Schengen Bölgesi

Schengen Bölgesi

Son dakika Schengen Bölgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Schengen Bölgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Schengen Bölgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Schengen Bölgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan schengen bölgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 schengen bölgesi haberi bulunmuştur. Tüm schengen bölgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Schengen vizesinde yeni dönem! Artık pasaport gerekmeyecek
Schengen vizesinde yeni dönem! Artık pasaport gerekmeyecek Seyahat edecek herkesi yakından ilgilendiriyor. Schengen vizesinde yeni dönemin adımları atılıyor. Avrupa Birliği (AB) ülkelerine seyahat için gerekli olan Schengen vizesi başvurularında yöntem değişiyor. Yeni başvuru yöntemiyle vize almak daha da kolaylaşacak. İşte haberin detayları...
2.02.2023 Dünya
Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu
Hırvatistan, Schengen ve euro bölgesine dahil oldu Hırvatistan, yeni yılla birlikte Avrupa Birliği (AB) içinde sınır kontrolü olmadan seyahat imkanı sağlayan Schengen bölgesine dahil oldu. Hırvatistan’da ayrıca kuna yerine euro para birimi kullanılacak.
1.01.2023 Dünya
AB'den, Hırvatistan'a onay Bulgaristan ve Romanya'ya ret
AB'den, Hırvatistan'a onay Bulgaristan ve Romanya'ya ret Avrupa Birliği (AB) içişleri bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel’de yapılan toplantıda Hırvatistan’ın Schengen bölgesine tam üyeliğinin uygun olduğuna karar verirken, Bulgaristan ve Romanya ise üyelik onayı alamadı.
8.12.2022 Dünya
Avrupa'ya gitmek daha da zorlaşacak! Yeni uygulama devreye giriyor
Avrupa'ya gitmek daha da zorlaşacak! Yeni uygulama devreye giriyor Avrupa'ya seyahat etmek daha da zor hale geliyor. Avrupa Birliği Konseyi, Schengen Bölgesi dışındaki ülkelerden gelenler için pasaport kontrollerini sıkılaştıracak Entry/Exit System’ı (EES-Giriş-Çıkış Sistemi) 2023’ün mayıs ayında yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. İşte haberin detayları...
26.11.2022 Ekonomi
Finlandiya'dan Rusya'ya vize kısıtlaması
Finlandiya'dan Rusya'ya vize kısıtlaması Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Finlandiya'nın 1 Eylül'den itibaren Ruslara verilen vize sayısını azaltacağını duyurdu.
16.08.2022 Dünya
Türk vatandaşlarına vize eziyeti! Çok belge çok para: Ret yüzde 300 arttı...
Türk vatandaşlarına vize eziyeti! Çok belge çok para: Ret yüzde 300 arttı... Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) Schengen Vize sisteminin kötüye kullanıldığına ilişkin itirazını yaptı. AKPM komisyonunda kabul edilen rapor, 2014 yılında yüzde 4 Schengen vize reddinin, 2020 yılı itibarıyla yüzde 12.7’ye yükseldiğini ortaya koydu. Raporda, gereksiz ve çok fazla belge istendiği, ücretin yüksek olduğu, yüz yüze başvurma zorunluluğu gibi konulara itiraz edildi.
5.07.2022 Gündem
Türkiye'den Avrupa'ya vize hamlesi: Schengen uygulamaları siyasi güdümlü yaptırım aracı...
Türkiye'den Avrupa'ya vize hamlesi: Schengen uygulamaları siyasi güdümlü yaptırım aracı... Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komisyonu’nun haziran ayı toplantısında sunulmak üzere, “Schengen Sisteminin Avrupa Konseyi Üye Devletleri Tarafından Siyasi Amaçlı Bir Yaptırım Olarak Kötüye Kullanılması” başlıklı bir rapor hazırladı. Raporda, bireylerin seyahat etme özgürlüğüne atıf yapılırken, Schengen Bölgesi’ndeki devletlerin, üçüncü ülke vatandaşları için geçerli olan ‘asgari ortak standart ilkeler’ benimsemesi gerektiği dile getiriliyor. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ülkelerinin zaman zaman siyasi amaçlı uygulamalar yaptığı, Schengen’in kötüye kullanıldığı belirtiliyor.
31.05.2022 Ekonomi
Bir ülke daha AB'ye üyelik için başvurdu! İmzalar atıldı
Bir ülke daha AB'ye üyelik için başvurdu! İmzalar atıldı Moldova Cumhurbaşkanı Maya Sandu, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik başvurusunu imzaladı. Resmi belge kısa sürede ilgili AB makamlarına teslim edilecek.
3.03.2022 Dünya
Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi alma adımları
Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi alma adımları Lüksemburg'un Schengen kasabasında 1985 yılında yapılan sözleşme ile beraber, belli başlı bazı Avrupa ülkelerinin topraklarını kapsayan anlaşmaya Schengen denmektedir. Günümüzde 25 kadar ülke Schengen anlaşmasına dahil olarak bu vize üzerinden seyahat imkanı tanımaktadır.
16.02.2022 Yaşam
AB’ye seyahatte kritik karar! Ücretli olacak, şartlar belli oldu
AB’ye seyahatte kritik karar! Ücretli olacak, şartlar belli oldu Avrupa Birliği'ne seyahat etmek isteyenleri yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi! Ülkeler tek tek açıklandı, şartlar belli oldu. Schengen Bölgesi'ne seyahat etmek isteyenlerin 2022'den itibaren ödeyeceği miktar açıklandı.
16.11.2021 Dünya
Polonya'dan flaş Türkiye kararı! Tamamen kaldırıldı
Polonya'dan flaş Türkiye kararı! Tamamen kaldırıldı Polonya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den dönen Polonya vatandaşlarına karantina uygulanmayacağını açıkladı. Polonya Dışişleri Bakanlığı, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ''Bugünden itibaren Türkiye'den dönen Polonyalılar, 10 günlük karantinaya girmek zorunda değil.'' ifadeleri yer aldı.
10.07.2021 Gündem
ABD'den seyahat kararı! Yasak getirildi, o ülkeler...
ABD'den seyahat kararı! Yasak getirildi, o ülkeler... ABD Başkanı Joe Biden, Schengen bölgesi, İngiltere, İrlanda, Brezilya ve Güney Afrika'dan bu ülkeye seyahat eden ve ABD vatandaşı olmayan kişilere yönelik seyahat yasağı getiren kararnameye imza attı.
25.01.2021 Dünya
Talep arttı! Alman turistler güvenli tatil için Türkiye'ye geliyor
Talep arttı! Alman turistler güvenli tatil için Türkiye'ye geliyor Almanya’nın en çok turist gönderdiği ülkelerden Türkiye, ‘güvenli tatil’ ile tüm turistlere hazır. Almanya’dan turist getiren tur operatörleri artan sayıda talep olduğunu belirtiyor.
6.08.2020 Ekonomi
Almanya'dan flaş Türkiye kararı! 4 il için seyahat yasağı kaldırıldı
Almanya'dan flaş Türkiye kararı! 4 il için seyahat yasağı kaldırıldı Almanya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Türkiye’ye uyguladığı seyahat uyarısını kısmen kaldırdı.
4.08.2020 Dünya
İtalya, COVID karşıtı önlemlerini 31 Temmuz'a kadar uzatıyor
İtalya, COVID karşıtı önlemlerini 31 Temmuz'a kadar uzatıyor İtalya’da korona virüsle mücadele için seyahat önlemlerini 31 Temmuz'a kadar uzatılacağını duyurdu. İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, hükümetin 31 Temmuz'a kadar mevcut korona virüs önlemlerini uzatacağını söyledi.
15.07.2020 Sağlık
İsviçre'nin seyahat kısıtlaması getirdiği 29 ülke arasında Türkiye  yok
İsviçre'nin seyahat kısıtlaması getirdiği 29 ülke arasında Türkiye yok İsviçre'de Federal hükümetin yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği 29 ülkenin içinde Türkiye yer almadı.
2.07.2020 Dünya
Almanya Dışişleri Bakanı Maas: "Türkiye ile yakın diyalog  içindeyiz"
Almanya Dışişleri Bakanı Maas: "Türkiye ile yakın diyalog içindeyiz" Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, seyahat uyarısının kaldırılıp kaldırılmaması konusunda Türk hükümeti ve ilgili makamlarla yakın diyalog içinde olduklarını söyledi.
11.06.2020 Dünya
Fransa İçişleri Bakanı Castaner'den İspanya ve İtalya'ya "Kovid-19"  tepkisi
Fransa İçişleri Bakanı Castaner'den İspanya ve İtalya'ya "Kovid-19" tepkisi Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'nın aldığı kararlara tepki göstererek, "Avrupa düzeyinde ve özellikle Schengen bölgesi içinde alınacak kararları koordine edebilmemiz gerekiyor." dedi.
16.05.2020 Dünya
Fransa, Schengen ülkesi ve İngiltere'den gelenlere karantina uygulamayacak
Fransa, Schengen ülkesi ve İngiltere'den gelenlere karantina uygulamayacak Fransa'da corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 895'e çıktı. Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner'den yaptığı açıklamada, 17 Mart'tan bu yana serbest dolaşım sınırlandırılması kurallarını ihlal eden 1 milyon kişiye para cezası kesildiğini belirtti. Fransa'da hükümet dün yaptığı açıklamada, Fransa vatandaşı olmayan Avrupa Birliği veya İngiltere vatandaşlarının karantinaya uyma zorunluluğu olmadığını açıkladı.
4.05.2020 Dünya
AB'den flaş seyahat kararı!
AB'den flaş seyahat kararı! Avrupa Birliği (AB) liderleri, üçüncü ülke vatandaşlarının AB üyesi ülkelere ve Schengen bölgesine yapacakları "gerekli olmayan" seyahatlere 30 günlük geçici kısıtlama getiren düzenlemeyi onayladı.
17.03.2020 Dünya
Türkiye’den 5 ülkeye vize muafiyeti
Türkiye’den 5 ülkeye vize muafiyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Hırvatistan, İrlanda, Malta, Portekiz ve Norveç vatandaşlarına 2 Mart 2020 tarihinden itibaren turistik amaçlı seyahatlerinde vize muafiyeti sağlandığını bildirdi.
27.02.2020 Ekonomi
Türkiye'den 6 Avrupa ülkesine vize muafiyeti
Türkiye'den 6 Avrupa ülkesine vize muafiyeti Türkiye'ye seyahat edecek olan Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşları 180 günde 90 gün vize muafiyetine sahip olacaklar.
20.02.2020 Gündem
Schengen vize ücreti 2020 oranı belli oldu, yeni vize kuralları devreye girdi! (Schengen vizesi sürecindeki değişiklikler)
Schengen vize ücreti 2020 oranı belli oldu, yeni vize kuralları devreye girdi! (Schengen vizesi sürecindeki değişiklikler) Avrupa Birliği’nin yeni vize kuralları resmen devreye girdi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu vize serbestisi kapsamında olmayan 105 ülkenin vatandaşlarını doğrudan etkileyecek yeni kurallar, dikkat çeken kolaylıklar içeriyor. En olumsuz değişiklik ise 2006’dan bu yana aynı olan Schengen vizesi ücretine 20 Euro (132 TL) zam yapılması. Peki Schengen vize ücreti ne kadar? Başvuruda istenen belgeler ne? İşte detaylar…
4.02.2020 Gündem
Schengen vizesine zam geldi
Schengen vizesine zam geldi AB ülkelerine vize başvurularında alınan 60 avroluk ücret, 80 avroya çıkartıldı. Avrupa Birliği'nin (AB) vize kurallarında yapılan değişiklikle Schengen vize ücretlerine 20 avro zam yapıldı.
3.02.2020 Dünya
Bakanlıktan yeşil ve gri pasaport açıklaması
Bakanlıktan yeşil ve gri pasaport açıklaması Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “AB Komisyonu nezdinde yapılan girişim sonucunda, ETIAS sisteminin hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımıza uygulanmayacağı bir kez daha teyit edilmiştir” dedi.
10.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Schengen Bölgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki schengen bölgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.