Papa Francesco

Papa Francesco

Son dakika Papa Francesco haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Papa Francesco ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Papa Francesco haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Papa Francesco

haberleri sayfasında son dakika yaşanan papa francesco gelişmeleri de dahil olmak üzere 201 papa francesco haberi bulunmuştur. Tüm papa francesco haberleri aşağıda listelenmiştir.
Papa'dan tarihi ziyaret! 'Selamınaleyküm...'
Papa'dan tarihi ziyaret! 'Selamınaleyküm...' Papa Francis'in yolculuğu başladı. Tarihte ilk kez Katolik Kilisesi lideri Irak'a gidiyor, gezinin sloganı ise 'Hepiniz kardeşsiniz'.
5.03.2021 Gündem
Papa'dan Doğu Akdeniz mesajı
Papa'dan Doğu Akdeniz mesajı Katoliklerin ruhani lideri, Twitter mesajında anlaşmazlıkların yapıcı diyalog ve uluslararası hukuka saygı yoluyla çözülmesi için çağrıda bulundu.
31.08.2020 Dünya
Beyoğlu’ndaki Sent Antuan Kilisesi’nde büyük kriz!
Beyoğlu’ndaki Sent Antuan Kilisesi’nde büyük kriz! İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Sent Antuan Kilisesi, avlusu ve avlunun önündeki altışar katlı birbirlerine bir geçitle bağlanan 2 adet apartman ile 4 adet iş yeri, geçmişte üzerilerine kayıtlı olan kişiler tarafından satışa çıkartıldı. Durum kiliseye bildirilince kilise başrahibi İulian Pişta, kilise ve müştemilatına tedbir kararı koydurdu.
27.02.2020 Gündem
Büyükelçi Lütfullah Göktaş, Papa’ya güven mektubunu sunacak
Büyükelçi Lütfullah Göktaş, Papa’ya güven mektubunu sunacak Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Lütfullah Göktaş, yarın güven mektubunu sunacak.
21.03.2019 Gündem
Şok iddia! 'Vatikan, dünyadaki en büyük eşcinsel topluluk'
Şok iddia! 'Vatikan, dünyadaki en büyük eşcinsel topluluk' Fransız gazeteci, yazar ve sosyolog Fréderic Martél, Papa Francesco’nun etrafında çalışan üst düzey din adamlarının yaklaşık yüzde 80’inin eşcinsel; Vatikan’ın da ‘dünyadaki en büyük eşcinsel topluluk’ olduğunu öne sürdü.
20.02.2019 Dünya
Avrupa ülkeleri günlerdir denizde bekletiyor!
Avrupa ülkeleri günlerdir denizde bekletiyor! İki ayrı gemideki göçmenler Akdeniz'de bir limanın açılmasını umuyor. Libya'dan yola çıkan göçmenler İtalya ve Malta tarafından reddedildi. İtalya'nın Napoli ve Palermo belediyeleri, hükümete isyan ederek limanlarının göçmenlere açık olduğunu duyurdu ancak merkezi yönetimin onayı olmadan bir adım atılamıyor
7.01.2019 Dünya
'Eski kiliseler, gece kulübüne ya da diskoya çevrilmesin'
'Eski kiliseler, gece kulübüne ya da diskoya çevrilmesin' Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi Vatikan; satışa çıkarılan kiliselerin gece kulübü, diskotek ya da restoran gibi işletmelere çevrilmemesi çağrısı yaptı. Papa Francesco, "Eski kiliseler, insanlığa en faydalı biçimde ve özellikle de yoksullara hizmet edecek şekilde kullanılsın" dedi.
1.12.2018 Dünya
‘Hem Tanrı’ya inanıp  hem de mafya olunmaz’
‘Hem Tanrı’ya inanıp hem de mafya olunmaz’ Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Sicilya’nın başkenti Palermo’da 15 Eylül 1993’te öldürülen Don Giuseppe “Pino” Puglisi’nin 25. ölüm yıl dönümü törenlerine katıldı.
15.09.2018 Dünya
Pensilvanya'da skandal! 'Utanç verici'
Pensilvanya'da skandal! 'Utanç verici' ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 300'den fazla Katolik din adamının en az 1000 çocuğa cinsel tacizde bulunduğunu belirten jüri raporu üzerine Vatikan'dan bir açıklama yapıldı. Vatikan'ın açıklamasında "Bu korkunç suçlar karşısındaki hisler iki kelimeyle ifade edilebilir: utanç ve acı" denildi.
17.08.2018 Dünya
ABD'deki Katolik Rahipler 70 yılda binlerce çocuğu taciz etti
ABD'deki Katolik Rahipler 70 yılda binlerce çocuğu taciz etti ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nde Yüksek Mahkeme'nin yayımladığı bir Büyük Jüri Raporu'nda Katolik Kilisesi'nde son 70 yılda binden fazla çocuğun taciz edildiği ifade edildi. 300'den fazla din adamı suçlandığı olayda kliseler yöneltilen suçları kabul etmedi.
15.08.2018 Dünya
"Papa 'Cehennem yok' dedi" haberi sonrası kriz
"Papa 'Cehennem yok' dedi" haberi sonrası kriz İtalya'nın en büyük gazetelerinden La Repubblica, geçen hafta büyük tartışma yaratan "Papa 'Cehennem yok' dedi" haberi sonrası ciddi bir kriz yaşıyor.
5.04.2018 Dünya
Papa hakkında bomba iddia!
Papa hakkında bomba iddia! İtalyan La Repubblica gazetesi, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun "Cehennem yoktur" ifadelerini kullandığını iddia etti.
29.03.2018 Dünya
Papa uçakta iki kabin görevlisini evlendirdi
Papa uçakta iki kabin görevlisini evlendirdi Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Şili ziyareti sırasında uçakta iki kabin görevlisinin nikâhını kıydı. Böylece ilk kez bir papanın, uçakta evlenme töreni gerçekleştirdiği belirtildi.
18.01.2018 Dünya
Fransa'da bir köy kadın şarkıcılara karşı ayaklandı
Fransa'da bir köy kadın şarkıcılara karşı ayaklandı Fransa'da, sadece maden suyuyla ünlü sakin bir köy olan La Salvetat-sur-Agout, kadınlardan oluşan aşırı sağcı müzik grubu Les Brigandes'ın üyelerinin köye yerleşmesine karşı ayaklandı.
3.01.2018 Dünya
Papa: Ben Rohingya Müslümanlarının kardeşiyim
Papa: Ben Rohingya Müslümanlarının kardeşiyim Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Arakanlı (Rohingya) Müslüman mültecilerle bir araya gelmesine ilişkin, "Onların yüzüne bakarken şahsım ve tüm dünya adına utandım! Hazreti İsa, bugün Rohingya'dır" ifadesini kullandı. Papa, "Ben Rohingya Müslümanlarının kardeşiyim" dedi.
14.12.2017 Dünya
Papa: Arakanlı mültecilerle görüşmemde ağladım
Papa: Arakanlı mültecilerle görüşmemde ağladım Myanmar ve Bangladeş gezisini tamamlayan Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Myanmar'da neden "Arakanlılar" ifadesini kullanmadığını açıkladı ve Arakanlı Müslümanlarla görüşmesinde ağladığını söyledi.
3.12.2017 Dünya
‘Dünya sizi umursamadı özür ve af diliyorum’
‘Dünya sizi umursamadı özür ve af diliyorum’ Katolik Kilisesi lideri ve Vatikan şehir devleti başkanı Papa Francesco, Bangladeş ziyaretinde Myanmar’dan kaçmak zorunda kalan bir grup Arakanlı Müslüman ile görüştü. Papa, “Sizi inciten herkes adına, dünyanın kayıtsızlığı için af diliyorum” dedi
2.12.2017 Dünya
'Babaların babası'na kiliseden ambargo
'Babaların babası'na kiliseden ambargo Ömür boyu hapis cezasını çekerken cuma sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede ölen "babaların babası" lakaplı Cosa Nostra patronu Toto Riina'ya Katolik Kilisesi'nden ambargo geldi. Riina'nın eski cezaevi arkadaşı olan, en az 20 cinayetten sorumlu mafya itirafçısı Gaspare Mutolo, Roma'da yüzüne geçirdiği kar maskesiyle gazetecilerle buluşarak "eski dostunu" anlattı. Mutola, 'Riina dostumdu ama cehenneme gidecek' dedi.
18.11.2017 Dünya
Papa'ya  hediye Lamborghini
Papa'ya hediye Lamborghini Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco'ya, Vatikan bayrağının renklerinde özel üretim bir Lamborghini otomobil hediye edildi. Ancak Papa, bu lüks spor otomobili kullanmayacak.
15.11.2017 Dünya
Örgütle anlaştılar! Ateşkes yapıldı!
Örgütle anlaştılar! Ateşkes yapıldı! Bogota yönetimi, FARC'tan sonra ülkenin en büyük ikinci silahlı örgütüyle de iç savaşın bitmesi için uzlaşmaya vardı. Papa'nın da devreye girdiği ateşkesi ELN "Evet, yaptık! Çift taraflı ateşkese ulaşmamızda yardımcı olan herkese teşekkürler" Twitter mesajıyla duyurdu. Taraflar, yarım yüzyıl sonra ilk kez ellerini tetikten çekiyor.
5.09.2017 Dünya
Kapılar yetmedi kameralar geldi!
Kapılar yetmedi kameralar geldi! Metal arama detektörleri nedeniyle yaşanan büyük gerginliğin ardından İsrail Mescid-i Aksa girişine yüksek teknolojili güvenlik kameraları da kurmaya başladı
23.07.2017 Dünya
'Faşist plaj' ülkeyi karıştırdı!
'Faşist plaj' ülkeyi karıştırdı! Mussolini'ye övgü plajına asılan birbirinden rezalet tabelalar ve işletme sahibinin yaptığı anonslar, dünyada haber oldu. 'Gaz odası, girmek yasak' gibi tabelalarının yer aldığı plajda, her yarım saatte bir hoparlörlerden demokrasinin iğrenç olduğu anons ediliyor. İtalya şimdi, faşist rejimi övmenin cezalandırılmasını tartışıyor.
12.07.2017 Dünya
Merkel: Papa beni cesaretlendirdi
Merkel: Papa beni cesaretlendirdi Almanya Şansölyesi Angela Merkel, gelecek ay yapılacak G20 Zirvesi bağlamında Papa'nın kendisini yoluna devam etmek ve uluslararası anlaşmalar konusunda mücadele etmek konularında cesaretlendirdiğini söyledi.
17.06.2017 Dünya
Trudeau, Papa'dan resmi özür talep etti!
Trudeau, Papa'dan resmi özür talep etti! Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkesine davet ettiği Papa Francesco'dan, Katolik Kilisesi yönetimindeki bazı yatılı okullarda binlerce yerli çocuğun istismar edilmesinden ötürü resmi özür talebinde bulundu.
30.05.2017 Dünya
Melania Trump'ın Suudi Arabistan'da başı açıktı, orada kapandı!
Melania Trump'ın Suudi Arabistan'da başı açıktı, orada kapandı! Suudi Arabistan'da saçını kapamaması dünya basını tarafından tartışılan First Lady Melania Trump, Vatikan'da Papa Francesco'nun karşısında başını örttü.
24.05.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Papa Francesco ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki papa francesco haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.