Ritim Bozukluğu

Ritim Bozukluğu

Son dakika ritim bozukluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ritim bozukluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ritim bozukluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ritim Bozukluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ritim bozukluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 298 ritim bozukluğu haberi bulunmuştur. Tüm ritim bozukluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
Kafein ile ilgili yapılan açıklamalar için kritik uyarı geldi
Kafein ile ilgili yapılan açıklamalar için kritik uyarı geldi Son zamanlarda sağlık sektöründe online mecralar vasıtasıyla gündeme gelen, siyah ve yeşil çay arasında bir fark yok hatta kafeinin ilaç kullanılan hastalıklara bile iyi geldiği tarzda açıklamalara Prof. Dr. Okan Yıllar’dan “Medyatik olmak adına genel geçer sağlık açıklamaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir” uyarısı geldi.
15.02.2024 Gündem
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor   Rekor sıcaklılar tüm Türkiye'yi etkilemeye devam ederken Bakan Koca'dan önemli uyarı geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşırı sıcaklıklarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulundu.
4.08.2023 Gündem
Yılan ve akrep uyarısı! Gün yüzüne çıktılar: 'Acil yardım isteyin'
Yılan ve akrep uyarısı! Gün yüzüne çıktılar: 'Acil yardım isteyin' Doğada, bağda, bahçede ve üretim yapılan sera ve camekanlarda yılan ve akrepler gün yüzüne çıktı. Gazipaşa Devlet Hastanesi, yılan ve akrep ısırma ve sokmalarına karşı vatandaşları uyardı.
26.04.2023 Sağlık
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taburcu oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taburcu oldu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 10.50'de taburcu olarak, tedavi gördüğü hastaneden ayrıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in hastaneye kaldırılmasına ilişkin "Başkanımızın sorumluluğu, ülkesine olan sevdası büyük. Karış karış ülkemizi gezen cesur insan bu süreçte biraz yoruldu istirahat edecek" dedi.
13.01.2023 Gündem
Meral Akşener hasta mı, neden hastanede, Akşener’in sağlık durumu nasıl? Hastaneye kaldırılan İYİ Parti liderinin rahatsızlığı ne?
Meral Akşener hasta mı, neden hastanede, Akşener’in sağlık durumu nasıl? Hastaneye kaldırılan İYİ Parti liderinin rahatsızlığı ne? Meral Akşener’in sağlık durumu nasıl, Akşener hasta mı, neyi var? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "kalp çarpıntısı ritim bozukluğu" rahatsızlığı nedeniyle dün akşam hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan ve geceyi hastanede geçiren Akşener'in sağlık durumunun iyi olduğu aktarılırken, gün içinde taburcu olması bekleniyor. işte Meral Akşener'in sağlık durumu
13.01.2023 Gündem
Meral Akşener hastaneye kaldırıldı
Meral Akşener hastaneye kaldırıldı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kalp çarpıntısı ritim bozukluğu nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Akşener'in kontrol amaçlı geceyi hastanede geçireceği belirtildi. Akşener’in yarın taburcu edileceği bildirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hastanede ziyarete geldi.
12.01.2023 Gündem
15 günde 2 kez felç geçirdi, operasyonla sağlığına kavuştu
15 günde 2 kez felç geçirdi, operasyonla sağlığına kavuştu Adana'nın Çukurova ilçesinde ritim bozukluğu nedeniyle 15 günde 2 kez beynine pıhtı atması sonucu felç geçiren Bekir İnce (69), 'sol atriyal apendiks kapama' operasyonu ile hayata tutundu. Bu tür felçlerin yüzde 93'ünün sol kulakçıktaki kör boşluktan kaynaklandığına dikkat çeken Doç. Dr. Özmen, "Bu bölgeyi özel olarak geliştirilmiş yeni, teknolojik bir cihaz ile kapatarak, kalpten beyine pıhtı atmasını engellemiş oluyoruz" dedi.
27.11.2022 Sağlık
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor Uyku Apnesi Sendromu, toplumda en sık rastlanan uykuda solunum bozukluğu olarak birçok kişinin hayatını olumsuz etkiliyor. Sinsi seyreden bu hastalık türünde dikkat edilmezse tehlikeli ve ölümcül sonuçlar olabilir.
11.09.2022 Sağlık
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları!
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları! Aşırı sıcaklar ülkeyi etkisi altına alırken, hem ağır işlerde çalışanlar hem de uzun süre dışarıda kalanlara uzmanlar uyarıyor. Güneş çarpması bazı hastalıkları tetikleyebilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı Güneş çarpması belirtileri ve güneşten korunmanın yollarını anlattı.
2.08.2022 Sağlık
Anestezi teknisyeni 27 yaşındaki Büşra, ameliyathanede ölü bulundu
Anestezi teknisyeni 27 yaşındaki Büşra, ameliyathanede ölü bulundu Trabzon'nun Akçaabat ilçesinde özel bir hastanede anestezi teknisyeni olarak çalışan Büşra Muhcu (27), ameliyathanede ölü olarak bulundu.
17.06.2022 Yaşam
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi Kurallarına uygun tutulan orucun bazı hastalarda yararlı sonuçlar doğurabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Örneğin hipertansiyon hastalarında ilaçlarına devam etmek koşulu ile oruç tutmak, kan basıncında düşmeye ve kilo kaybına yol açmaktadır. Fakat aksine, sıcak havalara veya idrar sökücü ilaçlara bağlı olarak oruç tutan bir hastada aşırı sıvı ve elektrolit kaybı olabilir. Bu da kan basıncında aşırı düşmelere, bayılmalara, kalp krizlerine ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Özellikle bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin olabilir” dedi.
5.04.2022 Sağlık
Tekirdağ’da görevi başındaki polis memuru şehit oldu
Tekirdağ’da görevi başındaki polis memuru şehit oldu Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü personeli Şükrü Yiğit, görev başında kalp krizi geçirerek şehit oldu.
23.03.2022 Yaşam
Ceyhun Kazancı'dan Larin, Ljajic ve kadro dışı kalan oyuncular hakkında flaş açıklama
Ceyhun Kazancı'dan Larin, Ljajic ve kadro dışı kalan oyuncular hakkında flaş açıklama Beşiktaş'ın yeni sportif direktörü Ceyhun Kazancı, yeni kontrata imza atmayan Larin ve kadro dışı kalan oyuncular hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.
25.01.2022 Beşiktaş
Kalp pili ötüyorsa dikkat
Kalp pili ötüyorsa dikkat Kalp yetersizliği ve kalp ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılan kalp pillerinin hastanın yaşam kalitesinin artmasına önemli bir katkı sağladığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Cemal Sağ, “Kalp ritminin çok düşük olduğu zamanlarda kalp pili uyarı gönderir. Böyle zamanlarda ötme sesi alınabilir. Bazen de ritim bozukluğu oluşur ve cihaz elektrik şoku vererek ritmi düzeltebilir” dedi.
24.01.2022 Sağlık
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor!
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor! Yeme bozukluğu olan bireylerin bedensel, duygusal ve sosyal yönden yaşadığı anormal durum nedeniyle zarar görebildiğini belirten uzmanlar, aşırı ağırlık kaybının tehlikeli sağlık sorunlarına neden olabildiğini vurguluyor. Uzmanlar, yeme bozukluğu rahatsızlıklarının tedavi edilmemesi halinde kemiklerin zayıflaması, saç ve tırnaklarda kırılganlık, kas erimesi, halsizlik, kronik depresyon, tekrarlayıcı anksiyete gibi ciddi sağlık sorunlarının oluşabildiğine dikkat çekerek tedavisinde beslenme programının yanı sıra psikoterapinin de eş zamanlı uygulanması gerektiğini ifade ediyor.
14.12.2021 Sağlık
Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama
Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat olan sanatçı Kadir İnanır'ın yoğun bakımdaki tedavisinin iyiye gittiği, bilincinin açık olduğu belirtildi. İnanır'ın ayrıca yemek yemeye ve konuşmaya başladığı bildirildi.
23.11.2021 Magazin
Havaların ani soğuması kalp krizi riskini artırıyor!
Havaların ani soğuması kalp krizi riskini artırıyor! Havaların aniden soğuduğu kasım ayında kalp krizi riskinin artığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, “Mevsim geçişlerinde kalp damarları büzüşüyor. Ani soğuk hava kalp damarlarının genişleme kapasitesini de bozuyor. Genelde bu mevsimde gelişen grip, zatürre gibi rahatsızlıklar da riski artırıyor. O nedenle iyi giyinin, boğaz ve göğüs bölgesini soğuk havadan koruyun” uyarısında bulundu.
18.11.2021 Sağlık
Erken tanı ve tedavi yaklaşımı kalp krizi riskini azaltıyor
Erken tanı ve tedavi yaklaşımı kalp krizi riskini azaltıyor Kardiyoloji Uzmanı Dr. Naser Can, kalp hastalıkları belirtilerinden herhangi birinin bulunması halinde kişinin sağlık kuruluşlarına başvurarak uzman hekimlerden destek alması gerektiğini belirterek, erken tanı ve uygun tedavi yaklaşımları sayesinde kalp krizi veya inme gibi ağır komplikasyon riskinin düştüğünü bildirdi.
4.11.2021 Sağlık
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Ömür boyu...
Koronavirüsle ilgili korkutan uyarı: Ömür boyu... Koronavirüsle mücadele aşı süreci ile güçlü bir şekilde devam ediyor. Havaların soğumasıyla vakaların yeniden yükselişe geçmesi sonrası uzmanlardan kritik uyarlar gelmeye devam ediyor. Salgına bağlı olarak çeşitli kötü komplikasyonlar ve hasarlar gördüklerini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, "Son dönemlerde beyne pıhtı atarak bu kişiler artık ne yazık ki felç durumunda kalıp yatağa bağımlı hale geliyor. Bacağa pıhtı attığı zaman, özellikle bacakların beslenmesini bozup, bacaklarda kesilmeye kadar giden vakalar olmaya başladı" dedi.
29.10.2021 Sağlık
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi!
5 soruda kendizi test edin! İşte sağlıklı yaşam testi! Hastalıklara karşı direnci arttırmanın ilk adımı yaşam tarzınızda yapabileceğiniz değişikliklerden geçiyor. Özellikle kalp hastalıkları da günlük yaşam tarzından doğrudan etkileniyor. Peki, Sağlıklı yaşam nasıl olur? Sağlıklı yaşam için nasıl yol izlemeli? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karabulut, hazırladığı ‘sağlıklı yaşam testi’ ile sağlıklı yaşamın 5 adımını anlattı.
24.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ritim Bozukluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ritim bozukluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.