Pekmez

Pekmez

Son dakika pekmez haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pekmez ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pekmez haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pekmez

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pekmez gelişmeleri de dahil olmak üzere 527 pekmez haberi bulunmuştur. Tüm pekmez haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu tatlıya Ramazan pidesini banıp banıp yiyin: Ballı pekmezli sahine tatlısı, sahurda ya da iftarda...
Bu tatlıya Ramazan pidesini banıp banıp yiyin: Ballı pekmezli sahine tatlısı, sahurda ya da iftarda... Bal, tahin ve pekmez karışımı sahine tatlısı hem iftarda hem de sahurda rahatlıkla tüketilebilir. Peygamber efendimizin çok sevdiği bilinen sahine tatlısı vücuda da şifa dağıtıyor. Enerji vermesi bal ve pekmezden kaynaklanıyor. Kan şekerinin dengelenmesinde de etkili olan sahine tatlısı nasıl yapılır?
14.03.2024 Yaşam
Toros Dağları'nın zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı birçok hastalığın üstesinden geliyor
Toros Dağları'nın zirvesinden gelen şifa: Bir kaşığı birçok hastalığın üstesinden geliyor Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'nın zirvesinden toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Toplanan kozalaklardan elde edilen andız pekmezinin faydaları saymakla bitmiyor.
8.03.2024 Adana
Adana'nın geleneksel içeceği Kaynar şifa deposu
Adana'nın geleneksel içeceği Kaynar şifa deposu Kaynar, Anadolu’da lohusa şerbeti ya da kırmızı şerbet olarak bilinen içeceğin Adana’daki adı. Çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan kaynar, doğum yapan anneyi ve bebeği ziyarete gelenlere ikram ediliyor. Sıcak ya da soğuk tüketilebilen şifa deposu kaynarı kış aylarında kendiniz için de hazırlayıp hastalıklara karşı bir koruyucu kalkan olarak tüketebilirsiniz.
8.03.2024 Adana
Pekmez Kardeşler kimdir? Pekmez Kardeşler Suç Örgütü nereli? Pekmez Kardeşler çetesi çökertildi
Pekmez Kardeşler kimdir? Pekmez Kardeşler Suç Örgütü nereli? Pekmez Kardeşler çetesi çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-1” operasyonunda “Pekmez Kardeşler” Organize Suç Örgütü'nün çökertildiğini duyurdu. Söz konusu duyurusunun ardından Pekmez Kardeşler Suç Örgütü kimdir, Pekmez Kardeşler nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
1.03.2024 Gündem
Ankara'da Mahzen-1 Operasyonu! 'Pekmez Kardeşler' suç örgütü çökertildi
Ankara'da Mahzen-1 Operasyonu! 'Pekmez Kardeşler' suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da düzenlenen 'Mahzen-1 Operasyonu'nda 'Pekmez Kardeşler' organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.
1.03.2024 Gündem
Rüyada Pekmez Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Pekmez Yemek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Pekmez Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Pekmez Yemek Nasıl Yorumlanır? Rüyada pekmez gören bir kişinin maddi ve manevi durumu iyileşir. Rüyada pekmez görmek, genellikle olumlu yorumlanan rüyalar arasında yer alır. Bu rüya, durumun her geçen gün iyileşeceğini belirtir. Pekmez yemek ise, bol bol para kazanacağınıza delalet eder. Aynı zamanda hatırı sayılır para ya da maldır. Küple pekmez görmek ise, ucu bucağı olmayan serveti simgeler.
14.01.2024 Eğitim
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Adet ağrısı, regl döneminde kadınların günlük yaşamını oldukça zorlayan bir durumdur. Özellikle ilaçların vücuda zarar vermesinden dolayı çoğu kadın ağrı için ne yapacağını bilmemektedir. Ancak bitkisel yöntemler ile kolayca adet ağrısı geçirilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Öksürük Nasıl Geçer? Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? En çok rastlanan hastalık türlerinden biri de öksürüktür. Öksürük, yetişkinlerde de büyüklerde de sık sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biridir. Kimi zaman soğuk bir su içmek bile öksürüğü başlatmak için yeterli olur. Öksürmek zaman zaman hafif bir şekilde kendini gösterse de bazen de çok şiddetli ve rahatsız edici boyuta gelebilir. Bu durumda elbette bir doktora başvurmak gerekir. Ancak hafifi olarak başlayan öksürükler için evlerde çeşitli yöntemler kullanarak da kurtulmak mümkündür. 
8.01.2024 Sağlık
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgam Nasıl Geçer? Balgam Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgam, öksürük ile birlikte gelen özellikle sonbahar ve kış döneminde görülen rahatsızlıklardan biridir. Balgam söktürücü şuruplar, haplar ya da doğal çaylar ile kolayca geçebilecek rahatsızlıklardan biridir. Özellikle zencefilli ve ballı kürler ile geçmeyen öksürükler kolay bir şekilde giderilebilir.
28.12.2023 Sağlık
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
Kuru Üzüm Kaç Kalori? Kuru Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kuru Üzüm Kaç Kalori? Kuru Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kuru üzüm, sonbaharda toplanan üzümlerin kurutulmasından elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Besin değeri yüksek bir ürün olan kuru üzüm, aynı zamanda lif kaynağıdır. Sarılma özelliği bulunan asmalarda yetişen üzüm salkımları ayıklanarak kuru üzüm olarak üretilmektedir.
18.12.2023 Sağlık
Şambali tatlısı nerenin? Şambali tatlısı nereye ait, hangi yörenin? Şambali tatlısının hikayesi…
Şambali tatlısı nerenin? Şambali tatlısı nereye ait, hangi yörenin? Şambali tatlısının hikayesi… Şambali tatlısı, Türk mutfağına ait geleneksel bir tatlıdır. Genellikle irmik, şeker, su, süt ve limon suyu gibi temel malzemeler kullanılarak yapılır. Şambali, özellikle Orta Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak tüketilir, ancak Türkiye genelinde farklı yörelerde de yapılır. Şambali, kıtır bir dış tabakaya sahip olup, şerbetin içine iyice çekilerek yumuşak ve şekerli bir iç yapıya sahiptir.
28.11.2023 Gündem
Bir tatlı kaşığı pekmeze bir tutam serpince 5 dakikada kesiyor! Kuru öksürüğün şifası bu besin...
Bir tatlı kaşığı pekmeze bir tutam serpince 5 dakikada kesiyor! Kuru öksürüğün şifası bu besin... Havaların iyiden iyiye soğrumasıyla birlikte öksürük şikayetleri de arttı. Sağlık ocakları ve aciller doldu. Ancak ev yapımı bir karışım sizi kuru öksürük belasından kurtarıyor. Üstelik balgam da çıkartan bu besin, 5 dakikada etkisini göstermeye başlıyor. Güçlü bir antioksidan kaynağı pekmez ile birleştiğinde adeta şifa dağıtıyor. Gelin birlikte bu iksirli besine bakalım.
23.11.2023 Sağlık
Doğal Antibiyotik! Limonla karıştırınca faydaları ikiye katlanıyor, işte asırlık şifa kaynağı
Doğal Antibiyotik! Limonla karıştırınca faydaları ikiye katlanıyor, işte asırlık şifa kaynağı Yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağı oluyor, günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksinimini karşılıyor. Kendine has kokusu ve özelliği ile dikkat çeken bu tarihi besin, yüzyıllardır süren geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.
12.11.2023 Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, astım ve bronşite iyi geliyor! Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, astım ve bronşite iyi geliyor! Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa Toros Dağı zirvesinden Türkiye'ye yayılan şifa deposu barındırdığı c vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Adana'nın Aladağ ilçesinde Toros Dağları'ndan toplanan andızın zorlu mesaisi başladı. Yapılan pekmez köylüye ekmek kapısı olurken, Türkiye'ye de şifa oluyor.
1.11.2023 Yaşam
Yoğurt ve pekmez ikilisini ayırın! Zararını duyunca bir daha karıştırmayacaksınız
Yoğurt ve pekmez ikilisini ayırın! Zararını duyunca bir daha karıştırmayacaksınız Şifalı olduğu düşünülen ve sürekli karıştırılarak tüketilen yoğurt ve pekmez ikilisini ayırma vakti geldi. Uzmanları, yoğurt pekmez karıştırırak yemenin zararlarını açıkladı.
30.10.2023 Sağlık
Antibiyotik kadar etkili, limonla karıştırınca faydaları ikiye katlanıyor! İşte asırlık şifa kaynağı
Antibiyotik kadar etkili, limonla karıştırınca faydaları ikiye katlanıyor! İşte asırlık şifa kaynağı Yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağı oluyor, günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksinimini karşılıyor. Kendine has kokusu ve özelliği ile dikkat çeken bu tarihi besin, yüzyıllardır süren geleneksel yöntemlerle hazırlanıyor.
3.08.2023 Sağlık
Gelincik Otu Nedir? Gelincik Otu Faydaları Nelerdir?
Gelincik Otu Nedir? Gelincik Otu Faydaları Nelerdir? Gelincik otu geçmişten günümüze kadar bilinen bir ottur. Kendisine has olan bir hüzünlü hikayesi vardır. Gelincik otu doğal ağrı kesici olarak bilinir ve günümüzde çoğu insan tarafından kullanılır. 
14.07.2023 Sağlık
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin!
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin! Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, özellikle bayramın ilk gününde et tüketilmesini önermediklerini belirterek, ''Bunun yerine öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda et bekletilmeli ve dinlendirilmeli'' dedi.
26.06.2023 Sağlık
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin!
Bayram sabahı sofradaki tercihlere dikkat edin! Ramazan ayında metabolizma hızı yavaşladı. İftar ve sahur arasındaki kısa zaman sebebiyle öğün sayıları azaldı, beslenme düzeni tamamen değişti. Ramazan'ın bitip Şeker Bayramı'nın gelmesiyle kalorisi yüksek birçok tatlıyla karşı karşıya kalacağız. Peki bayramda neler yemeliyiz? Hangi tatlılardan uzak durmalıyız? Tatlı yerine neler tüketebiliriz? İşte uzman ismin önerileri...
16.04.2023 Ramazan
Ramazan ayı manileri (kısa, uzun, komik)! Ramazan ayında söylenen maniler nelerdir? İşte Ramazan ayı ile ilgili güzel maniler
Ramazan ayı manileri (kısa, uzun, komik)! Ramazan ayında söylenen maniler nelerdir? İşte Ramazan ayı ile ilgili güzel maniler Sokaklara neşe salan davulcuların söylediği maniler ramazan ayının vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. Ramazan ayında eski bir gelenek olan ramazan davulculuğunu devam ettirmek kültürün bir öğesi olarak öne çıkmaktadır. Ramazan ayında söylenen bazı manileri derledik. İşte kısa ve en güzel Ramazan manileri!
21.03.2023 Ramazan
Deprem çantası maliyeti arttı! Yaklaşık 1000 liraya oluşturulabiliyor
Deprem çantası maliyeti arttı! Yaklaşık 1000 liraya oluşturulabiliyor Önceden hazırlanmış bir deprem çantası depremde hayat kurtarabiliyor. Yaşanacak deprem durumunda hayat kurtarabilecek bir deprem çantası, ortalama 940 TL maliyetle oluşturulabiliyor. 2020 yılında bir çanta ortalama 500 liraya hazırlanıyordu.
20.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere destek müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Erdoğan çiftçilere yeni destek paketini açıklayarak "Çiftçi destek kredisini uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecekltir. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı 9,75'tir ve 36 ay vadeli olacaktır." dedi.
6.01.2023 Gündem
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler!
Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler! Deprem, Türkiye’nin gerçeği olarak karşımızda duruyor. Türkiye’de yaşanan depremler her seferinde hazır olmanın önemini bir kez daha hatırlatırken uzmanlar yaşanan depremlerin bir uyarı olduğunu belirtiyor. Depreme için evde güvenlik ile ilgili bir takım önlemler almak ve hayat kurtaran bilgileri öğrenerek hazırlıklı olmak için pek çok sebep var. Bunların başında da deprem çantası hazırlamak geliyor. Peki, Deprem çantası nasıl hazırlanır? Deprem çantasının içinde neler olmalı? İşte deprem çantasında olması gerekenler!
23.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pekmez ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pekmez haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.