Paskalya Bayramı

Paskalya Bayramı

Son dakika Paskalya Bayramı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Paskalya Bayramı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Paskalya Bayramı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Paskalya Bayramı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan paskalya bayramı gelişmeleri de dahil olmak üzere 115 paskalya bayramı haberi bulunmuştur. Tüm paskalya bayramı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar Şişli’deki Feriköy Ermeni İlkokulu ile Ortaokulu'nda oyunu kullanan seçmen, okulun bahçesindeki Surp Vartanans Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılarak Paskalya Bayramı’nı kutladı. Ayine katılanlardan Nurhan Palakoğlu, "Bu sene ilginç bir rastlantı olarak Paskalya ve yerel seçimler aynı güne denk geldi. Şu an bulunduğumuz yerdeki bahçemiz, kilisenin ve okulun ortak kullandığı bir bahçe, mesafe açısından iyi oldu" dedi.
31.03.2024 Gündem
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek"
Turizm'de bayram sevinci! Talep resmen patladı: "45 gün devam edecek" Turizm sektörü 2024 yaz sezonuna üç bayramla giriyor. 21 Mart'ta Nevruz Bayramı ile İran'dan turistlerin akın ettiği Antalya, 31 Mart Paskalya Bayramı’nda Batı Avrupa'dan yoğun turist bekliyor. Turizmde, 10 Nisan'daki Ramazan Bayramı öncesi de yoğun iç pazar hareketliliği yaşanacak.
25.03.2024 Ekonomi
Paskalya ne zaman 2024? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman?
Paskalya ne zaman 2024? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman? Hristiyanlık için en önemli geleneklerden biri olan Paskalyanın ne zaman olacağı için sorgulamalar başladı. Dünya'da Paskalya Günü, Diriliş Bayramı, Diriliş Pazarı ya da Kıyam Yortusu olarak da adlandırılıyor. Mart ayına girilmesiyle Paskalya Bayramı'nın bu yıl ne zaman kutlanılacağı sorgulanmaya başlandı. Peki, 2024 Paskalya Bayramı ne zaman kutlanacak? Semana Santa (Çile Hafası) nedir, 2024 paskalya tatili ne zaman?
9.03.2024 Gündem
Paskalya 2023! Paskalya kaç gün, Paskalyanın anlamı nedir? Diriliş Bayramı paskalyada ne yapılır, neden yumurta boyanır?
Paskalya 2023! Paskalya kaç gün, Paskalyanın anlamı nedir? Diriliş Bayramı paskalyada ne yapılır, neden yumurta boyanır? Paskalya nedir, paskalya bayramı ne zaman? Hristiyanlıktaki en eski ve en önemli kültürel günlerden biri olan Paskalya, Hz. İsa’nın insanlığın günahı için kendini feda ederek çarmıhta öldürüldüğü ve sonra yeniden dirildiği inancıyla özdeşleştirilmiş ve bunun anısına yapılan kutlamayı temsil eden Paskalya Bayramı tarihi sorgulanıyor. Peki, Paskalya nasıl ve ne zaman kutlanır? Paskalya bayramı kaç gün, paskalyayı kimler kutlar, paskal bayramında yumurta neden boyanır?
10.04.2023 Gündem
Paskalya Bayramı mesajları! Anlamlı, kısa, uzun resimli paskalya bayramı kutlama mesajları!
Paskalya Bayramı mesajları! Anlamlı, kısa, uzun resimli paskalya bayramı kutlama mesajları! Paskalya Bayramı, Hristiyanların İsa Mesih'in yeniden dirilişini kutladığı bir dini bayramdır. Paskalya, her yıl Hristiyan takvimine göre ilkbaharda kutlanır ve genellikle Mart ve Nisan ayları arasına denk gelir. Hristiyanların en önemli bayramlarından biri olan Paskalya Bayramı, Hristiyan inancında ölümün yenilgisi ve hayatın zaferi olarak kabul edilir. Paskalya kutlamaları genellikle kilise törenleri, özel yemekler, yumurta boyama, çikolata ve şekerleme hediyeleri gibi geleneksel uygulamaları içerir. Biz de Hristiyan vatandaşların bayramını kutlamak isteyenler için Paskalya Bayramı mesajlarını bir araya getirdik.
8.04.2023 Gündem
Emine Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in eşi ile bir araya geldi
Emine Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in eşi ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'u ziyaret eden Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in eşi Desislava Radeva ile bir araya geldi.
18.04.2022 Gündem
Antalya'ya turist akını! Geri döndüler, patlama yaşanıyor, ikiye katlandı
Antalya'ya turist akını! Geri döndüler, patlama yaşanıyor, ikiye katlandı Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle turizmin etkilendiği Antalya'da, yaz sezonu öncesi Paskalya Bayramı umut oldu. 2020'de Paskalya tatilini de kapsayan nisan ayında kente 905 kişi gelirken, bu rakam 2022'nin Nisan ayı bitmeden 300 bini buldu. 2020'nin Nisan ayında pandemi ve tüm ülkelere uçuşların kapalı olması nedeniyle Antalya'ya gelen turist sayısının sadece 905 olduğunu belirten Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2021 yılı nisan ayındaki toplam turist sayısının ise 178 bin olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl 1-15 Nisan'da geçen yılı ikiye katlamış durumda. Ay sonundaki beklentimiz ise 600 bin ve geçen yıl nisan ayını dörde katlamasını ümit ediyoruz" dedi.
17.04.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan paskalya mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan paskalya mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Paskalya Bayramı" kutlamalarına ilişkin mesaj yayınladı. Erdoğan, "Paskalya münasebetiyle hissettikleri sevince ortak olduğumuz Hristiyan vatandaşlarımıza ve tüm Hristiyanlara esenlikler diliyorum" dedi.
17.04.2022 Siyaset
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları! Hristiyanlıktaki en eski ve önemli bayramlardan olan Paskalya bugün kutlanıyor. Hıristiyan geleneğinde, baharın başlangıcı olan ilkbahar ekinoksunda veya sonrasında meydana gelen ilk dolunaydan sonraki ilk Pazar günü Paskalya olarak kutlanır. Peki, Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
17.04.2022 Yaşam
Turistler Antalya’ya akın etti! 15 günde rekor...
Turistler Antalya’ya akın etti! 15 günde rekor... Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle özellikle turizmin etkilendiği Antalya'da, yaz sezonu öncesi Paskalya Bayramı umut oldu. 2020'de Paskalya tatilini de kapsayan nisan ayında kente 905 kişi gelirken, bu rakam 2022'nin Nisan ayı bitmeden 300 bini buldu.
17.04.2022 Ekonomi
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Anastasiadis’e sert tepki
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Anastasiadis’e sert tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik Rum lider Anastasiadis'in açıklamalarıyla ilgili olarak, "KKTC eşit egemenlik hakkını talep ettiği için büyük bir çılgınlık içinde bu konuşmaları yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'ye yaptığı bu saygısızlığı aynen iade ediyoruz." dedi.
3.05.2021 Siyaset
Antalya, tam kapanmada 100 bin turist ağırlıyor
Antalya, tam kapanmada 100 bin turist ağırlıyor Antalya'nın dünyaca ünlü otellerinde mayıs ayında yüzde 90 doluluk beklenirken, Rusya'nın 1 Haziran'a kadar charter uçuşları durdurması ve Türkiye'deki tam kapanma nedeniyle oran yüzde 30'lara geriledi. İl genelinde 100 bin yabancı turist misafir ediliyor. Türk turistlerin ise daha çok yazlık ev sahiplerinden oluştuğu kaydedildi.
3.05.2021 Ekonomi
Merkel'den tedirgin eden 'yeni salgın' çıkışı!
Merkel'den tedirgin eden 'yeni salgın' çıkışı! Almanya Başbakanı Angela Merkel, halkı yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) salgınında alınan tedbirlere uymaya çağırarak, "Virüsü birlikte yeneceğiz." dedi.
1.04.2021 Dünya
Merkel bu sözlerle özür diledi: Benim hatam, affınıza sığınıyorum
Merkel bu sözlerle özür diledi: Benim hatam, affınıza sığınıyorum Almanya Başbakanı Angela Merkel, Paskalya Bayramı nedeniyle 1-5 Nisan arasında uygulanması planlanan koronavirüs (Covid-19) kısıtlamaları kararının geri çekildiğini duyurdu. Merkel, kararın bir hata olduğunu ifade ederek, "Bu yalnızca benim hatam, tüm vatandaşların affına sığınıyorum" dedi.
24.03.2021 Dünya
İletişim Başkanı Altun'dan "kardeşlik" vurgusu
İletişim Başkanı Altun'dan "kardeşlik" vurgusu İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bin yıldır birbirinden farklı inanç, etnik köken, kültür ve dilin barış içerisinde yaşadığı Anadolu toprakları tüm dünyaya kardeşlik nedir onu gösterdi. Geçmişimiz bir geleceğimiz bir, hüznümüz bir sevincimiz bir. Kardeşliğimiz nice bin yıllar daim olsun." ifadelerini kullandı.
2.08.2020 Gündem
ABD Başkanı Trump, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u arayarak Paskalya  Bayramı'nı kutladı
ABD Başkanı Trump, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u arayarak Paskalya Bayramı'nı kutladı ABD Başkanı Donald Trump, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u arayarak Paskalya Bayramı'nı kutladı.
20.04.2020 Dünya
İtalya'da günlük ölen sayısı düşüyor!
İtalya'da günlük ölen sayısı düşüyor! İtalya'da Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 566 artarak 20 bin 465'e yükseldi
13.04.2020 Corona Virüsü
Paskalya ne zaman 2020? Paskalya Bayramı neden kutlanır? Nasıl ortaya çıkmıştır?
Paskalya ne zaman 2020? Paskalya Bayramı neden kutlanır? Nasıl ortaya çıkmıştır? Hristiyan aleminin en eski ve en önemli bayramı olan Paskalya Bayramı’nda İsa’nın çarmıha gerildikten sonra 3.günde dirilişi kutlanır. Paskalya Doğu ve Batı kişileri arasında farklı zamanlarda kutlanır. Dünya kiliselerinde Pazar günü kutlanan Paskalya Günü ise, Kıyam Yortusu, Diriliş Pazarı ya da Diriliş Günü olarak da adlandırılır. Paskalya ne zaman 2020? Paskalya Bayramı neden kutlanır? Nasıl ortaya çıkmıştır?
9.04.2020 Gündem
Trump, Corona virüs için tarih verdi
Trump, Corona virüs için tarih verdi ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla bazı önlemlerin hayata geçirildiği ülkede, hayatın bir an önce normale dönmesini istediğini belirterek, "Ekonomimizi Paskalya Bayramı'na (12 Nisan) kadar eski haline getirebilirsek sevineceğim. İnsanların bir an önce işlerinin başına dönmesine istiyorum." ifadesini kullandı.
24.03.2020 Dünya
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi krizi büyüyor! Rusya şüphesi...
Hürmüz Boğazı'ndaki gemi krizi büyüyor! Rusya şüphesi... İran'ın Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait petrol tankerine el koymasının ardından kriz büyüyor. İngiliz istihbaratı, İran ve İngiltere arasındaki tanker krizine Rusya’nın dahil olma ihtimalini değerlendiriyor. Öte yandan ABD, Basra Körfezi'nde gözetleme ve istihbarat çalışmalarına başlayacağını duyurdu.
23.07.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Paskalya mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Paskalya mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yüzyıllardır birlik ve beraberliğimizi bu anlayışla güçlendiren bizler için tüm vatandaşlarımızın kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmeleri büyük önem taşımaktadır” dedi.
21.04.2019 Siyaset
Çavuşoğlu Sri Lanka'daki terör saldırılarını  lanetledi
Çavuşoğlu Sri Lanka'daki terör saldırılarını lanetledi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sri Lanka'da Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum" dedi
21.04.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sri Lanka'daki saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sri Lanka'daki saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sri Lanka'daki terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmıştır." dedi.
21.04.2019 Gündem
Türkiye'ye gelecek Rus turist sayısında yüzde 10 artış bekleniyor
Türkiye'ye gelecek Rus turist sayısında yüzde 10 artış bekleniyor Türkiye ile Rusya arasında 2019 yılının "Turizm ve Kültür Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla ülkeye gelecek Rus turist sayısının yüzde 10 artması bekleniyor.
12.04.2019 Dünya
Cemaat-ul Ahrar örgütü lideri Horasani'nin öldürüldüğü iddia edildi
Cemaat-ul Ahrar örgütü lideri Horasani'nin öldürüldüğü iddia edildi ABD'nin Afganistan'a bağlı Paktia bölgesinde düzenlediği İHA'lı saldırıda ağır yaralanan Horasani'nin öldüğü öne sürüldü
19.10.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Paskalya Bayramı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki paskalya bayramı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.