Pardus

Pardus

Son dakika pardus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pardus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pardus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pardus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pardus gelişmeleri de dahil olmak üzere 45 pardus haberi bulunmuştur. Tüm pardus haberleri aşağıda listelenmiştir.
Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı?
Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı? FreeDos, işletim sistemi bulunmayan demektir. İşletim sistemsiz halde bulunduğu ifadesinin tanımıdır. FreeDos ifadesi, satın alacağınız bilgisayar bilgileri arasında bulunabilir. Tercih ettiğiniz bilgisayarın işletim sistemsiz demek anlamına gelecektir. FreeDOS sistemli ürün, açık kaynaklı işletim özelliğine sahiptir. Arzu ettiğiniz işletim sistemini kurarak işlerinizi yürütebilirsiniz. FreeDOS özellikli bir bilgisayar satın alındığında, işletim sistemi kurulu olmadığından işlem yapılamayacaktır. 
28.01.2024 Gündem
Simit Sarayı (DMRGD) borsada ne zaman işlem görecek? DMR Unlu Mamuller halka arz işlem tarihi: DMR Gıda halka arz ne zaman işlem görecek?
Simit Sarayı (DMRGD) borsada ne zaman işlem görecek? DMR Unlu Mamuller halka arz işlem tarihi: DMR Gıda halka arz ne zaman işlem görecek? DMR Unlu Mamuller halka arz borsada ne zaman işlem görecek? Simit Sarayı (DMRGD) borsa işlem tarihi merakla bekleniyor. 21-22 Eylül tarihleri arasında talep toplayan DMR Unlu Mamuller yatırımcısına 13-14 lot (maksimum 143 TL) dağıtımda bulundu. DMR Unlu Mamuller (Simit Sarayı) halka arzı geçtiğimiz hafta tamamlayınca, gözler DMRGD halka arz borsa işlem tarihine çevrildi. Açıklanan halka arz sonuçlarında toplamda 2.973.896 yurt içi bireysel yatırımcını talepleri karşılanırken, yapılan tahsisata göre talepleri karşılanan yurt içi kurumsal yatırımcı sayısı ise 182 olarak belirlendi. Peki, DMRGD ne zaman işlem görecek, DMR Gıda (Simit Sarayı) halka arz işlem tarihi nedir?
28.09.2023 Ekonomi
Pardus halka arz oluyor! Pardus halka arz hisse fiyatı ne? İşte Pardus halka arz tarihleri!
Pardus halka arz oluyor! Pardus halka arz hisse fiyatı ne? İşte Pardus halka arz tarihleri! Pardus halka arz olacak! Tarihler belli oldu. SPK tarafından halkı arzı onaylanan Pardus’un halka arz süreci A1 Capital Yatırım Menkul Değeler A.Ş. aracılığıyla yapılacak. Pardus halka arz eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek. Peki, Pardus halka arz hisse fiyatı ne? Pardus halka arz ne zaman? Pardus halka arz talep toplama tarihi belli oldu mu? Pardus halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? İşte detaylar…
7.06.2022 Ekonomi
Yazılıma ilgi duyan gençler TEKNOFEST Pardus 21.2’de yarışıyor
Yazılıma ilgi duyan gençler TEKNOFEST Pardus 21.2’de yarışıyor TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında düzenlenen Pardus 21.2 Hata Yakalama ve Öneri Yarışması yazılıma ilgi duyan gençleri bir araya getiriyor. TÜBİTAK ve Bilişim Vadisi yürütücülüğünde gerçekleştirilen yarışma Pardus’un Mart 2022’de yayınlanan en son sürümü Pardus 21.2 üzerinde yapılıyor.
12.04.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Yarışmalarına Yurt Dışından Başvuru Süresi 31 Mart’a Uzatıldı
TEKNOFEST Yarışmalarına Yurt Dışından Başvuru Süresi 31 Mart’a Uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları her yıl olduğu gibi bu yılda gençlerden büyük ilgi görüyor. Ülkemiz gençlerinin yanı sıra yurt dışından da yoğun talep gösterilen yarışmalar için yurt dışı başvuru süresi de uzatıldı. Belirlenen 16 farklı yarışma için uzatılan başvuru süresi 31 Mart tarihinde sona erecek. Yarışmalara yurt dışından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri seviye ile mezun seviyesi dahil teknoloji meraklısı tüm gençler katılabiliyor.
16.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış...
Türkiye’nin en gizemli canlısı görüntülendi! Anadolu Parsı yok olmamış... Türkiye'nin en gizemli canlısı görüntülendi. Neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Parsı yıllar sonra ilk kez termal kamera tarafından görüntülendi. Uzmanlar Anadolu Parsı için, "İhtişamlı bir hayvan. Kendini saklayan, güzel kamufle olan bir hayvan. Dağların SAT komandosu” diyor. Peki bu türün nesli nasıl tehlikeye girdi? Her şey 'Mantolu Hasan'ın başının altından mı çıktı? İşte heyecanlandıran gelişmenin tüm detayları...
18.12.2021 Gündem
Bakan Varank, TEKNOFEST'te TÜBİTAK standını ziyaret etti
Bakan Varank, TEKNOFEST'te TÜBİTAK standını ziyaret etti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te TÜBİTAK enstitü ve araştırma merkezlerinin stantlarını ziyaret etti.
22.09.2021 Bilim ve Teknoloji
En net görüntü! Anadolu Parsı böyle görüntülendi
En net görüntü! Anadolu Parsı böyle görüntülendi Nesli tamamen yok olduğu düşünülen Anadolu Parsı'na ait olduğu iddia edilen ve Güneydoğu'da çekilen bir görüntü paylaşıldı. Yaban hayatı uzmanları görüntüdeki hayvanın Anadolu Parsı olduğunu ve Anadolu'da varlığına ilişkin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün elinde başka görüntüler olduğunu açıkladı. Henüz yayınlanmayan görüntülerden birinin de Akdeniz'deki bir Anadolu Parsı'na ait olduğu öne sürüldü.
27.08.2020 Yaşam
Edirne AFAD, Pardus’a geçiş yaptı
Edirne AFAD, Pardus’a geçiş yaptı Edirne AFAD İl Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet kurumlarınca kullanılmasını tavsiye ettiği yerli ve milli işletim sistemi Pardus'a geçiş yaptı.
8.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank duyurdu! 10 bin bilgisayarla yaygınlaştırılacak
Bakan Varank duyurdu! 10 bin bilgisayarla yaygınlaştırılacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İmzalayacağımız protokolle PARDUS, Diyanet'in merkez ve taşra teşkilatlarında kullanılan 10 bin bilgisayarla yaygınlaştırılacak." dedi.
23.06.2020 Ekonomi
Milli işletim sistemi Pardus'un okullardaki etkileşimi artıyor
Milli işletim sistemi Pardus'un okullardaki etkileşimi artıyor Milli işletim sistemi Pardus'un, öğretmenlerin ders anlatırken ihtiyaç duyacağı tüm gereklilikler düşünülerek geliştirilen etkileşimli tahta arayüzünü kullanan derslik sayısı Türkiye genelinde 35 bine ulaştı.
23.12.2019 Bilim ve Teknoloji
MEB harekete geçti: Yüz binleri ilgilendiriyor, dosya Beştepe'de
MEB harekete geçti: Yüz binleri ilgilendiriyor, dosya Beştepe'de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz binlerce kişinin beklediği haberi duyurdu. Bakan Selçuk, öğretmen, okul yöneticilerinin atanmaları, çalışma şartları, görevde yükselmeleri, özlük hakları ve benzeri diğer hususları dikkate alan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin dosyalarını Cumhurbaşkanlığına sunduklarını bildirdi.
16.12.2019 Eğitim
Bakan Varank'tan flaş yerli otomobil ve hızlı tren açıklaması
Bakan Varank'tan flaş yerli otomobil ve hızlı tren açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Milli Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamında, ilk prototipi 2023 yılında raylarla buluşturacağız. Türkiye’nin Otomobili projesi devam ediyor. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, aralık ayında ön gösterim araçlarını kamuoyuna tanıtacak.Uzayda olmayan ülkelerin, gelecekte yeryüzünde sözü olmayacak anlayışıyla hazırladığımız Milli Uzay Programı'nı, 2020'de ilan edeceğiz" dedi.
26.11.2019 Ekonomi
HAVELSAN Pardus yönetimini "LİMAN" ile çözüdü
HAVELSAN Pardus yönetimini "LİMAN" ile çözüdü HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, kurumlarda Pardus işletim sistemini uzaktan yönetme sorununu aşmak için LİMAN isimli "Merkezi Yönetim Sistemi" geliştirdiklerini söyledi.
5.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Beldiyelerde devrim niteliğinde uygulama
Beldiyelerde devrim niteliğinde uygulama Tüm belediyelerde tek veri tabanından, ortak altyapıda tüm iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılabildiği E - belediye Bilgi Sistemi başlatıldı. Belediyeler tarafından tamamen ücretsiz kullanılacak olan sistemle, yıllık 3 milyar lira tasarruf sağlanacak.
22.09.2019 Gündem
Türkiye'nin siber kalkanı 'Ahtapot' yaygınlaştırılacak
Türkiye'nin siber kalkanı 'Ahtapot' yaygınlaştırılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle gündeme taşınan milli siber güvenlik çözümü "Ahtapot"un kullanımı artırılacak. 2016 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet veren sistem için kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyelerde test çalışmaları yapılıyor.
27.12.2018 Gündem
Kamuda 143 Milyon Lira tasarruf!
Kamuda 143 Milyon Lira tasarruf! Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) kullanması amacıyla geliştirilen Linux tabanlı işletim sistemi GİBUX, kurumun hemen hemen tüm bilgisayarlarında kullanılıyor.
25.09.2018 Bilim ve Teknoloji
Teknolojide milli hamle! AK Partili belediyelere bu çağrı yapıldı
Teknolojide milli hamle! AK Partili belediyelere bu çağrı yapıldı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın teknolojide yerli ve milli çağrısına şirketlerden destek sürüyor. Türkiye’nin yerli telefon üreticilerinden Başarı Elektronik bünyesindeki Kaan, Türkiye’de üretim için kolları sıvadı. Bunun için şirket Ankara’da sıfır bir fabrika kurdu. Türkiye’nin millileştirilmiş işletim şirketi Pardus da tüm kamuya yayılmak için görev bekliyor. AK Partili belediyelere ‘Pardus kullanın’ çağrısı yapılırken Pardus’un ticarileşmesi için çalışan HAVELSAN, kamu kurumlarının gönül rahatlığıyla Pardus’a geçebileceğini belirtiyor.
21.08.2018 Ekonomi
Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi o ile açılıyor
Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi o ile açılıyor Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında, şu ana kadar hizmete girenler arasında en büyüğü olma özelliğine sahip Kayseri Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Bölge hastanesi görevi üstlenecek Kayseri Şehir Hastanesi, 4 ana hastane binası ile fizik tedavi ve adli tıp birimlerinden oluşuyor
4.05.2018 Sağlık
Erdoğan'ın talimatıyla adım atıldı! Pardus tekrar ayağa kaldırıldı
Erdoğan'ın talimatıyla adım atıldı! Pardus tekrar ayağa kaldırıldı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Arif Ergin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından çökertilen milli işletim sistemi Pardus yapılanmasının tekrar ayağa kaldırıldığını belirtti.
29.09.2021 Gündem
Yabancı yazılımla  1.2 milyar uçuyor
Yabancı yazılımla 1.2 milyar uçuyor Türkiye’de yerli olmayan yazılımlar haksız rekabet yaratıyor. TÜBİSAD rakamlarına göre yazılım sektörünün hacmi yıllık 11.9 milyar TL iken bu rakamın sadece 3 milyar TL’si yerli yazılım. Yabancı yazılımların yarattığı vergi kaybı ise 1.2 milyar TL’yi buluyor
25.06.2017 Ekonomi
Pardus nedir? Pardus'un özellikleri nelerdir
Pardus nedir? Pardus'un özellikleri nelerdir Pardus Milli işletim sistemi olarak kullanılıyor. Peki Pardus'un özellikleri nelerdir? Kimler tarafından geliştirildi. TÜBİTAK tarafından geliştirilen işletim sistemi Pardus'a ilişkin merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...
29.09.2021 Gündem
Bakan Işık'tan 'Pardus' çağrısı
Bakan Işık'tan 'Pardus' çağrısı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, tüm kamu kurumları ve vatandaşları milli işletim sistemi Pardus'u kullanmaya davet etti. PARDUS'u Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi Ödül Töreni'nde yeniden gündeme getirmişti.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pardus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pardus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.