Oecd

Oecd

Son dakika OECD haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan OECD ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını OECD haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oecd

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oecd gelişmeleri de dahil olmak üzere 393 oecd haberi bulunmuştur. Tüm oecd haberleri aşağıda listelenmiştir.
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği, dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunları konu eden “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti.
17.04.2024 Vitrin
OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü OECD Türkiye'nin 2024 yılı için büyüme tahminini yüzde 2,7'den 2,9'a yükseltti.
5.02.2024 Ekonomi
Milli Eğitim Bakanı Özer: 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz
Milli Eğitim Bakanı Özer: 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 16 Haziran'da okulların kapanacağını söyledi. Özer, "28 Mayıs'ta ikinci tur seçimleri olacak, 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak" açıklamasını yaptı.
22.05.2023 Eğitim
OECD dünyadaki ilk bölge ofisini Türkiye’de açtı! Genel Sekreter Cormann'dan CNN Türk'e özel açıklamalar
OECD dünyadaki ilk bölge ofisini Türkiye’de açtı! Genel Sekreter Cormann'dan CNN Türk'e özel açıklamalar İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) dünyadaki ilk bölge ofisini İstanbul'da açtı. OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, Türkiye'nin teşkilat için önemi ve İstanbul merkezli ofisin faaliyetleri hakkında CNN Türk'e açıklamalarda bulundu.
30.03.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Muş OECD İstanbul Merkezi’nin açılışını yaptı
Ticaret Bakanı Muş OECD İstanbul Merkezi’nin açılışını yaptı - TİCARET Bakanı Mehmet Muş, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) İstanbul Merkezi'nin açılış törenine katıldı. 
29.03.2023 Ekonomi
Asgari ücret, EYT, sözleşmelilere kadro! Bakan Bilgin merak edilenleri yanıtladı
Asgari ücret, EYT, sözleşmelilere kadro! Bakan Bilgin merak edilenleri yanıtladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında gündeme dair merak edilenler soruları yanıtladı. Bakan Bilgin, "Asgari ücrete ara zam olur mu?", "EYT’lilerin ilk maaşı ne zaman yatacak?" sorularına net yanıtlar verdi. İşte detaylar...
26.01.2023 Ekonomi
OECD, Türkiye için 2022 yılı büyüme tahminini yükseltti
OECD, Türkiye için 2022 yılı büyüme tahminini yükseltti Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), Türkiye'nin bu yıl için büyüme tahminini yukarı yönlü, enflasyon tahminini aşağı yönlü revize etti.
26.09.2022 Ekonomi
Meral Akşener: Ülkemizin ihtiyacı seçimdir
Meral Akşener: Ülkemizin ihtiyacı seçimdir İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz memleketimize gidemiyoruz, onlar uzaydan bahsediyorlar. Türkiye elbette uzaya gidecektir. Ama bugün, milletimizin ihtiyacı seçimdir. Türkiye’nin ihtiyacı seçimdir. İYİ Parti’nin de yetkiyi alıp memleketi düze çıkarmak için beklediği şey seçimdir" dedi.
1.06.2022 Siyaset
AK Parti'den flaş anket açıklaması!
AK Parti'den flaş anket açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MKYK toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı masaya yatırıldı. Ukrayna-Rusya krizine yönelik Türkiye'nin izlediği arabulucu politikanın, Erdoğan'a ve AK Parti'ye olan güvene ilişkin anketlere olumlu yansıdığı da bazı kurmaylar tarafından dile getirildi.
8.04.2022 Siyaset
Prof. Dr. Birpınar: Türkiye iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek
Prof. Dr. Birpınar: Türkiye iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Türkiye İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "Türkiye artan miktarlarda iklim finansmanı için doğru adres olmaya devam edecek" dedi.
7.04.2022 Gündem
Bakan Kurum çevre konusundaki kritik gelişmeyi Paris’te açıkladı: İklim kanunu’nu çıkaracağız
Bakan Kurum çevre konusundaki kritik gelişmeyi Paris’te açıkladı: İklim kanunu’nu çıkaracağız Paris’te düzenlenen OECD Çevre Bakanları Toplantısı’na katılan Bakan Murat Kurum, “İklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarında doğru ve gerçekçi bir hedef için yakında İklim Kanunu’nu çıkaracağız. Bu kanunda iklim değişikliğiyle mücadelede bütün sektörlere yönelik hükümler yer alacak” şeklinde konuştu.
31.03.2022 Ekonomi
Dışişleri Bakanlığı'ndan OECD açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan OECD açıklaması Dışişleri Bakanlığı, İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Konseyi'nin 6 ülkeyle katılım görüşmelerini başlatma kararının memnuniyetle karşılandığını açıkladı.
26.01.2022 Gündem
Faiz, dolar ve stokçularla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Faiz, dolar ve stokçularla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsündeki skandal hareketiyle ilgili sert tepki gösterdi. "Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde böyle bir olay yaşandı mı? Bundan sonra da yaşanmaz herhalde. Bu, tam bir ibret vesikası.' ifadelerini kullanan Erdoğan stokçularla mücadele ile ilgili olarak, 'Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız. Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır.' dedi.
8.12.2021 Siyaset
'İnovasyon ve teknoloji geliştirmeye daha fazla yatırım yapıyoruz'
'İnovasyon ve teknoloji geliştirmeye daha fazla yatırım yapıyoruz' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu, ekonominin yükselen alanlarında küresel liderliğe oynamada becerileri geliştirmek ve kullanmak için muazzam bir fırsat sunuyor.' dedi.
20.11.2021 Bilim ve Teknoloji
G20 sonuç bildirisi yayımlandı! 61 maddede anlaştılar, işte detaylar...
G20 sonuç bildirisi yayımlandı! 61 maddede anlaştılar, işte detaylar... Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20’nin İtalya’nın ev sahipliğinde Roma’da gerçekleştirilen Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde, küresel sıcaklık artışının sanayileşme öncesine oranla 1,5 derece ile sınırlama hedefine yönelik "etkili ve anlamlı" eylemlerin sürdürülmesi ihtiyacı vurgulandı.
31.10.2021 Dünya
G20 liderleri, küresel asgari kurumlar vergisi anlaşmasını  onayladı
G20 liderleri, küresel asgari kurumlar vergisi anlaşmasını onayladı Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin (G20) liderleri, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) çok uluslu şirketler için küresel asgari vergi anlaşmasını onayladı.
30.10.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında puan artırmada birinci ülkeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında puan artırmada birinci ülkeyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine göre, Türkiye'nin okuma becerileri alanında puanını en çok artıran ikinci ülke, matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında puan artırmada ise birinci ülke olduğunu açıkladı.
6.09.2021 Siyaset
Fuat Oktay: Hedefimiz büyük verinin kullanımını yaygınlaştırmak
Fuat Oktay: Hedefimiz büyük verinin kullanımını yaygınlaştırmak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, pandemiye rağmen tüm fırsatları değerlendirerek Türk ekonomisinin çarklarını hiç durdurmadan döndürdüklerini belirtti. Oktay, son 3 ay içerisinde 5 firmaya coğrafi veri üretimi ve paylaşımı için izin ve lisans verildiğini kaydederek, "Hedefimiz büyük verinin analizi ve karar destek sistemleri ile karar alıcı mekanizmaların daha etkin ve verimli hale getirilmesidir. Böylece coğrafi veri analizleri sayesinde yatırım ortamının iyileştirilmesi, afet yönetimi, emlak yönetimi, tarım bilgi sistemi ve sağlık bilgi sistemi gibi farklı sektörlerdeki uygulamalar daha da zenginleştirilecektir" dedi.
2.09.2021 Siyaset
Yabancılar Türkiye'nin 2021 büyüme tahminlerini değiştirdi! Moody's, JPMorgan, Goldman Sachs...
Yabancılar Türkiye'nin 2021 büyüme tahminlerini değiştirdi! Moody's, JPMorgan, Goldman Sachs... Türkiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerine rağmen bu yılın ikinci çeyreğinde rekor büyüme kaydederken, ülke ekonomisine ilişkin 2021 büyüme tahminlerinde yeni revizyonlar art arda geldi.
2.09.2021 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Yangında askeri İHA’ları ABD’den sonra kullanan tek ülke biziz...
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Yangında askeri İHA’ları ABD’den sonra kullanan tek ülke biziz... Türkiye birbiri ardına çıkan yangınlarla mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlara müdahale konusunda muhalefetten gelen eleştirilere yanıt verdi. Bakan Pakdemirli, "Böyle milli birlik ve beraberlik gününde ağaç üzerinden siyaset yapanları ayıplıyorum" dedi. Pakdemirli, "Orman Teşkilatı çok donanımlı ve tecrübeli bir teşkilattır. O istatistiklere göre yapılan planlamalar doğrultusunda 27 helikopterden 39 helikoptere çıktık. Uçakları arttırdık. 9 İHA görev yapıyor. ABD’den sonra askeri İHA’ları yangında kullanan tek ülke biziz" diye konuştu.
31.07.2021 Gündem
LGS'de ilk yüzde 1'e girenler TÜBİTAK Fen Lisesi'ne başvurabilecek
LGS'de ilk yüzde 1'e girenler TÜBİTAK Fen Lisesi'ne başvurabilecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, LGS'de yüzde 1'e girerek başarı gösteren öğrencilerin TÜBİTAK Fen Lisesi'ne başvurabileceğini açıklayarak, "Başvurularını 2-4 Temmuz tarihlerinde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler" dedi.
2.07.2021 Eğitim
130 ülke arasında dev ekonomi anlaşması! Aralarında Türkiye de var
130 ülke arasında dev ekonomi anlaşması! Aralarında Türkiye de var Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları ülkelerde en az yüzde 15 vergilendirilmesi konusunda 130 ülkenin anlaşmaya vardığını bildirdi.
1.07.2021 Dünya
MEB resmen duyurdu! Yeni model geliyor, artık...
MEB resmen duyurdu! Yeni model geliyor, artık... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. MEB'in yeni planı belli oldu. Pandemiyle birlikte başlayan uzaktan eğitim tam 1 yılını doldurdu. Eğitim ve öğretim tam 1 yıldır ağırlıklı olarak EBA TV ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. EBA altyapımızı güçlendirdik" dedi.
23.03.2021 Eğitim
Dışişleri Bakanlığı'ndan, OECD yeni Genel Sekreteri Cormann'a tebrik
Dışişleri Bakanlığı'ndan, OECD yeni Genel Sekreteri Cormann'a tebrik Dışişleri Bakanlığı, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) yeni Genel Sekreteri olarak atanan Avustralya Maliye eski Bakanı Mathias Cormann'ı tebrik eden bir açıklama yayımladı.
15.03.2021 Siyaset
OECD'den Türkiye kararı! Yüzde 5,9'a yükseltildi
OECD'den Türkiye kararı! Yüzde 5,9'a yükseltildi Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), aşılar ve ilave mali desteklerin etkisiyle önemli ölçüde iyileşme görüldüğü gerekçesiyle, aralıkta yüzde 4,2 olarak açıkladığı 2021 için küresel ekonomide büyüme tahminini yüzde 5,6’ya, Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini de yüzde 2,9’dan yüzde 5,9'a revize etti.
9.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Oecd ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oecd haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.