Prim Borçları

Prim Borçları

Son dakika prim borçları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prim borçları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prim borçları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prim Borçları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prim borçları gelişmeleri de dahil olmak üzere 767 prim borçları haberi bulunmuştur. Tüm prim borçları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı
Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sigorta primini kendisi ödemekle yükümlü vatandaşların, prim borcu ödeme süresinin 31 Mayıs 2024'e ertelendiğini açıkladı.
30.11.2023 Gündem
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı
Emekli olacaklara hayati uyarı! Yüksek emekli aylığı almak için kritik tarihler açıklandı Emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar için önemli değişiklikler hükümetin gündeminde yer aldı. Özellikle 8.9.1999 tarihinden önce ve sonra sigortalı olanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu kapsamda, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı gibi farklı sigorta kolları için belirlenen prim ödeme günleri ve emeklilik yaş sınırları vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor. SGK Uzmanı Dilek Ete konuyla ilgili bilgi vererek dikkat çeken detaylardan bahsetti.
14.11.2023 Emekli
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! SGK duyurdu, yapılandırma tarihi değişti
Borcu olan herkesi ilgilendiriyor! SGK duyurdu, yapılandırma tarihi değişti Borcu olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatıldığını duyurdu.
31.07.2023 Ekonomi
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
Borcu olanlar için müjde! Tarih değişti, süre uzatıldı
Borcu olanlar için müjde! Tarih değişti, süre uzatıldı Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında süre uzatıldı. Kamuya olan borçlarını yapılandırmak isteyenler için son başvuru tarihi 3 Temmuz olarak belirlendi.
2.06.2023 Ekonomi
Borcu olan milyonları kapsıyor! Ceza ve gecikme zammı uygulanmayacak, başvuruya gerek yok
Borcu olan milyonları kapsıyor! Ceza ve gecikme zammı uygulanmayacak, başvuruya gerek yok Genel sağlık sigortası prim borçlarına, borç yapılandırması kapsamında af geldi. Aralık 2022 öncesine ait GSS prim borcu olanlar, 31 Ağustos tarihine kadar prim borçlarının asıllarını ödemeleri halinde gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeyecekler. SGK bu alımlardan vazgeçecek. Sağlık prim borçları nasıl yapılandırılacak, kimler yapılandırabilir? İşte detaylar...
11.05.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak
EYT'liye kritik kredi uyarısı! Paralar SGK hesabına yatacak EYT yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte emekliliğe hak kazanan milyonlarca vatandaş SGK'ya başvuruda bulundu. Emekli olmak isteyen birçok kişinin önüne ise engel olarak prim borçları çıktı. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar için bankalar peş peşe kredi kampanyalarını duyurdu. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, kredi kullanacak tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.
19.04.2023 Emekli
Borcu olana iyi haber! Gecikme faizi ve cezalar otomatik olarak siliniyor
Borcu olana iyi haber! Gecikme faizi ve cezalar otomatik olarak siliniyor Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket ile ilgili detaylar merak ediliyor. GSS prim borçları için ödemeler 31 Ağustos’a kadar yapılacak. Anapara, anlaşmalı bankalara ödendiği takdirde, gecikme faizi ve cezası alınmayacak. Ödeme gücü olmayanlar ise gelir testine tabi tutulacak ve tüm borçları silinebilecek.
27.03.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı
SGK depremzedeler için harekete geçti! Ertelenen borçlar belli oldu, dikkat çeken 'ilaç' detayı Kahramanmaraş merkezli art arda gelen iki depremin ardından tüm ülke destek için seferber oldu. Devletin tüm kurum ve kuruluşları yardım için harekete geçerken, SGK da depremzedeler için bir genelde yayımladı. Bu kapsamda afet bölgesindeki vatandaşlara pek çok alanda kolaylık tanındı.
12.02.2023 Gündem
SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi
SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde prim borçlarının ödenme süreleri ile kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerinin ertelendiği bildirildi.
10.02.2023 Ekonomi
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı?
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı? GSS borçlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Borç yapılandırma pakeri kapsamında vergi, SGK, emlak vergisi borçlarına yapılandırma ve taksit imkanı sağlanacağı duyurulmuştu. Bu gelişmeden sonra "GSS prim borçları silinecek mi, Genel Sağlık Sigortası affı var mı" soruları merak edildi. İşte detaylar...
31.01.2023 Gündem
14 bin 200 kişiyi dolandıran hacker çetesi çökertildi! Çete lider 22 yaşında çıktı
14 bin 200 kişiyi dolandıran hacker çetesi çökertildi! Çete lider 22 yaşında çıktı Türkiye genelinde birçok ilde vatandaşların telefonlarına farklı içerikli linkleri mesaj olarak gönderen hacker çetesi üyeleri, linklere tıklayanlardan elde ettiği bilgilerle 14 bin 200 kişiyi dolandırdı. Konya Polisinin yaptığı çalışma sonrasında 5 ilde düzenlenen operasyonla çetenin 22 yaşındaki lideri ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden çete liderinin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı.
28.01.2023 Gündem
Konutta 40 milyar liralık dev dönüşüm tamamlandı
Konutta 40 milyar liralık dev dönüşüm tamamlandı Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesinde sona gelindi. Elazığ ve Malatya’ya 40 milyar lira yatırımla yeni yaşam alanları inşa edildi. Yatay ve yöresel mimariye uygun 36 bin konut ve 1636 işyeri planlandı. 32 bini teslim edildi.
28.01.2023 Ekonomi
SGK prim borçları siliniyor! 14 milyon vatandaş yararlanacak, işte tüm detaylar
SGK prim borçları siliniyor! 14 milyon vatandaş yararlanacak, işte tüm detaylar Borçlarlar ilgili son dakika açıklaması geldi. Borcu olan 14 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü ve otoyol kaçış düzenlemeleri, adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, Tütün Yasası kapsamına giren cezalar, tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecri misiller, kaynak kullanımı destekleme prim borçları gibi tüm borçlar, yapılandırılarak ödenebilecek. SGK primleri, gümrük vergileri, idari para cezaları, gecikme zamları gibi alacaklar da yapılandırma kapsamında olacak. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
28.01.2023 Ekonomi
Yapılandırmada özel düzenleme! Kanun teklifi tamamlandı
Yapılandırmada özel düzenleme! Kanun teklifi tamamlandı Borçlar için özel bir yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak.
27.01.2023 Ekonomi
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
EYT ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Emeklilik için gün sayan milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika EYT açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bilgin, EYT düzenlemesinin haftaya Meclis'e geleceğini söyledi.
24.01.2023 Ekonomi
Borç yapılandırma paketi nedir? Borç Yapılandırma paketinde hangi borçlar yapılandırılacak? (Vergi, SGK, emlak vergisi)
Borç yapılandırma paketi nedir? Borç Yapılandırma paketinde hangi borçlar yapılandırılacak? (Vergi, SGK, emlak vergisi) Borç yapılandırma paketi hakkında bekleyiş sürüyor. Kapsam itibariyle Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinde sona gelindi. Kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamayla hangi borçların yapılandırılacağı belli olacak. Peki borç yapılandırma paketi hangi borçları kapsıyor?
23.01.2023 Ekonomi
Borçların tamamı siliniyor! Müjdeli haber geldi, 10 bin lira... SGK ve prim...
Borçların tamamı siliniyor! Müjdeli haber geldi, 10 bin lira... SGK ve prim... Borçlar siliniyor. Müjdeli haber geldi. Yüzbinlerce kişiyi kapsıyor. Detaylar belli oldu. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar ile ilgili harekete geçildi. Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'na af geliyor. Meclis'e gönderilen sağlık torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'nın bir kısmı siliniyor. Borcun kalan kısmı için ödeme kolaylığı sağlanıyor. Sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler, kanun tasarısının yasalaşması halinde borcunun yüzde 50'sini peşin ya da taksitle öderse, kalan borcu silinecek. Eğer borç tutarı 10 bin TL'nin altındaysa borcun tamamı silinecek. İşte son dakika haberinin detayları...
16.06.2022 Ekonomi
Borçlar siliniyor! 1.668 TL detayı dikkat çekiyor, başvururan ödemiyor
Borçlar siliniyor! 1.668 TL detayı dikkat çekiyor, başvururan ödemiyor Eğitimini tamamlayan gençlerin ana babaları üzerinden sağlık hizmeti alma hakkı sona eriyor. Genel sağlık sigortası (GSS) primi ödeme yükümlülükleri ortaya çıkıyor. Ödeme gücü olmayanların GSS primini devlet karşılıyor. GSS primi ödeme yükümlülüğünün başlama yaşı, eğitim durumuna göre değişiyor. Peki, GSS primi ödeme yükümlülüğü, kimler için ne zaman başlar? GSS primi ödemekten kurtulmak mümkün mü? GSS prim borçlusu durumuna düşmemek için ne yapmak gerekiyor? GSS borcu ödemelerinde hane geliri dikkate alınıyor. Hane içinde kişi başına gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması halinde GSS primi alınmıyor. 2022 yılı için hane içindeki kişi başına geliri 1.668 TL’nin altında olanlar GSS primi ödemekten kurtuluyorlar.
6.06.2022 Ekonomi
Memur ve emekli milyonlar bekliyor! Maaşlar artacak, 3600 ek gösterge, ETY, asgari ücret, ölüm aylığı...
Memur ve emekli milyonlar bekliyor! Maaşlar artacak, 3600 ek gösterge, ETY, asgari ücret, ölüm aylığı... Çalışan, emekli, EYT'li, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini bekleyen milyonlarca kişi merak ediyor. Çalışma hayatında 2022'de büyük değişiklikler oldu. Asgari ücrete yapılan zam ile birlikte vergi istisnasının da getirilmesi ile asgari ücretlerin maaşlarında yüzde 50'ye varan artış görüldü. 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemeleri ise hala üzerinde çalışılan konular arasında yer alıyor. 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Mayıs ayını işaret etti. Düzenlemenin 2022 sonuna kadar yapılması planlanıyor. Öte yandan Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Yüz binlerce kişi ETY düzenlemesi sonrası emekli olacağını düşünüyor. Peki ETY kimleri kapsayacak? EYT düzenlemesi yapılsa bile bazı kişiler kapsam dışında kalacak. Sigorta başlangıcı 1999 öncesi olanlar, prim sayısını ve çalışma yılını dolduranlar emeklilikte yaşa takılıyorlar. İşte EYT, 3600 ek gösterge ve çalışma hayatı ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtları...
6.04.2022 Uzmana Sor
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş destek kararı, 1.876 TL ödenecek, borç, yapılandırma ve taksit ödemesi... SGK'da yeni dönem başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK 1.876 TL'ye kadar destek ödemesi yapacak. Bu ödemeden online olarak başvuruda bulunanlar yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ödenen sigorta primlerinden yapılan 5 puanlık indirimde yeni dönem başladı. Buna göre İşçi başına 5 puanlık destek 250-1876 lira arasında değişiyor. Edinilen son dakika bilgisine göre işçinin primini yatırmayan teşviklerden yararlanamayacak İşverenin Türkiye genelindeki borcuna bakılacak. İşyerinin birinde borç çıksa diğeri de prim indirimi alamayacak SGK'ya olan borçlarını ödeyen, yapılandıran ve taksitlerini düzenli ödeyenler ise prim indiriminden yararlanabilecek. Gerçek kişilere Bağ-Kur prim sorgulaması yapılmayacak.
18.01.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Prim Borçları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prim borçları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.