Evden çalışırken omurga sağlığınızdan olmayın!
Evden çalışırken omurga sağlığınızdan olmayın! Evde geçirdiğimiz zaman arttıkça hareketsizliğe bağlı omurga problemlerimiz de artıyor. Uzm. Fzt. İbrahim Bulut, omurga sağlığımızı korumak için önemli ipuçları paylaşıyor.
28.08.2021 Sağlık
'Sırtına bel yastığı koyun, ekrana 70 santim uzak oturtun'
'Sırtına bel yastığı koyun, ekrana 70 santim uzak oturtun' Okullar uzaktan eğitim ile 2020-2021 eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Ancak evde ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketliliğin kısıtlanması öğrencilerin omurga sağlığı için tehdit oluşturuyor.
26.09.2020 Sağlık
Bel, omuz ve boyun ağrısına iyi gelen egzersizler
Bel, omuz ve boyun ağrısına iyi gelen egzersizler Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs ile birlikte dijital bağımlılık da arttı. Bu süreçte vücudun çatısını oluşturan, hareket etmemizi, sağlıklı nefes almamızı sağlayan ve kalp sağlığı ile sinirlerin korunmasında büyük öneme sahip omurga sağlığına dikkat edilmesi gerekiyor. Hareketsiz bir yaşam tarzı boyun ve bel bölgesinde sorunlara neden olabilir. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurten Küçükçakır bel, boyun ve sırt ağrıları ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
22.07.2020 Sağlık
Mobilyalarınız omurganızla dost mu?
Mobilyalarınız omurganızla dost mu? Omurganıza iyi bakmak için dekorasyon öğelerine ve günlük yaşamınıza çeki düzen vermelisiniz. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk, ev ve ofislerinizde kullandığınız mobilyaların sağlığınızla bağlantısını anlatıyor.
8.06.2015 Sağlık