Osteoporoz

Osteoporoz

Son dakika osteoporoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan osteoporoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını osteoporoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Osteoporoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan osteoporoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 295 osteoporoz haberi bulunmuştur. Tüm osteoporoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Omurga cerrahları İstanbul’daki sempozyumda buluştu
Omurga cerrahları İstanbul’daki sempozyumda buluştu Türkiye’nin dört bir yanındaki omurga cerrahları ‘Omurga Cerrahisinde Komplikasyonlar ve Önleme Yöntemleri’ başlıklı sempozyumda bir araya geldi.
19.03.2024 Sağlık
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
Sessiz ve hırsız hastalık kemikleri çalıyor! Uzman isim risk altındakileri açıkladı...
Sessiz ve hırsız hastalık kemikleri çalıyor! Uzman isim risk altındakileri açıkladı... Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Adam, “Halk arasında ‘kemik erimesi’ olarak da adlandırılan osteoporoz, erken dönemde büyük sorunlara neden olmasa da yaş ilerledikçe kemiklerde hasar oluşumuna ve kırılmalara yol açabiliyor” dedi.
19.10.2023 Sağlık
Kanserin bir numaralı düşmanı, kalp sağlığına iyi geliyor! İşte beyaz altının faydaları
Kanserin bir numaralı düşmanı, kalp sağlığına iyi geliyor! İşte beyaz altının faydaları Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin, tam bir şifa deposu. Hafızayı güçlendiriyor, kabızlığa iyi geliyor. Kanser düşmanı bir besin, kalp sağlığını destekliyor. Cilt yapısını güçlendiriyor, kilo kontrolünde etkili oluyor. Bağırsak sağlığını koruyor, osteoporoz riskini azaltıyor. Mersin’de üretilen bu mucize besinin hasadına başlandı. Beyaz altın olarak bilinen meyve, 8 bin dekar alanda üretiliyor ve bu sene yaklaşık 30 bin ton rekolte bekleniyor.
26.07.2023 Sağlık
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hurma yaş ve kuru olarak iki çeşittir. Genel olarak kurutulmuş haliyle görmeye alıştığımız hurma, yaş iken de tüketilir. Taze hurma, kalori değeri bakımından kuru hurmadan daha farklı değerlere sahiptir. Hurma her iki türlü de kalori yönünden uygun olduğu için birçok diyet ve tatlı tariflerinde tercih edilir. Folik asit, potasyum, kalsiyum, demir ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra selenyum açısından da zengindir. Bu da hurmaya antioksidan etkisinin artırıcı bir özellik verir.
13.07.2023 Sağlık
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulmaktadır. D vitamini de en çok kullanılan vitaminler arasında yer alır. D vitaminini kullanırken bazı detaylara dikkat edilmelidir.
8.07.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün"
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün" Uzm. Dr. Sevilay Karaduman yaşlılıkta kas kaybına dikkat çekti. Yaşla birlikte kemik erimesinin (osteoporoz) yanı sıra kas kitlesi ve işlev kaybının da (sarkopeni) ortaya çıktığını belirten Karaduman, “Kaslar yalnızca hareket yeteneği sağlayıp kemiklere destek olmuyor, metabolik hastalıklardan da koruyor. Sarkopeniyi yaşlanmanın bir sonucu olarak görmeyin, önlenebilir” dedi.
17.04.2023 Sağlık
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız
Kolesterol, kalp krizi, kanser ve diyabete karşı güçlü bir savaşçı! Bu faydasını ilk kez duyacaksınız Kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolü ortadan kaldırıyor, doğal bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan C vitamini içeriyor. Kanseri önlemede çok etkili, osteoporoz riskini azaltarak kemiklere iyi geliyor. Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan anemiyi önlüyor, beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. İnsülin seviyeleri stabil hale getiriyor, kan şekerini düzenleyerek diyabete karşı savaşıyor. İçerisinde; C vitamini, K vitamini, B6 vitamini , tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez bulunuyor.
2.02.2023 Sağlık
Kemiklerin sessiz hastalığı ‘osteoporoz’
Kemiklerin sessiz hastalığı ‘osteoporoz’ Kemiklerin sessiz hastalığı olarak bilinen ‘osteoporoz’ yani kemik erimesi, yüksek oranda kahve kullanımıyla daha da artıyor.
20.10.2022 Sağlık
Uzmanı uyardı: Patolojik kırıklar hastanın hayat kalitesini ciddi şekilde etkiliyor
Uzmanı uyardı: Patolojik kırıklar hastanın hayat kalitesini ciddi şekilde etkiliyor  Bazı kişilerde herhangi bir travma olmadan ya da çok küçük bir travmaya bağlı olarak kırık ortaya çıkabiliyor. Bu durumu yaratan en önemli unsurun osteoporoz, kanser ve osteomiyelit olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Koray Başdelioğlu, “Patolojik kırıklar tedavi edilmediği takdirde ağrı ve özellikle ilgili bölgede ya da eklemde fonksiyon kaybına yol açabilir. Bu durum hastanın hayat kalitesini ciddi şekilde etkiler” dedi.  
1.09.2022 Sağlık
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Ağrıları anında kesiyor, kan şekerini düşürüyor! İlaçtan daha etkili olduğu kanıtlandı, 45 tane yiyenlerde...
Ağrıları anında kesiyor, kan şekerini düşürüyor! İlaçtan daha etkili olduğu kanıtlandı, 45 tane yiyenlerde... Osteoporozu önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı oluyor, antioksidan ve polifenol bakımından çok zengin, doğal ağrı kesici görevi görüyor. Boğaz ağrılarının ve sinirsel baş ağrılarının sonlanmasında etkili oluyor, karaciğeri temizliyor, bronşit ve astım belirtilerini hafifletiyor, hafızayı güçlendiriyor ve beyin fonksiyonlarını geliştiriyor. Stresi ve aşırı terlemeyi azaltıyor, saçların beyazlamasını yavaşlatıyor, kan şekerini düşürüyor ve diş eti iltihaplanmasını sonlandırıyor. Ağrılı kramplar, gaz ve şişkinliği yatıştırıyor, mide rahatsızlıklarına iyi geliyor. Baş ağrısı ve kronik baş ağrısını hafifletiyor, migren ağrılarına iyi gelen magnezyum bakımından çok zengindir. İşte faydaları saymakla bitmeyen besinler...
27.07.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Yaşlanmayı geciktiriyor, kanser hücrelerini öldürüyor, tansiyon ve diyabete iyi geliyor! İşte ‘ölümsüzlük meyvesi’nin bilinmeyen faydaları...
Yaşlanmayı geciktiriyor, kanser hücrelerini öldürüyor, tansiyon ve diyabete iyi geliyor! İşte ‘ölümsüzlük meyvesi’nin bilinmeyen faydaları... Ölümsüzlük meyvesi olarak biliniyor, içerdiği bol miktardaki C vitamini ve antioksidan ile yaşlanmanın etkilerini tersine çeviriyor. Uyku sorunlarını tedavi etmek için kullanılıyor, kronik kabızlık sorunlarının giderilmesinde etkili oluyor. Beyin ve sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkisi bulunuyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Tip 2 diyabet gibi kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor, yumurtalık, rahim ağzı, göğüs, karaciğer, kolon ve cilt kanseri hücreleri de dahil olmak üzere çeşitli kanser hücrelerini öldürüyor. Düşük tuz içeriğine ve yüksek potasyuma sahip olan bu meyve, tansiyon sevisinin kontrol altında olmasını sağlıyor. Zengin bir potasyum, çinko, manganez ve fosfor kaynağı, kan damarlarını gevşetmeye yardımcı oluyor. Kemik gücünü artırıyor, osteoporoz ve diğer kemik bozucu durumlardan muzdarip olanlara iyi geliyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen diğer faydaları...
21.06.2022 Sağlık
83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
83 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemesi olmaksızın 3’ü kanser, 1’i demans, 1’i multiple skleroz, 1’i pulmoner hipertansiyon ve 1’i acil serviste hipertansif kriz ilacı olmak üzere 83 ilacı daha geri ödeme listesine aldı. Listeye alınan ilaçların tamamı yerli üretim ilaçlardan oluşuyor.
10.06.2022 Gündem
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk Menopoz döneminde değişen tek şeyin adetlerin kesilmesi olmadığını dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Melis Gökçe Koçer Yazıcı, hormon seviyelerinin menopozla birlikte düşmesi ile kadınların yeni sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk hakkında bilgi verdi.
23.05.2022 Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemik erimesini önlüyor! 'İlaç alacağınıza onu yiyin' deyip faydalarını bir bir açıkladı...
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemik erimesini önlüyor! 'İlaç alacağınıza onu yiyin' deyip faydalarını bir bir açıkladı... Protein, yağ ve kalsiyum kaynağı, kemik erimesini önlüyor. Şişkinliği geçiriyor, bağışıklık sistemini ve hazmı güçlendiriyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Türkiye'de 'Sende osteoporoz var' diye senelerce hanımlara hormonlar, ilaçlar verildi. İşte efendim bu peynir (Ezine peyniri) hepsinin yerine geçer. Hanımlara da Beylere de kemik erimesini önlemek için bol bol yiyin diyorum” dedi.
16.04.2022 Sağlık
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama...
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama... İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, kötü kolesterol denilen LDL kolesterol seviyesini düşürüyor. Kansere karşı koruyucu, özellikle meme ve over (yumurtalık) kanseri ve akciğer kanseri gelişimini de azaltıyor. İçerisindeki fitokimyasallar ile düzenli tüketim sağlandığında güçlü kemikleri destekliyor, kemik yoğunluğuna katkıda bulunuyor, osteoporoz ve artrit riskini azaltıyor, diyabet riskini azaltıyor. Plak oluşumunu azaltıyor, çürük oluşumuna neden olan bakteri gelişimini kısıtlıyor. Antioksidan alım kapasitenizi arttırıyor, stresi azaltıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, düşük kafein oranı kan akışına yardımcı oluyor ve halsizliği ortadan kaldırıyor. Pek çok kişi çöpe atıyor ama kırmızı eti lokum gibi yapıyor, ayak kokularını gideriyor, göz altı halkalarını azaltıyor. Saç beyazlamasının önüne geçiyor, saksı bitkiler için de çok yararlıdır....
7.04.2022 Sağlık
İnsülini dengeliyor, kan basıncını düzenliyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Sütü ve yaprağı her derde deva...
İnsülini dengeliyor, kan basıncını düzenliyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Sütü ve yaprağı her derde deva... Kanserli hücrelerin büyüyüp çoğalmasını önlüyor, yüksek oranda vitamin, protein ve mineraller içermesi sayesinde hücre yenilenmesinde etkili oluyor. Çıbanın olgunlaşıp büyümesini ve basuru önlüyor, kalp sağlığını olumlu etkiliyor. Tansiyonu düşürerek kalp krizi riskini azaltıyor, ülser, gastrit ve reflü gibi hastalıklarda faydalı oluyor. Potasyum bakımından zengin, kan basıncını düzene sokuyor, içerdiği yüksek oranda fosfor ve kalsiyumla kemik ve dişlere iyi geliyor. Menopoz sonrasında oluşabilecek meme kanserini önlüyor, insülin salınımını dengede tutarak diyabete iyi geliyor. Osteoporoz, sedef ve egzama hastalıklarına şifa, cildi yenileyerek daha güzel bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Sütü ve yaprağı her derde deva, vücuttaki mikropların öldürülmesini sağlıyor.
24.03.2022 Sağlık
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi!
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ileri yaşlı kişilerde kemik kırılması sebeplerini ve tedavisini sizler için anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Böbrekleri bitiriyor, inme riskini artırıyor! Kalp yetmezliği, hipertansiyon, osteoporoz, obezite..
Böbrekleri bitiriyor, inme riskini artırıyor! Kalp yetmezliği, hipertansiyon, osteoporoz, obezite.. Kan basıncını artırarak kalp yetmezliği, kalp büyümesi ve kalp krizine neden oluyor, böbreklerde hasara yol açıyor. İnme riskini artırıyor, hipertansiyonu tetikliyor. Kemik yapısının zayıflamasına, kırılganlığının artmasına ve basit düşmelerin bile kırıkla sonuçlanmasına neden oluyor. Akciğer ödemine yol açıyor , fazla tüketimi protein kaçağına neden oluyor. Uzmanların tüm uyarılarına karşın bir türlü önü alınamayan aşırı tuz tüketimi sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor! İçerdiği minerallerle dozunda yani günlük ortalama 5 gram tüketildiğinde önemli faydaları bulunan tuzun fazla tüketildiğinde vücuda verdiği 6 önemli zararı, Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya açıkladı.
19.03.2022 Sağlık
Tuz ile ilgili uyarı geldi! Bir çay kaşığı...
Tuz ile ilgili uyarı geldi! Bir çay kaşığı... İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hatice Karagöz; günlük tuz tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini belirterek; "Türkiye’de tuz kullanımı çok yüksek oranlarda, günlük maksimum önerilen tuz kullanım miktarı 5 gram olması gerekirken Türk Hipertansiyon Derneği'nin yaptığı çalışmalarda bu oranın maalesef 18 grama kadar çıktığı gösterilmiştir. Oysa fazla tuz, hastalıklara zemin hazırlıyor" dedi.
18.03.2022 Sağlık
Kadın her yaşta beslenmesine özen göstermeli!
Kadın her yaşta beslenmesine özen göstermeli! Kadının hayatının her döneminde sağlığına özen göstermesi gerektiğini belirten uzmanlar, kadınlar için gençlik yıllarının sonları ile 50'li yaşların başı arasında iyi beslenmenin öneminin altını çiziyor. Karbonhidrat, protein ve sağlıklı yağlar ile dengeli bir kahvaltı yapan kişilerin kilo vermesinin daha kolay olduğunu belirten uzmanlar, “Amacınız vücut yağlarından kurtulmak veya istenmeyen kilolardan kurtulmaksa, uyandıktan sonra 45 dakika içinde yemek yiyin” tavsiyesinde bulunuyor. Sağlıklı bir beden için folik asit ve B vitaminlerinin önemine işaret eden uzmanlar, kadınların günlük ortalama 2,7 litre yani yaklaşık 9 bardak su içmesini öneriyor.
5.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Osteoporoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki osteoporoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.