Petrol Müjdesi

Petrol Müjdesi

Son dakika petrol müjdesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan petrol müjdesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını petrol müjdesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Petrol Müjdesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan petrol müjdesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 125 petrol müjdesi haberi bulunmuştur. Tüm petrol müjdesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye için 6.5 milyar dolarlık petrol müjdesi! Hedefe giden yol haritası açıklandı
Türkiye için 6.5 milyar dolarlık petrol müjdesi! Hedefe giden yol haritası açıklandı Petrolde hedefe giden yol haritası belli oldu. Petrolde 6.5 milyar dolarlık müjde verildi. Türkiye’nin en kaliteli petrolünün çıkarıldığı Gabar’da üretimin yazın 50 bin varile ulaşması öngörülüyor. Diğer petrol sahaları ile birlikte, Türkiye’nin toplam petrol üretimini günlük 200 bin varile çıkarmak temel amaç. Bu durumda yıllık 6.5 milyar dolarlık petrolü Türkiye yerli kaynaklardan karşılayabilecek.
17.04.2024 Ekonomi
Adana için petrol müjdesi verildi! TPAO Karaisalı’da petrol arayacak
Adana için petrol müjdesi verildi! TPAO Karaisalı’da petrol arayacak Adana'nın Karaisalı ilçesi sınırları içinde 10 sondaj kuyusu açılarak petrol aranacak.
15.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" dedi.
22.12.2023 Gündem
İzmir polisinden 29 adrese operasyon: 21 gözaltı
İzmir polisinden 29 adrese operasyon: 21 gözaltı İzmir'de "Nitelikli Dolandırıclık" ve "Vergi Usul Kanununa Muhalef" suçlarından yürütülmekte olan iki ayrı soruşturma kapsamında 19 ikamet adresi ve 10 işyerine yapılan eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli yakalandı.
22.12.2023 Gündem
Bakan Bayraktar'dan 100 bin varillik petrol müjdesi
Bakan Bayraktar'dan 100 bin varillik petrol müjdesi 'Dünyada Değişen Enerji Jeopolitiği, İklim Krizi & Türkiye' temalı konferansta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Gabar'da 2022 yılında keşfini yaptığımız sahalarda petrol üretmeye başladık. Bugün itibari ile 30 bin varil üzerinde bir petrol üretimimiz var. 100 bin varillik petrol üretimine 2024 yılı sonunda ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Şırnak Gabar’da keşfedilen petrol sahasına ilişkin “Astsubayımız Esma Çevik ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın adını verdiğimiz iki sahada, 2024 yılı petrol üretimi hedefi 100 bin varil” dedi.
14.12.2023 Ekonomi
Yeni petrol müjdesi verildi! 2 yılda 100 kuyu açılacak
Yeni petrol müjdesi verildi! 2 yılda 100 kuyu açılacak Şırnak Gabar Dağı'nda üretim yapılan kuyu sayısı 19'a çıktı. Yıl sonunda kuyu sayısının 29'a, günlük üretimin de 35 bin varile çıkarılması planlanıyor. 2024'te ise 100 kuyu açılacak, 100 bin varil üretim olacak.
22.11.2023 Ekonomi
Bir ilimizde daha petrol müjdesi! TPAO güzel haberi her an verebilir
Bir ilimizde daha petrol müjdesi! TPAO güzel haberi her an verebilir Türkiye, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine devam ederken yeni müjdeli haberlerin gelmesi an meselesi. Petrol aramalarını bir süredir Güneydoğu Anadolu’da yoğunlaştıran TPAO, şimdi de Van’dan güzel haberi vermek için hazırlanıyor.
30.09.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' açıklaması: Dört kırmızı çizgimiz var, taviz vermeyeceğiz
Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm' açıklaması: Dört kırmızı çizgimiz var, taviz vermeyeceğiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Medya Ankara Temsilcileri Buluşması'nda konuştu. Bakan Özhaseki "Şu ana kadar 179 bin konutun ihalesi yapıldı, yüzde 90'ının inşaatı başladı. Cumhurbaşkanımız bu rakamın 390 bine çıkarılmasını istemiş, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Başlanılan inşaatlar bir yıl içinde yapılacak" dedi. Bakan Özhaseki, Yerinde Dönüşüm kampanyasına 36 bin 825 kişinin başvurduğunu belirtti.
19.07.2023 Ekonomi
Genç fenomenin gizemli ölümünü yetkililer gizli tuttu! Ailesinden kan donduran iddialar...
Genç fenomenin gizemli ölümünü yetkililer gizli tuttu! Ailesinden kan donduran iddialar... Popüler sosyal medya fenomenin ölümü ABD'de gündem oldu. Birden hayatını kaybettiği açıklanan 22 yaşındaki sosyal medya fenomeninin ölüm sebebi ile ilgili yetkililer açıklamada bulunmazken, genç fenomenin ailesi ölüm sebebini duyurdu. Bazı kaynaklar ise genç kız ile ilgili kan donduran iddialarda bulundu.
19.07.2023 Dünya
İki ilden petrol müjdesi geldi! Uzman isim 'Rus petrollerine eşdeğer’ dedi ve raporu açıkladı
İki ilden petrol müjdesi geldi! Uzman isim 'Rus petrollerine eşdeğer’ dedi ve raporu açıkladı İki ilimizden daha petrol müjdesi geldi. Prof. Dr. Nafiz Maden ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enver Akaryalı, MTA tarafından 1926 ve 1930’lu yıllarda bu bölgede yapılan petrol arama çalışmalarını derinleştirerek çarpıcı sonuçlara ulaştı. Akaryalı, ‘Sondajla birlikte petrolün yüzeye çıkarılması gerekiyor, Rus petrollerine eşdeğer petrol varlığına dair raporlar var’ dedi.
19.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu ve Rize'yi işaret etti: Petrol ve doğalgazda yeni müjdeler yakın
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu ve Rize'yi işaret etti: Petrol ve doğalgazda yeni müjdeler yakın Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden petrol ve doğalgaz çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Petrol ve doğalgazda yeni müjdeler yakın. Berat Bey'in döneminde sondaj gemilerinden alım yaptık. Sondaj gemileriyle kendi kendimize yeter hala geldik. Batı Karadeniz'deki aramalarımızı Orta ve Doğu Karadeniz'e de kaydırdık. Ordu ve Kastamonu açıklarında aramalarımız var." ifadelerini kullandı.
26.05.2023 Gündem
Gabar'dan bir müjde daha geldi! Şırnak Valisi: Artezyen kuyusundan petrol çıktı
Gabar'dan bir müjde daha geldi! Şırnak Valisi: Artezyen kuyusundan petrol çıktı Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şehit Esma Çevik petrol sahasında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Dün de çok şükür artezyen dediğimiz bir su kuyusundan çıkan su derecesinde, çok yoğun petrol çıktı. Bu bizim için çok sevindirici. Kuyunun tespit çalışmaları daha yeni aşamadadır. Rakam verme şansımız yok ama mevcut kuyuların 4-5 hatta 10 katı büyüklüğünde bir kuyu" dedi.
26.05.2023 Ekonomi
Yeni petrol keşfi Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı? CNN Türk'te uzman isim yanıtladı
Yeni petrol keşfi Türkiye'nin ihtiyacını karşılar mı? CNN Türk'te uzman isim yanıtladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol bulduk." dedi. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini değerlendirdi. Yarar, "Şu an Türkiye'de 80 bin varil petrol üretiyor, Türkiye günlük olarak 800 bin varil petrol tüketiyor. Türkiye'nin yüzde 20 ihtiyacını karşılacak bir miktardan bahsediyoruz. Cari açığın azalması için önemli bir keşif." dedi.
2.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Gabar'da yeni petrol keşfettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Gabar'da yeni petrol keşfettik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Gabar'da yeni petrol bulunduğunu duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretime sahip petrol bulduk. Bu ne demek ey teröristler, sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 km mesafedeki rezerv güçlü kaliteye sahip. 100 kuyu ile 100 bin varil kapasitesine ulaşacağız. Günlük tüketimin 10'da 1'ini karşılayacak rezervin milletimizin hayrı olacağına şüphe yok" ifadelerini kullandı.
2.05.2023 Gündem
Petrol müjdesi! '4 bölgede var' deyip açıkladı
Petrol müjdesi! '4 bölgede var' deyip açıkladı Van’da Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinden 1980'li yıllara kadar madencilik alanında yapılan çalışmaları araştırıp, kitaplaştıran Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulaziz Kardaş, "1953 yılına kadar buradaki petrol kaynaklarından istifade edildi ama sonra terk edildi. Şimdi yeni bir bakış açısıyla yeni teknik yöntemler kullanılarak acaba tekrar buradaki petrolden yararlanılabilir mi?" diye konuştu.
6.01.2023 Ekonomi
Petrol heyecanı bir ili sardı!
Petrol heyecanı bir ili sardı! Petrol heyecanı bir ili daha harekete geçirdi. Sivas’ın Harmancık köyü sakinleri, 1960'lı yıllarda Almanlar tarafından petrol bulmak için yapılan sondaj çalışmalarında 'Petrol yok' denilerek kapatılan kuyuda petrol olduğunu düşünüyor.
5.01.2023 Ekonomi
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç Türkiye'de enerji alanında dev bir yatırım daha hizmete alındı. Türkiye'nin ilk yer altı doğalgaz tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi hizmete girdi. Tarihi adımın temelleri dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kritik konuşması ile atılmıştı.
16.12.2022 Ekonomi
Yeni petrol açıklaması geldi! "İlave müjdeler gelebilir"
Yeni petrol açıklaması geldi! "İlave müjdeler gelebilir" Türkiye, enerji arz güvenliği alanında dev bir yatırımı daha bugün faaliyete geçiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açılış öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez Gabar Dağında bulunan petrolle ilgili de yeni detaylar paylaştı.
16.12.2022 Ekonomi
Petrol fışkırıyor! Türkiye'ye dolar yağacak, dev keşif
Petrol fışkırıyor! Türkiye'ye dolar yağacak, dev keşif Petrol müjdesi yapıldı. Şırnak’ta Gabar Dağı'nın terörden alındırılmasının ardından yapılan aramalarda adeta petrol fışkırdı. Terörden temizlenen Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervine sahip yeni bir saha keşfedildi. Şehit jandarma Esma Çevik'in adının verildiği alanı ilk kez TRT Haber görüntüledi.
13.12.2022 Ekonomi
Enerjide dışa bağımlılığı bitirecek sistem! Bir ilçenin ihtiyacını karşılıyor
Enerjide dışa bağımlılığı bitirecek sistem! Bir ilçenin ihtiyacını karşılıyor Giresun'un Alucra ilçesinde genç iş adamı Fatih Gündüz ve kardeşlerinin 15 milyon liralık maliyetle kurduğu Karadeniz bölgesinin en büyük güneş enerji santrali tam kapasiteyle elektrik üretmeye başladı.
10.12.2022 Ekonomi
Petrol müjdesi! TPAO duyurdu, kuyu sayısı artıyor
Petrol müjdesi! TPAO duyurdu, kuyu sayısı artıyor Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Siirt'in Şirvan ilçesinde Şirvan-2 adlı bir sondaj kuyusu açarak petrol arayacak. Şırnak’tan da bir petrol haberi geldi. Gabar Dağı'nın terörden alındırılmasının ardından yapılan aramalarda adeta petrol fışkırdı. Bölgede açılan 14 kuyudan günde ortalama 5 bin varil petrol çıkarılıyor. İşte detaylar...
9.12.2022 Ekonomi
Petrol keşfi ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Çok sayıda ili kapsıyor ve başladı
Petrol keşfi ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Çok sayıda ili kapsıyor ve başladı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Erzurum’un Tekman ilçesinde sondaj kuyusu açarak, petrol arama çalışmalarına başladı.
29.09.2022 Ekonomi
Türkiye için sevindiren petrol müjdesi! Sondaj çalışmaları başladı
Türkiye için sevindiren petrol müjdesi! Sondaj çalışmaları başladı O ilimizde petrol keşfedildi. Türkiye için sevindiren gelişme. Müjdeli haberi resmen duyurdu. Adana’nın Kozan ilçesinde petrol aramak için sondaj kuyusu açma çalışmasına başlandı. Öte yanda geçtiğimiz günlerde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), çeşitli illerdeki 5 saha için petrol arama ruhsatı verilmişti. İşte son dakika haberinin detayları...
17.09.2022 Ekonomi
Petrol umudu! 37 yıl sonra büyük iddia, yeniden açılması istendi
Petrol umudu! 37 yıl sonra büyük iddia, yeniden açılması istendi Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yaşayan vatandaşlar, 37 yıl önce yapılan sondajın ardından demir borularla ağzı kapatılan ve o dönemde çıkarttıkları petrolü çakmakla yaktıkları kuyunun yeniden açılarak incelenmesini istedi.
28.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Petrol Müjdesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki petrol müjdesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.