Evcil hayvan alerjisi riskini azaltıyor!
Evcil hayvan alerjisi riskini azaltıyor! Evcil hayvan alerjisi ile ilgili açıklama yapan Alerji Uzmanı ve Alerji, Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay; ‘Evde erken yaşta kedi ve köpek beslemek, alerji riskini azaltıyor’ dedi.
24.02.2022 Sağlık
Arı sokması ölüme neden olur mu?
Arı sokması ölüme neden olur mu? Ankara’daki Tıp Fakültesi öğrencisinin ölüm nedeni olarak arı sokmasının gösterilmesi akıllara arı alerjisi ölüme neden olmadığını getiriyor. Uzmanlar arı sokmalarının alerjik şok olarak bilinen alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Ahmet Akçay arı alerjisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
29.07.2021 Sağlık
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı?
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı? Biontech aşısının uygulanmaya başlamasının ardından pek çok kişi hangi aşıyı yaptırması gerektiği konusunda kafa karşıklığı yaşıyor. Özellikle aşılara karşı gelişen ciddi alerjik reaksiyon ve bununla ilgili vakaların bildirilmesi ile birlikte alerjik hastalığı olanlar oldukça endişeli. Peki, Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Pfizer Biontech aşısı mı, Çin Coranavac aşısı mı tercih edilmeli? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjisi olanların hangi aşıyı tercih etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.
5.04.2021 Sağlık