Alerjik Nezle

Alerjik Nezle

Son dakika alerjik nezle haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alerjik nezle ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alerjik nezle haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alerjik Nezle

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alerjik nezle gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 alerjik nezle haberi bulunmuştur. Tüm alerjik nezle haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor
4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalları ortak projesi olarak 2021 yılında başlayan, 'kuaförlerde mesleksel alerjik hastalıkların değerlendirilmesi' projesi tamamlandı. Proje araştırmacılarından ERÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnsu Yılmaz, "Kuaförler, fırıncılar, boyacılar, mobilyacılar ve inşaat işçileri hem solunumsal hem de cilt hastalıkları açısından risk grubunda olan meslek gruplarıdır. Bunların başında da kuaförler geliyor. Kabaca, 4 kuaförden birinde alerjik cilt hastalıkları görülebiliyor" dedi.
11.01.2024 Gündem
Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık görülüyor
Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık görülüyor Baharın gelmesiyle birlikte alerjik hastalıkların daha fazla görüldüğünü belirten Göğüs Hastalıkları ve Alerjik Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık bulunmaktadır. Toplumun yaklaşık yüzde 20 ila 40’ı alerjik nezleye sahiptir. Saman nezlesi olan kişilerin yüzde 30 ila 50’sinde astım hastalığı görülmektedir. Alerjik nezle düzenli tedavi edilmezse, kronik astıma dönebilir. Sık olarak orta kulak iltihabı ile kronik sinüzit yapabilir” dedi.
17.04.2023 Sağlık
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor Kış aylarında alerjik çocukları kapalı ortamda bekleyen tehlikelere karşı ebeveynleri uyaran Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Evde hava kirleticiler arasında; ocak ve fırınlardan kaynaklanan yanma kaynaklı emisyonlar, gaz veya gaz yakıtı ile çalışan ısıtıcılar, odun sobası veya şömineler, kül, pişirme kokuları, küf sporları, duş buharı, tütün ürünleri dumanı bulunur. Hava kirleticilerine maruz kalan alerjik çocuklarda burun ve geniz akıntısı, hapşırık, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetler artar" dedi.
3.01.2023 Sağlık
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi Bilinçsiz klima kullanımının birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Dr. Hatice Seda Kuz, ani ısı değişimlerine bağlı olarak gelişen hastalıklar konusunda uyardı. Kas ve iskelet hastalıkları, enfeksiyon ve alerjik hastalıklar konusunda dikkatli olunması çağrısında bulunan Kuz, alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.  
29.08.2022 Sağlık
Alerjik nezlesi olanlara uzmanından uyarı! Trafik kazalarına neden oluyor!
Alerjik nezlesi olanlara uzmanından uyarı! Trafik kazalarına neden oluyor! Gözlerde kaşıntı, kızarıklık, sulanma ve bazen de şişme şeklinde kendisini gösteren alerjik nezle, tedavi edilmediğinde ve tedavide kullanılan ilaçların reçetesiz kullanımı nedeniyle oluşan yan etkisi trafik kazalarına zemin hazırlıyor.
29.03.2022 Sağlık
Evcil hayvan alerjisi riskini azaltıyor!
Evcil hayvan alerjisi riskini azaltıyor! Evcil hayvan alerjisi ile ilgili açıklama yapan Alerji Uzmanı ve Alerji, Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay; ‘Evde erken yaşta kedi ve köpek beslemek, alerji riskini azaltıyor’ dedi.
24.02.2022 Sağlık
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz Alerjinin, alerjen maddelere duyarlı kişilerde görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik nezlesi olan kişilerin göz ve burun kaşıntısı nedeniyle ellerini göz ve burunlarına götürme ihtiyaçları artar, buna bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir, hastalığı daha ağır geçirebilirler" dedi.
8.11.2021 Sağlık
Sıcak hava ve Kovid-19 astımı tetikliyor
Sıcak hava ve Kovid-19 astımı tetikliyor Dünyada yaklaşık olarak 300 milyon kişinin astımdan etkilendiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Ofluoğlu, hem sıcakların yaklaşması hem de her türlü alt solunum yolu enfeksiyonunda olduğu gibi, Kovid-19 enfeksiyonunda da orta ve ağır astım hastası olanların daha ağır etkilenebileceğini ve astım ataklarını tetikleyebileceğini vurguladı.
25.05.2021 Sağlık
Alerjik hastalıkların oranı son 20 yılda 3 kat arttı
Alerjik hastalıkların oranı son 20 yılda 3 kat arttı Yapılan çalışmalar sonucunda 2050 yılında her iki kişiden birinin alerjik yapıya sahip olacağını ifade eden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, 20 yıl öncesinde yüzde 3 ila 5 oranında görülen alerji hastalıklarının günümüzde 2-3 kat artış göstererek yüzde 10-15 gibi bir orana çıktığına işaret etti.
20.05.2021 Sağlık
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı?
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte astım ve alerjik riniti olan çok sayıda kişi, oruç tutmalarının hastalıkları üzerinde nasıl bir etki bırakacağını ve ilaçlarını kullanıp kullanamayacakları konusunu merak ediyor. Koronavirüs aşısı yaptırma konusunda tedirginlik var. Peki, Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Koronavirüs aşısı hangi saatlerde yapılmalı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Astım ilaçlarını oruca göre ayarlamak mümkün mü? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
26.04.2021 Ramazan
Bahar alerjisi olanlar dikkat! Virüse yakalanma riski...
Bahar alerjisi olanlar dikkat! Virüse yakalanma riski... Bahar aylarında sıkça görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, "Saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artar, maskeleri sık çıkartıp burun temizleme ihtiyacına bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir" dedi. Prof. Dr. Öztürk, bu kişiler için önemli tavsiyelerde bulundu.
7.04.2021 Sağlık
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı?
Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Biontech mi, Çin aşısı mı? Biontech aşısının uygulanmaya başlamasının ardından pek çok kişi hangi aşıyı yaptırması gerektiği konusunda kafa karşıklığı yaşıyor. Özellikle aşılara karşı gelişen ciddi alerjik reaksiyon ve bununla ilgili vakaların bildirilmesi ile birlikte alerjik hastalığı olanlar oldukça endişeli. Peki, Alerjik hastalığı olanlar hangi aşıyı olmalı? Pfizer Biontech aşısı mı, Çin Coranavac aşısı mı tercih edilmeli? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjisi olanların hangi aşıyı tercih etmesi gerektiği konusunda bilgi verdi.
5.04.2021 Sağlık
BioNTech aşısında alerji gösterene ikinci doz yapılmayacak!
BioNTech aşısında alerji gösterene ikinci doz yapılmayacak! Sağlık Bakanlığı, uygulanmaya başlanan BioNTech aşısıyla ilgili olarak bir kılavuz hazırladı. Kılavuzda, ilk doz aşıda alerjik reaksiyon gösterenlere ikinci doz aşının yapılmayacağı belirtildi. Peki, BioNTech aşısı kaç doz yapılacak? BioNTech aşısı kimlere yapılacak? BioNTech aşısı kimlere yapılmayacak? İşte detaylar
4.04.2021 Sağlık
Polen mevsiminde Covid-19 enfeksiyonunda artış görülebilir
Polen mevsiminde Covid-19 enfeksiyonunda artış görülebilir ANKARA'da İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, "Atmosferdeki polen konsantrasyonu arttığında Covid-19 enfeksiyonunda artış olduğu gözlendi. Polen mevsiminde solunum yolları virüs enfeksiyonlarında artış görülür. Polen mevsiminde koronavirüs enfeksiyonunda da artış görülebilir" dedi.
29.03.2021 Sağlık
Çocuklarda horlama ciddi sorunların habercisi olabilir!
Çocuklarda horlama ciddi sorunların habercisi olabilir! Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kadir Çağdaş Kazıkdaş, erişkinlerin en az yarısında, çocukların ise önemli bir kısmında görülen horlamanın önemli bir uyku bozukluğu durumu olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Kazıkdaş, horlamanın, erişkinlerde en sık burun tıkanıklığı, kemik eğrilikleri, burun eti büyümeleri, allerji ve kronik sinüzit nedeniyle görüldüğünü belirtti.
28.02.2021 Sağlık
Alerjiden korunmanın 8 yolu!
Alerjiden korunmanın 8 yolu! Salgın nedeniyle evde kaldığımız süreçte pek çok kişide bazı alerjik belirtiler ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar evde geçirilen bu sürecin iç mekan alerjenlerine daha fazla maruz kalınmasına sebep olduğunu belirtiyor. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, özellikle havadaki toz parçacıkları, toz akarları, evcil hayvan tüyleri, küfler, hamam böcekleri gibi birçok iç mekan alerjeni, alerjileri tetikleyebileceği uyarısı yaptı. Peki, Kapalı mekan alerjilerinin belirtileri ne? Alerjiye ne sebep olur? Alerji tetikleyiciler neler? Nerelerde bulunur? İşte alerjiden korunmanın yolları…
24.02.2021 Sağlık
Alerji yapmayan kediler var mı?
Alerji yapmayan kediler var mı? Koronavirüs salgını nedeniyle çocuklar uzun süredir evlerde vakit geçiriyor. Aileler bu süreçte hem çocuklarının sorumluluk duygusunun gelişmesine katkı sağlamak hem de hayvan sevgisini aşılamak amacıyla başta sokak hayvanları evde beslemeye başladı. Bu süreçte zellikle astım, alerjik nezle ve egzaması olanlar biraz tedirgin ve alerji yapmayan kedi arayışında. Bu süreçte kedi alerjisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
14.02.2021 Sağlık
Çin Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir?
Çin Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir? Türkiye'de aşılama çalışmaları geçen hafta başladı. Aşılamanın 1. aşamasında Çin’den ithal edilen Coronavac aşısı sağlık çalışanlarına uygulanıyor. Aşılama ile birlikte aşının yan etkileri, alerji riski ve etkinliği pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Çin Coronavac aşısının alerji riski var mı? Çin aşısı olan Coronavac aşısının yan etkileri nelerdir? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay Coronavac aşısı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
20.01.2021 Sağlık
Egzama, ilerleyen yaşlarda gelişebilecek alerjik hastalıkların  habercisi olabilir
Egzama, ilerleyen yaşlarda gelişebilecek alerjik hastalıkların habercisi olabilir Türkiye Ulusal Alerji ve İmmünoloji Derneği (AİD) Başkanı Prof. Dr. Bülent Enis Şekerel, egzama olarak bilinen atopik dermatitin, ilerleyen yaşlarda astım ve alerjik rinit gibi diğer alerjik hastalıkların gelişiminin habercisi olabileceğini belirtildi.
14.09.2020 Sağlık
Anne ya da babasında alerji olan çocuklar risk altında
Anne ya da babasında alerji olan çocuklar risk altında Her geçen gün sıklığı artan alerji türlerinden biri de besin alerjisi. Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, günümüzde her 17 bebekten 1’inde besin alerjisi görüldüğünü belirtti.
8.07.2020 Sağlık
Bebeklerde egzama, astım habercisi olabilir
Bebeklerde egzama, astım habercisi olabilir Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Şekerel, bebeklik çağında görülen egzamanın, tedavi edilmemesi durumunda ileride astıma neden olduğunu belirtti. Prof. Dr. Şekerel, "Egzaması olan bebeklerin yüzde 30'u ileride astım hastası olabilir. Bu bebeklerde ileride astım veya besin alerjisi gelişebileceğini biliyoruz. Genellikle astımın ilk belirtisi egzama oluyor" dedi.
24.06.2020 Sağlık
Alerjisi ya da astımı olanlara Covıd-19 tavsiyeleri
Alerjisi ya da astımı olanlara Covıd-19 tavsiyeleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydanur Mihmanlı, yılın bu döneminde polen alerjileri ya da kronik astım hastalarının, bazı belirtilerden ötürü Covid-19 kaygısı taşıdığına dikkat çekerek, ''Hastalar için ekstra risk yok ancak, çok yanlış bilgilendirmeler var'' sözleriyle, bazı tavsiyelerde bulundu.
12.06.2020 Sağlık
Bahar nezlesi ve Kovid-19 belirtileri benzerliği uyarısı
Bahar nezlesi ve Kovid-19 belirtileri benzerliği uyarısı Prof. Dr. Güçlü, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve öksürüğün hem bahar nezlesinde hem de Kovid-19 enfeksiyonunda görüldüğünü belirterek,bahar nezlesi olanların Kovid-19 enfeksiyonuna yakalanma riskinin diğer insanlardan farklı olmadığını bildirdi.
10.06.2020 Sağlık
Horlama basit bir sağlık sorunu olmayabilir
Horlama basit bir sağlık sorunu olmayabilir Erişkinlerin en az yarısında, çocukların ise önemli bir kısmında görülen uyku bozukluğu durumu olan horlamanın basit bir sağlık sorunu olmadığına dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. K. Çağdaş Kazıkdaş, horlamaya neden olan sağlık sorunları hakkında bilgi verdi.
18.05.2020 Sağlık
Baharın gelmesiyle alerji hastalarında corona tedirginliği
Baharın gelmesiyle alerji hastalarında corona tedirginliği Göğüs Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Doç. Dr. Bülent Bozkurt, havaların ısınmasıyla ortamda daha fazla görülmeye başlayan polen ve akarların alerji şikayetlerini artıracağına dikkati çekerek, "Bu dönemde görülen burun, göz ve solunum şikayetleri, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) belirtileri ile karıştırabilir. Alerjiler tipik olarak burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi şikayetlere sebep olurken Kovid-19 ve gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi ateşe yol açmaz." uyarısında bulundu.
12.05.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Alerjik Nezle ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alerjik nezle haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.