Rohingya

Rohingya

Son dakika Rohingya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Rohingya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Rohingya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rohingya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rohingya gelişmeleri de dahil olmak üzere 122 rohingya haberi bulunmuştur. Tüm rohingya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mocha Kasırgası, yüzbinlerce mültecinin bulunduğu yere doğru güçlenerek ilerliyor
Mocha Kasırgası, yüzbinlerce mültecinin bulunduğu yere doğru güçlenerek ilerliyor Dünya Meteoroloji Kurumu (WMO), Mocha Kasırgası’nın yarın öğlen Bangladeş ile Myanmar'ın kıyı bölgelerini etkisi altına alacağını duyurdu. Birleşmiş Milletlerin (BM) yardım ajansları ve uluslararası yardım kuruluşları, bölgede bulunan ve yüzbinlerce Rohingya’lıya ev sahipliği yapan mülteci kampında hazırlıklara başladı.
13.05.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlara kalıcı çözümler oluşturmalıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunlara kalıcı çözümler oluşturmalıyız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İş Birliği Bakanlar toplantısına video mesaj ile katıldı. Erdoğan, "Geleceğimizi tehdit eden yoksulluk, iklim sorunu, terör karşısında kalıcı çözümler oluşturmalıyız" dedi.
24.11.2021 Siyaset
ABD'den Arakanlılara 180 milyon dolar yardım sözü
ABD'den Arakanlılara 180 milyon dolar yardım sözü ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Arakanlılara 180 milyon dolar daha yardım yapacaklarını açıkladı.
22.09.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda yerli aşı mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda yerli aşı mesajı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Yerli aşımız TURKOVAC’ı yakın zamanda milletimizle birlikte tüm insanlığın istifadesine sunacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi. Afganistan, Suriye ve Filistin sorununa ilişkin net mesajlar veren Erdoğan "Paris İklim Anlaşması'nı, yapıcı adımlara uygun şekilde ve ulusal katkı beyanımız çerçevesinde, önümüzdeki ay Meclisimizin onayına sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.
21.09.2021 Gündem
Pulitzer ödüllü foto muhabiri Danish Siddiqui, çatışmada öldürüldü
Pulitzer ödüllü foto muhabiri Danish Siddiqui, çatışmada öldürüldü Reuters haber ajansının Pulitzer ödüllü foto muhabiri Danish Siddiqui’nin Afganistan’ın Kandahar ilinde Taliban askerleri ile güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada öldürüldüğü duyuruldu. Hint gazeteci, bugüne kadar Afganistan ve Irak'taki savaşlar, Rohingya mülteci krizi, Hong Kong protestoları ve Nepal depremleri başta olmak üzere, birçok olayı objektifinden dünyayla paylaştı.
16.07.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye, ortak üretime ve teknoloji transferine hazır
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye, ortak üretime ve teknoloji transferine hazır Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bangladeş Dışişleri Bakanı A.K. Abdul Momen ile Bangladeş’in başkenti Dakka’da gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, “Türkiye, savunma sanayii araçları konusunda ortak üretime ve teknoloji transferine hazır” dedi. Çavuşoğlu ayrıca, Bangladeş’in Türkiye’nin Asya’daki en önemli ortaklarından biri olduğunu vurgulayarak, Bangladeş’e Rohingya krizi konusunda destek olmayı teklif ettiklerini açıkladı.
23.12.2020 Dünya
Emine Erdoğan'dan Dünya İnsani Yardım Günü paylaşımı
Emine Erdoğan'dan Dünya İnsani Yardım Günü paylaşımı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "İnsanın insana emanet olduğu şuuruyla, Türkiye dünyanın en cömert ülkesidir. Biz, hayat okulumuz olan Anadolu'da, paylaşmanın tek bir lokmayı bile çoğalttığını öğrendik." ifadesini kullandı.
19.08.2020 Gündem
O bölge için flaş açıklama: Çatışmalar savaşa dönüşebilir
O bölge için flaş açıklama: Çatışmalar savaşa dönüşebilir Myanmar'da yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını devam ederken özellikle Arakan eyaletinde, ordu ile etnik silahlı gruplar arasındaki çatışmaların sürdürdüğü ve bu çatışmaların savaşa dönüşebileceği bildirildi.
17.06.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Sabrımız tükeniyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: Sabrımız tükeniyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın Filistin-İsrail meselesine yönelik sözde barış planına ilişkin "Bizim bu konudaki tavrımız belli. Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez. Açıklanan plan, barışa ve çözüme hizmet etmeyecektir. Bu plan Filistin ve Kudüs için yeni oldubittiler oluşturma gayretidir. Bu, Filistinlilerin haklarını yok sayma ve İsrail’in işgalini meşrulaştırma planıdır. Hangi girişim olursa olsun, bazı Arap ülkeleri sırtını dönse de biz Filistin’in ve Kudüs-ü Şerif’in hukukunu korumak için uluslararası kurumları harekete geçirmeye ve dünyaya bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz." dedi. Erdoğan, "Şu an itibarıyla maalesef Rusya, Astana'ya da, Soçi'ye de sadık değil. Arkadaşlarımız muhataplarıyla görüşmeler yapıyorlar. Bu görüşmelerde de kendilerine 'İdlib'de bu bombalamaları vesaire durdurdunuz durdurdunuz, durdurmadığınız takdirde bizim artık sabrımız tükeniyor" açıklamasını yaptı.
29.01.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakan Atilla'nın yaşadığı süreç hepimizi üzdü ve kırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakan Atilla'nın yaşadığı süreç hepimizi üzdü ve kırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hakan Atilla'ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz kimi sahipleneceğiz. Yaşamış olduğu süreç, başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür, kırmıştır." dedi.
25.07.2019 Gündem
Nepal'de muson yağışlarında 65 kişi öldü
Nepal'de muson yağışlarında 65 kişi öldü Nepal’de etkili olan muson yağmurlarında 65 kişi hayatını kaybetti.
15.07.2019 Dünya
Emine Erdoğan'a ‘Fark Yaratan’ ödülü
Emine Erdoğan'a ‘Fark Yaratan’ ödülü Dünya İnsaniyet Forumu'nca (World Humanitarian Forum) Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, insani yardımlara ilham verici çalışmalarından dolayı "Changemaker" (Fark Yaratan) ödülü verildi.
17.04.2019 Siyaset
Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Peters: Terörist ömrünün geri kalanını tek kişilik hücrede geçirecek
Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Peters: Terörist ömrünün geri kalanını tek kişilik hücrede geçirecek İslâm İşbirliği Teşkilatı (İTT) Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda konuşan Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters camilere saldırarak 50 kişiyi katleden teröristin ömrünün geri kalanını tek kişilik hücrede geçireceğini açıkladı.
22.03.2019 Dünya
Suudi Arabistan 250 Arakanlı Müslümanı sınır dışı etmeyi planlıyor
Suudi Arabistan 250 Arakanlı Müslümanı sınır dışı etmeyi planlıyor Suudi Arabistan'ın 250 Arakanlı Müslümanı Bangladeş'e sınır dışı etmeyi planladığı bildirildi. Al Jazeera televizyonunun haberine göre, Özgür Rohingya Koalisyonu'nun kampanya koordinatörü Nay San Lwin, Suudi Arabistan'ın 250 Arakanlı Müslüman erkeği Bangladeş'e göndermeyi planladığını açıkladı.
21.01.2019 Dünya
Endonezya'da Arakanlı Müslümanlara destek gösterisi
Endonezya'da Arakanlı Müslümanlara destek gösterisi Myanmar'ın Cakarta Büyükelçiliği önünde Arakanlı Müslümanlara destek gösterisi yapıldı. Rohingya Dayanışması Ulusal Komitesinin (KNSR) Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlediği gösteride, Myanmar'ın Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları protesto edildi.
5.12.2018 Dünya
Son dakika... ABD'den Rohingya Müslümanları için çağrı
Son dakika... ABD'den Rohingya Müslümanları için çağrı ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Myanmar'daki Rohingya Müslümanları'na yapılan zulmün kabul edilemez olduğunu belirtti.
14.11.2018 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 milyona gideriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 milyona gideriz Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT World Forum'da soruları yanıtladı. Batman'da 7 şehit ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, "7 mehmedimiz bugün şehit oldu. Biz onlardan 700 tane teröristi öldüreceğiz. Kesinlikle durmak yok" dedi. Erdoğan forumda AB üyeliğiyle ilgili de açıklama yaptı. AB için referandum mesajı veren Erdoğan "Bize düşen de herhalde 81 milyona gitmek 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak" ifadelerini kullandı.
4.10.2018 Siyaset
"Çatışmaların çözümü için faydalı sonuçlar üretilecektir"
"Çatışmaların çözümü için faydalı sonuçlar üretilecektir" TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT World Forum'un, dünyada yaşanan çatışmaların çözümü için faydalı sonuçlar üreteceğini umduğunu söyledi.
3.10.2018 Gündem
Binali Yıldırım: "Müttefik bildiğimiz ülke kılını kıpırdatmıyor"
Binali Yıldırım: "Müttefik bildiğimiz ülke kılını kıpırdatmıyor" TBMM Başkanı Binali Yıldırım Swiss Hotel The Bosphorus'ta düzenlenen TRT World Forum'un açılışındaki konuşmasında önemli mesajlar verdi.
3.10.2018 Gündem
UCM'den Myanmar'ın işlediği suçlara ön inceleme
UCM'den Myanmar'ın işlediği suçlara ön inceleme Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Myanmar'ın Arakanlı Müslümanlara karşı işlediği suçlarla ilgili ön inceleme başlattığını duyurdu.
18.09.2018 Dünya
Emine Erdoğan'a Londra'da insani hizmet takdir ödülü
Emine Erdoğan'a Londra'da insani hizmet takdir ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, İngiltere'nin başkenti Londra’da düzenlenen Küresel Donörler Forumu kapsamında "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" verildi.
11.09.2018 Siyaset
Emine Erdoğan'a "İnsani Hizmet Takdir Ödülü"
Emine Erdoğan'a "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" Dünyada yaşanan insani dramlara sessiz kalmayan, yardım faaliyetleri düzenleyen ve bu konuda sosyal sorumluluk projelerine destek veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, Londra'da "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" verilecek.
9.09.2018 Gündem
Emine Erdoğan, Rohingya Müslümanlarını anlattı
Emine Erdoğan, Rohingya Müslümanlarını anlattı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, lider eşlerine Rohingya Müslümanlarının son durumu hakkında bilgi verdi, Fransa First Lady'si Brigitte Macron ile de "eğitim-teknoloji" ilişkisine dair özel sohbet etti.
12.07.2018 Siyaset
"PKK/PYD-YPG Suriye'de cinsel şiddete başvuruyor"
"PKK/PYD-YPG Suriye'de cinsel şiddete başvuruyor" Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Güven Begeç, "Terör örgütü PKK/PYD-YPG, BM raporlarında da yer aldığı gibi, işkence ve cinsel şiddete başvuruyor." dedi.
17.04.2018 Gündem
Türkiye-AB zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye tarihi çağrı
Türkiye-AB zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye tarihi çağrı Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'ye teröre karşı birlikte çalışma çağrısında bulunarak "Teröre karşı aldığımız tedbir ve operasyonlar gerekli olduğu sürece devam edecek, tehditler bertaraf edildiği zaman sona erecektir. Teröre karşı operasyonlarımız, sadece kendimizin ve Suriyelilerin güvenliğine değil, Avrupa'nın da güvenliğine katkı sağlamaktır. Biz, artık terörle mücadele gibi hassas konularda afaki ve haksız eleştiriler değil, güçlü destek bekliyoruz." dedi.
26.03.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Rohingya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rohingya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.