Pasif İçicilik

Pasif İçicilik

Son dakika pasif içicilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pasif içicilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pasif içicilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pasif İçicilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pasif içicilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 pasif içicilik haberi bulunmuştur. Tüm pasif içicilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) üye ülkelerde 31 Mayıs, 1987 yılından bu yana “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu yaklaşımla, sigarayı kullanıcıların hayatından kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Uzm. Dr. Fadime Tülücü, 31 Mayıs’ta tüm tütün ve tütün ürünü kullanıcılarını, 24 saat süreyle, sigarayı bırakmaya çağırdı.
31.05.2022 Sağlık
Pasif içicilik yılda 1,2 milyon ölüme neden oluyor
Pasif içicilik yılda 1,2 milyon ölüme neden oluyor Doç. Dr. Öztürk, "Her yıl 8 milyonu aşkın insan sigara kullanımına bağlı nedenlerden ölüyor. Pasif içicilik de yılda 1,2 milyon ölüme neden oluyor." dedi.
2.01.2021 Sağlık
Kovid-19 salgını sigarayı bırakma motivasyonunu artırdı
Kovid-19 salgını sigarayı bırakma motivasyonunu artırdı Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Öztürk, "Araştırmamızda Kovid-19 salgınının insanların sigarayı bırakma motivasyonunu artırdığını gördük. İnsanımız sağlıkla alakalı direkt bir ilinti kuruyorsa sigara bırakma konusunda daha motive oluyor." dedi.
18.11.2020 Sağlık
KOAH, sinsi ve tehlikeli bir hastalık
KOAH, sinsi ve tehlikeli bir hastalık Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yurdanur Eryılmaz Şahin, sinsi ve tehlikeli bir hastalık olan KOAH'tan korunmanın en önemli yolunun sigarayı bırakmak, hatta sigara içilen ortama dahi maruz kalmamak olduğunu söyledi.
18.11.2020 Sağlık
Akciğer kanseri, tüm kanser ölümlerinin yüzde 25'ini oluşturuyor
Akciğer kanseri, tüm kanser ölümlerinin yüzde 25'ini oluşturuyor Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Dilege, "Akciğer kanseri, hem erkekler hem de kadınlar arasında kanserden ölümlerin açık ara önde gelen nedenidir ve tüm kanser ölümlerinin neredeyse yüzde 25'ini oluşturmaktadır" dedi.
15.11.2020 Sağlık
Kalp sağlığı için nelere dikkat edilmeli?
Kalp sağlığı için nelere dikkat edilmeli? Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, Kalp Günü dolayısıyla kalp sağlığını koruma ile ilgili bilgi verdi. Kalp sağlığını korumak için gereken önlemlerin alınması gerektiğini ve risk faktörlerini göz önünde bulundurarak mutlaka sağlıklı yaşama dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
29.09.2020 Sağlık
"Sigara sinir sistemini de bozuyor"
"Sigara sinir sistemini de bozuyor" Dünyada her yıl 30 milyon genç sigaraya başlıyor. Birçok hastalığı tetikleyen sigaranın sinir sistemine de etkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, “Sigara dumanı gaz ve katran karışımından ibaret olup yaklaşık 1000 civarında bileşenden oluşur. Bu karışımda başlıca kanser yapıcılar, tahriş ediciler, nikotin ve toksik (zehirleyici) gazlar bulunur. Nikotin sinir sistemi üzerine etkilidir; kalp hızını ve kan basıncını artırırken, damarları büzer, kanda yağları çoğaltır” dedi.
7.06.2020 Sağlık
KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalığı nedir? Kimler KOAH adayıdır, nasıl tedavi edilir?
KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) hastalığı nedir? Kimler KOAH adayıdır, nasıl tedavi edilir? Solunum yolu hastalığı olan KOAH sebebiyle oyuncu Recep Aktuğ’un hayatını kaybetmesi hastalık hakkında yapılan araştırmalarında artmasına sebep oldu. Peki, KOAH hastalığı nedir? KOAH hastalığının tedavisi nasıldır? İşte merak edilenler…
14.01.2020 Gündem
Sinsi tehlike KOAH tehdit ediyor
Sinsi tehlike KOAH tehdit ediyor Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Faysal Baysal, KOAH’ın küresel bir sağlık sorunu haline geldiğini, dünyada 600 milyon, Türkiye’de ise 3 ila 5 milyon arasında kişinin bu hastalıktan muzdarip olduğunun düşünüldüğünü söyledi.
19.11.2019 Sağlık
Her 10 KOAH'lıdan 9'u kendi hastalığını bilmiyor
Her 10 KOAH'lıdan 9'u kendi hastalığını bilmiyor Dünya üzerinde her yıl 3 milyon kişinin hayatını kaybettiği, bir akciğer hastalığı olan KOAH’a dikkat çeken Uzm. Dr. Özhan Kula, her 10 KOAH hastasının 9’unun kendi hastalığının farkında olmadığını söyledi. Uzm. Dr. Kula ayrıca geçmiş yıllarda kıyasla KOAH hastalığının kadınlarda artış gösterdiğini de kaydetti.
16.11.2019 Sağlık
"Nargile tüketimi büyük tehdit"
"Nargile tüketimi büyük tehdit" TÜSAD Akciğer Kanseri Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ufuk Yılmaz, "Sigarayı bıraktıktan 10 yıl sonra, akciğer kanseri riskinin yüzde 50 oranında azaldığı görülmektedir. Erken evrede tanı alan akciğer kanseri hastalarında sağ kalım oranları yüzde 70'lerin üzerinde gerçekleşmektedir" dedi.
10.11.2019 Sağlık
Araç kullanırken sigara içenlere uyarı
Araç kullanırken sigara içenlere uyarı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, vatandaşları kitle imha silahı olarak değerlendirdiği tütün ürünlerinden uzak durmaya davet ederek "Çeşitli araştırmalar, sigara içenlerin motorlu taşıt kazası geçirme ihtimalinin içmeyenlerden en az 1,5 kat fazla olduğunu kanıtlamaktadır." dedi.
2.10.2019 Sağlık
"Her yıl 7 milyondan fazla kişiyi öldürüyor"
"Her yıl 7 milyondan fazla kişiyi öldürüyor" Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Sevda Şener Cömert, Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, küresel tütün salgınının, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, "Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımına bağlı sebepler dünyada her yıl 7 milyondan fazla kişinin ölümüne sebep olmaktadır. Bu ölümlerin yaklaşık 1 milyonunu, tütün kullananlar değil, tütün dumanına maruz kalanlar oluşturmaktadır." dedi.
30.05.2019 Sağlık
Tütün yasasının açık alanlar için de uygulanmasını istiyoruz
Tütün yasasının açık alanlar için de uygulanmasını istiyoruz Yeşilay Genel Müdürü Sultan Işık "Kapalı alanlarda sigara kullanımı yasak olduğu için dışardaki tüm alanlar maalesef tütün kullanıcılarına ayrılmış. Vatandaşları hem pasif içici durumundan kurtarmak için hem de tüm alanların onların da kullanabileceği şekilde düzenlenmesi için kesinlikle tütün yasasının açık alanlar için de uygulanmasını destekliyor ve talep ediyoruz" diye konuştu.
8.02.2019 Yaşam
"Sigarayla mücadelede temel nokta özendiriciliği azaltmak"
"Sigarayla mücadelede temel nokta özendiriciliği azaltmak" Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, "Türkiye, tütünle mücadele konusunda dünyada lider diyebileceğimiz bir ülke. Meclisten son çıkan paket de bu anlamda bizim için çok değerli ve çok önemli. Sigarayla mücadelede temel noktamız özendiriciliği azaltmak. Türkiye, sigaranın toplumsal ortamlarda kullanılmaması, pasif içiciliği önlemek adına uygulanan yaptırımlar ve son çıkan kanunla özendiriciliği azaltan düz paket gibi uygulamalarla sigarayla mücadele etmeye çalışıyor." dedi.
20.11.2018 Sağlık
KOAH hastalığı nedir? Belirtileri nasıl olur?
KOAH hastalığı nedir? Belirtileri nasıl olur? Uzun yıllar belirti vermeden ilerleyebilen KOAH hastalığı bugün her beş kişiden birinde görülüyor. Özellikle sigara kullanan kişilerde ortaya çıkan hatta sigara kullananların 20'sinin farkında bile olmadığı sinsi hastalık akciğer hastalıkları arasında en tehlikelilerinden birisi.
14.11.2018 Sağlık
Büyük tehlike! Her 5 hastadan 1’i farkında değil
Büyük tehlike! Her 5 hastadan 1’i farkında değil 10 yılı aşkın süredir sigara içenlerin yüzde 50’den fazlasında KOAH görüldüğünü biliyor muydunuz? Ancak sigara içenlerin yüzde 20’si KOAH olduğunun farkında bile değil! Günümüzde hızla yaygınlaşan bu sinsi hastalık, uzun yıllar hiçbir belirti vermeden ilerleyebiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Reha Baran, ülkemizde her 10 kişiden 1’inde görülen Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na yönelik önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
14.11.2018 Sağlık
Pasif içiciler de kansere yakalanıyor!
Pasif içiciler de kansere yakalanıyor! Yapılan araştırmalar sonucunda yanında sigara içilen insanların da akciğer kanserine yakalandığı belirlendi.
10.11.2018 Sağlık
Akciğer kanserinden korunmanın 6 yolu
Akciğer kanserinden korunmanın 6 yolu Dünya genelinde her yıl ortalama 18 milyon insana kanser teşhisi konuluyor ve bu vakaların iki milyondan fazlasını akciğer kanseri oluşturuyor. Tüm dünyada en sık görülen ve en ölümcül kanser türü olan akciğer kanseri, özellikle sigara kullanımının artmasıyla birlikte toplum sağlığını ciddi ölçüde tehdit eden önemli bir hastalık konumunda. Kasım ayı Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla bu zorlu hastalık hakkında bilgiler veren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, Türkiye’de her yıl 35 bin insanın yakalandığı akciğer kanseri ile ilgili en önemli konunun, bu hastalığın “önlenebilir” olması olduğuna dikkat çekiyor.
30.10.2018 Sağlık
Gebe kalma şansını arttıran öneriler
Gebe kalma şansını arttıran öneriler Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof.Dr.Cem Fıçıcıoğlu, gebe kalma şansını artıran önerilerde bulundu.
27.10.2018 Sağlık
Hamile kalma şansını arttıran öneriler
Hamile kalma şansını arttıran öneriler Prof.Dr. Cem Fıcıçıoğlu, hamile kalma şansını arttırma önerilerinde bulundu.
30.07.2018 Sağlık
'Buyurun kartım, kanser olursanız beni arayın!'
'Buyurun kartım, kanser olursanız beni arayın!' Hollandalı hekimler, 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde ülkedeki hastalık ve buna bağlı ölümlerin bir numaralı nedeni olan sigaranın zararlarına dikkati çekebilmek için çarpıcı bir kampanya başlattı.
31.05.2018 Dünya
‘Üçüncü el’ pasif içiciliğe dikkat!
‘Üçüncü el’ pasif içiciliğe dikkat! ABD’li bilim insanları, sigara içen kişilerin sigara içilmeyen ortamlara taşıdığı kimyasal parçacıkların da insan sağlığını tehdit ettiği uyarısında bulundu.
10.05.2018 Dünya
Yılda 75 bin çocuğun ölüm nedeni: Pasif içicilik
Yılda 75 bin çocuğun ölüm nedeni: Pasif içicilik Dünyada her yıl 6 milyon kişi tütüne bağlı nedenlerden hayatını kaybediyor. 75 bin çocuk ise pasif içicilikten ölüyor.
11.04.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Pasif İçicilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pasif içicilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.