Saraybosna

Saraybosna

Son dakika SARAYBOSNA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SARAYBOSNA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SARAYBOSNA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Saraybosna

haberleri sayfasında son dakika yaşanan saraybosna gelişmeleri de dahil olmak üzere 629 saraybosna haberi bulunmuştur. Tüm saraybosna haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası! İşte kampanyanın geçerli olduğu hatlar
Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası! İşte kampanyanın geçerli olduğu hatlar Pegasus, yurt dışına özel olarak 27-28 Mart 2024 tarihlerinde alınan biletlerle 27 Ekim 2024-29 Mart 2025 tarihleri arasında seyahat imkanı sağlıyor.
27.03.2024 Gündem
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Edin Dzeko futbolu bırakıyor mu? eşi Amra Dzeko açıkladı
Edin Dzeko futbolu bırakıyor mu? eşi Amra Dzeko açıkladı Edin Dzeko’nun eşi Amra Dzeko, Boşnak golcünün sahalarda ne kadar süre daha kalacağını açıkladı. Bayan Dzeko ayrıca İstanbul hakkında da konuştu.
6.01.2024 Fenerbahçe
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor 7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
5.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Temel hedefimiz Balkanlarda istikrarın sağlanması TBMM Başkanı Kurtulmuş, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, içinde bulunan üniversitenin kuruluş günlerini, hatta kuruluşundan önceki günlerini hatırlayan birisi olarak 20 yılda ne kadar büyük mesafe alındığını ne kadar verimli sonuç elde edildiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
2.11.2023 Gündem
Pegasus yurtdışına 9 Euro kampanyası hangi ülkelerde geçerli? Pegasus yurtdışı kampanyası ne zaman, hangi tarihleri kapsıyor? Pegasus kampanyasından nasıl bilet alınır?
Pegasus yurtdışına 9 Euro kampanyası hangi ülkelerde geçerli? Pegasus yurtdışı kampanyası ne zaman, hangi tarihleri kapsıyor? Pegasus kampanyasından nasıl bilet alınır? Pegasus yurt dışı biletleri için kampanya başlattı. Pegasus yurt dışı 9 Euro kampanyası sonrası vatandaşlar kampanyanın hangi ülkelerde geçerli olduğunu, hangi tarihlerde ve nasıl alınabileceğini, sorulamaya başladı. Peki, Pegasus yurt dışına 9 Euro kampanyası hangi ülkelerde geçerli? Pegasus yurt dışı kampanyası ne zaman, hangi tarihleri kapsıyor? Pegasus kampanyasından nasıl bilet alınır?
18.10.2023 Ekonomi
Utku Kap, Dünya Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı
Utku Kap, Dünya Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı Dünya Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde milli taekwondocu Utku Kap, ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.
29.08.2023 Diğer Sporlar
Pegasus 5 euro bilet nasıl alınır? Pegasus 5 euro kampanyası nerelerde geçerli, hangi ülkelerde, Pegasus 5 euro uçak bileti hangi tarihleri kapsıyor?
Pegasus 5 euro bilet nasıl alınır? Pegasus 5 euro kampanyası nerelerde geçerli, hangi ülkelerde, Pegasus 5 euro uçak bileti hangi tarihleri kapsıyor? Pegasus kampanya yurtdışı 5 euro kampanyası detayları sorgulanıyor. Pegasus, 10-11 Ağustos 2023 tarihinde alınan yurt dışı biletlerini 5 euro + vergiler dahil satışa çıkardı. Ücret duyurusu Yurt Dışı uçuşlarında Süper Eko paket ücreti için geçerli olacak. Yurt dışında Süper Eko dışındaki paketler için o paketin ücreti kapsam dahilinde olacak. Peki, Pegasus 5 euro bilet nasıl alınır? Pegasus 5 euro kampanyası nerelerde geçerli, hangi ülkelerde, Pegasus 5 euro uçak bileti hangi tarihleri kapsıyor?
10.08.2023 Gündem
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Mayıs için bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Söz konusu paylaşımın ardından Aliya İzetbegoviç hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç kimdir?
23.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Türkevi' çağrısı: Bulup gereğini yapmanız gerekiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye 'Türkevi' çağrısı: Bulup gereğini yapmanız gerekiyor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘’Büyük Rumeli Buluşması’’ programında açıklamalarda bulundu. New York'ta bulunan Türkevi'ne saldırı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkevi'ne saldırdılar. Hani siz demokrattınız. Saldırmak size ne kazandırır. Buradan ABD yetkililerine hadi bakalım süratle teröristi bulmanız gereğini yapmanız lazım demeyecek miyiz? Benzer durum Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaksınız. Türkevi orada size emanettir. Bu teröristi bulmanız gerekiyor" dedi.
22.05.2023 Gündem
Milyonluk yeni daireler depreme dayanamadı! Ev sahipleri isyan etti
Milyonluk yeni daireler depreme dayanamadı! Ev sahipleri isyan etti Malatya’da Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen kentin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbaşı’nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar isyan etti.
22.02.2023 Gündem
Dünyadan Türkiye'ye yardım eli! Özel ekipler geliyor, işte liste liste o ülkeler
Dünyadan Türkiye'ye yardım eli! Özel ekipler geliyor, işte liste liste o ülkeler Ülkeler tek tek harekete geçti. Türkiye'ye akın akın geliyorlar. Havalimanlarına teker teker inen uçaklarda arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra özel eğitilmiş köpekler de var. Dünyanın dört bir yanından ekipler depremzedeler için koştu. Öte yandan ABD'li ekibin 1999 Marmara depreminden sonra da Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
7.02.2023 Dünya
Sinema sektörüne 92 milyon lira destek
Sinema sektörüne 92 milyon lira destek Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, sinema sektörüne 2022 yılı içerisinde 293 proje için 92 milyon 198 bin lira destek sağlandı.
22.11.2022 Ekonomi
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri?
Şekip Avdagiç kimdir? İTO başkanı olan Şekip Avdagiç’in firması ne, şirketleri hangileri? İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21’inci dönem seçimlerinin ilk aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) yapıldı. İlk sonuçlara göre mevcut Başkan Şekib Avdagiç, 273 kişilik meclisin 195 üyeliğini  kazandı. Peki, Şekip Avdagiç kimdir?
10.11.2022 Gündem
Bosna Hersek’te oy sayımı devam ederken seçim yasası değiştirildi
Bosna Hersek’te oy sayımı devam ederken seçim yasası değiştirildi Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, Bosna Hersek’te düzenlenen genel seçimlerde oy sayım işlemi devam ederken, seçim yasasını değiştirdiğini açıkladı.
2.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşme öncesi açıkladı: Özellikle isteyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşme öncesi açıkladı: Özellikle isteyeceğiz Balkanlar turunu tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan dönüşü uçakta gazetecilerle sohbet ederek açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin yükselmeye başladığının altını çizdi. Avrupa'da yaşanan doğal gaz kriziyle ilgili Erdoğan 'Avrupa için bu kış öyle kolay geçmeyecek, çok sorunlu bir kış olacak, mali noktadan faturası çok ağır bir kış olacak' dedi. Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki tacizlerine sert tepki gösteren Erdoğan, 'Ege’de ve Doğu Akdeniz’de bize dayatmaya çalıştıkları maksimalist tezler var. Bunun da yenilir yutulur bir yanı yok. Türkiye ile doğrudan konuşmak yerine Birleşmiş Milletler’de, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Avrupa Birliği’nde ve hatta en güçlü üyelerinden olduğumuz NATO’da bizi sürekli şikayet suretiyle adeta tehdit mekanizmaları çalıştırıyorlar. Bunu tabii kabullenmek mümkün değil. Onların anlayacağı dil neyse biz parantez açarak o dille konuşuyoruz' ifadelerini kullandı. Sosyal konut projesi ve yüksek kira sorununa da değinen Erdoğan, 'Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyecekler" açıklamasında bulundu.
9.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, Saraybosna'da özel gereksinimli çocuklarla bir araya geldi
Emine Erdoğan, Saraybosna'da özel gereksinimli çocuklarla bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, TİKA tarafından yapılan Vladimir Nazor Özel Çocuklar Okulu'nda duyusal algı odasının açılışını gerçekleştirdi.
6.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek'ten mesaj verdi: Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek'ten mesaj verdi: Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek'teki İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bosna-Hersek'in toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyiz" diyerek önemli bir mesaj verdi.
6.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, Umut Tüneli'ni ziyaret etti
Emine Erdoğan, Umut Tüneli'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, savaş döneminde kuşatma altındaki Saraybosna'yı dünyaya bağlayan Umut Tüneli'ni ziyaret etti.
6.09.2022 Haber
Emine Erdoğan'dan Maarif Okulu'na ve  Umut Tüneli'ne ziyaret
Emine Erdoğan'dan Maarif Okulu'na ve Umut Tüneli'ne ziyaret Bosna Hersek ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, önce Saraybosna'daki Maarif Okulu'nu daha sonra da Umut Tüneli'ni ziyaret etti.
6.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te dünyaya duyurdu: İki ülke arasında kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te dünyaya duyurdu: İki ülke arasında kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Caferoviç, konsey üyeleri Komsic ve Dodik ile anlaşmaların imza töreni sonrası ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir yeni adımı da özellikle artık kimlik kartlarıyla, özellikle Bosna Hersek - Türkiye arasındaki gidiş-gelişleri yapabilme kararını verdik. Bundan böyle Türkiye'den Bosna Hersek'e, Bosna Hersek'ten de Türkiye'ye kimlik kartlarıyla seyahat edilebilecek" dedi.
6.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a gözdağı: Bir gece ansızın gidebiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a gözdağı: Bir gece ansızın gidebiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan bunun farkında ve kendilerine çekidüzen verme durumuna girmiş bulunmaktalar. Oraya yönelik açıklamalarım bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisinde olacağının herhalde kararını verecektir. Bir gece ansızın gidebiliriz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkanlar ziyareti kapsamında Bosna Hersek'e geldi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan resmi törenle karşılandı.
6.09.2022 Siyaset
Bakan Ersoy, Barbarlık Müzesi açılış törenine katıldı
Bakan Ersoy, Barbarlık Müzesi açılış törenine katıldı KKTC’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, restore edilen Barbarlık Müzesi'nin açılışına katıldı.
17.08.2022 Dünya
'Boşnak gençler FETÖ tuzağından kurtarılıyor'
 'Boşnak gençler FETÖ tuzağından kurtarılıyor' Türkiye, FETÖ tehdidine karşı tüm kurumlarıyla mücadele veriyor. Bosna Hersek’te faaliyet gösteren FETÖ okulu Boşnak gençleri okullarına yönlendirmek için kendilerini gizliyor. İki kez isim değiştiren okulun yöneticileri tuzağa düşürecek gençler için türlü yollara başvuruyor. Maarif Vakfı da Saraybosna'da açtığı okullarla bölgedeki gençlerin kaliteli bir eğitim alması için çalışıyor. FETÖ'nün gerçek yüzünü görenler, bu okullara kayıt oluyor, yakınlarını da FETÖ gerçeğine karşı uyarıyor. FETÖ kuruluşlarına karşı doğru ve kaliteli bir alternatif teşkil eden bir diğer kurum ise SEDEF Vakfına bağlı Uluslararası Saraybosna Üniversitesi. Üniversite Boşnak gençleri FETÖ tuzağından kurtarmak için çalışıyor. 
19.07.2022 Eğitim
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Seçim anketleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş önemli açıklamalara imza attı. İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamaları...
13.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Saraybosna ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki saraybosna haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.