Evden çalışırken omurga sağlığınızdan olmayın!
Evden çalışırken omurga sağlığınızdan olmayın! Evde geçirdiğimiz zaman arttıkça hareketsizliğe bağlı omurga problemlerimiz de artıyor. Uzm. Fzt. İbrahim Bulut, omurga sağlığımızı korumak için önemli ipuçları paylaşıyor.
28.08.2021 Sağlık
Yürüme mesafeniz giderek azalıyorsa dikkat!
Yürüme mesafeniz giderek azalıyorsa dikkat! Önemli omurga problemlerinden biri olan dar kanal, müdahale edilmediği takdirde ilerleyerek yaşam kalitesini önemli oranda düşürüyor. Kişinin yürüme mesafesinin giderek azalmasının en önemli belirteçlerden biri olduğuna söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. A. Hilmi Kaya, erken müdahale ile oldukça yüz güldürücü sonuçlara ulaşabildiklerini anlattı.
19.08.2021 Sağlık
“Osteopati tedavisinde hastalık yoktur, hasta vardır”
“Osteopati tedavisinde hastalık yoktur, hasta vardır” Osteopatinin vücudun her noktasına uygulanabileceğini ve özellikle omurga problemlerinde kullanılmakta olduğunu aktaran Fizyoterapist Arş. Gör. Fatih Özyurt, tedavi yöntemleri ve süreci hakkında dair açıklamalarda bulundu. Özyurt, “Osteopati tedavisinin temel ilkesine göre hastalık yoktur, hasta vardır. Bu nedenle osteopati yöntemleriyle hastalar sadece tedavi edilmemekte aynı zamanda bütüncül yaklaşımlarla sorunun ana kaynağı da bulunabilmektedir” diye konuştu.
15.03.2021 Sağlık