Padişah

Padişah

Son dakika padişah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan padişah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını padişah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Padişah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan padişah gelişmeleri de dahil olmak üzere 786 padişah haberi bulunmuştur. Tüm padişah haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor!
Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor! Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi.
29.04.2024 Adana
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor Adana, sahip olduğu coğrafi konum ve kültürel yapısıyla birçok halka ev sahipliği yapan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zengin bir kültürel altyapıya sahip olan Adana'da birçok efsane ve mitolojik hikaye geçmişten günümüze aktarılmaya devam ediliyor.
24.03.2024 Adana
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur?
Yaya Ve Müsellem Nedir, Görevleri Nelerdir? Yaya Ve Müsellem Ordusu Hangi Padişah Tarafından Kurulmuştur? Yaya ve Müsellem, Osmanlı Ordusuna verilen isimdir. Atsız olarak görev yapan askerler Yaya, Atlı olarak orduda görev alanlar ise Müsellem olarak tanımlanmaktaydı. Osmanlı Devletinde kurulan ilk Düzenli ordu Yaya ve Müsellem olarak bilinmektedir. Kuruluş amacı Osmanlı Devletinde disiplinli bir ordunun bulunmamasıdır.
17.02.2024 Yaşam
Şehzade Mustafa Gerçekte Nasıl Öldürüldü? Şehzade Mustafa Neden Öldürüldü?
Şehzade Mustafa Gerçekte Nasıl Öldürüldü? Şehzade Mustafa Neden Öldürüldü? Osmanlı Devleti'nin 10. padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman'ın çocuklarından biriside Şehzade Mustafa'ydı. Tabi Şehzade Mustafa'yı günümüzde halen sıkça araştıran kişiler bulunur. Bunun nedeni ise Şehzade Mustafa'nın oldukça trajik olan ölümüdür. Ayrıca bu ölüm hakkında birçok farklı anlatı duymakta mümkündür. 
14.02.2024 Gündem
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri...
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri... Reval görüşmeleri 9 Haziran 1908 tarihinde Estonya'nın Tallinn kentinde Rus Çarı ile İngiltere Kralı arasında gerçekleştirilmiş olan bir görüşmedir. Reval görüşmelerinin Rusya ve İngiltere açısından birçok farklı nedeni vardır.
10.02.2024 Yaşam
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  katıldığı 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panelde  “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak, kaç sene geçti ne olacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Sizin bilmeniz gereken Marmara bir deprem tehdidi altında. Bilim dünyası bunu söylüyor. Bizim yapacağımız iş depreme hazırlanmak, bizi yönetenleri depreme hazırlamak için kentimizi, bulunduğumuz yeri onlardan talep etmek, zorlamak. Bize düşen görev bu" dedi.
19.12.2023 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı
Genç subay Mustafa Kemal’in 17 yıldır aklında cumhuriyet vardı Asırlık Cumhuriyet çınarı, bir fidan olarak Anadolu toprağına dikilmeden önce, en az 17 yıl boyunca genç devrimci Mustafa Kemal’in düşüncelerinde şekillendi.
28.10.2023 Gündem
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur. 
12.09.2023 Eğitim
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları 4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği,  Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir Trabzon tarihi ve doğa güzellikleriyle dillere destan olmayı sürdürüyor. Peki, Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
14.08.2023 Gündem
İbni Sina nerede doğdu, kaç yaşında öldü? İbni Sina hangi padişah döneminde yaşadı?
İbni Sina nerede doğdu, kaç yaşında öldü? İbni Sina hangi padişah döneminde yaşadı? İbni Sina Buhara doğumludur. Türk olduğu söylenen büyük Türk bilgini İbni Sina hangi padişah döneminde yaşamıştır sorusu da gündeme geldi. 10 yaşında Kuran'ı ezberleyip hafız olan, ardından felsefe ağırlı olarak 200 kitap ve 450 makale yazan İbni Sina Orta Çağ Modern Biliminin Kurucusu olarka bilinir. Peki İbni Sina nerede doğdu? İbni Sina kaç yaşında öldü? İşte detaylar...
3.07.2023 Gündem
'Şarkılar Bizi Söyler' programından anlamlı gece
'Şarkılar Bizi Söyler' programından anlamlı gece Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda ve Poll Production by Polat Yağcı organizasyonuyla gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri, bu kez anlamlı bir geceye ev sahipliği yaptı.
18.06.2023 Magazin
Padişahların meyvesi ilk ürününü verdi! Taleplere zor yetişiyorlar
Padişahların meyvesi ilk ürününü verdi! Taleplere zor yetişiyorlar Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yetişen, kokusu, aroması ve rengi ile diğer çilek türlerinden farklı olan Osmanlı Çileği, ilk ürününü verdi. Padişah sofralarının vazgeçilmez meyvelerinden olan Osmanlı Çileği az bulunması nedeniyle talepleri karşılayamıyor.
12.06.2023 Ekonomi
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
31 Mart olayı nedir, ne zaman oldu, neden çıktı? 31 Mart vakasını kim bastırdı, 31 Mart Vakasında kaç kişi öldü, Atatürk’ün rolü ne? 31 Mart olayı tarihi ve önemi!
31 Mart olayı nedir, ne zaman oldu, neden çıktı? 31 Mart vakasını kim bastırdı, 31 Mart Vakasında kaç kişi öldü, Atatürk’ün rolü ne? 31 Mart olayı tarihi ve önemi! 31 Mart Olayı, II. Meşrutiyet dönemi (1908-1918) sırasında, 13 Nisan 1909 tarihinde İstanbul'da meydana gelen bir ayaklanmadır. Bu olay, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki siyasi ve sosyal çalkantıların bir sonucuydu. 31 Mart Olayı, askeri garnizonlarda görev yapan İttihat ve Terakki üyesi subayların, II. Meşrutiyet'in ilan edilmesinden sonra ordudaki muhafazakar unsurlara karşı yürüttüğü bir mücadele sonucu gerçekleşti. Peki, 31 Mart olayı nedir, neden çıktı? 31 Mart olayını kimler çıkarmıştır, 31 Mart vakasını kim bastırdı, 31 Mart vakasında kaç kişi öldü, tahtan indirilen padişah kim?
31.03.2023 Gündem
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması Miralay hangi rütbe sorusunun yanıtı merak ediliyor. 1299 yılında Osman Bey tarafından kurulan Osmanlı Devleti, topraklarının genişlemesiyle birlikte imparatorluk oldu. Ordunun savaşlarda muzaffer olması sonrası en geniş sınırlara ulaşan imparatorluk olarak bilindi. Peki Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması nasıldı?
23.03.2023 Gündem
Malatya'da tarihi cami yıkıldı! 1964’teki depremde yeniden yapılmıştı
Malatya'da tarihi cami yıkıldı! 1964’teki depremde yeniden yapılmıştı Kahramanmaraş’taki 7.4 büyüklüğündeki depremde, Malatya’da, Hamidiye Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi’nde bulunan tarihi Yeni Cami de yıkıldı. Caminin çöktüğü, ayakta sadece duvarlarının bir bölümünün kaldığı görüldü.
6.02.2023 Gündem
Cem Özer çocuk açıklaması nedeniyle Nurgül Yeşilçay'dan tepki gördü mü? Konuya açıklık getirdi
Cem Özer çocuk açıklaması nedeniyle Nurgül Yeşilçay'dan tepki gördü mü? Konuya açıklık getirdi Ünlü oyuncu Cem Özer'in “Maddi imkanı olmayanlar ürüyor da ürüyor, adam asgari ücret alıyor, yedi çocuk yapıyor, padişah mısın sen?” sözleri kısa sürede gündem olmuştu. Röportajın devamında "İki çocuğum da istemeden oldu" sözlerinden dolayı eski eşi Nurgül Yeşilçay'dan tepki gördüğü iddia edilen Özer, canlı yayında konuya açıklık getirdi.
12.01.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Küba’ya tarihi hediye! II. Abdülhamid detayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Küba’ya tarihi hediye! II. Abdülhamid detayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez’e, 1902 yılında Küba Cumhurbaşkanı Tomas Estrada Palma’nın Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid’e gönderdiği mektubu hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönem Osmanlı Devleti tarafından Küba’ya gönderilen cevap mektubunu da Bermudez’e takdim etti.
23.11.2022 Siyaset
Nizam-I Cedid Nedir? Nizam-I Cedid Islahatları Hangi Padişah Zamanında Yapılmıştır?
Nizam-I Cedid Nedir? Nizam-I Cedid Islahatları Hangi Padişah Zamanında Yapılmıştır? Türkçe karşılık olarak nizam-ı Cedid yeni düzen şeklinde ifade edilir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde özellikle askeri kapsamda duyulan ihtiyaç doğrultusunda ele alınmıştır. Böylece yapılan yenilikler ve ıslahatlar neticesinde askeri olarak ele alınan yenileme olduğunu ifade etmek mümkün. Baştan sona ve bütünüyle Osmanlı İmparatorluğu bünyesindeki tüm askeri unsurlar bu konuda ele alınmıştır.
17.11.2022 Eğitim
Ekber ve Erşed Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Padişah Zamanında Başlatılmıştır?
Ekber ve Erşed Sistemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Padişah Zamanında Başlatılmıştır? Ekber ve erşed sistemi şehzadelerle ilgili olan ve Osmanlı döneminde uygulanan bir sistemdir. Ekber ve erşed sistemi ile en büyük şehzadenin tahta çıkması kararlaştırılmıştır.
8.11.2022 Eğitim
2. Abdulhamid Dönemi'nde Devlet Tarafından Açılan Okullar Nelerdir, Hangileridir?
2. Abdulhamid Dönemi'nde Devlet Tarafından Açılan Okullar Nelerdir, Hangileridir? Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı olan II. Abdülhamit döneminde, birçok farklı konuda açılmış okullar bulunmaktadır. Özellikle farklı alanlarda eğitimler sağlayan bu okullar, aynı zamanda devlet tarafından açılmış okullar olarak ifade edilir. Osmanlı Devleti'nin çöküş döneminde mutlak hakimiyet sağlayan son padişah olan ikinci Abdülhamit, kendi döneminde eğitim açısından birçok önemli kuruma imza atmıştır.
11.11.2022 Eğitim
Saltanatın kaldırılması teklifini kim verdi? Saltanat ne zaman kaldırıldı, saltanatın kaldırılması nasıl oldu? Saltanatın kaldırılmasının 100. Yılı!
Saltanatın kaldırılması teklifini kim verdi? Saltanat ne zaman kaldırıldı, saltanatın kaldırılması nasıl oldu? Saltanatın kaldırılmasının 100. Yılı! 100 yıl önce, 1 Kasım 1922’de TBMM’de bir karar alındı ve 620 yıllık bir hanedanın yönetimine son verildi. Peki, Saltanatın kaldırılması teklifini kim verdi? Saltanatın kaldırılması nasıl oldu?
1.11.2022 Gündem
Cumhuriyetin kaçıncı yılı, cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman?
Cumhuriyetin kaçıncı yılı, cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman, cumhuriyetin kaçıncı yılı 2022? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları devam ediyor. Meclis 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etti. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı cumartesi gününe denk geliyor. Peki, cumhuriyet ne zaman ilan edildi?
27.10.2022 Gündem
Dolmabahçe Sarayı’nın 166 yıllık kristal şamdanlarına özel bakım
Dolmabahçe Sarayı’nın 166 yıllık kristal şamdanlarına özel bakım Dolmabahçe Sarayı’nın Harem Bölümü’ndeki en görkemli salonlarından olan Mavi Salon’un 166 yıllık geçmişe sahip avizelerinin kristal şamdanları, 6 kişilik uzman ekip tarafından özenle yerlerinden çıkartılarak bakımları gerçekleştiriliyor.
2.09.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Padişah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki padişah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.