Sabri Ülker Vakfı

Sabri Ülker Vakfı

Son dakika Sabri Ülker Vakfı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sabri Ülker Vakfı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sabri Ülker Vakfı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sabri Ülker Vakfı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sabri ülker vakfı gelişmeleri de dahil olmak üzere 40 sabri ülker vakfı haberi bulunmuştur. Tüm sabri ülker vakfı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı buldu
Obezite ve sivrisinekler salgınlarını bitirecek gelişme! Türk bilim insanı buldu ABD'nin New York eyaletindeki Cornell Üniversitesi'nde Nörobiyoloji ve Davranış Bilimleri Bölümünde araştırmalarını yürüten Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Doç. Dr. Nilay Yapıcı, fare ve meyve sinekleri üzerinde yürüttüğü çalışmasıyla obezite, metabolizma hastalıkları ve sivrisineklerin insanları sokmasını engelleyerek, çeşitli salgın hastalıkları önlemeyi hedefliyor.
9.09.2022 Sağlık
En çok yaşlıları etkiliyor! Doğru beslenmek hastalığı önlüyor!
En çok yaşlıları etkiliyor! Doğru beslenmek hastalığı önlüyor! Yaşlanma, anne karnından başlayarak yaşamın sonlanmasına kadar devam eden bir süreç olarak yaşamımızda rol oynuyor. Zamana bağlı olarak, hastalık söz konusu olmaksızın anatomik yapı ve fizyolojik işlev değişiklikler meydana geliyor. Beslenme sorunları, kronik hastalıklar yaş aldıkça etkisi artan unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra kas gücü ile performans kayıpları ile ortaya çıkan ve son yıllarda ciddi bir artış gösteren “sarkopeni” önlenmediği takdirde yaşlıların sağlık koşullarını olumsuz yönde etkiliyor.
27.04.2022 Sağlık
Yeni yılda sağlıklı kalmanın ipuçları!
Yeni yılda sağlıklı kalmanın ipuçları! Tüm dünya koronavirüsle mücadelesini sürdürüyor! Yeni varyant omicron ile birliktye vaka sayıları hızla artıyor. yeni yılda COVID-19’un yayılmasını azaltmak, daha sağlıklı ve güvenli bir yeni yıl için Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından yeni önlemler paylaşıldı. İşte sağlıklı yeni yıl için sağlıklı kalma tüyoları!
7.01.2022 Sağlık
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besin
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besin Sağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın referans gösterdiği önemli araştırmalar beyin sağlığını koruyan beş önemli besin grubunu şöyle açıklıyor: Yeşil yapraklı sebzeler, yağlı balıklar, orman meyveleri, çay, kahve ve çikolata, sert kabuklu kuruyemişler.
6.11.2021 Sağlık
İhmal etmeyin! Vücut için 300'den fazla faydası var!
İhmal etmeyin! Vücut için 300'den fazla faydası var! Magnezyum eksikliği, sıklıkla gözden kaçan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Magnezyum mineralinin birçok enzimin fonksiyonel olmasındaki katkısı nedeniyle vücudumuz için önemli 300'den fazla rolü bulunuyor. Peki, Magnezyumun faydaları neler? Magnezyum mineralinin vücudumuzdaki önemli işlevi ne? Hangi besinlerde magnezyum bulunur? İşte bilmeniz gerekenler…
24.10.2021 Sağlık
Metabolizmayı hızlandırıyor, toksinlerden arındırıyor!
Metabolizmayı hızlandırıyor, toksinlerden arındırıyor! Sıcak havalarda terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için yeterli miktarda sıvı alımı sağlık açısından önem taşıyor. Sıvı ve özellikle su tüketiminin yaşamın her döneminde vücutta oluşan toksinlerin atılması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışması, metabolizma dengesi ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde önemli rol oynadığını ortaya koyuyor.
15.09.2021 Sağlık
İşte yeni varyantları önlemede en önemli iki faktör
İşte yeni varyantları önlemede en önemli iki faktör Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Delta'nın ötesinde yeni varyantların ortaya çıkmasını önlemek için herkesin kurallara uyması ve aşılanması gerektiğini belirtti.
4.09.2021 Sağlık
Türk mutfağı dengeli beslenmek için en güzel örnek!
Türk mutfağı dengeli beslenmek için en güzel örnek! Türk mutfağının sağlıklı yaşamın tüm gereksinimlerini karşıladığını belirten Prof. Dr. Christiani Jeyakumar Henry, “Türklerin dengeli beslenmesi için öğrenmesi gereken yeni bir şey yok. Türk kültürünü uygulayın yeter” dedi.
28.08.2021 Gündem
Sağlıklı beslenme alışkanlığı takıntıya dönüşmemeli!
Sağlıklı beslenme alışkanlığı takıntıya dönüşmemeli! Günümüzde sağlıklı beslenme konularının popülerlik kazanmasıyla ortaya çıkan alışkanlıklar kişilerde takıntılı biçimde bir beslenme alışkanlığına yol açabiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın derlediği bilgilere göre “Ortoreksiya Nervoza” olarak geçen sağlıklı beslenme takıntısı ciddi fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabiliyor.
27.07.2021 Sağlık
Yaz mevsiminin armağanı: D vitamini
Yaz mevsiminin armağanı: D vitamini Pandemi sürecinde bağışıklık sistemini güçlü tutmak daha önemli hale gelirken, vücut için gerekli olan ve bağışıklığı destekleyici etkiye sahip D vitaminini kontrollü şekilde bol güneş ışığından ve daha az olmak kaydıyla da besinlerden alabiliriz. Uzmanlar güneş ışığından D vitamini alımının yararlı olduğu vurgularken, güneş çarpmalarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor.
22.06.2021 Sağlık
Ramazan’da bağışıklığı güçlü tutmanın yolları!
Ramazan’da bağışıklığı güçlü tutmanın yolları! Ramazan’da uzun süreli açlıklarda güçlü bir bağışıklığa sahip olmak büyük önem taşıyor. Uzun süreli açlık sürecini iyi bir şekilde yönetmenin yolu güçlü bir bağışıklık sisteminden geçiyor. İşte Ramazan’da bağışıklığı güçlü tutmanın yolları!
10.05.2021 Ramazan
Hastalıklara karşı direncin anahtarı! Çocuklarda mutlaka bunu deneyin!
Hastalıklara karşı direncin anahtarı! Çocuklarda mutlaka bunu deneyin! Erken yaşta gelişen yeme alışkanlıkları yetişkinlikte de sürüyor. Çocuklara sebzeyi sevdirmek onların gelişimi açısından çok önemli. Sabri Ülker Vakfı, özellikle okul öncesi dönemin çocukların sebzeleri keşfetmeleri için önemli bir zaman dilimi olduğunu vurguluyor ve şu önerilerde bulunuyor: ‘Tadım yapmak, küçük çocukları çeşitli sebzelerle tanıştırmanın iyi bir yolu olabilir. Alışılmış yemek zamanları dışında yeni tatlar denemek de işe yarayabilir. Ancak çocukları sebzeleri denemeye zorlamayın, sadece cesaretlendirin.’
31.03.2021 Sağlık
Stres yönetimi için altın değerinde 7 öneri!
Stres yönetimi için altın değerinde 7 öneri! COVID-19 salgınıyla birlikte tüm dünyada yaşanan sağlık krizi ve ekonomide yaşanan gelişmeler durgunluk ruh sağlığını yüksek oranda etkiliyor. Araştırmalar, pandemi sürecinin olumsuz etkileri arasında stres, uyku düzensizliği, gelecek kaygısı, anksiyete ve hayata karşı umutsuz yaklaşımın ilk sıralarda yer aldığını ortaya koyuyor. Peki, Stres ile nasıl baş edilir? Ruh halini korumak için neler yapılmalı? İşte stres yönetiminde altın değerinde 7 öneri!
23.03.2021 Sağlık
6 adımda gıda israfını önlemek mümkün!
6 adımda gıda israfını önlemek mümkün! Zamanında yenilmediği için buzdolabında bozulmaya terk edilen bir yemek ya da ihtiyaçtan fazla pişirildiği için sonunda çöpe atılan bir yemek sadece gıda israfına yol açmıyor aynı zamanda iklim değişikliğine kadar giden bir süreci de hızlandırıyor. Birkaç basit adımla gıda israfının önüne geçmek mümkün. Peki, Gıda israfını önlemek için neler yapılmalı? İşte gıda israfını engelleyecek basit öneriler...
25.02.2021 Ekonomi
LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli?
LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yarın gerçekleştirilecek. Adaylar LGS için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tüm hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sabahı yoğun stres içinde olmaları da malesef kaçınılmaz son. Uzmanlar, sınavlarda hiçbir besinin başarıyı tek başına, mucizevî bir şekilde etkilemediğini belirtiyor. Ancak yeterli su tüketimi ve dengeli bir beslenmeyle sınav stresini azaltmak ve başarıyı desteklemek mümkün. Peki, LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli? Sınava 1 gün kala neler tüketilmeli? İşte LGS öncesi yapmanız gerekenler...
19.06.2020 Sağlık
Market alışverişi ve sonrasında corona virüsten korunmak için 4 adım
Market alışverişi ve sonrasında corona virüsten korunmak için 4 adım Market alışverişi sırasında ise alınabilecek basit önlemlerle corona virüsten korunmak mümkün. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), besinlerdeki olası corona virüsle başa çıkmak için dört önemli adım öneriyor: Temizle, ayrıştır, pişir ve soğut. Peki, Corona virüse karşı market alışverişinde nasıl önlem alınmalı? İşte market alışverişinde corona virüs ile ilgili dikkat edilmesi gerekenler…
14.04.2020 Sağlık
Profesör Hotamışlıgil’e Avrupa’dan büyük ödül
Profesör Hotamışlıgil’e Avrupa’dan büyük ödül Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) ve Novo Nordisk Vakfı tarafından verilen ‘EASDNovo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmeliyet Ödülü’ne layık görüldü.
17.09.2018 Gündem
Sınav öncesi nasıl beslenmeli?
Sınav öncesi nasıl beslenmeli? Gıda, beslenme ve sağlık konularında geliştirdiği projelerle toplum sağlığının geleceği için çalışan Sabri Ülker Vakfı, üniversite sınavına sayılı günler kala adaylara dengeli beslenme konusunda önerilerde bulunuyor.
25.06.2018 Eğitim
Denge Eğitim Projesi’ne Murat Ülker’den tam destek!
Denge Eğitim Projesi’ne Murat Ülker’den tam destek! Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Aydın’da Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin uygulandığı Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret etti.
27.03.2018 Ekonomi
Her 3 çocuktan biri şişman
Her 3 çocuktan biri şişman Çocukluk çağı obezitesi dünyada olduğu gibi ülkemizde de acil önlem alınması gereken konulardan.
23.03.2018 Arşiv
Kolesterolü dengeleyen molekülde Türk keşfi
Kolesterolü dengeleyen molekülde Türk keşfi Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi, hücrede kolesterol seviyesini güvenli bir aralıkta tutmayı sağlayan Nrf1 molekülünü keşfetti
17.11.2017 Ekonomi
Çocukları soğuk algınlığından nasıl korumalı?
Çocukları soğuk algınlığından nasıl korumalı? Okulların açılması ve mevsim değişikliğiyle birlikte, soğuk algınlığının ve solunum yolu enfeksiyonlarının çocuklarda sık görülebildiğine dikkat çeken Sabri Ülker Vakfı, çocukların enfeksiyonlardan koruması için beslenme, uyku düzeni ve hijyenine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
27.09.2017 Eğitim
Ramazan Bayramı’nda dengeli beslenmek mümkün!
Ramazan Bayramı’nda dengeli beslenmek mümkün! Ramazan ayı boyunca, yemek saatlerimiz, yemek tercihlerimiz, yemek çeşitlerindeki ve porsiyonlardaki artış gibi beslenmemizde birçok değişiklik yaşandı. Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Halit Tanju Besler, Ramazan Bayramı ve sonrasında yemek düzeni ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili bilgiler verdi.
24.06.2017 Arşiv
Diyabet hastası oruç tutabilir mi?
Diyabet hastası oruç tutabilir mi? Diyabet hastaları için Ramazan dönemine özel öneriler veren Prof. Dr. M.Temel Yılmaz özellikle dikkat edilmesi gereken noktaları belirtti.
17.05.2018 Arşiv
Zayıflamak için kırmızı tabakta yemek yiyin
Zayıflamak için kırmızı tabakta yemek yiyin Sabri Ülker Vakfı’nın düzenlediği 4. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’ne katılan Oxford Üniversitesi’nden tat psikolojisi uzmanı Profesör Charles Spence, “Kırmızı bilinçaltına ‘tehlike’ çağrısında bulunur. Bol kalorili yiyecekleri kırmızı tabaklarda yerseniz iştahınız kapanacaktır” diyor.
13.05.2017 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Sabri Ülker Vakfı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sabri ülker vakfı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.