Onkoloji

Onkoloji

Son dakika onkoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan onkoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını onkoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Onkoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan onkoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.146 onkoloji haberi bulunmuştur. Tüm onkoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Her beş kadından birinde görülüyor
Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Her beş kadından birinde görülüyor Genellikle rutin jinekolojik muayeneler sırasında tesadüfen fark edilen miyomlar, en sık üreme çağı olan 25-45 yaş grubu kadınlarda görülüyor. Rahim içerisinde oluşan büyük veya çok sayıdaki miyomun gebe kalma sürecini olumsuz yönde etkileyebildiğini açıklayan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nazlı Topfedaisi Özkan, ülkemizde her 5 kadından 1’inde görülen miyomların tedavisinde erken teşhisin önemini vurguladı.
7.04.2024 Yaşam
Erken tanı önemli! Tedavi edilebilir hastalıklar arasında yer alıyor
Erken tanı önemli! Tedavi edilebilir hastalıklar arasında yer alıyor Kanserde tedavide yaşanan tüm ilerlemelere rağmen, olumsuz yaşam alışkanlıkları ve erken tanıya yeterli özenin gösterilmediğini vurgulayan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bala Başak Öven, erken tanıyla özelikle 'bazı kanser' türlerinin tedavi edilebilir hastalıklar arasında yer aldığını belirtti. Öven, "Günde en azından 2-3 litre su tüketmesini öneriyoruz" dedi.
4.04.2024 Gündem
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi.
29.03.2024 Gündem
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Yan dal uzmanlığı mecburi hizmetle ilgili düzenleme
Yan dal uzmanlığı mecburi hizmetle ilgili düzenleme Bakan Koca, yan dal mecburi hizmetle ilgili düzenleme yaptıklarını da ifade ederek, "Özellikle ana dal uzmanlığının ardından yan dal uzmanlığını kazandıktan hemen sonra başlayabilmeyi ve devamında olan mecburi hizmetle ilgili sorumluluk taşımamayı, bu mecburi hizmetin kaldırıldığı bir düzenleme önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Meclis açıldığında gündeme gelmiş olur." diye konuştu.
16.03.2024 Gündem
ÇÜ rektörlük duyurdu: "Güçlendirme çalışmaları devam etmektedir"
ÇÜ rektörlük duyurdu: "Güçlendirme çalışmaları devam etmektedir" Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında rektörlük konu ile ilgili açıklama yaptı.
22.02.2024 Adana
6 ay sonra düğün yapacağı eşi tarafından öldürüldü! Korkunç olay
6 ay sonra düğün yapacağı eşi tarafından öldürüldü! Korkunç olay Elazığ’da özel hastanede görevli fizyoterapi teknikeri kadın, hastane arkasında bir ay önce evlendiği kocasının silahından çıkan kurşunla öldürüldü. Kadının ağustos ayında ise düğününün olacağı öğrenildi.
8.02.2024 Gündem
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
'Rahim ağzı kanseri, 30-44 yaş grubunda artış gösterdi'
'Rahim ağzı kanseri, 30-44 yaş grubunda artış gösterdi' Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mine Dağgez, "Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanser. Bu hastalık daha çok genç kadınlarda, üreme çağındaki kadınlarda görülebilen bir hastalık. Son yıllarda da özellikle 30-44 yaş grubunda artış görülen bir hastalık" dedi.
22.01.2024 Vatan TV
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi  Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu. 
21.01.2024 Gündem
Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor
Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında Can Sağlığı Vakfı yürütücülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor.
17.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Her 2 kadından 1’i rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor! Uzmanı hastalığın nedenini açıkladı ve uyardı!
Her 2 kadından 1’i rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor! Uzmanı hastalığın nedenini açıkladı ve uyardı! Dünya genelinde her yıl ortalama 500 bin kadının yaşamını tehdit eden rahim ağzı kanseri, Türkiye'de de ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Yılda 3 bin kadına bu teşhis konulurken, ne yazık ki 1.500 kadın Rahim ağzı kanserine bağlı olarak yaşamını yitiriyor. Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık ayı. Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu da kadınları rahim ağzı kanserine karşı bilinçlenmeye davet ederken hastalığa ve erken tanının önemine dair de bilgiler verdi.
13.01.2024 Sağlık
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
"Rahim ağzı kanserinin farkında ol, kansere dur de hayata yol ver’’
"Rahim ağzı kanserinin farkında ol, kansere dur de hayata yol ver’’ Sosyal Medyanın kadın fenomenleri, Gaziosmanpaşa Meydanında trafik ışıklarının kırmızı yandığı anda, rahim ağzı kanserinin farkındalık rengi olan mavi tonlarda kıyafetlerle yoldan geçen arabalara ellerindeki uyarı yazılarını göstererek dans etti.
8.01.2024 Yaşam
Kanser aşısında yeni gelişme! Uğur Şahin tarih verdi
Kanser aşısında yeni gelişme! Uğur Şahin tarih verdi Aşıların yardımıyla pandemiyi geride bırakan dünyanın umutla beklediği haber Uğur Şahin'den geldi. Koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı üreten şirketinin kanser çalışmaları hakkında konuşan Şahin, kanser aşısı için tarih verdi.
26.11.2023 Gündem
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor!
Erkeklerde ilk 3’ün içinde! Ailesinde olanlarda risk daha yüksek, sigara ve kirli hava tetikliyor! Kanser İstatistikleri 2023 raporuna göre erkeklerde en sık teşhis edilen ilk üç kanser türü arasında görülen akciğer kanseri, öksürük, nefes darlığı, göğüs ağrısı, kan tükürme, halsizlik ve kilo kaybı olarak kendini gösteriyor. Sigara içmemek, sigara içilen ortamlardan kaçınmak dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek, akciğer kanseri taramalarını aksatmamak akciğer kanseri riskini azaltırken, erken teşhis, hastalığın tedavi edilebilirliğini artıyor. Kasım ayı, bu önemli sağlık sorununa odaklanmak amacıyla küresel çapta 'Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı' olarak, 17 Kasım ise 'Akciğer Kanseri Farkındalık Günü' olarak tanımlanıyor. Biz de farkındalık ayında Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Tunç Güler’den akciğer kanserinin belirtileri, tedavi ve korunma yöntemlerine yönelik bilgi aldık.
19.11.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'den getirilen hastalara ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze'den getirilen hastalara ziyaret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'den Türkiye'ye getirilen ve Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan kanser hastalarını ziyaret etti.
16.11.2023 Gündem
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açabilecek aşırı beslenme tarzının meme kanseri riskini artırdığını işaret eden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.
12.10.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Onkoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki onkoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.