Sadık Gültekin

Sadık Gültekin

Son dakika Sadık Gültekin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sadık Gültekin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sadık Gültekin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sadık Gültekin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sadık gültekin gelişmeleri de dahil olmak üzere 188 sadık gültekin haberi bulunmuştur. Tüm sadık gültekin haberleri aşağıda listelenmiştir.
YKS'de bir sorunun iki yanıtı var!
YKS'de bir sorunun iki yanıtı var! Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) Türkçe 9’uncu sorunun çift yanıtı olduğu iddia edildi. Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Hayati Özcan, "Soruda doğru yanıt ‘D’ seçeneği denilmiş, ama ‘A’ seçeneğine de miktar zarfına niteleme zarfı denilmiş. Bu ifade bildiklerimize tamamen ters. Dolayısıyla soru yanlış." ifadesini kullandı.
30.06.2021 Eğitim
LGS şaibe iddiasına Bakan Selçuk’tan yanıt geldi! Sadece 3 soru…
LGS şaibe iddiasına Bakan Selçuk’tan yanıt geldi! Sadece 3 soru… LGS şaibe iddiası sınav sonrası gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'de benzer soru iddialarıyla ilgili konuştu. Liseye Geçiş Sınavında (LGS) benzer soru iddiaları hakkında Eğitim danışmanı Sadık Gültekin'e konuşan Selçuk, "İddia varsa onun somut olarak ortaya konması lazım. Sadece 3 soru daha önce yayınladığımız sorulara benzer" ifadelerini kullandı.
8.06.2021 Eğitim
Özel okul ücretleri ödenecek mi? 3 aylık özel okul ücretleri iade edilecek mi?
Özel okul ücretleri ödenecek mi? 3 aylık özel okul ücretleri iade edilecek mi? Türkiye'de corona virüsün ilk çıktığı andan itibaren alınan ilk tedbirlerin başında okullarla ilgili tedbirler geliyor. Okullar neredeyse mart ayında uzaktan eğitime geçmiş, sonra da yaz tatili devreye alınmıştı. Tatil sonrasında 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı da Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyesi ile uzaktan eğitimle başladı. Yeni eğitim yılında özel okulların uzaktan eğitime geçmesiyle okul ücretleri tartışması başlamıştı. Veliler peşin ödediği ücretin iadesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapıyor. Peki, Özel okul ücretleri ödenecek mi? 3 aylık özel okul ücretleri iade edilecek mi? İşte Tüketici Hakem Heyeti'nin özel okul ücretlerinin iadesi ile ilgili kararı...
23.09.2020 Eğitim
Pınar Gültekin'in babası ve kardeşi isyan etti: 'Canavarca öldürüldü'
Pınar Gültekin'in babası ve kardeşi isyan etti: 'Canavarca öldürüldü' Muğla'nın Ula ilçesinde 5 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in cesedi ormanlık alanda bulundu.
21.07.2020 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınav önerisi!
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sınav önerisi! Milyonlarca öğrenci hafta sonu gerçekleştirilecek olan LGS sınavı için nefesini tuttu. İşte öğrencilerin işene çok yarayacak sınav stratejisi önerisi...
19.06.2020 Eğitim
Hangi bölümler iş ararken avantaj sağlar?
Hangi bölümler iş ararken avantaj sağlar? Bölüm konusunda doğru karar verebilmek için meslekleri ve kendinizi iyi tanımalısınız...
8.08.2018 Eğitim
Yatay geçiş nedir nasıl yapılır?
Yatay geçiş nedir nasıl yapılır? Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır...
7.08.2018 Eğitim
YÖK başarı sırası barajını genişletti
YÖK başarı sırası barajını genişletti YÖK dün toplandı, kaliteyi artırmak için uyguladığı başarı sıralaması baraj sisteminde değişikliğe gitti. Geçen yılki puan türlerinin azaltılmasından sonra öğrencilerin mağdur olmaması için 40 bin olan tıp barajı 50 bine, 150 bin hukuk barajı 190 bine, 240 bin olan mühendislik barajı 300 bine çıkarıldı
3.08.2018 Gündem
Vah ki ne vah!
Vah ki ne vah! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yapılacaklar konusunda ‘düşündükçe uykularım kaçıyor’ demişti...
31.07.2018 Eğitim
Velilere ev taşıttıracak liste!
Velilere ev taşıttıracak liste! Merkezi sınavla öğrenci alacak okulların listesi açıklandı. Buna göre sınavla öğrenci alacak okul sayısı bin 367 iken kontenjan sayısı 126 bin 510 oldu. Geçen yıllarda yüksek puanla öğrenci alan bazı Anadolu liseleri mahalleden öğrenci alacak okullara dönüştü
11.04.2018 Gündem
ÖSYM soruları ezberi bozdu!
ÖSYM soruları ezberi bozdu! ÖSYM’nin internet sitesinde, üniversiteye girişte gelecek yıl uygulanacak YKS’nin birinci oturumu olan ve 120 sorunun sorulacağı Temel Yeterlilik Testine (TYT) ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı.
29.09.2021 Gündem
Yeni sistem tarih öğretmenlerini vurdu
Yeni sistem tarih öğretmenlerini vurdu Üniversiteye giriş sınavında artık hukuk, psikoloji, uluslararası ilişkiler bölümlerini okumak için tarih ve felsefe sorularını çözmek gerekmeyecek. Bu nedenle bazı özel kurslar ve özel okullarda tarih ve felsefe öğretmenlerinin işine son verildi
29.09.2021 Gündem
Eğitimciler ne diyor? ‘TEOG hedefine ulaşamadı’
Eğitimciler ne diyor? ‘TEOG hedefine ulaşamadı’ Eğitim Sendikeları ve Eğitim uzmanları Temel Eğitimden Ortaöğretim’e Geçiş Sistemi’nin (TEOG) hedeflerine ulaşamadığı konusunda hem fikir. İşte görüşleri ve önerileri...
29.09.2021 Gündem
Kontenjanlar doldu son tercihlere dikkat
Kontenjanlar doldu son tercihlere dikkat Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 2. yerleştirme sonuçları açıklandı. İmam Hatip, Fen, Mesleki ve Teknik liselerde boş kontenjan kalmadı
29.09.2021 Gündem
Sadık Gültekin ve Yakın Doğu Üniversitesi ile Tercih Dönemi
Sadık Gültekin ve Yakın Doğu Üniversitesi ile Tercih Dönemi Vatan Gazetesi Eğitim Yazarı Sadık Gültekin, bugün saat 18.00’de gerçekleşecek olan canlı yayında Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doc. Dr. İrfan Günsel  ile beraber öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.
20.07.2017 Eğitim
Sadık Gültekin ve Maltepe Üniversitesi Tercih Yayını
Sadık Gültekin ve Maltepe Üniversitesi Tercih Yayını Vatan Gazetesi Eğitim Yazarı Sadık Gültekin, bugün saat 18.00’de gerçekleşecek olan canlı yayında Maltepe Ünİversitesi eğitim görevlileri ile beraber öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.
19.07.2017 Eğitim
Derste PKK, DEAŞ ve FETÖ de anlatılacak
Derste PKK, DEAŞ ve FETÖ de anlatılacak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni müfredatı açıklarken, “Türkiye’de 1990 sonrası yaşanan siyasi, ekonomik gelişmeleri dikkate alıp da terörü görmeden olmaz” dedi
18.07.2017 Eğitim
Tercih Dönemi 2017 ile ilgili soruları uzmanına sorun
Tercih Dönemi 2017 ile ilgili soruları uzmanına sorun Vatan Gazetesi Eğitim Yazarı Sadık Gültekin, bugün saat 18.00’de gerçekleşecek olan canlı yayında Okan Ünİversitesi eğitim görevlileri ile beraber öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.
18.07.2017 Eğitim
TEOG’da ‘açık uçlu’  soru dönemi başlıyor
TEOG’da ‘açık uçlu’ soru dönemi başlıyor Üniversite giriş sınavlarında uygulanan ‘Açık uçlu soru’ sistemi artık lise giriş sınavları olarak bilinen TEOG’larda da uygulanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaya göre önümüzdeki yıl yeni sisteme geçilecek ve en az 6 soru açık uçlu olacak
17.07.2017 Eğitim
Tercih Dönemi 2017 ile soruları uzmanına sorun
Tercih Dönemi 2017 ile soruları uzmanına sorun Milliyet Tv ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek canlı yayında 17 ve 18 Temmuz 2017 tarihinde dilediğiniz soruların yanıtlarını uzmanlar veriyor.
17.07.2017 Eğitim
Özeller puan belli değilken yüzde 10’a kayıt yapıyor
Özeller puan belli değilken yüzde 10’a kayıt yapıyor 2016-2017 Eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilen TEOG sınavının ardından özel okullar ön kayıt başvurularına başladı.
29.09.2021 Gündem
Yabancı ortağı olan özel okul kapatılacak
Yabancı ortağı olan özel okul kapatılacak Özel okullarda yapılan usulsüzlüklerin önüne geçilmesi amacıyla Meclis Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülen torba yasaya son eklemeler yapıldı. 53. maddede yer alan kanuna göre yabancı ortaklığı bulunan, reklamlarında öğrenci resmi veya bilgisi kullanan okullar usulsüzlüklerin devamı halinde kapatılacak.
11.07.2016 Eğitim
Çocuğunuz için ‘iyi lise’yi uzmanınız belirlesin
Çocuğunuz için ‘iyi lise’yi uzmanınız belirlesin Özel ve yabancı liselerde kesin kayıtlar bugün başlıyor...
30.06.2016 Eğitim
Bilirkişi görüşü: TEOG sorularında hata yok!
Bilirkişi görüşü: TEOG sorularında hata yok! TEOG sınavında 5 sorunun iptali için açılan davada bilirkişinin 3 soruyla ilgili raporu mahkemeye ulaştı. Bilirkişi 3 soruda sorun yok dedi ancak bir sorunun ders kitabında olmaması tartışmaya neden oldu.
29.09.2021 Gündem
TEOG’da kulaklar yine yargıda
TEOG’da kulaklar yine yargıda TEOG’da sonuçların açıklanması için mahkeme sürecini bekleyen MEB, hatalı sorularla ilgili çıkacak her iki karara göre puanları hesapladı. MEB’in mahkemenin vereceği karara göre cuma günü sonuçları açıklaması bekleniyor.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sadık Gültekin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sadık gültekin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.