Kemik Erimesi

Kemik Erimesi

Son dakika kemik erimesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kemik erimesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kemik erimesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kemik Erimesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kemik erimesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 456 kemik erimesi haberi bulunmuştur. Tüm kemik erimesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj
Uzay yolculuğunda tarihi gün! Alper Gezeravcı’dan uzay istasyonunda ilk mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar için karşılama töreni TSİ 15:30'da yapılacak. Alper Gezeravcı, bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen ekip arkadaşlarına Türkiye'den götürdüğü hediyeleri verecek. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek
Alper Gezeravcı uzaydaki eve varıyor! 2 hafta böyle geçecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gazeravcı ve ve 3 takım arkadaşını taşıyan Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay aracının bugün saat 13:45'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenmesini beklediklerini belirtti. Bakan Kacır tarihi anların Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlardan takip edileceğini söyledi.
20.01.2024 Gündem
Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları...
Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları... Turkuaz taşı ismini Fransızca pierre turkuaz ifadesinden almaktadır. En değerli taşlardan biri olan turkuaz taşı yeryüzünün yeşil rengini, gökyüzünün de mavi rengini barındırmaktadır.
13.01.2024 Yaşam
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
Sessiz ve hırsız hastalık kemikleri çalıyor! Uzman isim risk altındakileri açıkladı...
Sessiz ve hırsız hastalık kemikleri çalıyor! Uzman isim risk altındakileri açıkladı... Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Adam, “Halk arasında ‘kemik erimesi’ olarak da adlandırılan osteoporoz, erken dönemde büyük sorunlara neden olmasa da yaş ilerledikçe kemiklerde hasar oluşumuna ve kırılmalara yol açabiliyor” dedi.
19.10.2023 Sağlık
Gelincik Otu Nedir? Gelincik Otu Faydaları Nelerdir?
Gelincik Otu Nedir? Gelincik Otu Faydaları Nelerdir? Gelincik otu geçmişten günümüze kadar bilinen bir ottur. Kendisine has olan bir hüzünlü hikayesi vardır. Gelincik otu doğal ağrı kesici olarak bilinir ve günümüzde çoğu insan tarafından kullanılır. 
14.07.2023 Sağlık
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık
Kadınlar için ekstra fayda sağlıyor! Kahvaltıda tüketilince vücutta etkisi iki katına çıkıyor!
Kadınlar için ekstra fayda sağlıyor! Kahvaltıda tüketilince vücutta etkisi iki katına çıkıyor! Kadınlarda sıklıkla rastalanan kemik erimesi olarak bilinen osteoporoza karşı koruyucu etkiye sahip olan tahinden bahsediyoruz. Aşırı tüketilmediğinde her besinde olduğu gibi son derece faydalı bir besin olan tahinin kadınlara faydaları da oldukça çok. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi tahin kanser oluşumunu engelleyeci özelliğiyle de biliniyor. İşte kadın sağlığı için tahinin sayısız faydası...
18.05.2023 Sağlık
Kemiklerin sessiz hastalığı ‘osteoporoz’
Kemiklerin sessiz hastalığı ‘osteoporoz’ Kemiklerin sessiz hastalığı olarak bilinen ‘osteoporoz’ yani kemik erimesi, yüksek oranda kahve kullanımıyla daha da artıyor.
20.10.2022 Sağlık
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli?
Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Kefir pek çok sağlık yararı bulunan fermente içeceklerinden biri. Bağırsak sağlığı için önemli besinlerden olan kefir, bağışıklık sistemini de koruyan içeceklerden biridir. Yapılan çalışmalarda, kefirin potansiyel antimikrobiyal, antienflamatuar, antioksidan ve antikanser özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. Peki, Kefirin faydaları nedir? Kefirin yan etkisi var mı? Kefir tüketirken nelere dikkat etmeli? Günde kaç bardak kefir tüketilmeli? Diyetisyen Tuğçe Sert kefir ile ilgili merak edilenleri anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Dinç yaşlanmanın yolu gün aşırı sporda yatıyor
Dinç yaşlanmanın yolu gün aşırı sporda yatıyor Özellikle 40 yaşından sonra vücuttaki kas kitlesinin azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Cem Coşkun Avcı, “Gün aşırı yapılan spor her yaşta olduğu gibi ileri yaşta da sağlık açısından faydalıdır. Spor yapan yaşlıların kas kitlelerinde kayıp olmadığı için diyabet, kalp damar hastalıkları gibi metabolik hastalıklardan da korunma mümkün. Kişinin yaşına ve durumuna uygun yapılan sporun eklem hastalıklarına hatta Alzheimer’a karşı dahi koruyuculuğu bulunuyor” dedi.
4.07.2022 Sağlık
Tansiyonu fırlatıyor, bağımlılık yapıyor! Alzheimer, kanser ve diyabeti tetikliyor, vücuttan tam 32 bardak suyla ancak çıkıyor, 40 kat...
Tansiyonu fırlatıyor, bağımlılık yapıyor! Alzheimer, kanser ve diyabeti tetikliyor, vücuttan tam 32 bardak suyla ancak çıkıyor, 40 kat... Özellikle yaz aylarında herkesin severek tükettiği içecek hakkında hayati uyarılar geldi. Karaciğerde hasara yol açıyor, diş çürümesine neden oluyor. Böbrek taşları ve kronik böbrek hastalığına yol açan bu içecek; reflü, kemik erimesi, hipertansiyon gibi hastalıkları tetikliyor. Kalp hastalığı açısından da çok risk olduğu belirtilen içecek, sindirim bozukluğu, Alzheimer, kanser, şeker hastalığına da neden oluyor. İşte sıcak yaz aylarından soğuk soğuk içerken serinlettiğini düşündüğümüz içeceğin sağlığımız tehdit eden diğer özellikleri...
30.06.2022 Sağlık
Alzheimer ve demans ile savaşıyor! Güçlü bir probiyotik, doğadaki en etkili bitkisel protein! Diyabet, kolesterol, obezite, tansiyon, kanser...
Alzheimer ve demans ile savaşıyor! Güçlü bir probiyotik, doğadaki en etkili bitkisel protein! Diyabet, kolesterol, obezite, tansiyon, kanser... Alzheimer, demans, obeziteye karşı çok etkili, doğadaki en etkili bitkisel protein kaynağı, iltihap sökücü ve ömrü uzatıyor. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum bakımından çok zengin, kemik erimesi riskini en aza indiriyor. Doğadaki en zengin C vitamini depolarından biri, bağışıklık sistemindeki iyileşme sayesinde birçok hastalık riskini de ortadan kaldırıyor. Kalp sağlığını ve cildi koruyor, antioksidan özelliği sayesinde tansiyonu düşürüyor, yüksek kolesterolü kontrol altına alıyor. Kanser riskini düşürüyor, şekeri seviyelerindeki düşürerek, diyabet hastalarına şifa oluyor. İçeriğindeki probiyotikler sayesinde bağırsak florasını düzenliyor, kemik erimesi riskini azaltıyor. İşte her derde deva besinlerin
27.06.2022 Sağlık
Kolon kanseri riskini düşürüyor, kan şekerini düzenliyor! Çekirdeğini sakın çöpe atmayın, günde 5 tane yetiyor...
Kolon kanseri riskini düşürüyor, kan şekerini düzenliyor! Çekirdeğini sakın çöpe atmayın, günde 5 tane yetiyor... Çekirdeğini sakın çöpe atmayın! A vitamini açısından çok zengin, demir eksikliğine iyi geliyor. İçerdiği yüksek antioksidan sayesinde gözdeki virüsleri engelliyor ve göz içindeki vitamin seviyesini dengelemeye yardımcı oluyor. Flavonoidler bakımından zengin olan bu besin, akciğer ve ağız boşluklarındaki hücrelerin mutasyona uğramasını önlüyor. Bu özelliği ile tümör ve kanser riskini azaltan bu besin, özellikle kolon kanseri gibi riskli hastalıkların da önüne geçiyor. Lif bakımından zengin, düşük kaloriye sahip olması nedeniyle sağlıklı beslenenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Kan hücrelerini artırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Günde 5 tane yetiyor, kemik erimesinin de önüne geçiyor....
12.06.2022 Sağlık
Yüksek tansiyon ile savaşıyor, kanserin yayılmasını yavaşlatıyor, sindirimi düzenliyor! Alzheimer, kemik erimesi, astım, bronşit, kabızlık...
Yüksek tansiyon ile savaşıyor, kanserin yayılmasını yavaşlatıyor, sindirimi düzenliyor! Alzheimer, kemik erimesi, astım, bronşit, kabızlık... B3, B6, B2, K vitaminleri ile mineral ve lif bakımından çok zengin, kalp hastalıkları, sindirim problemleri, yüksek tansiyona iyi geliyor. Sindirim sağlığını koruyor ve hazımsızlığa iyi geliyor, vücudun demir ihtiyacını karşılıyor. Meme kanseri ile savaşıyor, kanserin yayılmasını önlüyor. Alzheimer, kemik erimesi, astım, bronşit, kabızlık gibi hastalıklara karşı çık etkili, içinde bulunan magnezyum oranı ile saç köklerini besliyor ve saç derisini koruyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen bu süper besinin özellikleri...
19.05.2022 Sağlık
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Menopozun ilacı, doğal hormon
Menopozun ilacı, doğal hormon Jinekolog Ayşalı Yılmaz, menopoza giren kadınlara verilen doğal hormonların bu sürecin olumsuz etkilerini ortadan kaldırdığı gibi, çeşitli hastalık risklerine karşı kalkan görevi gördüğünü söyledi. Doğal hormonların yaşlanmaya karşı destek de verdiğini belirten Opr. Dr. Yılmaz, “Kısa süre öncesine kadar kötü gözle bakılan hormon tedavileri doğal hormonların kullanımı ile kadınların hayatında çığır açmaya aday. Yeter ki eski bilgilere takılıp önyargılı olmayalım” dedi.
8.05.2022 Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemik erimesini önlüyor! 'İlaç alacağınıza onu yiyin' deyip faydalarını bir bir açıkladı...
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kemik erimesini önlüyor! 'İlaç alacağınıza onu yiyin' deyip faydalarını bir bir açıkladı... Protein, yağ ve kalsiyum kaynağı, kemik erimesini önlüyor. Şişkinliği geçiriyor, bağışıklık sistemini ve hazmı güçlendiriyor. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Türkiye'de 'Sende osteoporoz var' diye senelerce hanımlara hormonlar, ilaçlar verildi. İşte efendim bu peynir (Ezine peyniri) hepsinin yerine geçer. Hanımlara da Beylere de kemik erimesini önlemek için bol bol yiyin diyorum” dedi.
16.04.2022 Sağlık
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet!
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet! Glüten proteinine bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan çölyak hastalığı, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Hastalığın genetik olarak duyarlı kişilerde her yaşta ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, bazı bireylerde yıllarca hiç belirti vermemesi veya çok hafif seyretmesi nedeniyle uzun yıllar fark edilemeyebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor. Peki, Çölyak hastalığı belirtileri ne? Çölyak hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Çölyak hastaları hangi besinleri tüketebilir? Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent anlattı.
7.04.2022 Sağlık
Şeker hastalığı ve kötü LDL kolesterol riskini ortadan kaldırıyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Tam bir antioksidan deposu...
Şeker hastalığı ve kötü LDL kolesterol riskini ortadan kaldırıyor, bağışıklığı güçlendiriyor! Tam bir antioksidan deposu... Kemik erimesini durduruyor, kansızlığı gideriyor, kilo vermeye yardımcı oluyor, şeker hastalığı riskini düşürüyor. Kalp krizi ve felç ile sonuçlanan arterleri ve damarları tıkayabilen kötü LDL kolesterolünü ortadan kaldırıyor, kilo vermeye çalışan veya obezite ile savaşan insanlar için çok sağlıklı olduğu biliniyor. Vücut direncini artırıyor, kanserle savaşıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, doğal bir antioksidan kaynağıdır. İçerisinde C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, tiamin, niasin, magnezyum, fosfor, bakır, diyet lifi, folik asit, potasyum ve manganez bulunuyor...
25.03.2022 Sağlık
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi!
Kemik erimesi yaşlılarda kırıkların en önemli sebebi! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ileri yaşlı kişilerde kemik kırılması sebeplerini ve tedavisini sizler için anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Kemik erimesine karşı özel egzersiz önemli!
Kemik erimesine karşı özel egzersiz önemli! Genellikle kadınlarda daha sık görülen osteoporoz yani halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi son dönemde erkeklerde de sıkça görülmeye başladı. Kemiklerin zaman içinde daha zayıf ve kırılabilir hale gelmeleriyle ortaya çıkan kemik erimesine karşı hareketli olmanın faydalı olduğunu belirten Kayropraktist Prof. Dr. Semih Akı, “Egzersizler özellikle sırtı germek, omurganın duruşunu geliştirmek ve kasları güçlendirmek için faydalı. Ancak değişen osteoporoz derecelerine ve kırık riskine bağlı olarak her egzersiz, her hasta için uygun olmayabilir. En doğru ve en güvenli egzersiz programı için bir uzmana danışılması önemli” açıklamasında bulundu.
1.03.2022 Sağlık
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı!
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı! Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
1.03.2022 Sağlık
Türk kahvesi kanseri önlüyor
Türk kahvesi kanseri önlüyor Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Melisa Karataş, kahvenin kanser oluşumunu önlemek başta olmak üzere birçok hastalığı önleyici etkisinin bulunduğunu açıkladı. Türk kahvesinin kahvaltından sonra telvesiyle birlikte tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
1.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kemik Erimesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kemik erimesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.