Paraben

Paraben

Son dakika paraben haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan paraben ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını paraben haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Paraben

haberleri sayfasında son dakika yaşanan paraben gelişmeleri de dahil olmak üzere 61 paraben haberi bulunmuştur. Tüm paraben haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cildinizi nemli tutmak için temizleyicilere dikkat! Işıltılı bir cilt için 3 altın öneri
Cildinizi nemli tutmak için temizleyicilere dikkat! Işıltılı bir cilt için 3 altın öneri Cilt bakımında nemlendiricilerin önemi büyüktür. Ancak bunun öncesinde temizlenmiş bir cilt ilk adımdır. Parafen ve SLS içermeyen cilt temizleyicileriyle başlayacağınız cilt bakımında dikkat etmeniz gereken adımları Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu açıkladı.
16.03.2023 Sağlık
Ornate Kozmetik Kozmetik Ürünlerde Geleneksel Güzellik Sırları Trend Oldu
Ornate Kozmetik Kozmetik Ürünlerde Geleneksel Güzellik Sırları Trend Oldu Cildin sağlıklı ve bakımlı görünmesi için profesyonel anlamda cilt bakım ürünleri üretimi yapılıyor. Ülkemize ve dünya ülkelerine hükmeden bu kozmetik markalarının bir bölümünün ürünlerinin ise cilde karşı herhangi bir katkı sağlamadığı hatta bazı negatif içeriklerinin bulunduğu görülüyor. Bu negatif yapı kullanıcıların, kozmetik ürünlere ödemiş oldukları yüksek meblağa nazaran hayal kırıklığına uğrayabiliyor. Uzmanlar kozmetik ürünlerin alınırken paraben ve petro kimya türevlerinin içermediğine dikkat edilmesini söylerken, dünyaca ünlü markalar bu alanda arge geliştirmelerine devam ediyor.
11.08.2022 Advertorial
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor...
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor... Bronzlaştırıcı spreyler son dönemde sosyal medyanın trendleri arasında yer alıyor. Saatlerce güneşlenmek yerine, buruna sıkılan sprey ile birkaç günde bronzlaşma sağlıyor. Uzmanlardan uyarı geldi, büyük tehlike taşıdığı ortaya çıktı. Bu spreylerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu dile getiren Dr. Faraz Mahmood Ali, “Sürekli melanotan II’nin vücuda girmesi çok zararlı. Cilt kanserleri dışında kalbe ve böbreklere de kalıcı olarak zarar veriyor. Hatta kas hücrelerinin parçalanmasıyla ölüme bile neden oluyor” uyarısında bulundu.
9.04.2022 Sağlık
El dezenfektanları alerjik maddeler içerir mi?
El dezenfektanları alerjik maddeler içerir mi? Covid-19 pandemisiyle beraber hayatımızda daha çok yer tutmaya başlayan el dezenfektanları alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) 2. Başkanı Prof. Dr. Füsun Kalpaklıoğlu “Dezenfektanların doğal etiketli çeşitlerinde bile içerdikleri koku ve botanik özlerle tahrişe yol açarak alerji riskini arttırabileceği için kokusuz ürünler tercih edilmeli” dedi.
6.02.2022 Sağlık
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor! Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili bilgilerden en günceli ise endokrin bozucuların cilt sağlığına etkileri, özellikle de bu maddelerin akne oluşumu ve şiddetinde önemli bir etken olduğu konusu ile ilgili…
5.09.2021 Sağlık
'Paraben içeren deodorantlar hormonal sorunlara yol açabilir'
'Paraben içeren deodorantlar hormonal sorunlara yol açabilir' Bazı deodorantların içinde bulunan alüminyum ve paraben gibi maddelerin hormonal sorunlara neden olabileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Yardımcı, “Vücutta depolanarak hormonal sorunlara yol açtığı bildirilen paraben deodorantlarda düşük konsantrasyonlarda bulunsa da mümkün olduğunca parabensiz ürünlerin tercih edilmesi önerilir” dedi.
4.09.2021 Sağlık
Fetüse kadar ulaşan pestisitlerden uzak durun!
Fetüse kadar ulaşan pestisitlerden uzak durun! Sağlığımıza zarar veren kimyasallar, tabağımızdaki yemeklerden, oyuncaklara ve nefes aldığımız parklara kadar her yere yayılmış durumda. Bebek ve çocukları 10 kata kadar daha fazla etkileyebilen zararlı kimyasallardan korunmak için; bu zehirlerin nerede, nasıl kullanıldığıyla ilgili bilgilenmemiz ve doğa dostu alternatiflerini tercih etmemiz gerekiyor.
15.08.2021 Sağlık
Kanser yapıyor! Saç bakımında kullanılan bu ürünlere dikkat!
Kanser yapıyor! Saç bakımında kullanılan bu ürünlere dikkat! Saç bakımını yapmak ve görümünüzü iyileştirmek isterken şampuanlardaki sağlık risklerini de göz ardı etmeyin. Saçı yıkamanın herkes tarafından çok tatmin edici bir yanı var. Biraz saç kremi, saç spreyi ve saç köpüğü saçlarınızı bakımlı hale getirirken uygulanan tüm bu rutin saç bakımı ürünleri sağlık açısından riskler taşıyor olabilir. Bazı saç bakım ürünleri kansere kadar pek çok hastalığa neden olabilir. İşte saç bakımında karşılaştığımız zararlı içerikler...
14.07.2021 Sağlık
''Kimyasallar yağ dokusunda birikiyor, obeziteyi tetikliyor''
''Kimyasallar yağ dokusunda birikiyor, obeziteyi tetikliyor'' Yapılan çalışmaların, yağ dokusunun hormon salgılama işlevi olan bir organ olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Binnur Okan Bakır, "Kimyasallar yağ dokusunda birikiyor ve obeziteyi tetikliyor" diyerek, bu durumun birçok sağlık problemini de beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Bakır, bu durumun önüne geçmek için alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.
16.06.2021 Sağlık
Nemli maske virüse karşı korumuyor!
Nemli maske virüse karşı korumuyor! Koronavirüsten korunmanın en kolay yolu doğru maske seçimi ve kullanımından geçiyor. Uzmanlara göre doğru kullanılmayan ve güvenliği onaylanmamış maskeler virüse karşı hem koruculuk sağlamıyor hem de alerjiye neden oluyor. Peki, Doğru maske seçiminde nelere dikkat edilmeli? Maske alerjisinin nedenleri nedir? Kış aylarında maske koruyuculuğu nasıl sağlanır? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
16.02.2021 Sağlık
Dezenfektanlar el egzamasına neden olabilir
Dezenfektanlar el egzamasına neden olabilir Astım ve Alerji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay yoğun dezenfektan kullanımının egzamalı kişiler üzerindeki etkisini anlatarak, ‘’Virüsten korunmak için hemen herkes dezenfektan ya da kolonya kullanmaya başladı. Ancak dezenfektan ve kolonyanın kimyasal içeriğe sahip olması egzaması olanları olumsuz yönde etkileyebilir’’ uyarısı yaptı.
9.12.2020 Sağlık
'Meme tümörlerinde paraben tespit edildi'
'Meme tümörlerinde paraben tespit edildi' Parabenin oluşturduğu zehrin birikmesiyle olan kanser hastalıklarının başında meme kanserinin geldiğini söyleyen Doç. Dr. Ali Balevi, “Paraben şampuan, saç kremi, nemlendirici krem, tonik, deodorant, parfüm, tıraş jeli, bronzlaşma kremi, makyaj malzemeleri, güneş koruyucusu ve diş macununda bulunur. Yapılan araştırmalarda birçok tümör hücresinde paraben tespit edilmiş. Meme kanserine neden olan ürünler arasında deodorantlar var” dedi.
19.10.2020 Sağlık
“Meme tümörlerinde paraben tespit edildi”
“Meme tümörlerinde paraben tespit edildi” Birçok kozmetik ve kişisel bakım ürününün de raf ömrünü uzatmak için kullanılan kimyasal maddelerin genel adının paraben olduğuna ve yapılan araştırmalarda birçok tümör hücresinde paraben tespit edildiğine dikkat çeken Doç.Dr. Ali Balevi, “Günlük hayatta çokça kullanılan ürünlerin içeriğinde paraben bulunabiliyor. Parabenin oluşturduğu zehrin birikmesiyle olan kanser hastalıklarının başında meme kanseri geliyor.” dedi.
15.10.2020 Sağlık
'Bebekleri 4 aydan önce denize sokmayın'
'Bebekleri 4 aydan önce denize sokmayın' Bebeklerin ilk yaz tatili deneyimi onlar için stresli de olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, küçük bebeklerde dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı ve “Bebeğinizi 4 aydan önce denize sokmayın. Genel havuzlarda hastalık ve enfeksiyon riski büyük. Güneş kreminde 30 faktör yeterlidir. Maksimum koruma vadeden 50+ faktörlü ürünlerde daha fazla kimyasal var” dedi.
6.08.2020 Sağlık
"Cildi tahriş etmeyen dezenfektan" ürettiler
"Cildi tahriş etmeyen dezenfektan" ürettiler Gaziantep Teknopark'ta iki yıldır faaliyet gösteren bir firma, ürettiği bitkisel karışımlı dezenfektanı ilk etapta Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine hibe edecek.
29.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Dezenfekte olalım derken egzama olmayın!
Dezenfekte olalım derken egzama olmayın! Uzmanlar, deterjan ve sabun ile sık el yıkamanın ve aşırı dezenfektan kullanmanın deri bariyerini bozarak egzama ve enfeksiyonlara davetiye çıkardığını söyledi.
19.04.2020 Sağlık
Kozmetik ürünleri bebeğin kilolu olmasına yol açabilir
Kozmetik ürünleri bebeğin kilolu olmasına yol açabilir Gebelikte paraben içeren kozmetik ürünlerinin kullanımının, doğacak çocuğun kilolu olma ihtimalini artırdığı bildirildi.
12.02.2020 Sağlık
Saç boyasında meme kanseri riski
Saç boyasında meme kanseri riski Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Ailesinde meme kanseri olan yaklaşık 50 bin kadının üzerinde yapılan bu çalışmada belirli aralıklarla saçını boyatan kadınlarda meme kanseri riskinin yaklaşık yüzde 9 fazla olduğu ortaya çıktı." dedi.
20.12.2019 Sağlık
Deodorant pazarının büyüklüğü 850 milyon liraya ulaştı
Deodorant pazarının büyüklüğü 850 milyon liraya ulaştı Türkiye’de yabancıların domine ettiği deodorant pazarının büyüklüğü 850 milyon liraya ulaştı. Farklı fonksiyonlar ve çeşitlerde tüketicinin karşısına çıkan deodorant piyasasında en yoğun ilgi ‘sade’ ürünlerde.
6.08.2019 Gündem
Anne adaylarına "kozmetik" uyarısı
Anne adaylarına "kozmetik" uyarısı Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Sibel Alper, anne adaylarının gebelikte kullandıkları kozmetiklerin bebek sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
3.05.2019 Sağlık
Çocuğunuzu alerjiden koruma vakti
Çocuğunuzu alerjiden koruma vakti Genetik geçiş gösteren ve kronik seyreden alerjik hastalıkların teşhisinde, ailelere büyük görev düşüyor çünkü erken teşhis yaşam kalitesini yükseltiyor
21.04.2018 Magazin
'Bebek kordonunda bile kimyasal tespit edildi'
'Bebek kordonunda bile kimyasal tespit edildi' Şampuan, güneş kremi ve makyaj malzemelerinin içindeki bazı etken maddelerin sağlığımıza zararlı olabileceğini belirten Dermatolog Nilsu Gençyılmaz, “"Bebek kordonunda bile 17'den fazla zararlı kimyasal tespit edildi" dedi.
16.10.2017 Sağlık
Türkiye’de ürettirip  30 ülkeye satacak
Türkiye’de ürettirip 30 ülkeye satacak Doğrudan satış sektörünün Asyalı temsilcisi QNET, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye’de 135 bin bağımsız temsilciye sahip olan şirket, yeni kişisel bakım ürünlerini Türkiye’de ürettirip 30 ülkeye ihraç etmeyi planlıyor.
22.07.2017 Ekonomi
Bebeklere 700 milyon TL
Bebeklere 700 milyon TL Uni, 0-4 yaş arası bebek olan her eve en az 1 ürünle girmeyi hedefliyor. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Coşkun Bedük, Türkiye’de bebek bakım pazarının büyüklüğünün 700 milyon TL’le ulaştığını söyledi
4.07.2017 Ekonomi
Aknesiz ciltler mutlu günler
Aknesiz ciltler mutlu günler Problemli ve hassas ciltler için daha iyi bir yaşam sunmayı hedefleyen La Roche-Posay, Türkiye’nin en büyük cilt sorunlarından biri olan sivilceye karşı bilinmesi gerekenleri açıkladı. Prof. Dr. Serap Öztürkcan, merak edilen soruları cevapladı
31.03.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Paraben ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki paraben haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.