Rum Yönetimi

Rum Yönetimi

Son dakika Rum yönetimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rum yönetimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rum yönetimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rum Yönetimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rum yönetimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 131 rum yönetimi haberi bulunmuştur. Tüm rum yönetimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti
Rum akaryakıt istasyonları KKTC'den yakıt alınmasını protesto etti Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) akaryakıt istasyonu sahipleri Rumların KKTC'den yakıt almasını protesto etti. Eylem nedeniyle Metehan Sınır Kapısı’ndaki geçişler bir süreliğine durdu.
27.06.2023 Dünya
Bakan Akar duyurdu! 18 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar duyurdu! 18 terörist etkisiz hale getirildi Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afrin merkezine yapılan ve sivil insanların hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, “Bu alçak saldırıdan sonra ilgili birlik komutanlıkları karşı operasyonları başlattı. Bilinen hedefleri yoğun şekilde ateş altına alarak şu ana kadar 18 teröristi etkisiz hale getirdiler. Operasyonlarımız devam ediyor, önümüzdeki saatlerde bu sayının artmasını bekliyoruz” dedi.
21.01.2022 Gündem
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir’de 'Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Akar, Rum kesiminin Atatürk kitabıyla ilgili verdiği skandal talimata tepki gösterdi. Akar, "Çarpık ve düşmanca zihniyetin bir örneği. Şiddetle reddediyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.
9.09.2021 Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum yönetimine tepki
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum yönetimine tepki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Bakanlar Kurulunun, Kapalı Maraş'a ilişkin açılımda öne çıkan ve Bakanlar Kurulu'nda bulunan bazı siyasi isimlerin, sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportları"nı iptal etme kararına ilişkin, "Bu kararı alan Rum yönetimini kınıyorum. Bu bir çağdışılıktır, bu bir ırkçılıktır, insan hakları bakımından yanlıştır ve hukuki bir zemini yoktur." dedi.
23.08.2021 Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum Yönetimine tepki
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Rum Yönetimine tepki KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, "Rum Yönetiminin KKTC'ye, Kıbrıs Türk halkına ve şahsıma karşı büyük bir operasyon başlattığını görmekteyiz" açıklamasını yaptı.
5.05.2021 Dünya
EOKA için özel pul bastırılmıştı! Fuat Oktay'dan Rum Kesimi'ne sert yanıt
EOKA için özel pul bastırılmıştı! Fuat Oktay'dan Rum Kesimi'ne sert yanıt Rum Yönetimi, Kıbrıslı Türkleri acımasızca katleden terör örgütü EOKA için özel pul bastırmıştı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin EOKA provokasyonuna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan sert yanıt geldi.
2.04.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop: İki devletli çözüm vizyonunu destekliyoruz
TBMM Başkanı Şentop: İki devletli çözüm vizyonunu destekliyoruz TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kıbrıs'ta federasyon modelinin Rum tarafı yüzünden çözüme kavuşamadığını belirterek, "Ada'da iki ayrı halk, iki ayrı demokrasi düzeni ve iki ayrı devlet mevcuttur. Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik temelinde iki devletli çözüm vizyonunu destekliyoruz" dedi.
3.03.2021 Gündem
Rum yönetiminin Türkiye tutumu AB'yi kızdırdı: Kıbrıs'ın aptallığı! ABD'li isim de çıldırdı
Rum yönetiminin Türkiye tutumu AB'yi kızdırdı: Kıbrıs'ın aptallığı! ABD'li isim de çıldırdı Frankfurt Allgemeine Zeitung'ta yer alan "Kıbrıs'ın aptallığı" başlıklı yazıda, "Kıbrıs'ın mevcut tabloda halihazırda izlediği yol uygun değil hatta aptalca. Kıbrıs hükümeti, Belarus hükümet yetkililerine yönelik olası yaptırımlara onayı, Ankara'ya yönelik yaptırımların da onaylanmasını şart koşarak yani birbiriyle herhangi bir bağlantısı bulunmayan iki konuyu ilişkilendirerek, AB dış politikasında tıkanmışlık izlenimi uyandırıyor" denildi.
22.09.2020 Dünya
El Cezire, Kıbrıs Rum skandalını belgeledi: Kara paracılara AB pasaportu sattılar
El Cezire, Kıbrıs Rum skandalını belgeledi: Kara paracılara AB pasaportu sattılar Katar merkezli El Cezire televizyonu, Kıbrıs Rum yönetiminin, çoğu suçla bağlantılı 1400 kişiye 2.5 milyon Euro yatırım karşılığı AB pasaportu sattığına dair belgeler yayınladı.Rum yönetimi çoğu Rus, Çin ve Ukraynalı yeni vatandaşlarını ‘itibarlı kişiler’ diye savundu.
25.08.2020 Dünya
Panikle ne yapacaklarını şaşırdılar! 'Türkiye'yi Akdeniz'de durdurmak için...'
Panikle ne yapacaklarını şaşırdılar! 'Türkiye'yi Akdeniz'de durdurmak için...' Libya ile imzalanan anlaşmalardan sonra Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de attığı adımlar net sonuçlar vermeye başlarken, paniğe kapılan Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Angelidis Avrupa Birliği'nden yardım istedi. Rum Bakan, AB'ye 'Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini frenleyebilecek bir donanma kurulmalı' çağrısında bulundu.
22.06.2020 Dünya
Akılalmaz oyun: Rum yönetimi Türkiye'ye son anda haber verdi
Akılalmaz oyun: Rum yönetimi Türkiye'ye son anda haber verdi Doğu Akdeniz’de geçen hafta Türkiye’yi kınayan bir bildiriye ortak olan Kıbrıs Rum yönetimi bu kez de Çin’den satın aldığı tıbbi malzemeyi taşıyan uçağı kapalı olduğu halde son anda haber vererek Türkiye hava sahasından geçirmek istedi. Ankara talebi reddedince de ‘Türkler insani yardımı engelliyor’ diye propaganda yaptı. Türk Dışişleri, Rumların bu tavrına ‘siyasi suiistimal’ diyerek tepki gösterdi.
16.05.2020 Dünya
Türkiye harekete geçti! Durdurmak için çare arıyorlar
Türkiye harekete geçti! Durdurmak için çare arıyorlar Yavuz sondaj gemisinin Doğu Akdeniz’de çalışmalarına başlamasıyla paniğe kapılan Rum yönetimi, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmalarını durdurmak için çare arıyor. Rum Bakan, Türkiye’nin adımlarının durdurulması için mevkidaşlarından yardım istedi.
8.05.2020 Ekonomi
Türk bayrağını çalan Rum genç özür diledi!
Türk bayrağını çalan Rum genç özür diledi! KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Akdoğan Belediyesi’nde Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nun bahçesinde bulunan Türk bayrağını ve okuldaki panodan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ait fotoğrafı çalan 16 yaşındaki Savvas Koulendoru’nun ailesi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya mektup göndererek özür diledi.
15.09.2019 Gündem
Akdeniz'de "Türk üçgeni"
Akdeniz'de "Türk üçgeni" Türkiye'ye ait Yavuz sondaj gemisinin Karpaz açıklarına ulaşması Rumları tedirgin etti. Rum medyası, Fatih sondaj gemisi ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin ardından Yavuz'un da bölgeye ulaşmasını, 'kuşatma' ve 'Ada etrafında Türk üçgeni' yorumlarıyla verdi.
9.07.2019 Gündem
GKRY’den küstah tehdit!
GKRY’den küstah tehdit! Sondaj çalışmalarının başlaması üzerine Rum yönetimi, Fatih gemisinde görev alan personeli 'uluslararası tutuklama emri' çıkarmakla tehdit etti.
6.05.2019 Dünya
Türk ve Rum tarafı arasında iki kapı açılacak
Türk ve Rum tarafı arasında iki kapı açılacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar'in ara bölgedeki konutunda bir araya geldi. Liderlerin bugünkü görüşmesinden Derinya ve Aplıç kapılarının karşılıklı olarak açılması kararı çıktı.
26.10.2018 Dünya
Rumlar silahlanıyor
Rumlar silahlanıyor Kıbrıs’ta Rum Yönetimi, yeni silah ve mühimmatın alınması için bütçeden orduya 352 milyon euro ayırdı
4.06.2018 Gündem
Son dakika... Basına sızdı! Hazırlık var! Türkiye'ye karşı...
Son dakika... Basına sızdı! Hazırlık var! Türkiye'ye karşı... Uluslararası haber ajanslarından gelen bilgiye göre, Avrupa Konseyi'nin bugün toplantıdan önce Türkiye'nin Ege Denizi ve Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne karşı hamlelerini 'yasadışı' olarak tanımlayacağı ve toplantıda Türkiye'ye kınayacağı ifade edildi.
22.03.2018 Dünya
KKTC'den Rum yönetimine yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor
KKTC'den Rum yönetimine yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum lider Nikos Anastasiadis ile sosyal içerikli buluşmayı reddettiği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
7.03.2018 Gündem
Rum yönetimine kıta sahanlığı uyarısı!
Rum yönetimine kıta sahanlığı uyarısı! Kıbrıs adası çevresinde sondaj çalışmaları yaparak gerilim yaratan Güney Kıbrıs Rum yönetimine tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanlığı, kıta sahanlığının korunacağını bildirdi
11.02.2018 Gündem
İsrail Enerji Bakanı Steinitz: Doğalgazı Türkiye üzerinden ihraç etmek istiyoruz
İsrail Enerji Bakanı Steinitz: Doğalgazı Türkiye üzerinden ihraç etmek istiyoruz İSRAİL, Yunanistan ve Kıbrıs, Doğu Akdeniz’den çıkan doğalgazı Kıbrıs ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya sevk etmek için dün Lefkoşe’nin Rum kesiminde masaya otururken, aynı saatlerde İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz’den Rumlarla Yunanlıları kızdıracak bir açıklama geldi.
29.01.2016 Dünya
Güney Kıbrıslı Rumlar Türklere saldırdı
Güney Kıbrıslı Rumlar Türklere saldırdı Güney Kıbrıs Rum kesiminde aşırı sağcı olarak bilinen Rum Ulusal Halk Hareketi (ELAM) üyeleri, KKTC’ nin kuruluş yıl dönümü kınamak amacı ile sınır kapılarında eylemler gerçekleştirdiler.
29.09.2021 Gündem
Çipras'tan şoke eden Türkiye açıklaması
Çipras'tan şoke eden Türkiye açıklaması Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan'ın ve "Kıbrıs Cumhuriyeti"nin güvenliğinin ve uluslararası alandaki yerlerinin Ada'daki sorunun çözümüyle bağlantılı olduğunu" söyledi...
3.02.2015 Dünya
Rum liderden küstah yeni yıl mesajı
Rum liderden küstah yeni yıl mesajı Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını fiilen tanımaması halinde müzakere masasına dönmeyeceğini açıkladı.
1.01.2015 Dünya
Rum kuyuları boş çıktı!
Rum kuyuları boş çıktı! Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de tek yanlı ilan ederek parsellediği “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisindeki 9 numaralı parseldeki “Onasagora” olarak adlandırılan yatakta Eni-KoGas konsorsiyumu tarafından yapılan sondajın boş olduğu ortaya çıktı. Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de tek yanlı ilan ederek parsellediği “Münhasır Ekonomik Bölge” içerisindeki 9 numaralı parseldeki “Onasagora” olarak adlandırılan yatakta Eni-KoGas konsorsiyumu tarafından yapılan sondajın boş olduğu ortaya çıktı.
22.12.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Rum Yönetimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rum yönetimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.