Nöroloji

Nöroloji

Son dakika nöroloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nöroloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nöroloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nöroloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nöroloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 960 nöroloji haberi bulunmuştur. Tüm nöroloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Görme kaybıyla karşı karşıya kaldı, hastaneye gitti! Doktorlar şaşkına uğradı
Görme kaybıyla karşı karşıya kaldı, hastaneye gitti! Doktorlar şaşkına uğradı Ankara'da sağ gözünde ağrı şikayetiyle 4 hastaneye başvuran ve teşhis konulamayan Perihan Toprak, Etlik Şehir Hastanesi'ndeki tetkiklerinde beyninde tümör olduğu belirlendi. Toprak, "Gözümde hafif bir ödem var. Doktorlarım onun da kısa sürede geçeceğini söyledi" dedi.
25.04.2024 Gündem
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer?
Dudak uyuşması neden olur, nasıl geçer? Dudaklarda karıncalanma ve uyuşma oldukça nadir durumlarda görülen belirtilerdendir. Sık sık yaşanılması halinde endişeye neden olan dudak uyuşması çoğu zaman felç riski ile ilişkilendirilir. Stres, soğuğa maruz kalma veya alerjik durumlarda da ortaya çıkabilen dudak uyuşması sık yaşanıyorsa mutlaka bir doktora başvurmak gerekiyor. Peki, Dudaklarda karıncalanma neden olur? Dudak uyuşması neden olur? Üst dudak uyuşması neden oluyor, nedenleri ne? İşte dudak uyuşmasının nedenleri...
22.04.2024 Sağlık
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi
Erken tanı sayesinde kurtuldu! Tedavinin altını çizdi İzmir'de yaşayan aşçı Mehmet Furkan Lastikçi, 4 yıl önce çift görme, dengesizlik, bulantı, kusma, konuşma bozukluğu gibi bulguların ardından Multipl Skleroz (MS) tanısı koyuldu. Tedavilerini aksatmayan Lastikçi, "Hastalık beynime zarar vermediği için bir sıkıntım kalmadı" dedi.
10.04.2024 Gündem
Kayseri'de 31 Mart'ta kazanan partiler ve isimler: Yerel seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde hangi partiler ve isimler kazandı?
Kayseri'de 31 Mart'ta kazanan partiler ve isimler: Yerel seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde hangi partiler ve isimler kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bazı şehirlerde kıran kırana rekabete neden oldu. Kayseri Büyükşehir ve ilçelerde kazanan partiler ve isimler Kayserili vatandaşların merak konusu olmaya devam ediyor. Milyonlarca seçmenin oy kullandığı Türkiye'de 5 yıllık yerel yöneticiler bu seçimle belirlendi. Kayseri, Büyükşehir dahil ilçe belediyelerinde AK Parti'nin üstünlüğü görüldü. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Partili Memduh Büyükkılıç kazandı. İşte Kayseri'de belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimler...
2.04.2024 Gündem
Kadir İnanır yoğun bakımdan çıkarıldı! Son durumunu doktoru açıkladı
Kadir İnanır yoğun bakımdan çıkarıldı! Son durumunu doktoru açıkladı ÜMRANİYE Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Sanatçı Kadir İnanır, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak Nöroloji Servisine alındı. Doktoru son durumu paylaştı.
1.04.2024 Magazin
Kadir İnanır'ın hayatını kurtaran detay belli oldu
Kadir İnanır'ın hayatını kurtaran detay belli oldu Usta oyuncu Kadir İnanır'ın geçtiğimiz pazar günü geçirdiği inme sonucu tedavi altına alınmasının ardından uzmanlar, böyle bir tabloda hastanın en kısa sürede 'inme merkezi' olan bir hastaneye götürülmesinin önemine dikkat çekti. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ile ilk müdahalesini yapan ekipten Nöroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Nevin Pazarcı ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Demir, usta sanatçının Beykoz'daki evinden hastaneye nakli ve acilde değerlendirilmesi sonrası tedaviye başlanmasının, toplamda 20 dakika gibi rekor bir sürede gerçekleşmesiyle büyük bir tehlike atlattığına dikkat çekti. Uzmanlar inme şüphesinde hiç beklemeden 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiğini vurguladı.
26.03.2024 Magazin
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi
Sabahları zor uyanmak hastalık belirtisi olabilir! Depresyon, uyku apnesi Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.
14.03.2024 Sağlık
Epilepsi genci yaşlısı demiyor! 20’li ve 60’lı yaşlara dikkat!
Epilepsi genci yaşlısı demiyor! 20’li ve 60’lı yaşlara dikkat! Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, epilepsi nöbeti riski yaşamın ilk 20 yılında ve 60 yaşından sonra görülme sıklığının fazla olduğunu söyledi. Ortaçbayram, “Nöbet aralarında hasta genelde sağlıklıdır. Tek bir nöbet o kişinin epilepsi hastası olduğunu göstermez” dedi
15.02.2024 Yaşam
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi  Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu. 
21.01.2024 Gündem
AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir? Memduh Büyükkılıç kaç yaşında, ne iş yapıyor?
AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir? Memduh Büyükkılıç kaç yaşında, ne iş yapıyor? AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç olarak son dakika açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri adayı olarak Memdur Büyükkılıç'ı duyurdu. AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç kimdir, nereli, kaç yaşında?"
18.01.2024 Gündem
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir Uzmanlar vatandaşları son zamanlar da sayısı oldukça artan ve son derece tehlikeli olan şah damarı tıkanıklığı konusunda uyarıyor. Hastalık bazen konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda hissizlik, geçici veya kalıcı konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterebilirken bazen de hiç bir bulgu göstermeden de inmeye neden olabiliyor.
18.01.2024 Sağlık
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor
İnmede erken dönemde hareket hayati önem taşıyor İnme dünyada en sık görülen nörolojik hastalıklar arasında yer alıyor. Son zamanlarda her yıl 17 milyon kişinin inme geçirdiği; 35 bin kişinin de inmeye bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği biliniyor. Ancak inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilen bir hastalık olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanlı Doç. Dr. Mustafa Aziz Yıldırım,” İlaç ve fizik tedavi yöntemleriyle inmenin getirdiği felçle başa çıkılabiliyor” dedi.
2.11.2023 Sağlık
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı… "Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023 Sağlık
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı! Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu İspanya’daki ekonomik krizden bir zamanlar siesta ve öğlen tembelliğini sorumlu tutan Almanlar, şimdi aşırı sıcaklarla birlikte siestanın faydalı olup olmayacağını konuşuyor.
22.07.2023 Sağlık
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
İzmir'de yürüyerek gittiği özel hastaneden felçli çıktı
İzmir'de yürüyerek gittiği özel hastaneden felçli çıktı İzmir'de yaşayan 65 yaşındaki kadın, el ve ayak uyuşması şikayetiyle gittiği Çiğli'deki özel bir hastanede geçirdiği operasyonların ardından yatağa mahkum oldu. Hastanedeki doktorun yanlış tedavisi sonucu yaklaşık bir senedir yürüyemediği iddiasıyla hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunan kadın, yeniden ayağa kalkmak istediğini söyledi.
22.06.2023 Yaşam
İşte 15 adımda sağlıklı yaşamın formülü!
İşte 15 adımda sağlıklı yaşamın formülü! Sağlıklı yaşam için stres azaltımı ve bol yürüyüş öneriliyor. Erzincan İliçli Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz daha sağlıklı yaşam formülünü 15 maddede açıkladı.
5.06.2023 Yaşam
Defne Hastanesi açılıyor! Bakan Koca: Bütün birimlerde muayene olunabilir
Defne Hastanesi açılıyor! Bakan Koca: Bütün birimlerde muayene olunabilir Hatay’da Defne Hastanesi’nde CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Koca, "Cildiye, dahiliye, nöroloji olmak üzere bütün birimlerde muayene olabilir, MR çekilebilir. Kan tetkikleri yapılabilir görüntüleme yapılabilir." dedi.
21.05.2023 Gündem
Ramazan ayında başı ağrıyanlar dikkat! Bunları mutlaka yapın
Ramazan ayında başı ağrıyanlar dikkat! Bunları mutlaka yapın Ramazan ayında en sık görülen şikâyetlerden birinin baş ağrısı olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Biman Chabou, "Açlık süresinin uzun olması ve yine bu süre içerisinde sıvı alımının olmaması, uyku düzeninin değişmesi özellikle de migrenli kişilerde baş ağrılarını tetikleyebilir. Baş ağrısı başladığında karanlık ve sessiz bir odada uzanın. Açık havada yürüyüş yapmak, nefes ve gevşeme egzersizleri, baş bölgesine soğuk uygulamalar ağrıyı hafifletebilir” dedi.
5.04.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nöroloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nöroloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.