Nuri El Maliki

Nuri El Maliki

Son dakika nuri el maliki haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nuri el maliki ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nuri el maliki haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nuri El Maliki

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nuri el maliki gelişmeleri de dahil olmak üzere 643 nuri el maliki haberi bulunmuştur. Tüm nuri el maliki haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak'ta seçim sonucu belli oldu!
Irak'ta seçim sonucu belli oldu! Irak’ta, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Mecliste 73 sandalye elde eden Sadr Grubu birinci parti oldu.
11.10.2021 Dünya
Iraklılar, sandık başında
Iraklılar, sandık başında Irak’ta erken genel seçimler için oy kullanma başladı.
10.10.2021 Dünya
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı
ABD basını gizli belgeleri yayınladı! İstihbaratın özel arşivinden sızdırıldı ABD basını İran'ın Irak'taki "siyasi hegemonyası"yla ilgili gizli belgeleri yayınladı. 700 sayfalık belgelerde yer alan iddialarla yer yerinden oynayacak...
18.11.2019 Dünya
Irak'ın eski Başbakanı'ndan "İsrail'e güçlü bir şekilde karşılık veririz" açıklaması
Irak'ın eski Başbakanı'ndan "İsrail'e güçlü bir şekilde karşılık veririz" açıklaması Eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, İsrail'in Haşdi Şabi'nin hedeflerine düzenlenen saldırıların arkasında olduğu kanıtlanırsa, Irak'ın buna güçlü bir şekilde karşılık vereceğini söyledi. Irak Meclisinde 25 milletvekili bulunan Kanun Devleti Koalisyonu lideri Maliki, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Haşdi Şabi'nin mühimmat depolarını hedef alan saldırılara değindi.
23.08.2019 Dünya
'Bağdat yönetimi talep ederse Irak'tan çekilebiliriz'
'Bağdat yönetimi talep ederse Irak'tan çekilebiliriz' ABD'nin Irak Maslahatgüzarı Joey Hood, Bağdat hükümetinin talep etmesi halinde Irak'taki askerlerini çekebileceklerini söyledi. Hood, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, ülkede İran'a yakın Şii siyasi partiler arasında büyük tartışmalara yol açan ABD'nin Irak'taki askeri varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
19.02.2019 Dünya
Maliki'nin İran'a karşı ABD'ye yakınlaşmak istediği iddiası
Maliki'nin İran'a karşı ABD'ye yakınlaşmak istediği iddiası Eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin, ABD Başkanı Donald Trump'a, "destek aldığı takdirde, ülkesindeki İran ve ona yakın Haşdi Şabi gruplarının çıkarlarının hedef alınmasını sağlayacağı" yönünde mektup gönderdiği iddia edildi.
17.02.2019 Dünya
Irak'ın ABD askeri varlığına karşı tutumu sertleşiyor
Irak'ın ABD askeri varlığına karşı tutumu sertleşiyor Irak'ta askeri varlığını yeniden güçlendirmek isteyen ABD'ye karşı Bağdat yönetimi daha sert bir tutum sergilemeye başladı.
14.02.2019 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye ile ABD arasında bir görev gücü kuruldu
Bakan Çavuşoğlu: Türkiye ile ABD arasında bir görev gücü kuruldu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme sürecini koordine etmek üzere Türkiye ile ABD arasında bir görev gücü kurulduğunu açıkladı.
7.02.2019 Siyaset
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi Irak'ta ancak aylar sonra kurulabilen yeni hükümet, İçişleri ve Savunma gibi kritik bakanlıklar belirlenemeden göreve başladı.
30.10.2018 Dünya
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı belli oldu Irak'ta Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) adayı Berhem Salih, meclisteki ikinci tur oylamada, 219 oyla yeni cumhurbaşkanı seçildi.
2.10.2018 Dünya
Irak'ta elle yapılan oy sayımının sonuçları açıklandı
Irak'ta elle yapılan oy sayımının sonuçları açıklandı Irak'ta 13 kentte elektronik ortamdaki sayım sonuçlarıyla elle yapılan sayımın sonuçlarında değişiklik olmadığı açıklandı
9.08.2018 Dünya
Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a yaptırımlarını reddetti
Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a yaptırımlarını reddetti Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları reddettiğini açıkladı.
9.08.2018 Dünya
İran'ın elektrik kesintisi Irak'ta gösterileri alevlendirdi
İran'ın elektrik kesintisi Irak'ta gösterileri alevlendirdi İran'ın elektrik akışını durdurmasıyla alevlenen Irak'taki gösteriler, sokağa çıkma yasağı ve internet erişim engelinin gölgesinde 9'uncu gününe girdi.
16.07.2018 Dünya
Irak'ta halk İbadi'nin üyesi olduğu parti binasını bastı
Irak'ta halk İbadi'nin üyesi olduğu parti binasını bastı Irak'ın Hille kentinde işsizlik ve kamu hizmetlerindeki yetersizlik sebebiyle yapılan protestoda göstericiler, kentteki parti binalarını bastı.
14.07.2018 Dünya
Irak’ta büyük koalisyon arayışı sürüyor
Irak’ta büyük koalisyon arayışı sürüyor Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde hiçbir grup mecliste tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu elde edemezken seçimin birincisi Mukteda es-Sadr'ın büyük koalisyon arayışları sürüyor.
20.06.2018 Dünya
İbadi'den teknokrat hükümet için Sadr ile uzlaşı açıklaması
İbadi'den teknokrat hükümet için Sadr ile uzlaşı açıklaması Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, seçim birincisi Şii lider Mukteda es-Sadr ile teknokratlardan oluşacak hükümet kurulması konusunda uzlaşıya vardıklarını söyledi.
22.05.2018 Dünya
Irak'taki seçimlerde sonuç belli oldu
Irak'taki seçimlerde sonuç belli oldu Irak'ta yapılan seçimlerde başkent Bağdat'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın desteklediği Sairun koalisyonunun, 18 sandalye elde ederek burada seçim birincisi olduğu bildirildi
13.05.2018 Dünya
Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci milletvekili adayı oldu!
Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci milletvekili adayı oldu! 2008 yılında ABD Başkanı Bush'a ayakkabı fırlatarak meşhur olan Iraklı gazeteci, Irak parlamentosuna seçilmek için milletvekili adayı oldu.
2.05.2018 Dünya
Flaş açıklama geldi: Savaş her an başlayabilir
Flaş açıklama geldi: Savaş her an başlayabilir Irak Hizbullah'ı Askeri Sözcüsü Cafer el-Hüseyni, yaptığı basın açıklamasında, "Irak'taki ABD güçlerine savaş her an başlayabilir." dedi.
6.02.2018 Dünya
İbadi'ye şok! Bir günde dağıldı
İbadi'ye şok! Bir günde dağıldı Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin İran'a yakın Şii milis gücü Haşdi Şabi ile seçim ittifakı bir günde dağıldı.
15.01.2018 Dünya
Son dakika... Barzani'ye şok! Kuzey Irak karıştı! Ateşe verdiler!
Son dakika... Barzani'ye şok! Kuzey Irak karıştı! Ateşe verdiler! IKBY'nin Süleymaniye kentinde bir araya gelen binlerce memur, "maaşlarının ödenmemesi ve yolsuzlukları" protesto etmek için kitlesel gösteri başlattı. Son dakika haberlerine göre, protestocular, Süleymaniye yakınlarındaki KDP ofisini ateşe verdi.
18.12.2017 Dünya
Irak'ta şok iddia! Eski komutana idam cezası
Irak'ta şok iddia! Eski komutana idam cezası Irak'ta eski Musul Operasyonları Komutanının idam cezasına çarptırıldığı iddia edildi
3.11.2017 Dünya
Irak Meclis Başkanından "Haşdi Şabi" çağrısı
Irak Meclis Başkanından "Haşdi Şabi" çağrısı Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, askeri güç olması nedeniyle Haşdi Şabi'nin önümüzdeki seçimlere katılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.
1.11.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nuri El Maliki ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nuri el maliki haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.