Ramazan Tatlıları

Ramazan Tatlıları

Son dakika ramazan tatlıları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazan tatlıları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazan tatlıları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazan Tatlıları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazan tatlıları gelişmeleri de dahil olmak üzere 170 ramazan tatlıları haberi bulunmuştur. Tüm ramazan tatlıları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
Nefis bayram tatlıları! Bayram tatlısı ne yapabilirim diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları! Ramazan Bayramı birlik ve beraberliğin en çok yaşandığı özel anları içinde barındırır. Milyonlar uzun bir oruç döneminin ardından birbirinden lezzetli sofraların kurulduğu sofralarda bir araya gelecek. Birlikteliğin en özel anlarından olan sofralar ve bayramlaşmalarda yapılan ikramlar da bu özel günde daha özenli yemekler ve tatlılar hazırlanıyor. Henüz bayram tatlısı yapmamış, ne yapacağını düşünenler için birbirinden nefis ve lezzetli bayram tatlılarını sizin için derledik. İşte Bayram tatlısı ne yapabilirim? Bayramda tatlı ne yapsak? diyenlere hafif, kolay, sütlü ve şerbetli bayram tatlıları tarifleri ve yapılışları!
1.05.2022 Ramazan
Kalburabastı Tarifi: Evde kalburabastı nasıl yapılır?
Kalburabastı Tarifi: Evde kalburabastı nasıl yapılır? Ramazan tatlıları iftar sofralarının olmazsa olmazıdır. Her ne kadar tatlıya direnmek biraz zor olsa da sunum sofralarının da baş tacı tatlılardır. Çoğu kişi iftar sofralarında geleneksel tatlıları tercih ederken kimi de modern ve yaratıcı aynı zamanda hafif tatlıları tercih eder. Ramazan ayında iftar menüsünde mutlaka olması gereken geleneksel tatlı kalburabastı tarifini sizin için hazırladık. Peki, Evde kalburabastı nasıl yapılır? Kalburabastı malzemeleri neler? İftara tatlı ne yapsam diyenlere asla karşı koyamayacağınız, lezzetiyle damak çatlatan nefis kalburabastı tarifi…
19.04.2022 Ramazan
İstiridye tatlısı tarifi: İstiridye tatlısı nasıl yapılır?
İstiridye tatlısı tarifi: İstiridye tatlısı nasıl yapılır? Türk Mutfağı’nın olmazsa olmazı tatlılar Ramazan’da da büyük ilgi görüyor. İftar sofrasını şenlendiren tarif arayanlar için kolay bir tatlı tarifi hazırladık. “İftara ne yapsam?” diyor kolay, pratik ve sunumuyla gözlere hitap edecek bir tatlı tarifi arıyorsanız istiridye tatlısı tarifi tam size göre. Peki, İstiridye tatlısı nasıl yapılır? İstiridye tatlısı malzemeleri neler? İşte istiridye tatlısı tarifi ve yapılışı…
12.04.2022 Ramazan
Revani tatlısı tarifi! Evde kolay revani nasıl yapılır? İşte haşhaşlı ve sade revani tarifi!
Revani tatlısı tarifi! Evde kolay revani nasıl yapılır? İşte haşhaşlı ve sade revani tarifi! Tatlılar, yemek kültürümüzün önemli bir kısmını oluşturur. Osmanlı Dönemi ve sonrasında artarak devam eden tatlı çeşitliliği içinde revani tatlısı da yer almaktadır. Şerbetli tatlılar grubuna giren revani tatlısı çeşitlenerek farklı malzemelerden elde edilebilmektedir. İster davet sofralarında ister beş çayında ikram edilebilecek lezzetli, bir o kadar da pratik bir tatlı çeşididir. Özellikle basit ve yapımının kolay olması nedeniyle Ramazan iftar sofralarında da sıklıkla tercih edilen tatlı çeşitlerinden olan revani, tarifi ve yapımı en çok araştırılan tatlılardan biri. Peki, Revani nasıl yapılır? Revani tatlısı malzemeleri neler? Revani tatlısının tarifi ve yapımı!
30.03.2022 Ramazan
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi!  Karamelli trileçe nasıl yapılır?
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi! Karamelli trileçe nasıl yapılır? Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte tatlı tarifleri de sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Tatlı çeşitlerinden olan trileçe hem hafif hem de lezzetli tatlılar arasında yer alıyor. Balkanlardan Türk mutfağına geçmiş olan trileçe yapımı oldukça kolay bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. İftara tatlı ne yapsam diyorsanız tarifi kolay trileçe yapılışını sizin için hazırladık. Peki, Karamelli trileçe nasıl yapılır? Trileçe malzemeleri neler? İşte trileçe tarifi yapılışı…
30.03.2022 Ramazan
Ramazana özel sütlaç tarifi! Sütlaç nasıl yapılır?
Ramazana özel sütlaç tarifi! Sütlaç nasıl yapılır? Ramazan ayların gelmesi ile akla ilk gelen tatlılardan birisi de sütlaçtır. Hafif olması sütlacı en çok tercih edilen sütlü tatlılardan birisi yapar. Ramazan’da iftar sofralarında sıklıkla tercih edildiği için sütlaç tatlısının en kolay ve kıvamında nasıl yapılacağı sıklıkla araştırılıyor. Peki, Tam kıvamında sütlaç nasıl yapılır? Sütlaç malzemeleri neler? İşte kolay sütlaç yapımı!
30.03.2022 Ramazan
Ramazan'da yapılacak hafif kolay tatlı tarifleri: Sütlü irmik tatlısı, Sütlaç ve Güllaç tarifleri ve yapılışları
Ramazan'da yapılacak hafif kolay tatlı tarifleri: Sütlü irmik tatlısı, Sütlaç ve Güllaç tarifleri ve yapılışları 11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kaldı. Pek çok kişi daha şimdiden Ramazan ayında hem iftar hem de sahur sofraları için hazırlıklarına başladı. Bereket ayı Ramazan'ın ruhununa uygun huzur içinde toplanacağınız iftar sofralarında çorbasından, yemeğine tatlısından içeceğine herşey maharetli ellerden çıkacak. Sofraların baş tacı tatlılar da iftar sofralarını şenlendirecek. Artık yıllardır yediğimiz tatlıların yerine yeni tatlara yer açın. Yemek kültürüne merak salanlara ve yeni tarifler denemek isteyenlere Ramazan’da en lezzetli ve en güzel hafif tatlıları sizin için derledik. Peki, Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Sütlaç nasıl yapılır? Güllaç nasıl yapılır? İşte İftar için en güzel hafif tatlı tarifleri ve yapılışları!
1.04.2022 Ramazan
İftar tatlıları: Cevizpare tatlısı tarifi ve yapılışı
İftar tatlıları: Cevizpare tatlısı tarifi ve yapılışı İftar için yapılan tatlıların yeri ayrıdır. Pratik şerbetli tatlılar Ramazan sofralarının olmazsa olmazı. Cevizpare tatlısı bunlardan biri. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz cevizpare tatlısı tarifi ev ahalisi tarafından beğenilecek bir tarif. Ramazan sofralarınıza yapmak için şerbetli tatlı tarifi arıyor ya da cevizpare tatlısı nasıl yapılır merak ediyorsanız "cevizpare tatlısı" tarifine mutlaka göz atın. Tüm püf noktalarıyla cevizpare tatlısı tarifi ve yapılışı...
10.05.2021 Ramazan
Ramazan tatlısı Zülbiye iftar sofralarını tatlandırıyor!
Ramazan tatlısı Zülbiye iftar sofralarını tatlandırıyor! Osmanlı döneminde Şam'da askerlik yapan İzmirli bir tatlıcının, görev dönüşü Bergama'ya getirerek yaygınlaştırdığı zülbiye sadece ramazanda üretiliyor.
16.04.2021 Ramazan
İftar için tatlı tarifleri! Ramazanda favoriniz olacak pratik tatlı tarifleri
İftar için tatlı tarifleri! Ramazanda favoriniz olacak pratik tatlı tarifleri Ramazan iftar sofralarının olmazsa olmazlarından biri de tatlılar. Şerbetli, sütlü, hamurlu, yumurtalı ya da yumurtasız tatlılar... Meyveli, dondurmalı, kadayıflı tatlı çeşitleri bu aylarda en çok tercih edilenlerden. Ramazanda yapılan tatlılar iftar sofralarını süslüyor. Sadece iftarda değil iftar sonrası tatlı ikramları damakları şenlendiriyor. İftar için tatlı tarifleri arıyor, hamurlu, şerbetli, sütlü tatlı tarifleri nasıl yapılır diyosanız basit, az malzemeli kolay tatlı tarifleri için haberimize mutlaka göz atın.
14.04.2021 Ramazan
Şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli irmik tatlısı tarifi yapılışı
Şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır? Şerbetli irmik tatlısı tarifi yapılışı İrmikli tatlılar Türk Mutfağı'nda sıklıkla yapılan tatlı çeşitlerindendir. Ramazan ile birlikte farklı tatlı tarifi arayışında olanlar için Şerbetli İrmik Tatlısı tarifi hazırladık. Evde bulunan malzemelerle kolaylıkla yapabileceğiniz şerbetli irmik tatlısı iftar sofralarının yıldızı olacak. Şerbetli irmik tatlısının püf noktaları ile tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır diyorsanız işte şerbetli irmik tatlısı tarifinin yapılışı...
27.04.2020 Ramazan
Ramazan ayında sağlıklı beslenme
Ramazan ayında sağlıklı beslenme Ramazan’a sayılı günler kala beslenmenizde de birçok değişiklik söz konusu olacak. Diyetisyen Nil Şahin, bu süreçte yeme alışkanlıklarınızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattı...
10.05.2017 Sağlık
Bu Ramazan’da iftarlar Özsüt’te açılıyor
Bu Ramazan’da iftarlar Özsüt’te açılıyor Özsüt, ödüllü şef Yunus Emre Akkor ile işbirliği yaparak ilk kez özel bir Ramazan menüsü yarattı.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazanda tatlıya dikkat edin
Ramazanda tatlıya dikkat edin Ramazan ayında uzun süren açlık sebebiyle düşen kan şekeri, iftar sonrası şekerli gıdalara yöneltiyor.
17.05.2018 Arşiv
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Adana
Bayram sofralarında porsiyona dikkat!
Bayram sofralarında porsiyona dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Gündem
Sahurda ayrı iftarda ayrı yöntemle göbek eriten menü: İnce kıyafetleri korkmadan giyeceksiniz
Sahurda ayrı iftarda ayrı yöntemle göbek eriten menü: İnce kıyafetleri korkmadan giyeceksiniz Havalar ısındı ve ince kıyafetler giyilmeye başlandı. Ramazan nedeniyle davetler ve kalabalık sofralarda yenen lezzetli yemekler de bazı bünyelerde göbek yağı olarak kaldı. İftarda tatlıları gömenler bunun sonucunu kilo alarak ödedi. Ancak korkulacak bir şey yok. Sahurda ve iftarda uygulayacağınız menüyle kilo vermek mümkün. Uzman diyetisyen Didem Yıldız Küçük anlatıyor.
1.04.2024 Yaşam
Bayrama günler kala "sahte baklava" uyarısı!
Bayrama günler kala "sahte baklava" uyarısı! Baklavanın kilosu 300 ila 450 TL'den satılıyor. Ancak piyasada 200 liranın altında da baklava bulunuyor. Uzmanlar ise "sahte baklavaya dikkat" diyor.
17.04.2023 Ekonomi
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin!
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin! Ramazan ayında metabolizma hızı yavaşladı. İftar ve sahur arasındaki kısa zaman sebebiyle öğün sayıları azaldı, beslenme düzeni tamamen değişti. Ramazan'ın bitip Şeker Bayramı'nın gelmesiyle kalorisi yüksek birçok tatlıyla karşı karşıya kalacağız. Peki bayramda neler yemeliyiz? Hangi tatlılardan uzak durmalıyız? Tatlı yerine neler tüketebiliriz? İşte uzman ismin önerileri...
16.04.2023 Ramazan
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Bugün marketler açık mı? A101, Migros, BİM, ŞOK çalışıyor mu? Marketlerin bayram çalışma saatleri!
Bugün marketler açık mı? A101, Migros, BİM, ŞOK çalışıyor mu? Marketlerin bayram çalışma saatleri! Ramazan Bayramı ile birlikte pek çok kişi bayramda marketlerişn açık olup olmadığını sorguluyor. Bayramda alışveriş yapmak, eksiklerini gidermek isteyen çoğu kişi marketlerin çalışma saatlerini araştırıyor. Bayram boyunca marketlerin açık olup olmadığı ve çalışma saatleri merak ediliyor. Peki, bayramda Migros, ŞOK, BİM ve A101 marketler açık mı? Marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte marketlerin çalışma saatleri…
2.05.2022 Ekonomi
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler!
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler! Ramazan Bayramı başlıyor! Günün ilk ışıklarıyla kılınacak bayram namazı ile birlikte Ramazan Bayramı resmen başlamış olacak. Birlik ve beraberliğin sürdürüldüğü bayramlar özel sofraları ve lezzetleriyle de en özel zaman dilimlerinden. Bugüne özel kurulan nefis bayram kahvaltısı sofrası ise güne mutlu başlamak için yeterlidir. Bayramın ilk anlarında aile ile kahvaltı yapmak geleneklerin yaşatılması açısından da önem taşıyor. Bayram kahvaltısında neler olur? Bayramda kahvaltıya ne yapsam? diyorsanız işte nefis bayram kahvaltısı tarifleri!
1.05.2022 Ramazan
Ankara’da bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı saati ve illerin bayram namazı saatleri!
Ankara’da bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı saati ve illerin bayram namazı saatleri! Ramazan Bayramı için gözler bayram namazına çevrildi. Kılınacak bayram namazıyla birlikte tüm Türkiye Ramazan Bayramı’na kavuşacak. Bayram için hazırlıklar tamamlanırken Diyanet İşleri Başkanlığı da bayram illerin bayram namazı saatlerini duyurdu. Ankaralılar da Ramazan Bayramı’nın başlangıcı olan bayram namazının saatini araştırıyor. Peki, Ankara’da bayram namazı saat kaçta? Ankara bayram namazı saati ve illerin bayram namazı saatleri!
1.05.2022 Ramazan
Bayram yemekleri ve tatlıları! Bayramda ne pişirsek? Ramazan Bayramı menüsü!
Bayram yemekleri ve tatlıları! Bayramda ne pişirsek? Ramazan Bayramı menüsü! 30 günlük uzun bir oruç dönemini geride bırakırken Ramazan Bayramı’na kavuşmanın heyecanı yaşanıyor. Bayram hazırlıkları sürerken, bayramda yapılacak ikramlar, yemekler ve tatlılar için evlerde hummalı bir çalışma var. Bayramı en özel kılacak yemekler ve tatlılar yapılırken, bayramda ailecek bir araya gelinecek sofralar için birbirinden nefis menüler oluşturulmaya başlandı. Başından sonuna güzel beraberliklerin yaşanacağı bu bayramda sizin için en özel tarifleri bayram menüsünde bir araya getirdik. “Bayramda ne pişirsek? Bayramda ne yemek yapsak?” diyor bayram menüsü arayışındaysanız sizin için bayram yemekleri ve tatlılarından oluşan harika bir menü oluşturduk. İşte Ramazan Bayramı menüsü!
1.05.2022 Ramazan
Uzmanlar uyardı! Bayramda şekerin dozunu kaçırmayın!
Uzmanlar uyardı! Bayramda şekerin dozunu kaçırmayın! Ramazan Bayramı’nda artan tatlı tüketimi ile ilgili uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. 30 günlük uzun bir oruç döneminin geride kalmasıyla birlikte pek çok kişi bayramda tatlılara yöneliyor. Uzmanlar bayram gibi özel günlerde yapılan ikramların ve aşırı tatlı tüketiminin olumsuz sonuçlara neden olabileceği uyarısında bulunuyor. Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik Ramazan Bayramı’nda beslenme ve şeker tüketimi ve sonuçları ile ilgili açıklama yaptı.
1.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ramazan Tatlıları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazan tatlıları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.