Psikolojik Şiddet

Psikolojik Şiddet

Son dakika psikolojik şiddet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan psikolojik şiddet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını psikolojik şiddet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Psikolojik Şiddet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan psikolojik şiddet gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.115 psikolojik şiddet haberi bulunmuştur. Tüm psikolojik şiddet haberleri aşağıda listelenmiştir.
İklim Karaca ve Emrah Karaca arasında ipler gerildi! 1 ay konuşma yasağı kararı!
İklim Karaca ve Emrah Karaca arasında ipler gerildi! 1 ay konuşma yasağı kararı! Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin vizyondan kaldırılmasının ardından aleyhine açıklamalar yaparak psikolojik şiddet uyguladığı iddiasıyla üvey oğlu Emrah Karaca hakkında mahkemeden 1 ay konuşmama kararı aldırdı.
7.03.2024 Magazin
Küsmek anne baba mirası! Uzmanı açıkladı: Derinlerinde psikolojik şiddet barındırıyor
Küsmek anne baba mirası! Uzmanı açıkladı: Derinlerinde psikolojik şiddet barındırıyor İnsan ilişkilerinde karşılaşılan zorluklar arasında, duygusal karmaşaların ve iletişim eksikliklerinin öne çıktığı küsme ve barışma süreci, derin psikolojik dinamikleri barındırıyor. Küsme eylemi, birbirinden farklı duyguların, düşüncelerin ve deneyimlerin bir araya gelerek, iletişimdeki eksiklikleri pasif agresif bir biçimde manipüle ettiği bir süreçtir. Anila Çelik'e göre, bu davranış biçimi genellikle çocukluk dönemlerinde ebeveynlerden öğrenilir ve ilişkilerde derin etkiler bırakır.
3.03.2024 Yaşam
İklim Tamkan kimdi, kaç yaşında, Fırat Tanış’la ne zaman ayrıldı? Fırat Tanış açıklama yaptı mı?
İklim Tamkan kimdi, kaç yaşında, Fırat Tanış’la ne zaman ayrıldı? Fırat Tanış açıklama yaptı mı? Piyanist İklim Tamkan, beraberliğini sonlandırdığı oyuncu Fırat Tanış hakkında 'psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip'ten dolayı uzaklaştırma kararı aldırdığını duyurdu. “Bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak görüyorum ve bu zincirin sessiz bir halkası olmayı reddediyorum” ifadesini kullanan Tamkan, “Hiç korkmuyorum” dedi. Peki, İklim Tamkan kimdi, Fırat Tanış açıklama yaptı mı?
28.02.2024 Gündem
Fırat Tanış hakkında gündemi sarsan iddia! Eski sevgilisi İklim Tamkan uzaklaştırma kararı aldırdı!
Fırat Tanış hakkında gündemi sarsan iddia! Eski sevgilisi İklim Tamkan uzaklaştırma kararı aldırdı! Fırat Tanış, 2014 yılında evlendiği kızının annesi Kübra Tanış ile 2022'de yollarını ayırdı. Oyuncu, boşandıktan sonra piyanist İklim Tamkan'la yeni bir aşka başladı. Geçtiğimiz eylül ayında ayrılan çiftten Tamkan, Tanış'ın peşini bırakmadığını ve ağır psikolojik şiddet uyguladığını iddia etti. Oyuncu hakkında uzaklaştırma kararı aldıran piyansit, "Bu korkunç sürecin bende yarattığı tahribatı tümüyle onarabilecek hiçbir merci olduğunu düşünmüyorum" dedi.
28.02.2024 Magazin
Şarjör değiştirip 25 el ateş etti! Suç makinesi cani adama film gibi operasyon
Şarjör değiştirip 25 el ateş etti! Suç makinesi cani adama film gibi operasyon Kağıthane'de 8 yıl önce boşandığı eski eşini, evden eşyalarını aldığı esnada bahçede sıkıştırarak şarjör de değiştirip silahla 25 el ateş açarak ağır yaralayan cani koca, film gibi bir operasyonla yakalandı.
19.02.2024 Gündem
Eşini keserle öldüren sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi
Eşini keserle öldüren sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi Antalya'da eşi Saibe Akdağ'ı (37) keserle öldüren Ercan Akdağ (38) için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi.
23.01.2024 Gündem
Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı! Bu kusur evliliği bitiriyor
Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı! Bu kusur evliliği bitiriyor Evli çiftler, ilk başlarda işler iyi ilerlese de sonrasında birbirlerine olan tahammüllerini kaybedebiliyor. Çok ufak tartışmalar, zaman geçtikçe fiziksel şiddete kadar uzanabiliyor, evliliklerin sonunu getirebiliyor. Bu boşanmalara, son yıllarda fiziksel ve psikolojik şiddet dışında cimrilik, ter kokma, ağız kokusu da eklendi.
24.11.2023 Gündem
Flamenko kavgası büyüyor! Komşularından şikayetçi oldu
Flamenko kavgası büyüyor! Komşularından şikayetçi oldu Flamenko dansçısı ve müzisyen Elif Akbaydoğan, işyerinin bulunduğu apartmanda oturan Değer B. ve Selçuk B. tarafından tehdit edildiğini, ağır hakaret ve iftiralara maruz kaldığını iddia ederek korunma talebinde bulundu.
13.10.2023 Yaşam
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’
10 yıl sonra çocuğu oldu, babası başkası çıktı! Yargıtay'dan emsal karar geldi: ‘Yaptığı eziyetin cezasını çeksin’ Konya'da yaşanan olay, Mustafa Y. isimli vatandaşı isyan ettirdi. Eşinin 2015'te dünyaya getirdiği çocuğun babası olmadığını, DNA testiyle öğrenip boşanma ve soy bağının iptali davası açan 42 yaşındaki Mustafa Y., “Çocuğun babası kimse çıksın ortaya, bana yaptığı eziyetin cezasını çeksin” ifadelerini kullandı. Yargıtay'dan ise emsal bir karar geldi.
12.07.2023 Yaşam
Eski sevgilisi tarafından 12 yerinden bıçaklandı! Dehşet anlarının görüntüleri ortaya çıktı
Eski sevgilisi tarafından 12 yerinden bıçaklandı! Dehşet anlarının görüntüleri ortaya çıktı Eskişehir'de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Fatih Durmaz'ın (42), eski sevgilisi spor eğitmeni Gamze C.'yi (34) 12 yerinden bıçaklayıp, yaraladığı saldırı anına ilişkin görüntüler çıktı. Görüntülerde; Durmaz'ın, arkadaşı ile sokakta bekleyen Gamze C.'nin arkasından koştuğu, yere düşen kadını defalarca bıçakladığı görüldü. Gamze C.'nin avukatı Kübra Bozer, saldırının tasarlanarak yapıldığını belirterek, "Bunu canavarca işlediğini düşünüyoruz. Çünkü 1 kere, 2 kere değil; 15-16 kere bıçağı sallıyor" dedi.
7.06.2023 Yaşam
Yargıtay'dan dikkat çeken 'cimrilik' ve 'ter kokma' kararı: Evliliği bitiriyor
Yargıtay'dan dikkat çeken 'cimrilik' ve 'ter kokma' kararı: Evliliği bitiriyor Bu kusur evliliği bitiriyor. Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı. Evli çiftler, ilk başlarda işler iyi ilerlese de sonrasında birbirlerine olan tahammüllerini kaybedebiliyor. Çok ufak tartışmalar, zaman geçtikçe fiziksel şiddete kadar uzanabiliyor, evliliklerin sonunu getirebiliyor. Yargıtay cimrilik ile ter kokmayı kusur saydı ve boşanmaya haklı sebep olarak gördü. Bu kararı uzman isimler değerlendirdi. İşte haberin detayları...
6.06.2023 Gündem
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren emsal karar! Şiddetten bile daha ağır kusur olarak görüldü
Evli milyonlarca çifti ilgilendiren emsal karar! Şiddetten bile daha ağır kusur olarak görüldü Evli çiftleri ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay’ın son kararı milyonları yakından ilgilendiriyor. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, ‘sadakat yükümlülüğünü ihlâl edip çocuklarını bırakan kadın eşin kusuru, hakaret edip fiziksel şiddet uygulayan erkek eşten daha ağırdır’ dedi. İşte kararın detayları...
25.03.2023 Yaşam
İşlediği korkunç cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani tekrar gündemde! Detaylar dehşete düşürdü...
İşlediği korkunç cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani tekrar gündemde! Detaylar dehşete düşürdü... Kadınları bodruma kapatıp işkencelerle öldüren ve işlediği cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani Gary Heidnik tekrar gündemde. Pensilvanya'da yaşanan korkunç cinayetlerinden üzerinden yıllar geçmesine rağmen kurbanların anlattığı detaylar duyanları dehşete düşürmeye devam ediyor. Eyalette idam edilen son mahkum olması ve idamlara yönelik yeni yaptırımlar, Gary Heidnik davasını yeniden gündeme getirdi. Kurbanlardan birinin kardeşi ise Heidnik'in idam edilip edilmemesi konusundaki kararsızlığının hala sürdüğünü söylüyor.
22.03.2023 Dünya
Yargıtay'dan nafaka yükümlülerini ilgilendiren emsal karar
Yargıtay'dan nafaka yükümlülerini ilgilendiren emsal karar Yargıtay, nafaka yükümlülerini ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Yoksulluk nafakası hiçbir surette nafaka yükümlüsüne yükletilen bir ceza veya tazminat niteliğinde olmamalıdır" dedi.
24.02.2023 Gündem
Yengesini öldüren sanığa indirimli 24 yıl hapis
Yengesini öldüren sanığa indirimli 24 yıl hapis Zonguldak'ta, yengesi Nurten Demirbağ'ı (43) tabancayla defalarca ateş ederek öldüren Namık Demirbağ'a (58) 'kadına karşı kasten öldürme' suçundan haksız tahrik indirimiyle 24 yıl hapis cezası verildi.
20.01.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren dava! Suç duyurusunda bulundu
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren dava! Suç duyurusunda bulundu Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor. Avukat Kübra Oktay, kira ücretini yasal sınırların üzerinde artıramadığı için kendisine psikolojik şiddet uyguladığı iddiasıyla ev sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
14.01.2023 Gündem
Evliliği bitiren sorun! Tüm çiftleri ilgilendiriyor, istememek 'kusur' sayılıyor
Evliliği bitiren sorun! Tüm çiftleri ilgilendiriyor, istememek 'kusur' sayılıyor Evli çiftlerin birçoğu bu sorunu yaşıyor. Kadın ya da erkeğin çeşitli sebeplere bağlı olarak çocuk istememesi söz konusu olabiliyor. Özellikle yeni evli sayılabilecek çiftlerden bir taraf, karşı tarafın hiç çocuk istemediğini öğrendiğinde büyük bir şok ile karşılaşıyor, tartışmalar büyüyor. Bu da en sonunda çiftleri boşanmanın eşiğine getirebiliyor. Çocuk istememenin 'kusur' sayıldığı kararlar da mevcut. Uzman isimler konuya ilişkin önemli detaylara yer verdi...
14.01.2023 Gündem
Seren Serengil programda neden yok, Seren Serengil Beyaz TV Söylemezsen Olmaz’dan ayrıldı mı, hasta mı?
Seren Serengil programda neden yok, Seren Serengil Beyaz TV Söylemezsen Olmaz’dan ayrıldı mı, hasta mı? Seren Serengil neden yok, Söylemezsem Olmaz’dan ayrıldı mı, kovuldu mu? Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programını açıp Seren Serengil’in programda olmadığını gören izleyiciler arama motorlarına yönelerek Seren Serengil’in akıbeti hakkında yanıt bulmaya çalıştı. Ünlü sanatçı Seren Serengil, uzun süredir sunuculuğunu yaptığı Söylemezsem Olmaz adlı magazin programıyla ilgili açıklama yaptı. Peki, Seren Serengil Söylemezsem Olmaz'da neden yok, ayrıldı mı?
12.01.2023 Televizyon
Site ve apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor! 'Yasaklanamaz'
Site ve apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor! 'Yasaklanamaz' Site ve 7/24 kamera ile izlenen apartmanlarda oturanların tercihlerini belirleyen en önemli etken güvenlik oluyor. Özellikle çocuklar site ve apartman bahçelerinde serbestçe oyun oynayabiliyor. Ancak kimi aileler çocuklarının izlenmesinden rahatsız olabiliyor. Peki site yöneticilerinin kameradan site sakinlerini ve çocuklarını izleme yetkisi var mı? Blok girişinde çocuklar oturup cips yedikleri ve etrafı kirlettikleri için suçlu gibi başlarını eğdirerek fotoğraflarını çekebilir mi? Bu fotoğrafları da ekleyip ailelerine uyarı yazısı gönderebilir mi? Ceza hukukçusu Prof. Dr. Devrim Güngör, “Yöneticinin insanları hizaya getirme yetkisi yoktur. Güvenlik kamera kayıtlarını kendi telefonu veya bilgisayarı üzerinden anlık olarak takip etmesi, kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal etmektir ve suçtur” uyarısında bulundu.
9.01.2023 Ekonomi
Ünlü isim eski eşinin yanına sığındı! 'Beni ailemden koruyun!'
Ünlü isim eski eşinin yanına sığındı! 'Beni ailemden koruyun!' Jinekolog Algül A., kendisini eve hapsederek darp ettikleri ve psikolojik baskı uyguladıkları iddiasıyla öz annesi, babası ve kardeşi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve 1 ay uzaklaştırma kararı aldırdı.
2.01.2023 Gündem
Evlilik ile ilgili dikkat çeken detay! Ziynet eşyalarıyla ilgili kritik uyarı
Evlilik ile ilgili dikkat çeken detay! Ziynet eşyalarıyla ilgili kritik uyarı Kayseri Baro Avukatı Gizem Uzun, dini nikahlarda kadına verilen mehirin senedi varsa mahkemeden talep edilebileceğini söyleyerek, “Senet olmadan talep edilen mehirde tanıkların 2 tarafta da kabul edilmesi gerekiyor” dedi.
29.12.2022 Gündem
1994'te kaybolan çocuk 3 yıl sonra başkası olarak geri döndü! Dünyayı sallayan olay
1994'te kaybolan çocuk 3 yıl sonra başkası olarak geri döndü! Dünyayı sallayan olay Nicholas'ın Frederic'e dönüşümü dünyada büyük yankı uyandırdı. 13 yaşındaki çocuk kayboldu, 3 yıl sonra ortaya çıktı. Ama o gerçekten Nicholas mıydı? Medyanın da yakından takip ettiği olayda, gerçekleri öğrendiklerinde herkesin ağzı açık kaldı. İşte filmlere, kitaplara konu olan hikaye...
24.12.2022 Dünya
Yüksek kira bedellerine vatandaşlar isyan etti
Yüksek kira bedellerine vatandaşlar isyan etti Antalya'da yaklaşık 20 kişilik grup, basın açıklaması yaparak yüksek kiraları protesto etti.
18.12.2022 Gündem
Çalışana bunu yapan yönetici ve işveren yandı! Suç sayılıyor, 4 aydan 1 yıla kadar cezası var
Çalışana bunu yapan yönetici ve işveren yandı! Suç sayılıyor, 4 aydan 1 yıla kadar cezası var Son yıllarda mobbing şikayetlerinde oldukça artış gözleniyor. Mobbing genellikle psikolojik şiddet olarak kendini gösteriyor. Yüze karşı bağırma, baskı, özel hayata karışma, yapılan işi beğenmeme gibi davranışlar bunlardan sadece birkaçı... Yönetici ya da patronlar mobbing yaparsa, 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla da karşı karşıya. Bu problemle karşılaşan işçilerin neler yapılması gerektiği hakkında önemli detaylara dikkat çekildi.
12.12.2022 Çalışan Hakları
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı Çalışanların büyük çoğunluğu işinden memnun değil. Kimileri istediği işte çalışmadığı için, kimileri hak ettiği ücreti almadığını düşündüğü için, kimileri de; işvereni tarafından kötü muameleye maruz kaldığı için işini değiştirmek istiyor. İşveren ya da yöneticiler tarafından uygulanan baskı ve yıldırma ise çalışan için işi çekilmez hale getiriyor. Böyle bir durumla karşılaşan çalışan ne yapmalı?
6.12.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Psikolojik Şiddet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki psikolojik şiddet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.