Psikososyal

Psikososyal

Son dakika psikososyal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan psikososyal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını psikososyal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Psikososyal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan psikososyal gelişmeleri de dahil olmak üzere 468 psikososyal haberi bulunmuştur. Tüm psikososyal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
MEB resmen duyurdu! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı, sınırlama getirildi
MEB resmen duyurdu! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı, sınırlama getirildi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel okullardaki kutlamalara sınırlama getirilmesinden,, ücretsiz okuyacak öğrencilerin nasıl seçileceğine kadar birçok değişiklik yapıldı. İşte detaylar...
18.02.2024 Gündem
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor
Çocukların yüzde 28'i 'hikikomori' sendromuna maruz kalıyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, dijitanaliz tekniği ile 2 bin 300 çocuk üzerinde yapılan araştırmada, çocukların yüzde 28'inin 'içeri çekilme, hapsedilmiş olma' anlamına gelen ve Japonca bir terim olan 'hikikomori' sendromuna maruz kaldığını söyledi. Prof. Dr. Dilci, "Çocuklar genelde videolu oyunlar oynayarak, odalarında vakit geçiriyor. Dış dünyadan zevk alamama gibi davranışlara yöneliyorlar. Bu olayın yaşam boyu devam etme riski var" dedi.
26.12.2023 Sağlık
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
21.12.2023 Gündem
1 saatte 100 bin TL topladı! Tiktok'ta canlı yayın rezaleti
1 saatte 100 bin TL topladı! Tiktok'ta canlı yayın rezaleti Tiktok'ta müstehcen canlı yayın yapan kadın gözaltına alındı. Sosyal medya hesabından para karşılığı müstehcen içerikli canlı yayıp yapıp 1 saatte 100 bin lira topladığı öne sürülen G.H. gözaltına alındı. 35 yaşındaki kadın ifadesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 5 aylık hamile olan G. H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
27.11.2023 Gündem
Deprem bölgesindeki çocuklara “Masal Karavanı” projesi ile destek
Deprem bölgesindeki çocuklara “Masal Karavanı” projesi ile destek “Masal Karavanı” sosyal sorumluluk projesini İhtiyaç Haritası ile birlikte hayata geçiren Hero Baby, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki konteyner kentlerde yaşayan yüzlerce çocuk ve anneleri ile bir araya gelip psikososyal destekte bulundu.
8.11.2023 Vitrin
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Kahramanmaraş’a yaklaşık 110 bin 681 konut yapılacak, 36 bin 94’ünün ihalesi yapıldı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Kahramanmaraş’a yaklaşık 110 bin 681 konut yapılacak, 36 bin 94’ünün ihalesi yapıldı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta hasar tespit çalışmalarının yüzde 100 tamamlandığını belirterek, "Kahramanmaraş’ımızda yaklaşık olarak 110 bin 681 konut yapılacak. Bunların 36 bin 94’ünün ihalesi yapıldı. Duamız inşallah bunları şehrimize verdiğimiz söz gereği bir yıl içinde tamamlayıp sevinçle hak sahiplerine teslim etmek" dedi
10.06.2023 Gündem
Bakan Göktaş: Deprem bölgesinde yapacak çok işimiz var
Bakan Göktaş: Deprem bölgesinde yapacak çok işimiz var Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık görevindeki ilk ziyaretini Kahramanmaraş’a yaptığını belirterek, "Çünkü bu bölgede yapacak çok işimiz var’’ dedi.
10.06.2023 Gündem
Aile Bakanlığı'nda devir teslim! Mahinur Özdemir Göktaş görevi devraldı
Aile Bakanlığı'nda devir teslim! Mahinur Özdemir Göktaş görevi devraldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, görevi törenle Derya Yanık'tan devraldı.
5.06.2023 Gündem
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu Çocuk istismarının panzehirinin “okullaşma” olduğuna dikkat çekilen raporda çocukları damgalamadan “Risk Haritası” çıkarılması tavsiye edildi. Öneriler arasında, mükerrer suç işleyen çocukların ailelerine yaptırım uygulanması da yer aldı.
4.05.2023 Gündem
Bakan Yanık: Avrupa'dan Amerika'ya kadar aile ataşeliklerimizi kuracağız
Bakan Yanık: Avrupa'dan Amerika'ya kadar aile ataşeliklerimizi kuracağız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türk nüfusunun bulunduğu ülkelere aile ataşelikleri kurulmaya başlandığını belirterek, "Almanya'da 1 müşavirlik, 4 aile ataşeliği olmak üzere 5 birim kurduk. Nüfusumuzun yoğun olduğu yerler Avrupa ülkelerinden Amerika'ya kadar ataşeliklerimizi kuracağız" dedi.
3.05.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kesinlikle karamsarlığa kapılmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kesinlikle karamsarlığa kapılmayın Depremzedelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem turistlerinin umursamazlığına bakarak kesinlikle karamsarlığa kapılmayın. Bize güvenin, inanın, dualarınızda yer ayırın." dedi.
30.04.2023 Gündem
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir Deprem gibi olaylar, birçok insan için ciddi bir stres kaynağı olabiliyor. Tüm Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin ardından çok sayıda kişi kendilerini güvensiz ve kaygılı hissetmeye başladı. Bunların sonucunda farkında olmadan bazı diş sıkması, çiğneme hareketi gibi fiziksel tepkiler ortaya çıktı. Peki neler yapabiliriz, bu durumu nasıl aşabiliriz? Tedavi yöntemleri neler? İşte uzman isimlerin tavsiyeleri...
29.04.2023 Sağlık
Kalp krizi geçiren okul müdürü hayatını kaybetti
Kalp krizi geçiren okul müdürü hayatını kaybetti Şırnak’ın Silopi ilçesinde okul müdürü Recep Burak Demirel (43), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
27.04.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 55 bin kişiye madalya ve nişan takdim edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 55 bin kişiye madalya ve nişan takdim edilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamada "55 bin kişiye madalya ve nişanlarını takdim edeceğiz." ifadelerini kullandı. Depremzedelere yapılan ödemeler hakkında bilgi veren Erdoğan, 28 milyar lira ödeme yapıldığını duyurdu.
25.04.2023 Gündem
Bakan Özer: Deprem bölgesindeki 12 bin çocuğa bayram hediyesi hazırlandı
Bakan Özer: Deprem bölgesindeki 12 bin çocuğa bayram hediyesi hazırlandı Ordu'da konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ramazan Bayramı için hazırlanan hediyelerin, deprem bölgesindeki 12 bin çocuğa dağıtımının başladığını söyledi.
19.04.2023 Gündem
Emine Erdoğan, TOGEMDER'in iftar programında depremzedeler ve hayırseverlerle buluştu
Emine Erdoğan, TOGEMDER'in iftar programında depremzedeler ve hayırseverlerle buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, depremzede vatandaşlar ve hayırseverlerle, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğinin (TOGEMDER) Üsküdar'da düzenlediği iftar programında bir araya geldi.
14.04.2023 Gündem
Bakan Yanık: Bugüne kadar 89 milyon ürün dağıttık
Bakan Yanık: Bugüne kadar 89 milyon ürün dağıttık AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremin ilk gününden itibaren 3 bin 259 ASYA personeli ve 574 araçla depremzedelerin yaralarını saraya çalıştıklarını belirterek, "64 kalemde yaklaşık bugüne kadar 89 milyon adet ürün dağıtmışız. Bugüne dek deprem bölgesinde 3 milyon 270 bin adet battaniye dağıtmışız. 1 milyondan fazla yatak ve yorgan, 2 milyon 700 bin gıda kolisi dağıtmışız ve önümüzdeki süreçte de özellikle ramazan boyunca da dahil olmak üzere bu hizmetlerimizi devam ettireceğiz" dedi.
7.04.2023 Gündem
Malatya'da enkazın yüzde 68'i kaldırıldı
Malatya'da enkazın yüzde 68'i kaldırıldı Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da, yıkılan veya yıkımı devam eden binaların enkaz kaldırma çalışması devam ediyor. Şu ana kadar, deprem nedeniyle yıkılan yapıların yüzde 68'inin enkazının kaldırıldığı bildirildi.
4.04.2023 Gündem
Bakan Özer: 129 bin öğrencimize LGS, YKS hazırlanma desteği sağlıyoruz
Bakan Özer: 129 bin öğrencimize LGS, YKS hazırlanma desteği sağlıyoruz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıfların LGS ve YKS'ye hazırlanmalarıyla ilgili de çok ciddi destek verdiklerini belirterek, "Bugün itibariyle 3 bin 25 noktada yaklaşık 129 bin öğrencimize LGS, YKS hazırlanma desteği sağlıyoruz. Bu desteklerimizin hem niteliği artacak hem de kapasitesini her geçen gün artıracağız" dedi.
3.04.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan: Biz yas tutarken ihtiras peşindekilere millet dersini verecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan: Biz yas tutarken ihtiras peşindekilere millet dersini verecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da depremzedelerle iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete "Deprem turisti misali arada bir buraya uğrayıp fotoğraf çektirdikten sonra sırra kadem basanlardan değiliz. Sizler yas tutarken kendi ihtiraslarının peşinde koşanları Allah'a havale ediyoruz. Bunlara milletimiz çok yakında hak ettiği dersi verecektir" diyerek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, "İş yerine laf üretenlere bu milletin gücünü göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
24.03.2023 Gündem
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: Tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: Tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde kurulan geçici yaşam alanlarıyla ilgili bir video paylaştı. Bakan Kurum paylaşımında 214 prefabrik evin daha depremzede vatandaşlara teslim edildiğini ifade ederek, “Kalıcı konutlarımızı inşa edene kadar vatandaşlarımıza en iyi şartları sunmak boynumuzun borcu. Tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Nurdağı ve İslahiye’de 214 prefabrik evi daha sahiplerine teslim ettik.” dedi
21.03.2023 Gündem
Bakan Yanık: Depremzedelere psikososyal desteğin takibi için eylem planı hazırladık
Bakan Yanık: Depremzedelere psikososyal desteğin takibi için eylem planı hazırladık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hem 11 ilimizde hem de tahliyelerin gerçekleştiği 70 ilimizde yürütülen psikososyal destek çalışmalarının takibi için 'Psikososyal Destek Eylem Planı' hazırladık" dedi.
14.03.2023 Gündem
Bakan Derya Yanık: Depremin ardından 81 ildeki psikososyal destek çalışmalarının takibi için eylem planı hazırladık
Bakan Derya Yanık: Depremin ardından 81 ildeki psikososyal destek çalışmalarının takibi için eylem planı hazırladık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından hem 11 ilde hem de tahliyelerin gerçekleştiği 70 ilde yürütülen psikososyal destek çalışmalarının takibi için Psikososyal Destek Eylem Planı hazırladıklarını açıkladı.
14.03.2023 Gündem
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı
Göç eden depremzede çocuklar için 'aşı' uyarısı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, deprem felaketinin ardından çok sayıda kişinin başka illere göç ettiğini hatırlatarak, "Burada çocuk aşılarının yapılması, çok önemli. Göç eden depremzede çocuklara, çocukluk çağı aşıları yapılmazsa çocukluk çağı hastalıklarına karşı açık hale gelebilirler. Burada difteri, boğmaca, kızamık, tetanos, tüberküloz gibi aşılardan bahsediyoruz" dedi.
13.03.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Psikososyal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki psikososyal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.