Rum Kesimi

Rum Kesimi

Son dakika rum kesimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rum kesimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rum kesimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rum Kesimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rum kesimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 rum kesimi haberi bulunmuştur. Tüm rum kesimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde saldırıya uğrayan Asya Karaali’nin duruşması 6 Temmuz’da yapılacak Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde (GKRY) Kıbrıs Türkü 25 yaşındaki Asya Karaali’yi darp eden 2 Rum’un duruşması 6 Temmuz’da yapılacak.
9.06.2023 Gündem
Rum Kesimi'nden 'Acil' koduyla skandal talimat! 'Atatürk sayfalarını yırtın'
Rum Kesimi'nden 'Acil' koduyla skandal talimat! 'Atatürk sayfalarını yırtın' Güney Kıbrıs Rum yönetimi skandal bir karara imza attı. Eğitim Bakanlığı, orta eğitim öğretmenlerine, "Oxford Discover Futures 3 Workbook" isimli kitabın öğrencilere dağıtmadan önce Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümün yer aldığı 36'ncı sayfasını yırtma talimatı verdi.
8.09.2021 Gündem
Rum Kesimi'nden 'Maraş' misillemesi! Türkiye ve KKTC'nin kararı şok etmişti...
Rum Kesimi'nden 'Maraş' misillemesi! Türkiye ve KKTC'nin kararı şok etmişti... Son dakika haberine göre; Rum yönetimi, Türkiye ve KKTC’nin ilan ettiği ikinci Maraş açılımına Kıbrıs Türklerine verilen AB pasaportlarının iptali ile misillemeyi planlıyor.
26.07.2021 Dünya
KKTC ile Rum kesimi arasındaki tüm geçiş kapıları açılıyor
KKTC ile Rum kesimi arasındaki tüm geçiş kapıları açılıyor Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Yoğun uğraşlar sonucunda, Kıbrıs Rum tarafı ile tüm geçiş kapılarının operasyonel hale gelmesi için anlaşmaya varıldığını, tüm geçiş kapılarının 4 Haziran 2021 Cuma günü uzun bir aradan sonra faaliyete geçeceğini" bildirdi.
2.06.2021 Gündem
ABD'li profesörden flaş KKTC yorumu! 'İngiltere ambargoyu kaldırabilir'
ABD'li profesörden flaş KKTC yorumu! 'İngiltere ambargoyu kaldırabilir' New York Eyalet Üniversitesi Denizcilik Koleji'nde eğitim veren Prof. Dr. Mark Meirowitz CNN TÜRK'e konuştu. Meirowitz, "Ersin Tatar'ın iki devletli yaklaşımı yeni ve yaratıcı bir fikir. Bu yaklaşıma bir şans verilmeli" dedi.
29.04.2021 Dünya
Güney Kıbrıs'tan skandal hareket! Interpol devreye girdi
Güney Kıbrıs'tan skandal hareket! Interpol devreye girdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında bulunan Gazimağusa kentindeki Salamis Harabeleri'ne ait mermer parçaları Rum Kesimi'nde internette açık arttırma usulüyle satışa çıkarıldı. Interpol’un bilgilendirilmesinin ardından söz konusu parçanın satışının internet sitesinden kaldırıldığı öğrenildi.
25.02.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu ve Ersin Tatar'dan önemli açıklamalar
Bakan Çavuşoğlu ve Ersin Tatar'dan önemli açıklamalar Lefkoşa'da bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ortak açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ta (doğal kaynakların) gelir paylaşımında çözüm bulabilirsek Doğu Akdeniz meselesinin yüzde 50'sini çözmüş oluruz" dedi. Tatar ise, "Kıbrıs eski Kıbrıs değildir, Omuzlarımızda binlerce şehidimiz, arkamızda 85 milyona yakın bir Türk ulusu vardır." ifadelerini kullandı.
2.02.2021 Dünya
Rum Kesimi'nde rezalet! Yolsuzluk itirafı ülkeyi karıştırdı...
Rum Kesimi'nde rezalet! Yolsuzluk itirafı ülkeyi karıştırdı... Dünyayı sarsan rezaletin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kıbrıs Rum kesimi lideri Anastasiadis’in yıllar önce dönemin Yunan Başbakanı Çipras’a bir eğlence masasında yabancılara para karşılığı AB pasaportu verilmesiyle ilgili itirafta bulunduğu ortaya çıktı. Rum lider, “300 milyon Euro geldi, uçakla Şeyseller’e yolladım” dedi. Bunu yazan Rum gazeteci ise istifa etmek zorunda kaldı.
16.01.2021 Dünya
Yunanistan'dan tehlikeli adım! Paniğe kapıldılar, Kapalı Maraş’ın açılmasını engellemek için...
Yunanistan'dan tehlikeli adım! Paniğe kapıldılar, Kapalı Maraş’ın açılmasını engellemek için... Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC), 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ı açma yönündeki çalışmalarını engellemek amacıyla ABD ve Rusya nezdinde girişimde bulunma kararı aldı.
1.09.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Yunanistan açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Yunanistan açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında siyaset gündemiyle ilgili konuştu. Erdoğan, "Kimse kendisini dev aynasında görmemeli. Şov peşinde de koşmamalı. Tekrar söylüyorum. Bizim kimsenin hakkında gözümüz yok! Ama kimseye de hakkımızı yedirmeyiz." ifadelerini kullandı.
13.08.2020 Gündem
KKTC Başbakanı Tatar: "Rum kesimindeki caminin yakılmak istenmesi  kabul edilemez"
KKTC Başbakanı Tatar: "Rum kesimindeki caminin yakılmak istenmesi kabul edilemez" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum yönetiminde (GKRY), Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'nin yakılmak istenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, GKRY'yi derhal failleri yakalamaya çağırdı.
1.06.2020 Gündem
EURO 2020 elemelerinde kuralar çekiliyor!
EURO 2020 elemelerinde kuralar çekiliyor! Euro 2020’de eleme gruplarının belli olacağı kura çekimi bugün saat 14.00’te İrlanda’da yapılacak. Türkiye’nin üçüncü torbada yer alacağı organizasyonda takımlar 10 grupta mücadele edecek. Karşılaşmalar ise 2019 Mart ayında başlayacak.
2.12.2018 Futbol
Ve oldu! Kıbrıs'ta son dakika gelişmesi!
Ve oldu! Kıbrıs'ta son dakika gelişmesi! Kıbrıs'ta 8 yıl aradan sonra ilk kez, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi arasındaki yeni sınır kapıları açıldı.
12.11.2018 Dünya
Mustafa Akıncı'dan barış açıklaması
Mustafa Akıncı'dan barış açıklaması KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Kıbrıs Türk tarafı her zaman barıştan ve çözümden yana oldu" açıklamasında bulundu.
17.09.2018 Dünya
Bilgileri ajan 'Yorgo'ya vermiş
Bilgileri ajan 'Yorgo'ya vermiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) tutuklu bulunan Mehmet Besimoğlu'nun (70), Rumlara casusluk yaptığı gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.
14.09.2018 Dünya
Rum Kesimi'nden Türkiye'yi kızdıracak hamle
Rum Kesimi'nden Türkiye'yi kızdıracak hamle Resmi bir ziyaret için Paris'e giden Nikos Anastasiadis Pazar günü Total CEO'su Patrick Pouyanne ile görüştü, dün de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.
7.11.2017 Dünya
"Cenevre'deki Rum tarafının 'masa' oyunu tutmadı"
"Cenevre'deki Rum tarafının 'masa' oyunu tutmadı" Cenevre'de yapılan Kıbrıs müzakerelerini kaleme alan Haber7 yazarı Prof. Dr. Ata Atun, Kıbrıslı Rumların ve Yunanlıların adayı masa oyunları ile ele geçirmek ümitlerinin nasıl yerle bir olduğunu yazdı.
17.06.2021 Dünya
Kıbrıs Rum basınında Cenevre’den notlar
Kıbrıs Rum basınında Cenevre’den notlar Kıbrıs Rum Kesiminde bugün yayınlanan gazeteler Cenevre’deki Kıbrıs konferansı çerçevesinde yaşanan bazı diyaloglara yer verdi.
15.01.2017 Dünya
"Böyle bir müzakere süreci olmaz"
"Böyle bir müzakere süreci olmaz" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsviçre'de sürecin tıkanmasının nedeninin, Kıbrıs Rum tarafının toprak konusunu kendi lehine bitirme ve Kıbrıs Türk tarafının müzakere gücünü sıfırlama gayreti olduğunu söyledi.
23.11.2016 Dünya
Rum gemisi Akdeniz Kalkanı'na suçüstü yakalandı!
Rum gemisi Akdeniz Kalkanı'na suçüstü yakalandı! Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne ait araştırma gemisi, Türk Deniz Yetki Alanı'nda izinsiz araştırma yaparken Türk fırkateyni tarafından bölgeden uzaklaştırıldı
1.09.2016 Dünya
Kapalı Maraş'ta korkutan yangın
Kapalı Maraş'ta korkutan yangın KKTC'de Gazimağusa'da bugün öğle saatlerinde Derinya Bölgesi'nde çıkan arazi yangını büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Kapalı Maraş Bölgesi'ne ulaşan yangın için Gazimağusa'daki ekipler yetmeyince diğer bölgelerden de destek istendi. Kontrol altına alınmakta güçlük çekilen yangın, Türkiye'den gelen ekiplerin havadan müdahalesiyle söndürüldü.
13.06.2015 Dünya
Kıbrıs'ta görüşmeler yeniden başlıyor!
Kıbrıs'ta görüşmeler yeniden başlıyor! Kıbrıs'ta görüntüler yeniden başlıyor. BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, Kıbrıs sorununa çözüm aranan müzakerelerin Türk ve Rum tarafı arasında 15 Mayıs'ta yeniden başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.
29.09.2021 Gündem
KKTC lideri konuştu! Erdoğan'la telefonda...
KKTC lideri konuştu! Erdoğan'la telefonda... KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kendileri için anavatan sevgisinin yüreklerde olan bir duygu olduğunu söyledi...
29.09.2021 Gündem
Rum liderden küstah yeni yıl mesajı
Rum liderden küstah yeni yıl mesajı Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını fiilen tanımaması halinde müzakere masasına dönmeyeceğini açıkladı.
1.01.2015 Dünya
Putin'in Erdoğan övgüsü Rum Kesimi'nde şok yarattı
Putin'in Erdoğan övgüsü Rum Kesimi'nde şok yarattı Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in geleneksel yıllık basın toplantısında Kıbrıs’tan söz ederken Kuzey ve Güney Kıbrıs demesi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan övgüyle söz etmesi Rusya’yı uzun yıllardır “doğal müttefik “ olarak kabul eden Rum yönetimini kaygılandırdı.
20.12.2014 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Rum Kesimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rum kesimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.