Ortak Devriye

Ortak Devriye

Son dakika ortak devriye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ortak devriye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ortak devriye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ortak Devriye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ortak devriye gelişmeleri de dahil olmak üzere 287 ortak devriye haberi bulunmuştur. Tüm ortak devriye haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD ve Rusya'dan Suriye'de ilk ortak devriye
ABD ve Rusya'dan Suriye'de ilk ortak devriye ABD ve Rusya, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Haseke ilinde ilk kez ortak devriye icra etti.
27.05.2020 Dünya
İdlib'de Türkiye ve Rusya'dan 6'ncı ortak devriye
İdlib'de Türkiye ve Rusya'dan 6'ncı ortak devriye Milli Savunma Bakanlığı'nca, İdlib'deki M4 Karayolu'nda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 6'ncı Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi yapıldığı açıklandı.
28.04.2020 Dünya
MSB bu fotoğrafla duyurdu: İdlib'de 4'üncü ortak devriye icra edildi
MSB bu fotoğrafla duyurdu: İdlib'de 4'üncü ortak devriye icra edildi Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İdlib’deki M4 kara yolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 4’üncü Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edilmiştir" denildi.
15.04.2020 Gündem
İdlib'de Türk - Rus ortak devriyesi icra edildi
İdlib'de Türk - Rus ortak devriyesi icra edildi Milli Savunma Bakanlığı, İdlib'deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 1'inci Türk-Rus birleşik kara devriyesinin icra edildiğini bildirdi.
15.03.2020 Dünya
MSB'den corona virüs açıklaması: Karargahlara termal kamera yerleştirildi
MSB'den corona virüs açıklaması: Karargahlara termal kamera yerleştirildi Milli Savunma Bakanlığı, Ankara'da Türk-Rus heyetleri arasında dört gündür devam eden görüşmelerin olumlu şekilde sürdüğünü ve toplantıların bugün tamamlanacağını bildirdi. MSB, 15 Mart Pazar günü ilk ortak devriyenin M4 otoyolunda gerçekleşeceğini kaydetti. İdlib'de ateşkes ihlallerinin giderek azaldığını belirten askeri kaynaklar, ateşkesin sağlanması için oluşturulacak güvenli koridordan, çekilmeyen radikal unsurlara gerekenin yapılacağını vurguladı.
13.03.2020 Gündem
Türkiye ile Rusya arasında mutabakat sağlandı! İşte dikkat çeken detay
Türkiye ile Rusya arasında mutabakat sağlandı! İşte dikkat çeken detay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Suriye İdlib konusunda anlaşmaya vardı. İşte anlaşmadaki öne çıkan detaylar.
6.03.2020 Gündem
Türk ve Rus askeri 10'uncu ortak devriyeyi tamamladı
Türk ve Rus askeri 10'uncu ortak devriyeyi tamamladı Türk ve Rus askeri unsurları, Fırat'ın doğusunda 10'uncu ortak kara devriyesini gerçekleştirdi.
23.11.2019 Gündem
Bakan Akar'dan devriye açıklaması: Sorunların hepsi çözülecek!
Bakan Akar'dan devriye açıklaması: Sorunların hepsi çözülecek! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Devriyeler devam ediyor. Sorunların hepsi çözülecek' dedi.
19.11.2019 Gündem
ABD'den Suriye açıklaması! '500-600 askerimiz...'
ABD'den Suriye açıklaması! '500-600 askerimiz...' ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Asya turu çerçevesinde Güney Kore'ye giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD askerlerini Suriye'nin kuzeydoğusundan çıkarma sürecinin devam ettiğini belirterek, "Günün sonunda orada 500-600 askerimiz olacak." dedi.
14.11.2019 Dünya
Bakanlık duyurdu! 6. devriye tamamlandı
Bakanlık duyurdu! 6. devriye tamamlandı Türk ve Rus askeri unsurlarının 6'ncı ortak kara devriyesi, Fırat'ın doğusundaki Derbesiye'de gerçekleştirildi.
14.11.2019 Gündem
Rusya ile üçüncü devriye tamamlandı
Rusya ile üçüncü devriye tamamlandı Milli Savunma Bakanlığı, Türk ve Rus askeri unsurları ve İHA'larının katılımıyla üçüncü ortak kara devriyesi, Fırat'ın doğusundaki Kamışlı-Derik arasındaki bölgede tamamlandı.
8.11.2019 Dünya
Suriye sınırında sıcak dakikalar! İkinci devriye tamamlandı
Suriye sınırında sıcak dakikalar! İkinci devriye tamamlandı Soçi mutabakatı kapsamında Türk ve Rus askerlerince Suriye'de Fırat'ın doğusunda gerçekleştirilen ikinci ortak kara devriyesi tamamlandı. Ortak devriye, Suriye’nin Kobani olarak bilinen Ayn El Arap kentinin doğusunda 72 kilometrelik hatta gerçekleştirildi.
5.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Barış Pınarı Harekatı, Kuzey Suriye'de bir terör koridoru hatta bir terör devleti kurmayı hedefleyen amaçları ortadan büyük oranda kaldırmıştır. Bu terör koridoruna çok ciddi bir darbe vurulmuştur ama teyakkuz halimiz devam etmektedir. Teröristlerin niyetlerinden kolay kolay vazgeçmeyeceğini biliyoruz." dedi.
4.11.2019 Gündem
MSB'den açıklama: Türkiye'ye yönlendirilmiş 75 adet roket!
MSB'den açıklama: Türkiye'ye yönlendirilmiş 75 adet roket! Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türk-Rus askerlerinin 4 saat sonra tamamlanan ortak devriyesi ile ilgili yapılan açıklamada; "Tel Abyad'da Türkiye'ye yönlendirilmiş ve seri bağlanmış vaziyette 75 adet Roket tespit edilmiştir." denildi.
4.11.2019 Gündem
Türkiye ve Rusya'nın ilk ortak devriyesi tamamlandı! 4 saat sürdü..
Türkiye ve Rusya'nın ilk ortak devriyesi tamamlandı! 4 saat sürdü.. Rus askeri unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırında 10 kilometre derinlikte ilk ortak devriyesi tamamlandı. Kara devriyesi 4 saat sürdü.
1.11.2019 Gündem
İlk ortak devriye bugün bekleniyor
İlk ortak devriye bugün bekleniyor Rus askeri unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırında 10 kilometre derinlikte ilk ortak devriyesinin bugün yapılması beklenirken devriye güzergâhındaki mayınlar ve el yapımı patlayıcılar kontrollü şekilde imha ediliyor.
1.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye resti çekti: Aldığınız kararı tanımıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye resti çekti: Aldığınız kararı tanımıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Türkiye'yi Suriye, Irak, Libya gibi yapabileceklerini sananlara cevabımızı inlerine girerek, güvendikleri dağları başlarına yıkarak verdik" dedi. Güvenli bölge ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Güvenli Bölge dışından gelecek saldırılara en sert şekilde karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz" ifadesini kullandı. Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD ziyareti ile ilgili olarak "Henüz kararımı vermedim" şeklinde konuştu.
30.10.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Kapıları açarız...
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Kapıları açarız... Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak "Biz asla teröristlerle masaya oturmayız. ABD ile oturduk, 120 saatte temizleyin sonra biz kontrolü alacağız dedik. Şu anda ABD, YPG'yi temizlediklerine dair yazı gönderdi ama temizleyemediler. Aynı anlaşmayı Rusya ile de yaptık. 150 saat sonra YPG temizlenmezse işi biz ele alacağız" dedi. AB'ye de mülteciler konusunda resti çeken Erdoğan, "Ülkemizdeki 3 milyon 650 bin Suriyelinin ilk etapta 1 ila 2 milyon arasındaki kısmının geri dönüşü için geliştirdiğimiz projelere destek verilmezse sınırlarımızı açmaktan başka çaremiz kalmaz. Açarız sınırları yürüsünler Avrupa'ya" dedi.
26.10.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Barış Pınarı Harekatı ile koyduğumuz hedeflere ulaştık
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Barış Pınarı Harekatı ile koyduğumuz hedeflere ulaştık Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNNTÜRK'e verdiği özel röportajda, "Barış Pınarı Harekatı ile en başta koyduğumuz hedeflere ulaştık" ifadelerini kullandı.
24.10.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"nde gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Rusya ile yapılan Suriye mutabakatı hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınırımız taciz ediliyorsa gereğini yaparız" ifadesini kullandı.
24.10.2019 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Siyasi başarı olarak tarihe geçti!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Siyasi başarı olarak tarihe geçti! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Barış Pınarı Harakatı sürecinde beş gün içinde dünyanın en büyük iki gücüyle masada anlaşmaya vardığını belirterek, bu mutabakatların, Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından öneminin diplomasi ve siyasi başarı olarak da tarihe geçtiğini söyledi.
23.10.2019 Siyaset
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Koalisyon güçleri Münbiç'ten çıktığını duyurdu
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum... Koalisyon güçleri Münbiç'ten çıktığını duyurdu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de oluşturulmak istenen terör koridorunun ortadan kaldırılması, bölgeye barış ve huzurun getirilmesi amacıyla yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı, 7’nci gününe girdi. PKK/YPG'li teröristlerin sivil kıyafetlerle yerel halkın arasına karışıp kaçmaya çalıştığı tespit edildi. Barış Pınarı Harekatı'ndan gelen son dakika haberlere göre, Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat'ın doğusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu unsurlarınca devam eden Barış Pınarı Harekâtı'nda, 595 PKK/PYD-YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçleri, Münbiç'ten çekildiğini duyurdu. Koalisyon güçlerinin çekilmesi haberinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü.
15.10.2019 Gündem
Barış Pınarı Harekatı'nda 6'ncı gün... Bölgeden art arda son dakika haberler geliyor
Barış Pınarı Harekatı'nda 6'ncı gün... Bölgeden art arda son dakika haberler geliyor Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı 6’ncı gününe girdi. Gelen son dakika haberlere göre, Telabyad ve Resulayn ilçe merkezlerinde kontrolün sağlandığı harekatta, iki kent arasındaki köylerin terör örgütü PKK/YPG’den arındırılmasına devam ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan Harekatın başından bu yana yapılan çatışmalar ve bombardımanda ise 550 terörist etkisiz hale getirildi.
14.10.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tarihi adım" diyerek duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan "tarihi adım" diyerek duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi) Yarınki zirvenin ardından liderler olarak Sremska Raca-Kuzmin hattının temelini atarak Belgrad-Saraybosna Otoyolu Projesi'ni başlatıyoruz. Böylece bölgemizde gönülleri birbirine kavuşturan yeni bir dostluk ve barış köprüsü inşa edeceğiz." dedi.
7.10.2019 Siyaset
Bakan Akar’dan Fırat’ın doğusu mesajı!
Bakan Akar’dan Fırat’ın doğusu mesajı! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat'ın doğusuna yönelik olası bir harekata ilişkin, "Olayları takip ediyoruz. Ona göre Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri, talimatları, bize verdiği sınırlar var. O sınırlar, kriterler dahilinde olayı yakinen takip ediyoruz. Silahlı Kuvvetlerimiz her şeyiyle, her yönden, her bakımdan hazır" dedi.
1.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ortak Devriye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ortak devriye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.