Gazete Vatan Logo

Üniversiteli iki gencin kahreden ölümü!

Tekirdağ’da denize giren 5 üniversite öğrencisinden 19 yaşındaki Kaan Drama ile aynı yaştaki arkadaşı Mehmet Demirez boğularak yaşamını yitirdi.

Her yıl yüzlerce gencin ölümüne yol açan boğulma vakalarında ilk acı haber Tekirdağ’dan geldi. Namık Kemal Üniversitesi’nde öğrenci olan 19 yaşındaki Mehmet Demirez, Kaan Drama, Burak Demirbaş, Yağmur Karakoyun ve Bilal Karakiraz birlikte Marmara Ereğlisi’ne bağlı Sultanköy sahilinde denize girdi. Denizdeki dev dalgalara aldırış etmeden açılan öğrencilerin çırpınmaya başladıklarını görenler, güvenlik ekiplerine haber verdi. Sahilde bulunanlar da denize girerek Burak Demirbaş, Yağmur Karakoyun ve Bilal Karakiraz’ı boğulmaktan son anda kurtarıp kıyaya çıkardı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından 3 üniversite öğrencisi Marmara Ereğlisi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaan Drama ve Mehmet Demirez tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Belediyeler sorumlu!

Her yıl özellikle Karadeniz ve Marmara sahillerinde çoğu genç yüzlerce kişi boğularak yaşamını yitiriyor. Ölümlerin birinci derece sorumlusu sahillerin bağlı bulunduğu belediyeler. Rip akıntısının bulunduğu sahillerde yeterli önlemleri almayan belediyeler, göz göre göre ölümlere davetiye çıkartıyor. Uzmanlar, “Belediyeler denizin dalgalı olduğu günlerde, vatandaşların yüzmesini engelleme yetkisine sahip. Ayrıca cankurtaran ve diğer önlemleri çok sıkı bir şekilde hayata geçirebilir. Belediyeler görevlerini hakkıyla yaparsa ölümler azalır” diyor.

Haberin Devamı

Rip akıntısına dikkat

Her yıl Karadeniz’de onlarca kişinin ölümüne neden olan Rip akıntısı yeterince bilinmiyor. Bu akıntıya yakalananlar iyi yüzme bilseler de akıntıya karşı koyamıyor. Uzmanlar “Rip akıntısına kapılan panik yapmamalı, sahile doğru yüzmeye kalkışmamalı. Denize paralel olarak sağa veya sola doğru yüzmektir” dedi.