Gazete Vatan Logo

TEOG’da kulaklar yine yargıda

TEOG’da sonuçların açıklanması için mahkeme sürecini bekleyen MEB, hatalı sorularla ilgili çıkacak her iki karara göre puanları hesapladı. MEB’in mahkemenin vereceği karara göre cuma günü sonuçları açıklaması bekleniyor.

TEOG’da kulaklar yine yargıda

25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan ve 1.3 milyon öğrencinin girdiği TEOG sınav sonuçlarının 10 Ocak günü açıklanması gerekiyordu. Ancak TEOG’da sorulan 5 soru ile ilgili 7 ayrı iptal davası açılmış ve mahkemeler arasında ilgili evrakların gönderilmesi sorunu nedeniyle süreç tıkanmıştı. Görevli mahkeme olan Ankara 11. İdare Mahkemesi’ne evrakların önceki gün ulaşması ile süreç tekrar hız kazandı. 22 Ocak tarihinde dağıtımı yapılacak karnelere TEOG sonuçlarının işlenmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise mahkemeden çıkacak iptal ve iptalin reddine yönelik kararlara göre farklı puan hesaplamaları yaptı. MEB, mahkemenin vereceği karar göre bu cuma sonuçları açıklayacak. Vatan Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin ise MEB’in mahkeme kararı vermeden sonuçları açıklamasının büyük hata olacağını bildiği için tüm hazırlıklarını ona göre yaptığı ifade etti.

Karnelere işlenmeli

TEOG sınavından sonra çok sayıda veli hatalı olduğu gerekçesiyle idare mahkemelerine dava açtı. Aynı soruya ilişkin birden fazla mahkemede dava açılması üzerine dosyalar Bölge İdare Mahkemesi’ne gönderildi ve mahkeme Ankara 11. İdare Mahkemesi’ni görevlendirdi. Ancak dosyalar ilgili mahkemeye gönderilmemiş ve sonuçların açıklanması da gecikmişti. İlgili mahkemeden ilgili dosyaların Ankara 11. İdare Mahkemesi’ne pazartesi günü gönderildiği ve mahkeme sürecinin tekrar hız kazandığı öğrenildi. Avukat Ersan Barkın ise, açılan diğer davaların dosyalarının da ilgili mahkemeler tarafından görevli mahkemelere bu hafta gönderilmesi durumunda karnelerin dağıtımından önce mahkemenin sonuçlanabileceği ve TEOG sonuçlarının karnelere işlenebileceği belirtti.

Haberin Devamı