Rip Akıntısı

Rip Akıntısı

Son dakika rip akıntısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rip akıntısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rip akıntısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rip Akıntısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rip akıntısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 33 rip akıntısı haberi bulunmuştur. Tüm rip akıntısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rip akıntısı nedir, ne demek ve nasıl oluşur? Rip akıntısının nedeni ne, Rip akıntısı (çeken akıntı) en çok nerede görülür, hangi denizde olur?
Rip akıntısı nedir, ne demek ve nasıl oluşur? Rip akıntısının nedeni ne, Rip akıntısı (çeken akıntı) en çok nerede görülür, hangi denizde olur? Sakarya'nın Karadeniz'e kıyı ilçeleri Karasu, Kocaali ve Kaynarca'da 3 gün süreyle oluşması beklenen "rip akıntısı" ve yoğun dalga nedeniyle denize gireceklere dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu. Peki, Rip akıntısı nedir, neden ve nasıl oluşur?
28.07.2023 Gündem
Samsun'un 7 bölgesinde denize giriş yasaklandı
Samsun'un 7 bölgesinde denize giriş yasaklandı Samsun Valisi Zülkif Dağlı, rüzgarlı hava ile rip akıntısına dikkati çekip, kentteki 7 bölgede denize girilmesinin yasaklandığını duyurdu.
17.07.2023 Gündem
Herkes intihar edecek sandı! Çıplak ayakla yürüyen kadın itiraf etti
Herkes intihar edecek sandı! Çıplak ayakla yürüyen kadın itiraf etti Eskişehir’de psikolojik rahatsızlığı olduğu öne sürülen ve Porsuk Çayı kenarında şüpheli hareketlerde bulunan genç kadın polis ekiplerini harekete geçirdi. Kadın, Porsuk Çayı’na balık tutmaya geldiğini söyledi.
9.07.2023 Yaşam
Karadeniz'de büyük tehlike!  'Rip akıntısı' 304 can aldı
Karadeniz'de büyük tehlike! 'Rip akıntısı' 304 can aldı Karadeniz'deki 12 kentin kıyı şeridinde, 10 yılda 'rip akıntısı' nedeniyle açığa sürüklenip, boğulma tehlikesi geçiren 648 kişiden 304'ü hayatını kaybetti. En fazla boğulma vakası Samsun'da, en azsa Artvin'de gerçekleşti. Giresun Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdüsselam, "Vakalar ne yazık ki yıldan yıla artıyor. Yaş bakımından incelersek; vakaların yüzde 70'i, 30 yaş altı. Boğulma olaylarının yüzde 80’i erkek, yüzde 20’si kadın" dedi.
9.07.2023 Yaşam
Denize girecek olan vatandaşlara çok kritik uyarı! Ölüme sebebiyet veriyor
Denize girecek olan vatandaşlara çok kritik uyarı! Ölüme sebebiyet veriyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), Karadeniz sahillerinde rüzgarlı, dalgalı ve fırtınalı havalarda görülen rip akıntısına karşı vatandaşları uyardı.
7.07.2023 Gündem
Denizlerde 'rip akıntısı' uyarısı
Denizlerde 'rip akıntısı' uyarısı Hatay'ın Samandağ ilçesinde her yıl çok sayıda boğulma vakalarının yaşandığını hatırlatan milli yüzme antrenörü ve altın cankurtaran Murat Şaydak, bölgeye tatile gelenlere ‘rip akıntı’ uyarısında bulundu.
9.06.2022 Yaşam
Karadeniz'de 'rip akıntısı' tehlikesi
Karadeniz'de 'rip akıntısı' tehlikesi Karadeniz'de, halk arasında 'çeken akıntı' olarak bilinen ve saatte 70 kilometre hıza ulaşabilen 'Rip akıntısı' boğulmalara yol açıyor. Samsun’da, 30 kilometrelik sahil kısmında boğulmalara karşı 85 cankurtaran görev yapıyor.
4.07.2020 Yaşam
Sakarya'da denize giriş yasaklandı
Sakarya'da denize giriş yasaklandı Sakarya'nın Karadeniz kesiminde yoğun dalga ve rip akıntısı nedeniyle bazı noktalarda denize girişler yasaklandı.
24.08.2019 Gündem
Ölümüne yüzeriz!
Ölümüne yüzeriz! İstanbul Şile’de iki kişi denizde kaybolunca ilçe genelinde boğulmaları engellemek amacıyla denize girmek yasaklandı. Plaj görevlileri megafonla vatandaşı uyardı ancak kimseyi denizden çıkaramayınca devreye polis ve zabıta girdi
24.08.2018 Yaşam
İBB'den pazar günü için önemli uyarı!
İBB'den pazar günü için önemli uyarı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pazar günü denize girecek vatandaşları uyardı. Uyarıda, rüzgarın poyraza dönüşmesi nedeniyle can güvenliği bakımından risk oluşacağı ve dalga yüksekliğinin 1 metreyi bulacağı belirtildi.
5.08.2018 Gündem
‘Rip akıntısı’ alarmı!
‘Rip akıntısı’ alarmı! Her yıl onlarca kişinin boğulmasına neden olan ve ‘çeken akıntı’ olarak bilinen ‘Rip Akıntısı’ konusunda uyarı yapıldı.
21.06.2018 Yaşam
78 günde 174 kişi boğuldu
78 günde 174 kişi boğuldu Türkiye genelinde etkisini sürdüren sıcaklardan bunalanların serinlemek için girdikleri deniz, göl, baraj ve kanal gibi yerlerde son 78 günde 63'ü çocuk 174 kişi boğuldu.
18.08.2017 Yaşam
‘Rip’i bilse hayattaydı
‘Rip’i bilse hayattaydı Karadeniz sahillerinde her yıl onlarca kişinin boğulmasına neden olan Rip (çeken akıntı) bu kez çok iyi yüzme bilen Abdullah Açıkgöz adlı genci ölüme sürükledi.
7.07.2016 Yaşam
Alarm
Alarm Yetkililer, bugün ve yarın Karadeniz’de denize girmek isteyenleri “Bu hafta sonu çok dalga var. Çeken akıntıya kapılıp boğulabilirsiniz” diyerek uyardı.
21.08.2015 Yaşam
Karadeniz’de boğulanların yüzde 70’i ‘rip’ kurbanı!
Karadeniz’de boğulanların yüzde 70’i ‘rip’ kurbanı! İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof...
4.08.2015 Yaşam
Rip terörden beter!
Rip terörden beter! Her yıl onlarca kişi rip akıntısı (çeken akıntı) nedeniyle boğularak yaşamını yitiriyor. Buna rağmen yeterli bilgilendirme ve önlem alınmaması nedeniyle çoğu genç, onlarca kişi akıntıya kurban gidiyor
3.08.2015 Yaşam
MHP'li ilçe yöneticisi boğuldu
MHP'li ilçe yöneticisi boğuldu Yapılan tüm uyarılara ve adım başı kurtarma ekipleri bulundurulmasına rağmen Kandıra İlçesi'nin Karadeniz sahilindeki plajlarda boğulma olayları devam ediyor...
3.08.2015 Yaşam
Eski vekili ‘Rip akıntısı’ öldürüyordu!
Eski vekili ‘Rip akıntısı’ öldürüyordu! BURSA’da geçen yıl havuza düşen engelli genci kıyafetleriyle havuza atlayarak boğulmaktan kurtaran CHP’nin 24’üncü dönem Milletvekili Sena Kaleli, ikiz kardeşi Sema Gülez ile İstanbul Kilyos’ta girdiği Karadeniz’de yüzerken ’rip akıntısı’na kapıldı...
26.07.2015 Yaşam
Boğulmalar %43 arttı cankurtaranlar teyakkuzda
Boğulmalar %43 arttı cankurtaranlar teyakkuzda TUİK’e göre her yıl ortalama 643 kişi boğularak ölüyor. Sıcakların artmasıyla boğulma haberleri gündeme oturdu. AFAD boğulma vakalarının bu ay yüzde 43 arttığını belirtti. Caddebostan Plajı’ndaki cankurtaranlar hayatta kalma yöntemlerini anlattı.
17.07.2015 Arşiv
32 kişi boğulacaktı!
32 kişi boğulacaktı! Karadeniz’de her yıl yüzlerce can alan “RİP” akıntısı yine kendini gösterdi. Bartın’da Timur Yiğit adlı kişi yaşamını yitirirken Kocaeli’nin Karadeniz sahillerinde iki günde 32 kişi son anda kurtarıldı
29.06.2015 Yaşam
Bir ilçe nüfusu boğuldu!
Bir ilçe nüfusu boğuldu! Doç. Dr. Adnan Turgut, her yıl yaklaşık bin kişinin boğulduğunu belirterek “Neredeyse bir ilçe nüfusunu yitirdik. Okullarda bir an önce zorunlu yüzme dersi verilmeli” dedi.
9.06.2015 Yaşam
Üniversiteli iki gencin kahreden ölümü!
Üniversiteli iki gencin kahreden ölümü! Tekirdağ’da denize giren 5 üniversite öğrencisinden 19 yaşındaki Kaan Drama ile aynı yaştaki arkadaşı Mehmet Demirez boğularak yaşamını yitirdi.
4.06.2015 Yaşam
Plajın gladyatörleri!
Plajın gladyatörleri! Sıcakların bastırmasıyla birlikte Karadeniz kıyılarından gelen boğulma haberleri, plajlardaki cankurtaran hizmetlerine dikkat çekiyor...
28.06.2014 Arşiv
Bu kanal daha kaç çocuğun canını alacak!
Bu kanal daha kaç çocuğun canını alacak! Türkiye’de en çok boğulma haberleri “Rip” akıntısı olan Karadeniz kıyılarından ve Adana’daki sulama kanallarından geliyor...
17.05.2014 Yaşam
Boğulmamak için ceplerine pet şişe dolduran var
Boğulmamak için ceplerine pet şişe dolduran var Bu yaz da yine her gün boğulma haberleri okuyoruz. Sadece dört günlük bayram tatilinde 36 kişi boğuldu; bunların 12’si İstanbul’dan... Hafta sonları 300 bin kişinin akın ettiği Şile’de görevli cankurtaranları ziyaret ettik; nelerle karşılaşıyorlar dinledik...
23.08.2013 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Rip Akıntısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rip akıntısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.