Sağlıklı

Sağlıklı

Son dakika sağlıklı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlıklı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlıklı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlıklı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlıklı gelişmeleri de dahil olmak üzere 24.755 sağlıklı haberi bulunmuştur. Tüm sağlıklı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
İnternetten orijinal diye aldıklarınız sahte çıkabilir! Saatlerde replika uyarısı
İnternetten orijinal diye aldıklarınız sahte çıkabilir! Saatlerde replika uyarısı Günümüzde en çok tercih edilen aksesuarlardan birisi olan saatleri, 7’den 70’e pek çok vatandaş gündelik olarak kullanıyor. Günümüz şartlarında internetten üzerinden de gerçekleştirilen saat satışları konusunda uyarıda bulunan esnaflar, özellikle kaliteli saatlerin yüz yüze yapılan ticaret ile alınmasının daha sağlıklı olduğunu söyledi.
24.04.2024 Ekonomi
İnternetten alınan saatler için 'replika' uyarısı! Paranız çöpe gidiyor
İnternetten alınan saatler için 'replika' uyarısı! Paranız çöpe gidiyor İnternetten alınan saatlerin replika ürün olabileceğini ve kısa sürede bozulabileceğini belirten saatçi Mehmet Ercan, “Saat gibi uzun yıllar kullanılacak ürünlerin yüzyüze yapılan ticaretle alınması daha sağlıklıdır” dedi.
24.04.2024 Ekonomi
Adana'da Sanayi temalı Gençlik Koşusu
Adana'da Sanayi temalı Gençlik Koşusu Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri içinde birçok ilki hayata geçiren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB)’nin, bu yıl ulusal çapta 3’ncüsünü düzenleyeceği Türkiye’nin “Sanayi” temalı tek Gençlik Koşusu için başvurular devam ediyor.
24.04.2024 Adana
Patiswiss olayı nedir, Patiswiss Çikolata CEO'su ne dedi? Elif Aslı Yıldız Patiswiss sahibi mi?
Patiswiss olayı nedir, Patiswiss Çikolata CEO'su ne dedi? Elif Aslı Yıldız Patiswiss sahibi mi? Çikolata markası Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, bir ürününün küflü çıktığına dair paylaşım yapan tüketiciye verdiği cevabın ardından gündem oldu. Kişisel sosyal medya hesabından verdiği yanıtla kullanıcıya sert bir dille tepki gösteren Tunaoğlu, dava açma tehdidinde de bulundu. Tunaoğlu, tepkiler sonrası paylaşımını sildi ancak açıklamalar peş peşe geldi. Tunaoğlu görevi bıraktığını duyururken, market zincirleri de Patiswiss ürünlerini raflardan ve online satış platformlarından kaldırmaya başladı. Peki, Patiswiss olayı nedir, Patiswiss Çikolata CEO'su ne dedi? Elif Aslı Yıldız Patiswiss sahibi mi?
22.04.2024 Yaşam
Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti
Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevinden istifa etti Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği yanıt tepki çekti. "Karşında biz ve dev Migros var" ifadelerini kullanan Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını sildi. Tunaoğlu'na tepkilerin büyümesinin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırdı. Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu yeni yaptığı açıklama ile görevi bıraktı.
22.04.2024 Gündem
Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, kaç yaşında, eşi kim? Patiswiss kimin, sahibi kim? Patiswiss CEO açıklaması
Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, kaç yaşında, eşi kim? Patiswiss kimin, sahibi kim? Patiswiss CEO açıklaması Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği yanıt tepki çekti. "Karşında biz ve dev Migros var" ifadelerini kullanan Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını sildi. Tunaoğlu'na tepkilerin büyümesinin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırdı. Söz konusu olayın gündem olmasının ardından Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun kim olduğu merak edilmeye başlandı. Peki, Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, kaç yaşında, atiswiss kimin, sahibi kim? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu eşi kim?
22.04.2024 Yaşam
Dökülen saçlara, uykusuz gözlere 1 günde müdahale ediyor - Bardak bardak içince faydası artıyor
Dökülen saçlara, uykusuz gözlere 1 günde müdahale ediyor - Bardak bardak içince faydası artıyor İnsan sağlığına iyi geldiği su götürmez bir gerçek olan sağlıklı besinler bir araya geldiklerinde faydaları kat kat artıyor. İlaç ya da takviye gıda almaya bile gerek bırakmıyor.
22.04.2024 Yaşam
Fenerbahçe'de 3 ayrılık birden! Sözleşmesi feshedilecek
Fenerbahçe'de 3 ayrılık birden! Sözleşmesi feshedilecek UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne veda eden ve Trendyol Süper Lig'deki zirve yarışına odaklanan Fenerbahçe'de gelecek sezonun kadro planlaması yapılmaya başlandı. Sarı-lacivertlilerde 3 ismin bileti kesildi.
21.04.2024 Şampiy10
Ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü! Esnaflar rekabete girdi
Ekmeğin fiyatı 2 TL'ye kadar düştü! Esnaflar rekabete girdi Sivas’ta bir firma diğer firmalara tepki olması amacıyla ekmeğin fiyatını 2 liraya kadar düşürdü.
20.04.2024 Ekonomi
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödülleri verildi
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödülleri verildi Adana’da Yeşilay tarafından düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.
20.04.2024 Adana
‘Ruhsal yaralar uyuyunca geçiyor’ dedi ve uyardı! ‘Sorunlarla yüzleşmek, duyguları fark etmek ve kabul etmek önemli!
‘Ruhsal yaralar uyuyunca geçiyor’ dedi ve uyardı! ‘Sorunlarla yüzleşmek, duyguları fark etmek ve kabul etmek önemli! Gün içinde yaşadığınız stres, öfke veya üzüntüyü uyuyarak mı atlatıyorsunuz? Uzmanlar ‘Uyuyunca geçer" demek yerine, hayatınızın kontrolünü elinize almanızı öneriyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ, “Beynimiz, ruhsal yaraları iyileştirmek ve olumsuz deneyimleri işlemek için olağanüstü kapasiteye sahip” diyerek asıl sorunların uyanık olduğumuzda da karşımızda durduğunu hatırlatarak duygusal rahatsızlık hissettiğimizde veya stres altındayken, uyku gibi kaçış stratejileri yerine, daha sağlıklı baş etme yöntemlerine başvurmanın öneminin altını çizdi ve bu yöntemleri sıraladı.
20.04.2024 Yaşam
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak
Tasarım Mucitleri Ateşböceği Projesi'nin hedefi 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Pınar'ın birliğiyle Ateşböceği Öğrenim Birimleri'ne eklediği Tasarım Mucitleri Ateşböceği TIR'ı, Adıyaman'daki ikinci durağında çocuklarla buluştu. Geçen sene Kasım ayından bu yana Adıyaman'da Altınşehir İlkokulu'nun bahçesinde konumlanan Tasarım Mucitleri Ateşböceği, nisan ayı itibarıyla Şehit Mehmet Kılıç İlkokulu'nda eğitime başladı. Bugüne kadar bin 500 çocuğa ulaşan program ile 5 yılda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak hedefleniyor.
19.04.2024 Vitrin
Bu yiyeceklerden uzak durun, 10 kat daha hızlı yaşlandırıyor! İşte yaşlandıran 6 gıda
Bu yiyeceklerden uzak durun, 10 kat daha hızlı yaşlandırıyor! İşte yaşlandıran 6 gıda Bol su içmek, uyku düzenine özen göstermek ve düzenli spor yapmak, sağlıklı bir cildi desteklemenin yanı sıra genel sağlığımızı da güçlendirir. Ancak sağlıklı bir cilt için sadece bu adımlar yeterli değil. Cilt sağlığını korumak için dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli nokta da beslenmedir. Yağlı ve işlenmiş gıdalardan, şekerli atıştırmalıklardan ve aşırı kafein içeren içeceklerden kaçınmak, cildinize olumlu etkiler sağlar. Cildinizi destekleyen antioksidanlar, vitaminler ve mineraller bakımından zengin besinleri tercih etmek önemli. Dr. Mehmet Öz yaşlandıran 7 besini açıkladı.
19.04.2024 Yaşam
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
18.04.2024 İddaa
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024 Adana
Meyveli sodalardaki tehlike: C vitaminiyle birleşince mide deliyor!
Meyveli sodalardaki tehlike: C vitaminiyle birleşince mide deliyor! Meyveli sodalar, havaların ısınmasıyla birlikte sık tercih edilen içeceklerin başında geliyor. Ancak bu sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor. En masum haliyle raflardaki yerini alan meyveli sodaların ardında büyük tehlike yer alıyor.
17.04.2024 Yaşam
Kolejon deposunu evde hazırlayın! Çocuklara sağlıklı atıştırmalık, yetişkinlere gençlik hapı
Kolejon deposunu evde hazırlayın! Çocuklara sağlıklı atıştırmalık, yetişkinlere gençlik hapı Artık çocuklarımız için sağlıklı atıştırmalıklar bulmak o kadar da zor değil! Evde gerçek meyvelerden yapılan jelibonlar, işlenmiş ve sağlıksız şeker yüklü atıştırmalıkların yerine harika bir alternatif sunuyor. Hem de yapması da çok kolay!
16.04.2024 Yaşam
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı Kuzey yarımkürenin ilk kirazının yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirterek, fiyatların 100-150 TL bandının altına düşmemesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor
100 yaş bölgesine bu yiyecekle giriliyor - Uzun ömürlü insanların sofrasında yer alıyor İnsanların uzun yaşama merakı gün geçtikçe artıyor. 100 yaşına kadar yaşamak eskiden daha zor olsa da şimdilerde bu daha olası... İnsanların 100 yaşına ulaşma oranı yüksek olan bölgelere mavi bölge deniyor. İşte bu bölgelerde uzun ömürlü yaşayanların sofralarında eksik etmediği besinler...
15.04.2024 Yaşam
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin
Az uyumak abur cubur yemeği tetikliyor! Diyetisyenden uyarı: Kilo veremiyorsanız, uyku düzeninizi kontrol edin Kilo verme sürecinde sıkça vurgulanan diyet ve egzersiz, sağlıklı yaşamın temel taşları olarak kabul edilir. Ancak, az bilinen bir faktör de uyku düzenidir. Uyku, kilo verme sürecini etkileyen önemli bir unsurdur ve doğru uyku alışkanlıklarıyla desteklendiğinde, kilo verme hedeflerine ulaşma şansını artırır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak da uykunun kalitesi ve miktarının vücutta salgılanan hormonlar üzerinde derin bir etkiye sahip olduğuna dikkat çekerek yanlış uyku alışkanlıklarının kilo verme çabalarını olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi ve az uyumanın abur cubur yeme alışkanlıkları üzerindeki etkisinden bahsetti.
13.04.2024 Yaşam
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öte yandan AFAD, teleferik kazası sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, 8 kabindeki 59 kişi başarıyla tahliye edildiğini açıkladı.
12.04.2024 Gündem
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor Yaşlanma karşıtı mucizevi etkiye sahip olan Moringa Oleifera, gençleştirici özellikleriyle dikkat çekiyor! İçerdiği benzersiz besinlerle hızlı bir etki vaat eden bu mucize bitki, genç ve sağlıklı bir cilde adım atmaya hazır mısınız? İşte kullanışı ve faydaları…
12.04.2024 Yaşam
Bakan Göktaş, çocuklarla bayram ziyaretine gitti!
Bakan Göktaş, çocuklarla bayram ziyaretine gitti! Ramazan Bayramı nedeniyle devlet desteğindeki çocuklarla birlikte huzurevindeki vatandaşları ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,"Ellerinizi öpüp bayramınızı kutlamak istedik. Sizlerle bir arada olmak, büyüklerimizin duasını almak çok önemli" dedi.
10.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sağlıklı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlıklı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.