Rüzgar Türbini

Rüzgar Türbini

Son dakika Rüzgar türbini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rüzgar türbini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rüzgar türbini haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rüzgar Türbini

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rüzgar türbini gelişmeleri de dahil olmak üzere 115 rüzgar türbini haberi bulunmuştur. Tüm rüzgar türbini haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar: Maden şirketlerine denetimlerimizi sıklaştıracağız
Bakan Bayraktar: Maden şirketlerine denetimlerimizi sıklaştıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden işletmecilerine uyarıda bulunarak, "İş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden asla riske etmeden işletmelerimizi işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliyorsunuz, Erzincan İliç'te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" dedi.
16.03.2024 Ekonomi
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler Kolay yoldan para kazanma isteği yaygınlaştı. Bu nedenle iyi kazandıran ama yoğun emek gerektiren işlere talep düştü. 30 bin TL maaş ile çalışacak personel bulunamayan sektörler var.
13.11.2023 Ekonomi
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı Kara rüzgâr türbini teknolojileri şirketi Enercon ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük yatırımcılarından olan Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 MW’lık yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşmaya göre Enercon, Kalyon Enerji’nin Türkiye’deki kara projeleri için 64 adet rüzgâr türbini kuracak. İş birliği ile Türkiye’deki projeler için 64 adet E-138 EP3 türbininin tedariki ve kurulumu gerçekleştirilecek.
7.06.2023 Ekonomi
Rüzgar türbinlerinde korkunç olay! Astsubay, polis sevgilisini öldürüp...
Rüzgar türbinlerinde korkunç olay! Astsubay, polis sevgilisini öldürüp... Balıkesir'in Bandırma ilçesinde astsubay Burkay Urcan (28), polis memuru sevgilisi Kübra Açar’ı (24) tabancayla 3 el ateş ederek öldürdükten sonra yaşamına son verdi.
25.06.2022 Yaşam
Türkiye'den temiz enerji atılımı! Hedef dünyada ilk 3
Türkiye'den temiz enerji atılımı! Hedef dünyada ilk 3 Türkiye’nin güneş paneli üretiminde önemli artış sağlandı. Türkiye 7960 megavatlık panel üretimi kapasitesiyle dünyada 4’üncü sırada. Enerji Bakanı Dönmez, gelecek yıl güneş paneli üretiminde dünyada ilk 3’e girmeyi hedeflediklerini söyledi.
2.05.2022 Ekonomi
Dünyanın en uzun rüzgar türbini, 2022'de Danimarka'da dikilecek
Dünyanın en uzun rüzgar türbini, 2022'de Danimarka'da dikilecek Danimarkalı rüzgar türbinleri üreticisi Vestas tarafından yapımına başlanan ve dünyanın en uzun rüzgar türbini olması planlanan V236-15 MW prototipi, 2022’nin ikinci yarısında dikilecek.
18.10.2021 Dünya
Türkiye'den 'hidrojen' hamlesi! Resmen hayata geçti, İlk kez...
Türkiye'den 'hidrojen' hamlesi! Resmen hayata geçti, İlk kez... Türkiye'de ilk defa doğal gazla hidrojenin karıştırılarak evsel cihazların beslenmesi projesi hayata geçirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021 yılı içinde, sektör temsilcileri ve vatandaşın görüşlerini alarak Türkiye'nin hidrojen stratejisini oluşturacaklarını bildirdi.
2.04.2021 Ekonomi
Doğal gaz geliyor! Türkiye'de bir ilk
Doğal gaz geliyor! Türkiye'de bir ilk Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme. Türkiye'de bir ilk. Projesini bakanlık yaptı. Hidrojenin, Konya’da kurulan laboratuvarda doğal gaz ile harmanlanıp, temiz enerji olarak vatandaşlara ulaştırılması hedefleniyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen hidrojenin doğal gazla harmanlanmasından elde edilen kompozit gazın kullanımıyla temiz enerjinin orta vadede tüm Türkiye'ye yayılması öngörülüyor.
2.04.2021 Ekonomi
Bakan Varank: Tüm zamanların rekoru geldi!
Bakan Varank: Tüm zamanların rekoru geldi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla oluşturduğumuz yerli ve milli bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2020 büyüme rakamımız yüzde 1,8 olarak açıklandı. Salgın sebebiyle yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyümesini sürdürebilen nadir ülkelerden biri olduk. Şubat ayı ihracatımız tüm zamanların en yüksek değerine ulaşarak 16 milyar doları aştı." dedi.
9.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyada bir ilk: Danimarka'da inşa edilecek
Dünyada bir ilk: Danimarka'da inşa edilecek Danimarka'nın Kuzey Denizi'nde ilk aşamada 3 milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak dev bir enerji adası inşa edeceği açıklandı.
5.02.2021 Dünya
Bayburt RES, 32 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak
Bayburt RES, 32 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak Bayburt’un Aydıntepe ilçesindeki 2 bin 330 rakımlı Kılıçkaya Yaylası’na Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulumunda sona gelindi. İlk rüzgar türbininin yapımı tamamlandı ve montajlanarak hizmete alındı, diğer türbinlerin inşası ise devam ediyor. 400 milyon TL’lik projeyle 32 bin hanenin enerji ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
19.01.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı! Payı yüzde 95'i aştı
Bakan Dönmez açıkladı! Payı yüzde 95'i aştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bu yıl devreye aldığımız toplam kurulu güç içerisindeki yenilenebilir kaynakların payı yüzde 95'i aştı" dedi.
30.12.2020 Ekonomi
Bilim insanlarının geliştirdi: Onarımını yapacak
Bilim insanlarının geliştirdi: Onarımını yapacak Yalova Üniversitesindeki bilim insanlarınca hazırlanan TÜBİTAK destekli proje kapsamında üretilen reçine, hasarlı rüzgar türbini kanatlarının yerinde ve kısa sürede onarılmasını sağlayacak.
26.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Türkiye Avrupa'da ilk 5'te yer alıyor
Bakan Varank: Türkiye Avrupa'da ilk 5'te yer alıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank,"Türkiye, rüzgar türbini ekipman üretimi yapan büyük ölçekli tesisleriyle Avrupa'da ilk 5'te yer alıyor." dedi.
25.11.2020 Ekonomi
'5 yılda 100 ton altın üretimini yakalamak istiyoruz'
'5 yılda 100 ton altın üretimini yakalamak istiyoruz' Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Covid-19 salgınına rağmen bu yıl sonunda 44 ton altın üretim hedeflerinin olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde inşallah 100 ton altın üretimini yakalamak istiyoruz" dedi.
12.09.2020 Ekonomi
İTÜ'lü öğrenci yenilenebilir rüzgar tabanlı enerji sistemleri üretti
İTÜ'lü öğrenci yenilenebilir rüzgar tabanlı enerji sistemleri üretti İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Büşra Nur Köseoğulları, tarımsal faaliyetlerde elektrik maliyetini düşürmek için yenilenebilir rüzgar tabanlı enerji sistemleri üretti.
21.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Kezban Teyze Almanya'da gördü kendi köyüne kurdu
Kezban Teyze Almanya'da gördü kendi köyüne kurdu Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Gürsökü köyünde yaşayan Kezban Karaman, Almanya’da gördüğü güneş enerji santral sistemini köyüne kurdu.
17.12.2019 Yaşam
Türkiye'nin ilk rüzgar türbin fabrikası Kasım sonunda üretime hazır
Türkiye'nin ilk rüzgar türbin fabrikası Kasım sonunda üretime hazır Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresinde (TÜREK) konuşan Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji CEO'su Ebru Çiçekliyurt, Türkiye'nin ilk ve tek rüzgar türbin fabrikasının Kasım sonunda üretime hazır hale geleceğini belirtti.
6.11.2019 Ekonomi
Teknoloji rüzgar türbinlerini de büyüttü
Teknoloji rüzgar türbinlerini de büyüttü Rüzgar enerjisi sektöründe teknolojik gelişmelerle birlikte rüzgar türbinlerinin kanat çapı 170 metreye ulaştı.
4.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Türkiye dünyanın gemi yapım merkezi oluyor
Türkiye dünyanın gemi yapım merkezi oluyor Yılın ilk beş aylık döneminde gemi inşa sektörünün gerçekleştirdiği ihracat 435.7 milyon dolar seviyesine ulaştı.
21.06.2019 Ekonomi
Rüzgar türbininden elektrik ürettiler
Rüzgar türbininden elektrik ürettiler Şırnak'ın İdil ilçesinin Oyalı köyündeki öğrenciler, elektrik kesintisine karşı rüzgar türbininden elektrik üretti.
16.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Japonya'da tayfun, rüzgar türbinini devirdi
Japonya'da tayfun, rüzgar türbinini devirdi Saatteki hızı 210 kilometreyi bulan Cimaron tayfunu, ülkede hayatı felç etti. 300'den fazla uçuş iptal edildi, tren ve feribot seferleri durduruldu. Dev dalgalara kapılan üç üniversite öğrencisinden haber alınamıyor.
24.08.2018 Dünya
Bağımsız milli enerji ete kemiğe büründü
Bağımsız milli enerji ete kemiğe büründü Berat Albayrak, Enerji Bakanlığı döneminde Milli Enerji ve Maden Politikası’nı tanıtmış, “Türkiye’nin bir üst lige çıkması için bağımsız enerjiye, güçlü ve büyük Türkiye’ye ‘Evet’ diyoruz” demişti. O politika hızla hayat buldu. Son 6 ayda devreye alınan 926 megawatlık üretim kapasitesinin 756 megawatını, yani yüzde 81.6’sını yerli kaynaklar oluşturdu. İthal doğalgazın yerini jeotermal, çöp gazı aldı.
30.07.2018 Ekonomi
Türkiye'nin ilk deniz üstü rüzgar santrali ihalesi Ekim'de!
Türkiye'nin ilk deniz üstü rüzgar santrali ihalesi Ekim'de! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de inşa edilecek dünyanın en büyük deniz üstü rüzgar enerjisi santrali ihalesinin ekim ayında yapılacağını belirterek, "Bu projenin kesin ihale tarihini yarın açıklıyoruz. Ekim gibi ihalesi yapılacak, 4 aylık bir hazırlık süreci veriyoruz." dedi.
20.06.2018 Siyaset
Türkiye'nin ilk deniz üstü rüzgar santrali ihalesi ekimde!
Türkiye'nin ilk deniz üstü rüzgar santrali ihalesi ekimde! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de inşa edilecek dünyanın en büyük deniz üstü rüzgar enerjisi santrali ihalesinin ekim ayında yapılacağını belirterek, "Bu projenin kesin ihale tarihini yarın açıklıyoruz. Ekim gibi ihalesi yapılacak, 4 aylık bir hazırlık süreci veriyoruz." dedi.
20.06.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Rüzgar Türbini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rüzgar türbini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.