Nsa

Nsa

Son dakika nsa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nsa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nsa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nsa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nsa gelişmeleri de dahil olmak üzere 361 nsa haberi bulunmuştur. Tüm nsa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı Whatsapp, Telegram, Signal gibi uygulamalar kullananlar dikkat. Etik hacker Tamer Şahin mesajlaşma uygulamalarının taşıdığı güvenlik risklerine değinerek, “Bu uygulamalar normal kullanıcılar için bile güvenli değil, kamu görevlileri kesinlikle kullanmamalı” uyarısında bulundu...
13.01.2024 Bilim ve Teknoloji
MİT'in 'Hayalet Hücreleri' tek tek öldürdü! Terör örgütüne ağır darbe
MİT'in 'Hayalet Hücreleri' tek tek öldürdü! Terör örgütüne ağır darbe MİT 2018'in Ağustos ayı itibarıyla terörle mücadele konseptini değiştirdi. Analitik teknik ve operatif imkanlarla insan istihbaratı yeteneklerini bir araya getirerek terör örgütlerine büyük darbe vurdu. PKK ve DEAŞ terör örgütünün 400'ü üst düzey olmak üzere 2 bine yakın kritik ismi etkisiz hale getirdi. Peki MİT bu dönüşümü nasıl sağladı, terör örgütlerinin belini nasıl kırdı? Ayrıntıları CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı. Öte yandan MİT, siber tehditlere karşı yeni bir adım attı. Yurt içi ve yurt dışından gelecek tehditlere karşı Siber İstihbarat Başkanlığı kuruldu.
17.07.2023 Gündem
Putin, Edward Snowden'a Rusya vatandaşlığı verdi
Putin, Edward Snowden'a Rusya vatandaşlığı verdi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin istihbarat bilgilerini sızdıran ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden'a Rusya vatandaşlığı verdi.
26.09.2022 Dünya
Veri skandalı patladı, dünya diken üstünde! Avrupa'nın 'Snowden' vakası
Veri skandalı patladı, dünya diken üstünde! Avrupa'nın 'Snowden' vakası AB polis teşkilatı Europol'ün milyonlarca kişiye ait hassas bilgileri yasa dışı bir şekilde toplandığı tespit edildi. Avrupa Veri Koruma Denetçisi'nin kişisel verileri silmesi talimatı vermesine rağmen Europol direniyor ve yakın zamanda oluşacak yasal bir zemini bekliyor.
13.01.2022 Dünya
ABD, Rusya'nın siber saldırı yöntemlerini ifşa etti
ABD, Rusya'nın siber saldırı yöntemlerini ifşa etti ABD ve İngiliz güvenlik ajansları, devlet kurumları başta olmak üzere, uluslararası enerji şirketleri ve diğer büyük firmaların bilgisayar programlarına yapılan siber saldırı yönteminin Rusya tarafından kullanıldığına dair bilgilendirmede bulundu.
1.07.2021 Dünya
Signal uygulaması (app) nedir, nasıl kullanılır? WhatsApp alternatifi Signal’in farkı ve özellikleri (Elon Musk  “Signal kullanın” diyerek önerdi)
Signal uygulaması (app) nedir, nasıl kullanılır? WhatsApp alternatifi Signal’in farkı ve özellikleri (Elon Musk “Signal kullanın” diyerek önerdi) WhatsApp'in kullanıcılarını verilerini Facebook ile paylaşmaya zorlaması sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. SpaceX CEO'su Elon Musk, "Signal kullanın" diyerek takipçilerine farklı bir uygulama tavsiyesinde bulundu. Peki, Signal uygulaması nedir? Signal uygulamasının özellikleri nelerdir, nasıl çalışıyor? WhatsApp’ın alternatifi Signan uygulaması…
8.01.2021 Gündem
Skandal iddia! Çin'den ABD'ye 'dijital casus' darbesi
Skandal iddia! Çin'den ABD'ye 'dijital casus' darbesi ABD'li üst düzey istihbarat yetkilileri, Çin'in dev teknoloji şirketlerinin Çin istihbaratı için veri analizi yaptıklarını ileri sürdü.
24.12.2020 Dünya
İphone 12 Türkiye’de ne zaman çıkıyor? iPhone 12 mini, pro, pro max fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi…
İphone 12 Türkiye’de ne zaman çıkıyor? iPhone 12 mini, pro, pro max fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi… Apple salgın nedeniyle iPhone'ların tanıtımını ekim ayında yaptı. ABD başta olmak üzere çeşitli ülke pazarlarına giren iPhone 12 ailesi satışa çıktı. iPhone 12 serisini Türkiye pazarına da girdi. iPhone 12 modelerinin Türkiye fiyatlarını ve çıkış tarihini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Peki iPhone 12 fiyatı ne kadar? iPhone 12, 12 mini, 12 pro ve 12 pro max modellerinin fiyatı, özellikleri ve çıkış tarihi…
27.11.2020 Gündem
Türkiye'nin sırlarını kopyalayıp kaçtı! Orada ortaya çıktı
Türkiye'nin sırlarını kopyalayıp kaçtı! Orada ortaya çıktı Kozmik Oda’da yer alan devlet sırrı niteliğindeki gizli belgeleri kopyalayıp yurt dışına kaçırmakla suçlanan eski TÜBİTAK çalışanı Ünal Tatar’ın izi ABD’de bulundu. Firari Tatar’ın New York Üniversitesi’nin Albany’deki kampusunda doçent olarak ‘siber güvenlik’ dersi verdiği ortaya çıktı.
14.11.2020 Gündem
Rusya'dan ABD'yi kızdıracak hamle! O isme oturma izni...
Rusya'dan ABD'yi kızdıracak hamle! O isme oturma izni... Rusya, eski CIA ajanı Edward Snowden’a ‘kalıcı oturma’ izni verdi. Snowden, 2013’te ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’na (NSA) ait gizli belgeleri sızdırdıktan sonra Rusya’ya sığınmıştı.
22.10.2020 Dünya
Windows 10 işletim sistemini kullananları bekleyen tehlike! Şifre...
Windows 10 işletim sistemini kullananları bekleyen tehlike! Şifre... ABD'nin dijital istihbarat kurumu Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Microsoft'un ürettiği Windows 10 bilgisayar işletim sisteminde büyük bir güvenlik açığı tespit etti.
15.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Telefonuna ToTok indirenler BAE tarafından takip ediliyor
Telefonuna ToTok indirenler BAE tarafından takip ediliyor New York Times gazetesi, uygulamayla telefon sahibinin görüntüleri, sesleri, randevuları ve ilişkilerinin Birleşik Arap Emirlikleri tarafından takip edildiğini yazdı.
23.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Snowden: Facebook sizi gizlice gözetliyor
Snowden: Facebook sizi gizlice gözetliyor ABD'nin kamu aleyhine faaliyetlerini deşifre ederek dünyada büyük yankı uyandıran Edward Snowden, Facebook’un kullanıcılarını gizlice gözetlediğini iddia etti.
3.08.2019 Bilim ve Teknoloji
ABD'deki hükümet kapanma krizi çözülemiyor
ABD'deki hükümet kapanma krizi çözülemiyor ABD Başkanı Trump ve Demokratlar arasında yaşanan ek bütçe tartışması sonrasında kapanan hükümet, ülke tarihinin "en uzun süreli hükümet kapanması" olarak tarihe geçerken, üzerinden 27 gün geçmesine rağmen taraflar henüz anlaşmaya varamadı.
17.01.2019 Dünya
Hamlesi ters tepti! ABD halkına göre sorumlu Trump...
Hamlesi ters tepti! ABD halkına göre sorumlu Trump... ABD Başkanı Donald Trump'ın siyasi olarak Demokratlara karşı kullandığı hükümetin kapanma süreci ve Meksika duvarı ters tepti. Amerikan halkının çoğu hükümetin kapanmasından Trump'ı sorumlu tuttu
15.01.2019 Dünya
Almanya, ABD'den yardım istedi!
Almanya, ABD'den yardım istedi! Alman yetkililer yaşanan siber saldırı sonrası ABD'den yardım istedi.
4.01.2019 Dünya
Trump ile Demokrat liderler arasında 'Meksika sınırına duvar' tartışması
Trump ile Demokrat liderler arasında 'Meksika sınırına duvar' tartışması ABD Başkanı Donald Trump ile Demokratların Senato lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi arasında Oval Ofis'te yaşanan "Meksika sınırına duvar tartışması", Amerikan kamuoyunun gündemine oturdu.
11.12.2018 Dünya
"Kaşıkçı'yı takip etmek için İsrailli firmanın casus yazılımı kullanıldı" iddiası
"Kaşıkçı'yı takip etmek için İsrailli firmanın casus yazılımı kullanıldı" iddiası ABD Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden, İsrailli yazılım firması NSO Group'a ait bir casus programının, geçen ay İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı takip etmek için kullanıldığını iddia etti.
8.11.2018 Gündem
Trump'tan federal hükümeti kapatma tehdidi
Trump'tan federal hükümeti kapatma tehdidi ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'nin Meksika sınırına örülmesini istediği duvarı finanse eden bir bütçeyi onaylamaması durumunda federal hükümetin kapanacağını belirterek, "Eğer ülkede yıllarca süren tartışmalara rağmen sınır güvenliğini sağlayamazsak, hükümeti kapanmaktan hiç çekinmem" dedi.
30.07.2018 Dünya
Trump eski istihbarat yetkililerine savaş açtı
Trump eski istihbarat yetkililerine savaş açtı ABD Başkanı Trump, CIA eski Başkanı John O. Brennan dâhil altı eski istihbarat ve güvenlik yetkilisinin gizli belgelere erişim hakkını elinden almanın yolunu arıyor. Brennan, Trump'ı geçen hafta vatan hainliğiyle suçlamıştı.
24.07.2018 Dünya
Rusya'ya karşı özel grup kurdular!
Rusya'ya karşı özel grup kurdular! ABD Siber Güvenlik Komutanlığı'nın bünyesinde Rusya'nın siber alandaki eylemlerine karşı koymak amacıyla özel bir çalışma grubunun kurulduğu bildirildi.
23.07.2018 Dünya
Yeni Zelanda Güney Pasifik'teki komşularını uydudan izlemiş
Yeni Zelanda Güney Pasifik'teki komşularını uydudan izlemiş Devlet İletişim Güvenliği Bürosunun, 2009-2015 arasında bölgedeki ada ülkelerinin iletişim verilerini uydudan izleyerek edindiği verileri istihbarat iş birliği yaptığı ülkelerle paylaştığı tespit edildi
4.07.2018 Dünya
ABD, dinlediği telefon kayıtlarını sildi!
ABD, dinlediği telefon kayıtlarını sildi! Dünyanın her yerini dinleyen NSA, 'yetki dışı' erişilen bazı telefon kayıtlarını sildiğini açıkladı. Söz konusu dinlemelerin gerekçesi ise, NSA'ye göre 'teknik sorunlar'.
29.06.2018 Dünya
ABD'de hükümet yine kapanabilir
ABD'de hükümet yine kapanabilir ABD Başkanı Donald Trump, ABD Kongresi’nden geçen 1,3 trilyon dolarlık bütçeyi veto ederek Amerikan federal hükümetinin geçici olarak "kapanmasına" yol açabilir.
23.03.2018 Dünya
Vodafone ve Huawei'den dünyanın ilk 5G araması
Vodafone ve Huawei'den dünyanın ilk 5G araması Vodafone ve Huawei tarafından yeni 5G standardı NSA (Bağımlı-Non Standalone) kullanılarak yapılan dünyanın ilk 5G araması başarıyla tamamlandı.
27.02.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Nsa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nsa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.