Savunma Sanayi Başkanlığı

Savunma Sanayi Başkanlığı

Son dakika Savunma Sanayi Başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Savunma Sanayi Başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Savunma Sanayi Başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savunma Sanayi Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savunma sanayi başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 696 savunma sanayi başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm savunma sanayi başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız!
Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Kendi kanatlarımızla 'Hürkuş' olacağız! Havacılık ve savunma şirketlerinin temsilcileriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayii anlamında başkalarının kanatlarıyla uçma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi. Başkan Görgün, "Biz kendi kanatlarımızla ‘Hürkuş’ olacağız" dedi.
26.04.2024 Gündem
Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan BAYKAR açıklaması
Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan BAYKAR açıklaması Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "BAYKAR‘ın, bugüne dek anılan finansal teşvik, hibe ve destek programlarından hiçbirisine başvurusu bulunmamış olup, herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan da faydalanmamıştır." denildi.
15.04.2024 Gündem
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı
Bakanlık ve kamu kurumlarına 647 yeni kadro! Resmi Gazete'de yayımlandı Bazı kamu kurumlarına yeni kadro ihdas edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.04.2024 Gündem
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son 1 haftada olmak üzere, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır" diye konuştu.
18.01.2024 Gündem
Haluk Görgün kimdir? Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün nereli, kaç yaşında? Haluk Görgün'ün aldığı görevler...
Haluk Görgün kimdir? Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün nereli, kaç yaşında? Haluk Görgün'ün aldığı görevler... Haluk Görgün Savunma Sanayi Başkanlığı'na getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan ve İletişim Başkanlığı tarfından duyurulan habere göre Savunma Sanayi'nin yeni başkanı Haluk Görgün oldu. İstanbul doğumlu olan Haluk Görgün 50 yaşındadır. Peki Haluk Görgün kimdir? Haluk Görgün'ün görevleri nelerdir? İşte detaylar...
5.06.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Demir: Ağır sınıf taarruz helikopterimiz ATAK-2 ilk kez havalandı
Savunma Sanayi Başkanı Demir: Ağır sınıf taarruz helikopterimiz ATAK-2 ilk kez havalandı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2'nin ilk kez havalandığını duyurdu ve görüntülerini paylaştı.
28.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İMECE 11 Nisan'da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İMECE 11 Nisan'da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE’nin 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkânlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz.” dedi.
9.04.2023 Gündem
SSB ile ASFAT arasında 'MEMATT' anlaşması
SSB ile ASFAT arasında 'MEMATT' anlaşması Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) arasında Jandarma Genel Komutanlığı'na 2 Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT) tahsis edilmesi için sözleşme imzalandı.
23.03.2023 Bilim ve Teknoloji
İçişleri Bakanlığı duyurdu! Göç İdaresi Başkanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları!
İçişleri Bakanlığı duyurdu! Göç İdaresi Başkanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları! İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı’na personel alımı yapacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, giriş sınavı ile il göç uzman yardımcısı alınacak. Sınav için başvurular 30 Aralık’ta alınacak. Peki, Göç İdaresi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Göç İdaresi personel alımı şartları ne? Göç uzman yardımcısı alımı şartları!
27.12.2022 Personel Alımı
Kamu personeli alımı 2023! Savunma Sanayi Başkanlığı duyurdu! Sınavla personel alımı yapılacak!
Kamu personeli alımı 2023! Savunma Sanayi Başkanlığı duyurdu! Sınavla personel alımı yapılacak! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, giriş sınavı (sözlü sınav yöntemi) ile savunma sanayii uzman yardımcısı alınacak. Başvurular 2023 yılı Ocak ayında başlıyor. Peki, Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı uzman yardımcısı alımı başvuru şartları!
26.12.2022 Personel Alımı
Marlin SİDA nedir, özellikleri nelerdir? Marlin SİDA ismini nereden alıyor?
Marlin SİDA nedir, özellikleri nelerdir? Marlin SİDA ismini nereden alıyor? MARLIN SİDA Türkiye'yi NATO'da temsil eden ilk insansız platform oldu. Peki, Marlin SİDA nedir, özellikleri nelerdir?
15.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Bu gurur Türkiye'nin! Bayraktar TB2'den Polonya'da gövde gösterisi
Bu gurur Türkiye'nin! Bayraktar TB2'den Polonya'da gövde gösterisi Polonya’nın Kielce kentinde bugün başlayan MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği de düzenlediği gösteri ile yer aldı. Gösteri, fuara katılan ziyaretçi ve yetkililerden yoğun ilgi gördü.
6.09.2022 Ekonomi
TEKNOFEST'in ana sponsorlarından Canik standına yoğun ilgi
TEKNOFEST'in ana sponsorlarından Canik standına yoğun ilgi TEKNOFEST Karadeniz'in ana sponsorlarından olan Canik'in standı, 7'den 70'e herkesin yoğun ilgisini gördü. Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral ise yaptığı açıklamada, "Her sene, dünyanın 20'den fazla ülkesine giderek oralarda etkinlikler yapıyorduk. Ama Samsun'da kendi halkımızla beraber, ürünlerimizi paylaşabildiğimiz ilk etkinlik bu" şeklinde konuştu.
31.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) 97 personel alacak! İşte başvuru şartları!
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) 97 personel alacak! İşte başvuru şartları! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı duyurdu! 97 personel alınacak. Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı ilanı yayınlandı. İlana göre, mühendis kadrolarına sözleşmeli personel alınacak. Peki, Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları!
15.08.2022 Personel Alımı
Bakan Özer: Öğretmenlerin özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak
Bakan Özer: Öğretmenlerin özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak Mesleki eğitime, okul öncesi eğitime erişim ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine verdikleri öneme dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "60 yıllık özlem olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ilk kez bu dönemde, yani 20 yılın eğitim yatırımlarını taçlandıran bir kanun olarak 14 Şubat 2022 yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İnşallah 19 Kasım'da yaptığımız sınavda başarı olduklarında, 600 bin öğretmenimiz hem ciddi bir eğitimden geçmiş olacak hem de özlük haklarında ciddi bir iyileşme olacak" dedi.
18.07.2022 Eğitim
Orman Genel Müdürü Karacabey: 1744 izinli orman parkında piknik yapılabilir
Orman Genel Müdürü Karacabey: 1744 izinli orman parkında piknik yapılabilir Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Türkiye’de çıkan orman yangınlarının yüzde 88'inin insan kaynaklı olduğunu hatırlatarak, Kurban Bayramı tatilinde mesire alanlarında piknik yapacak vatandaşları uyardı. Karacabey, "Orman Genel Müdürlüğü olarak tesis ettiğimiz 1744 izinli orman park alanımız var. O alanlarda yangınlarla ilgili gerekli tedbirler alınmış durumda. Bu alanlarda piknik yapsınlar ve vakitlerini geçirsinler" dedi.
7.07.2022 Gündem
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak...
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak... Türkiye savunma alanında son dönemde geliştirdiği ürünlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu konuda yaşanan son gelişme ise sektörün önde gelen şirketlerinden biri olan STM’den geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli imkanlarla tasarlanan STM500 projesinin kritik bir aşamada olduğunu duyurdu. STM500 projesi için, "Sürprizin de sürprizi olacak" diyen Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ise çarpıcı detaylar paylaştı.
29.06.2022 Gündem
Türkiye’de ilk! DATA faaliyete başladı, artık...
Türkiye’de ilk! DATA faaliyete başladı, artık... Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk Denizaltı Test Altyapısı (DATA) hayata geçirildi. Test platformu olan DATA, denizaltıya ihtiyaç duymadan denizaltı mühimmatlarının test ve simülasyonunu yapabiliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "DATA, önemli mühimmatların geliştirme süreçlerini çok hızlandıracak. Bundan sonra denizaltılarımızın kullanacağı mühimmatları da dünya konuşacak" dedi.
22.06.2022 Gündem
Kamuya personel alınacak! 2 bin 223 yeni kadro ihdası gerçekleştirildi!
Kamuya personel alınacak! 2 bin 223 yeni kadro ihdası gerçekleştirildi! Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı! Kararnameye göre, bazı bakanlık ve kurumlara 2 bin 223 kadro ihdası gerçekleştirildi. Yeni kadrolarda aslan payını 1598 ile Diyanet İşleri Başkanlığı aldı.
2.06.2022 Personel Alımı
Kamu İhale Kurumu KPSS’den en az 70 puanla sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Kamu İhale Kurumu KPSS’den en az 70 puanla sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Kamu İhale Kurumu’nda istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alınacak. Başvuru yapacak adayların KPSS’den en az 70 puan almış olmaları ve ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekiyor. Peki, Kamu İhale Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Kamu İhale Kurumu personel alımı başvuru şartları!
29.03.2022 Personel Alımı
KPSS-2022/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı! İşte ÖSYM sonuç ekranı!
KPSS-2022/5 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı sonuçları açıklandı! İşte ÖSYM sonuç ekranı! ÖSYM duyurdu. KPSS-2022/5: Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçları açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler. İşte KPSS-2022/5 Yerleştirme Sonuçları...
30.03.2022 Personel Alımı
Savunma Sanayi Başkanlığı İŞKUR üzerinden işçi alacak! İşte başvuru şartları!
Savunma Sanayi Başkanlığı İŞKUR üzerinden işçi alacak! İşte başvuru şartları! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı duyurdu! İŞKUR aracılığı ile sürekli işçi alınacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Savunma Sanayii Başkanlığı’nda çalıştırılmak üzere Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna sürekli işçi alacak. Peki, Savunma Sanayi Başkanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları ne? İşte işçi alımı 2022 ilanı!
28.03.2022 Personel Alımı
Türkiye dünyaya korku salacak! Tarih belli oldu! Geliyor
Türkiye dünyaya korku salacak! Tarih belli oldu! Geliyor Türkiye, silah sanayinde arka arkaya önemli adımlar atmaya, kendine yeter bir ülke olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilk savaş uçağı 18 Mart 2023 yılında hangardan çıkacak. 2028 yılında ise toklarda yerini alması yani Türkiye'nin semalarında yerli uçakların uçması hedefleniyor. TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri geçen günlerde Savunma Sanayi Başkanlığı ve ASELSAN'ı ziyaret etti. Komisyon üyesi milletvekillerine kurumların devam eden çalışmaları ve yeni projeler ile ilgili detaylı bilgi verildi.
15.03.2022 Gündem
Yangınla mücadelede flaş hamle! Bakanlık duyurdu
Yangınla mücadelede flaş hamle! Bakanlık duyurdu Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale süreci Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılmıştır" denildi.
4.01.2022 Gündem
İletişim Başkanı Altun: Artık eski Türkiye'nin bürokrasisi yok
İletişim Başkanı Altun: Artık eski Türkiye'nin bürokrasisi yok İletişim Başkanı Fahrettin Altun, gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'ne katıldı. Altun, "Artık eski Türkiye yok, eski Türkiye'nin bürokrasisi de yok. Burada birçok kurumun başkanı, genel müdürün ve üst düzey yöneticilerini görebilirsiniz" dedi.
9.12.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Savunma Sanayi Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savunma sanayi başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.