Gss Prim Borcu

Gss Prim Borcu

Son dakika gss prim borcu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gss prim borcu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gss prim borcu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gss Prim Borcu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gss prim borcu gelişmeleri de dahil olmak üzere 350 gss prim borcu haberi bulunmuştur. Tüm gss prim borcu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca açıkladı: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı
Bakan Koca açıkladı: 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek. Bakan Koca kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu.
25.12.2023 Ekonomi
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı
GSS prim borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.
24.12.2023 Gündem
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiye kritik bir uyarı geldi. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi açıkladı.
4.07.2023 Ekonomi
Borcu olan milyonları kapsıyor! Ceza ve gecikme zammı uygulanmayacak, başvuruya gerek yok
Borcu olan milyonları kapsıyor! Ceza ve gecikme zammı uygulanmayacak, başvuruya gerek yok Genel sağlık sigortası prim borçlarına, borç yapılandırması kapsamında af geldi. Aralık 2022 öncesine ait GSS prim borcu olanlar, 31 Ağustos tarihine kadar prim borçlarının asıllarını ödemeleri halinde gecikme cezası ve gecikme zammı ödemeyecekler. SGK bu alımlardan vazgeçecek. Sağlık prim borçları nasıl yapılandırılacak, kimler yapılandırabilir? İşte detaylar...
11.05.2023 Ekonomi
KPSS B grubu puanı ile 2 bin 431 personel alımı yapılacak!
KPSS B grubu puanı ile 2 bin 431 personel alımı yapılacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2 bin 431 sözleşmeli personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular 28 Nisan'da başlayacak, 8 Mayıs'ta sona erecek.
26.04.2023 Personel Alımı
Kartal'da İETT otobüsü alev alev yandı
Kartal'da İETT otobüsü alev alev yandı Kartal'da park halinde bulunan İETT otobüsünde yangın çıktı. Alev alev yanan otobüse itfaiye müdahale etti.
26.04.2023 Gündem
‘Kısmetinizi açacağım’ diyerek iki kız kardeşi dolandırdı
‘Kısmetinizi açacağım’ diyerek iki kız kardeşi dolandırdı Öznur E. ve Özlem E. kardeşleri “Kısmetinizi açacağım” diye dolandıran Hilal Gürdal, 6 yıl hapis ve 4 bin gün adli para cezası aldı. Türkiye’deki kutsal yerleri gezip dua etmek için de para isteyen Gürdal, kız kardeşlerin 97 bin TL’sini aldı.
26.04.2023 Yaşam
Emekli olacaklara GSS prim borcu uyarısı! Hemen SGK’ya dilekçe yazın
Emekli olacaklara GSS prim borcu uyarısı! Hemen SGK’ya dilekçe yazın EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İlk emekli maaşını alanların yanı sıra hala ilk maaşını almak için gün sayanlar bulunuyor. EYT’de dikkat çeken GSS prim borcu uyarısı geldi. Borç ödenmeden emekli olunamıyor. Prim borcu, yapılandırma kanunu kapsamında hemen ödenmesi gerekiyor. EYT’lilerin SGK’ya bir dilekçe yazarak emekli olduğunu gerekçesi belirtmesi gerekiyor. İşte detaylar...
26.04.2023 Emekli
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı?
GSS borçları silinecek mi? 2023 Genel Sağlık Sigortası affı var mı? GSS borçlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Borç yapılandırma pakeri kapsamında vergi, SGK, emlak vergisi borçlarına yapılandırma ve taksit imkanı sağlanacağı duyurulmuştu. Bu gelişmeden sonra "GSS prim borçları silinecek mi, Genel Sağlık Sigortası affı var mı" soruları merak edildi. İşte detaylar...
31.01.2023 Gündem
GSS primi 2023 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası GSS primi nasıl hesaplanır?
GSS primi 2023 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası GSS primi nasıl hesaplanır? Asgari ücret zammı GSS priminin de artmasına neden olacağından "GSS primi ne kadar, kaç TL oldu?" sorularına yanıt aranmaya başlandı. Asgari ücret zammından etkilenen GSS primi brüt asgari ücretin yüzde 3'ü olarak belirlenmiştir. Peki, GSS primi 2023 ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası GSS primi nasıl hesaplanır?
22.12.2022 Ekonomi
GSS borcu ne zaman silinecek? GSS borçları nasıl silinecek? GSS borçları silindi mi?
GSS borcu ne zaman silinecek? GSS borçları nasıl silinecek? GSS borçları silindi mi? Milyonları ilgilendiriyor! GSS borcu olanlar için müjde! Resmi Gazete'de yayımlandı. 10 bin TL’nin altında olan borçlar siliniyor! GSS borcu olanlar için en önemli şart ise borcun 31 Aralık 2021 tarihine kadar tahsil edilmemiş olması. Peki, GSS prim borcu nedir? GSS borcu ne zaman silinecek? GSS borçları silindi mi? GSS borç sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar…
24.06.2022 Çalışan Hakları
Borçlar siliniyor! 1.668 TL detayı dikkat çekiyor, başvururan ödemiyor
Borçlar siliniyor! 1.668 TL detayı dikkat çekiyor, başvururan ödemiyor Eğitimini tamamlayan gençlerin ana babaları üzerinden sağlık hizmeti alma hakkı sona eriyor. Genel sağlık sigortası (GSS) primi ödeme yükümlülükleri ortaya çıkıyor. Ödeme gücü olmayanların GSS primini devlet karşılıyor. GSS primi ödeme yükümlülüğünün başlama yaşı, eğitim durumuna göre değişiyor. Peki, GSS primi ödeme yükümlülüğü, kimler için ne zaman başlar? GSS primi ödemekten kurtulmak mümkün mü? GSS prim borçlusu durumuna düşmemek için ne yapmak gerekiyor? GSS borcu ödemelerinde hane geliri dikkate alınıyor. Hane içinde kişi başına gelirin asgari ücretin 3’te 1’inden az olması halinde GSS primi alınmıyor. 2022 yılı için hane içindeki kişi başına geliri 1.668 TL’nin altında olanlar GSS primi ödemekten kurtuluyorlar.
6.06.2022 Ekonomi
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor...
SGK tarafından her ay yansıtılıyor! Borçlar katlanarak artıyor, çoğu kişi bilmediği için ödemiyor... SGK her ay yansıtıyor. Borç ödenmezse gecikme zammı ve cezası uygulanıyor. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Üniversite öğrencileri mezun olsalar bile 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından ücretsiz şekilde yararlanıyor. Ancak 25 yaş detayı çok önemli. Bu yaş geçildiği anda her ay 150 lirayı aşkın GSS prim borcu yansıtılıyor. Bilmeyen ve borcunu ödemeyen çok sayıda kişi bulunuyor. Yapılandırma ve af kanunlarından faydalanmayanların borçları da her ay katlanarak artıyor. 25 yaşı geçirmeden gelir testine başvurmak gerekiyor. Gelirleri brüt asgari ücretin üçte birinin altında tespit edilen üniversite mezunları GSS primi ödemekten muaf tutuluyor ve bedava sağlık sigortasından yararlanıyor. Borç sürprizi ile karşılaşmamak adına mutlaka gelir testi yaptırılmalı. Gelir testi sonucu yüksek çıktıysa da 15 gün içinde itiraz edilebiliyor. Gerçek dışı beyanlarda ise paralar yasal faizi ile geri alınıyor, SGK suç duyurusunda bulunuyor.
28.05.2022 Ekonomi
Emekli maaşı kesilmez! SGK genelgesi ile değişti artık…
Emekli maaşı kesilmez! SGK genelgesi ile değişti artık… SGK, SSK, emekli, Bağkur’lu milyonları ilgilendiriyor. Tek tek açıkladı. O emekli maaşı kesilmez, bağlanan aylık vefat durumunda de emeklinin eş ve çocuklarına kalıyor. Yetim kız çocuklarına ödenen ölüm gelirleri, kız çocuğunun evlenmesi durumunda kesiliyor. Artan pay varsa annenin almakta olduğu ödeneğe ilave edilir. Malulen emekli olanların 4/A veya 4/B’li şekilde çalışmaları aylıklarının kesilmesine yol açmaz. SGK genelgesi ile şirket ortaklarının emeklilik şekli değişti. Ben esnafım ve pandemi dolayısıyla SGK ve vergi borcum çok. Eşim hamile, ben sağlıktan faydalanamıyorum, eşim nasıl sağlıktan yararlanabilir? Selamlar, EYT ne zaman çıkacak? 1995 Yılında işe girişim var, ben de EYT çıkarsa faydalanabilecek miyim? Merhaba, ben üniversite öğrencisiyim ve yaşım 26. Adıma GSS prim borcu çıkarılıyor, bunu iptal ettirmem mümkün müdür? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
28.02.2022 Uzmana Sor
Borcu olanlar dikkat! Resmen duyuruldu, yıl sonuna kadar...
Borcu olanlar dikkat! Resmen duyuruldu, yıl sonuna kadar... Borcu olan çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Süre yıl sonuna kadar uzatıldı. Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine prim borcu olanlar, yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilmesi için Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki 2022 GSS primleri ne kadar oldu? GSS primi nedir, ne işe yarar? İşte merak edilen tüm detaylar...
11.01.2022 Gündem
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün, hemen...
SGK resmen duyurdu! Yarın son gün, hemen... SGK harekete geçti ve resmen duyurdu. Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Yarın son gün. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından art arda yapılan açıklamalar ile vatandaşlar uyarıldı. SGK yazılı olarak yaptığı açıklamada vatandaşların merak ettiği detayları paylaştı. SGK’nın borç yapılandırmasına yaklaşık 1.2 milyon kişi, 61 milyarlık borç için başvurdu. 1.6 milyar lira peşin ödeme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırılan prim borçlarının ilk taksit ödemesinde son günün 30 Kasım olduğunu hatırlattı.
29.11.2021 Ekonomi
e-devlet'te yeni dönem! Tüm Türkiye'de değişti, resmen başlıyor! Borçlar siliniyor! SGK, GSS, cezalar...
e-devlet'te yeni dönem! Tüm Türkiye'de değişti, resmen başlıyor! Borçlar siliniyor! SGK, GSS, cezalar... e-devlet'te yeni dönem. Resmen değişti. Tüm Türkiye'de başladı. Tek tek açıklandı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Borçlar siliniyor. E- devlet üzerinden yapılabiliyor. Yüz binleri kapsıyor. SGK sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, işsizlik sigorta primleri, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları yapılandırılıyor. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, iki taksitle ödemede ise yüzde 50’si siliniyor. Taksitle ödemeyi tercih edenler ikişer aylık periyodlarla 6, 9, 12 ve 18 taksit seçeneğiyle borçlarını 36 ayda ödeyebilecek. Prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiği gibi SGK’nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da yapılabiliyor. İşte detaylar...
27.11.2021 Ekonomi
SGK harekete geçti! 1.192 lira sınırı var, borcu olanlara iyi haber...
SGK harekete geçti! 1.192 lira sınırı var, borcu olanlara iyi haber... Hastaneye giden milyonları ilgilendiriyor. SGK resmen duyurdu ve geri sayım başladı. Borcu olanlara iyi haber...Genel sağlık sigortası prim borçları için ay sonuna kadar süre var. Bu sürede gelir testine girmesi gerektiği halde girmeyenler borçlarını sildirebilir, gelir testi yaptırıp prim ödeyemeyenler için de yapılandırma fırsatı devam ediyor.
19.11.2021 Ekonomi
GSS'de çocuk çıkmazı! Milletvekili oluyorlar ama...
GSS'de çocuk çıkmazı! Milletvekili oluyorlar ama... GSS borcu olan milyonları kapsıyor. Genel sağlık sigortası (GSS) sistemi uyarınca, 18 yaşından küçük çocukların sağlık hizmetlerinden koşulsuz faydalanıyor olması takdire şayan. Yaş sınırı, lise ve dengi okul öğrencilerinde 20, yükseköğrenim görenlerde 25 olarak uygulanıyor. Öğrenimini tamamlayan gençler, yaş haddini aşmamak şartıyla iki yıl süreyle GSS priminden muaf tutuluyor. Kanuna göre, ödeme gücü olanlardan 2021 yılında aylık 107.32 TL GSS primi alınıyor. Ödeme gücü olmayanların primi ise hazinece karşılanıyor. Ödeme gücü olmadığının tespiti için gelir testi yaptırmak gerekiyor. Test sonucunda hanede kişi başına düşen aylık gelir asgari ücretin 3’te 1’inden (2021 yılı için bin 192.50 TL’den) az çıkarsa prim ödenmez.
16.10.2021 Ekonomi
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular...
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular... Borcu olanlar dikkat! Süre daralıyor. Başvuru yapanların borcu siliniyor. Borçlarından kurtulmak isteyenler için son gün 30 Kasım. Vergi ve prim borçlarına ilişkin yapılandırma kanununda başvuru süresi geçen hafta sona erdi ancak genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarında yapılandırma hakkı devam ediyor. GSS prim borcu olanlar daha önce hiç gelir testine girmemişler ise 30 Kasım’a kadar gelir testi yaptırabilecekler. Test sonucu ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin borcu silinecek.
5.10.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! 10 gün kaldı, başvuran yararlanıyor...
Borçlar siliniyor! 10 gün kaldı, başvuran yararlanıyor... Borcu olanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran fırsattan yararlanıyor. 10 gün kaldı. SGK yapılandırmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Yapılandırmanın sağladığı avantajlardan yararlanmak için son günü beklemeden e-sigorta, e-devlet üzerinden ya da şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceği belirtildi. Başvuru süresi 30 Eylül’de sona erecek, 10 gün uyarısı geldi.
20.09.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor, ödeme yapılmayacak, faiz de anapara da...
Borçlar siliniyor, ödeme yapılmayacak, faiz de anapara da... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Borçlu vatandaş için büyük fırsat. Son gün 30 Kasım olarak belirlendi. Ödeme gücü olmayanların borçları faizi ile birlikte devlet tarafından ödeniyor. Genel sağlık sigortası (GSS) prim borcu bulunan 10 milyon 541 bin kişi için yapılandırma kanunu ile yeni bir fırsat tanındı. Ödeme gücü olmayanlar 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testi yaptırabilecekler. Test sonucu ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin GSS prim borçları silinecek. Ödeme gücü olanlar ise yılsonuna kadar primlerin anapara tutarını ödedikleri takdirde gecikme cezası ve gecikme faizinden kurtulacaklar.
16.06.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gss Prim Borcu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gss prim borcu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.