Plastik Poşet

Plastik Poşet

Son dakika plastik poşet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan plastik poşet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını plastik poşet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Plastik Poşet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan plastik poşet gelişmeleri de dahil olmak üzere 259 plastik poşet haberi bulunmuştur. Tüm plastik poşet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Poşete zam geldi mi, plastik poşete zam vara mı? Poşet fiyatları ne kadar oldu?
Poşete zam geldi mi, plastik poşete zam vara mı? Poşet fiyatları ne kadar oldu? Poşetlerin geri kazanım katılım payının güncellendi. 1 Ocak 2019’da başlatılan marketlerde poşetlerin paralı olması uygulaması kapsamında poşet başına 25 kuruş ödeniyordu. Plastik poşetlerin ücreti arttı. Peki, Poşet fiyatları ne kadar oldu, plastik poşete zam geldi mi?
2.08.2023 Ekonomi
Plastik poşet ücretleri değişti
Plastik poşet ücretleri değişti Plastik poşet ücretleri güncellendi. 1 Ocak 2019'da başlatılan marketlerde poşetlerin paralı olması uygulaması kapsamında poşet başına 25 kuruş ödeniyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar plastik poşet ücretleri değişti.
2.08.2023 Ekonomi
Market poşetine zam geldi mi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu? Poşete zam vatandaşa uygulanacak mı?
Market poşetine zam geldi mi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu? Poşete zam vatandaşa uygulanacak mı? Market poşetine zam geldi mi? Sosyal medyada gündem olan alışveriş poşetleri ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararın ardından 25 kuruş olarak uygulanan market poşetinin 38,8 kuruş olması ile ilgili sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuya açıklık getirdi. Peki, Market poşetine zam geldi mi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu? Poşete zam vatandaşa uygulanacak mı? İşte detaylar…
28.12.2022 Ekonomi
Plastik poşet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması!
Plastik poşet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Plastik poşetlere ilişkin yeni açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş oldu. Yani marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak. Peki vatandaş poşete ne kadar ödeyecek? İşte detaylar...
28.12.2022 Ekonomi
Zam gelmeyecek! Bakanlık duyurdu
Zam gelmeyecek! Bakanlık duyurdu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Poşet fiyatını 2023 için 25 kuruş olarak belirledik, artışa gitmiyoruz." dedi.
8.12.2022 Ekonomi
2023 yılında uygulanacak poşet fiyatı belli oldu
2023 yılında uygulanacak poşet fiyatı belli oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz” dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Market fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken çıkış! 'Zamlar art niyetli'
Market fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken çıkış! 'Zamlar art niyetli' Fahiş fiyat tartışmasında tansiyon düşmüyor. Marketler artan girdi maliyetlerini gösterip “Biz fahiş fiyatlı etiket koymuyoruz” diyor. Bazı ürünler haftadan haftaya hatta günden güne zamlanıyor. Vatandaşlar da ‘Her gün etiket değişir mi’ diye soruyor. Uzmanlar ise “Bazı ürünlerde maliyetten kaynaklı artış normal ama piyasada art niyetli zamlar da var” diyor.
2.12.2022 Ekonomi
Plastik poşet fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 75 kuruş talebi
Plastik poşet fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! 75 kuruş talebi Marketçiler, alışveriş poşetlerine zam yapmaya hazırlanıyor. Halen, her poşet için kasada 25 kuruş ücret tahsil eden marketçiler poşet fiyatının 75 kuruş olmasını talep ediyor.
2.12.2022 Ekonomi
Çevre Günü'nde 10 milyon 'sıfır atık çantası' dağıtıldı
Çevre Günü'nde 10 milyon 'sıfır atık çantası' dağıtıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’nı 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutluyor. Etkinlikler çerçevesinde Çevre Günü’nde 10 milyon vatandaşa sıfır atık çantası dağıtıldı.
5.06.2022 Gündem
Çevre gününde 10 milyon vatandaşa sıfır atık çantası dağıtıldı
Çevre gününde 10 milyon vatandaşa sıfır atık çantası dağıtıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası’nı 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutluyor. Etkinlikler kapsamında Çevre Günü’nde 10 milyon vatandaşa sıfır atık çantası dağıtıldı. Son 3 yılda plastik poşet kullanımı yüzde 65 oranında azalırken 3.8 milyar TL tasarruf sağlandı.
5.06.2022 Gündem
Ücretli uygulamayla 'poşet kirliliği' yüzde 81 azaldı
Ücretli uygulamayla 'poşet kirliliği' yüzde 81 azaldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, çevre kirliliğinin önlenmesi, plastik poşet ve ambalajların kullanımının azaltılması amacıyla 1 Ocak 2019'da yürürlüğe koyduğu, plastik alışveriş poşetlerinin tüketiciye ücretli verilmesi kararının ardından kirlilik yüzde 81 azaldı.
27.05.2022 Gündem
İstanbul'da sağanak yağış bir anda etkisini gösterdi, vatandaşlar zor anlar yaşadı!
İstanbul'da sağanak yağış bir anda etkisini gösterdi, vatandaşlar zor anlar yaşadı! Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağmur ve fırtına akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Etkisini gösteren yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fırtına nedeniyle yürümekte bile güçlük çekerken, bazı vatandaşların ise ıslanmamak için kafasına plastik poşet geçirdikleri görüldü.
18.05.2022 Gündem
Bakan Kurum çevre konusundaki kritik gelişmeyi Paris’te açıkladı: İklim kanunu’nu çıkaracağız
Bakan Kurum çevre konusundaki kritik gelişmeyi Paris’te açıkladı: İklim kanunu’nu çıkaracağız Paris’te düzenlenen OECD Çevre Bakanları Toplantısı’na katılan Bakan Murat Kurum, “İklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarında doğru ve gerçekçi bir hedef için yakında İklim Kanunu’nu çıkaracağız. Bu kanunda iklim değişikliğiyle mücadelede bütün sektörlere yönelik hükümler yer alacak” şeklinde konuştu.
31.03.2022 Ekonomi
Emine Erdoğan: 2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz
Emine Erdoğan: 2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz Emine Erdoğan’ın katılımıyla Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğince "Geleceği Yazan Kadınlar Projesi" final töreni düzenlendi. Programda proje sahipleri ödüllerini Emine Erdoğan'ın elinden aldı. Programda konuşan Emine Erdoğan, “2023’te sıfır atığı tüm Türkiye'de yaygınlaşmış hale getirmeyi hedefliyoruz. 2017 yılından bugüne kadar yaklaşık 24.2 milyon ton geri kazanılabilir atık ekonomiye kazandırıldı. Geri kazanım oranımız yüzde 22.4’e çıktı “dedi.
4.02.2022 Siyaset
Ücretli poşet uygulamasında yeni dönem! Bakanlık resmen duyurdu, artık zorunlu...
Ücretli poşet uygulamasında yeni dönem! Bakanlık resmen duyurdu, artık zorunlu... Son dakika haberi... Marketlerle ilgili flaş açıklama! Ücretli poşet uygulamasında yeni dönem, artık zorunlu oldu. Bakanlık resmen duyurdu, kasa önlerinde bulundurulacak. Kâğıt torba, file ve bez çanta kararı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” üzerinde yeni düzenleme yapmıştır. Düzenlemeyle zincir market ve zincir mağazalara (kasa önlerinde vatandaşın görüp kolay erişebileceği şekilde) kâğıt, file veya bez çanta ve benzeri alternatif çok kullanımlık taşıma ekipmanlarından bulundurma zorunluluğu getirilmiştir" denildi.
5.01.2022 Ekonomi
Ücretli poşetle, Karadeniz sahillerinde kirlilik azaldı
Ücretli poşetle, Karadeniz sahillerinde kirlilik azaldı Karadeniz sahillerinde plastik kirliliği araştırmalarında, 3 yıl önce yürürlüğe konulan ücretli poşet uygulaması ile azalan kullanımla birlikte kirliliğinin gerilediği tespit edildi. Uygulama öncesi sahillerdeki çöpün yüzde 10’unu oluşturan poşetlerin yüzde 1'in altına düştüğü belirlendi. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mikroplastik Araştırma Grubu Lideri Doç. Dr. Ülgen Aytan, “Bu sonuç günlük hayatta ufak değişimlerin doğada nasıl büyük fark yaratılabileceğinin güzel bir örneğidir” dedi.
31.12.2021 Gündem
Bakan Kurum’dan belediyelere 'Yeşil Kalkınma' çağrısı!
Bakan Kurum’dan belediyelere 'Yeşil Kalkınma' çağrısı! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam’da devam eden AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda belediye başkanlarına hitap etti. Bakanlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Bakan Murat Kurum, belediye başkanlarına “iklim değişikliği ve yeşil kalkınma projeleri hazırlayıp Bakanlığa başvurmaları” çağrısında bulundu. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili ise Kurum, ' İnşallah tamamlandığında dünyanın sayılı şehir parkları arasındaki yerini alacak' ifadelerine yer verdi.
24.12.2021 Siyaset
Emine Erdoğan: İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor
Emine Erdoğan: İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor. Geldiğimiz noktada, tam olarak bir dönemecin eşiğindeyiz" dedi. 
18.12.2021 Siyaset
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ürün tüketiminden kaynaklı deniz çöpü artışına dikkat çekerek, "Ne yazık ki deniz çöpleri ve özellikle tek kullanımlık plastikler denizlerimizin, deniz canlılarımızın geleceğini tehdit ediyor" dedi. Üretim, tüketim ve imha zincirinin kontrol altında tutulması gerektiğini belirten Kurum, BM çevre programı kapsamında 'Barselona Sözleşmesi' gibi sözleşme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
9.12.2021 Gündem
Poşete zam geldi mi? Market poşet fiyatları 2021!
Poşete zam geldi mi? Market poşet fiyatları 2021! Market poşetlerine zam gelecek mi? sorusuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yanıt geldi. 2019 yılında 25 kuruş olarak başlayan 2020 ve 2021 yıllarında aynı ücretle devam eden plastik poşet ücretleri için yüzde 100 zam talep edilmişti. Peki, poşete zam geldi mi?
2.12.2021 Yaşam
Zam yapılmayacak! Onaylandı, 2022'de de fiyatlar aynı kalacak
Zam yapılmayacak! Onaylandı, 2022'de de fiyatlar aynı kalacak Fiyat artışı ile ilgili zincir marketlerden gelen talep gündem olmuştu. Zam yapılmayacağı açıklandı. Bakan Kurum duyurdu. 2022'de de fiyatlar sabit kalacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2019 yılında 25 kuruş olarak başlayan 2020 ve 2021 yıllarında aynı ücretle devam eden plastik poşet ücretlerinin 2022 yılı için de aynı ücretten devam etmesine karar verdi. 2022 yılı aralık ayı sonuna kadar plastik poşet ücreti sabit kalacak.
2.12.2021 Ekonomi
Poşet fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! 50 kuruş...
Poşet fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! 50 kuruş... Poşet fiyatlarıyla ilgili flaş talep. Zincir marketler 2022’de poşete zam yapılmaz ise 25 kuruş tamamen devletin kasasına gidecek ve marketlerin payı sıfırlanmış olacak diyerek poşet fiyatlarının 50 kuruş olması gerektiğini talep etti.
2.12.2021 Ekonomi
Yeni uygulama başlıyor! Depozito makinaları geliyor, ocaktan itibaren...
Yeni uygulama başlıyor! Depozito makinaları geliyor, ocaktan itibaren... Para iadesi yapılacak. Depozito makinaları hazırlanıyor. Yeni uygulama ocak ayında başlayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Türkiye Çevre Ajansımızla depozito yönetim sistemini kuruyoruz. Online merkezi veri sistemini ve internet bağlantılı depozito iade makinalarımızı hazırlıyoruz. Uygulamayı 2022 Ocak ayı itibariyle başlatacağız" dedi.
11.11.2021 Ekonomi
Poşet satışı ile ilgili flaş açıklama!
Poşet satışı ile ilgili flaş açıklama! Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), uzaktan satışlarda tüketicilere alternatif taşıma ekipmanı kullanım seçeneği sunulmasının zorunlu hale getirilmesi talebine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına tavsiye kararı verdi.
30.10.2021 Ekonomi
Kira yardımı yapılıyor! Yüz binleri kapsıyor
Kira yardımı yapılıyor! Yüz binleri kapsıyor Kira yardımı yapılıyor. Yüz binlerce vatandaşı kapsıyor. Vatandaşın hayat konforunu yükseltmek, daha güvenli ve modern şehirler kurmak için başlatılan kentsel dönüşüm atılımı 2022 bütçesine de yansıdı. Kendine özgü kimliği, deprem ve diğer afetlere dayanıklı, çevre dostu anlayışla sürdürülen kentsel dönüşümde vatandaşlara yönelik destekler hız kesmeden devam edecek. Bu yıl 140 bin kişiye yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı, 2022-2024 döneminde 540 bine çıkacak. Bütçe hedeflerine göre dört yıllık dönemde kentsel dönüşüm kapsamında 680 bin hak sahibine 3.8 milyar TL kira yardımı yapılacak. TOKİ ise Türkiye’nin en kırılgan grubu içinde yer alan 5 bin şehit yakını ve gaziyi ev sahibi yapacak.
25.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Plastik Poşet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki plastik poşet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.