haber kısa süre içinde yayından kaldırıldı.
15.06.2022 Dünya
2022 LGS’de matematik yine belirleyici oldu, fen bilimleri zorladı!
2022 LGS’de matematik yine belirleyici oldu, fen bilimleri zorladı! Uzmanlar, 2022 LGS sorularını değerlendirdi. Detaylı olarak analiz edilen 2022 LGS’de ortaya sınavla ilgili ilginç veriler çıktı. Peki, Eğitimciler LGS’yi nasıl değerlendiriyor? LGS matematik kolay mıydı? LGS’de fen bilimleri zorladı mı? Yaklaşık 1,3 milyon öğrencinin katılım sağladığı 2022 LGS ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ortaokul bölüm Koordinatörü ve eğitimci Mert Kaldırım sınav ile ilgili dikkat çeken bilgiler verdi.
5.06.2022 Eğitim
Gıda, tüm üretim ve tedarik ağı çözümleri bu fuarda!
Gıda, tüm üretim ve tedarik ağı çözümleri bu fuarda! Artan dünya nüfusu, iklim krizi, savaşlar nedeniyle son yılların en önemli gündemi olan gıda, tüm üretim ve tedarik ağıyla çözüm arayışına girdi. Bu arayışa çözüm olmak hedefiyle İstanbul, 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gıda sektörünün en önemli uluslararası organizasyonlarından olan YES FOOD EXPO & FORUM’a ev sahipliği yapacak.
13.05.2022 Ekonomi
Bilim dünyası bu iddia ile sarsıldı: Evrim teorisi çalıntı çıktı
Bilim dünyası bu iddia ile sarsıldı: Evrim teorisi çalıntı çıktı Bilim tarihinin en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Charles Darwin intihal ile suçlandı. Science Fraud: Darwin's Plagiarism of Patrick Matthew's Theory isimli kitaba göre, Darwin, Patrick Matthew'un 1831 tarihli önceki yayınında, doğal seçilim yoluyla evrim teorisini tekrarladı.
6.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Anaokulu seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Anaokulu seçerken nelere dikkat edilmelidir? Okulöncesi eğitimi, önemi ve gerekliliği günden güne daha iyi anlaşılan bir eğitim devresi haline geldi. Geçmiş yıllarda okulöncesi döneme atfedilen anlam sadece ilkokula hazırlık ile sınırlıyken, günümüzde bu anlayış önemli ölçüde değişmeye başladı. Ata Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, çocuklarını anaokuluna göndermeye karar veren aileler için anaokulu seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.
1.02.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Science ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki science haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.