Nipah

Nipah

Son dakika nipah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nipah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nipah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nipah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nipah gelişmeleri de dahil olmak üzere 16 nipah haberi bulunmuştur. Tüm nipah haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Lucifer' hakim karşısına çıktı! İstenen hapis cezası belli oldu
'Lucifer' hakim karşısına çıktı! İstenen hapis cezası belli oldu Sosyal medyada yaklaşık 2 milyon takipçisi olan ve Lucifer Michaelson takma adını kullanan Youtuber Kaan Alkan, göz rengi değiştirme ameliyatı sonrasında kendisine ameliyat konusunda danışan Maria Shirley Danieli'nin dolandırıcılıkla suçlaması üzerine hakim karşısına çıktı. Kaan Alkan'ın "Zincirleme şekilde dolandırıcılık" suçlamasından 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
14.09.2023 Gündem
Nipah tehlikesi başladı, alarm seviyesine geçildi! Okullar ve bankalar kapatıldı, hayatını kaybedenler var
Nipah tehlikesi başladı, alarm seviyesine geçildi! Okullar ve bankalar kapatıldı, hayatını kaybedenler var Nipah salgını hızla yayılıyor. Ülkede alarm verildi. Bankalar ve okullar kapatıldı. Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde Nipah virüsününden iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 706 kişi testlerden geçirilmeye başlandı.
14.09.2023 Gündem
Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsünden sonra yeni salgın paniği! Kabusun adresi yine Çin: Korkunun adı Langya henipavirüsü...
Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsünden sonra yeni salgın paniği! Kabusun adresi yine Çin: Korkunun adı Langya henipavirüsü... Çin koronavirüs salgının dünyaya yayıldığı merkez olarak düşünülürken ülkede ortaya çıkan yeni virüs paniğe neden oldu. Koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin, salgın tüm dünyada unutulmaya yüz tutmuşken bile sıkı tedbirlerden vazgeçmiyor. Ülkede uygulanan ‘0 vaka’ politikası tartışmaya yaratırken bu kez de ‘yeni tanımlanmış’ bir virüsün ortaya çıkması herkesi bir kez daha paniğe sürükledi…
10.08.2022 Dünya
Vahşi yaşama müdahale tüm canlıları tehdit ediyor
Vahşi yaşama müdahale tüm canlıları tehdit ediyor Yaban hayvanı ticareti-tüketimi, artan nüfus, yanlış arazi kullanımı ve kentleşme gibi unsurlar, bir yandan biyolojik çeşitliliği tehdit ederken, diğer yandan hayvandan insana bulaşan (zoonotik) hastalıkların yayılıp büyük salgınlara dönüşmesine neden oluyor.
22.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Nipah virüsü nedir? Nipah virüsü nasıl bulaşıyor, DSÖ'nün listesinde ilk 10'da olan Nipah virüsü hakkında merak edilenler…
Nipah virüsü nedir? Nipah virüsü nasıl bulaşıyor, DSÖ'nün listesinde ilk 10'da olan Nipah virüsü hakkında merak edilenler… ABD’de kurulu bulunan Kentucky Üniversitesi’nin Moleküler ve Hücresel Biyokimya Bölümü Başkanı Dr Rebecca Dutch, dünya Kovid-19 salgını ile mücadele halindeyken korkunç bir uyarıda bulundu. Kovid’den bir sonraki ölümcül salgının Nipah virüsü (NiV) olabileceğini söyleyen Dr Dutch, bu virüsün Kovid-19’dan 75 kat daha ölümcül olduğunu belirtti. Nipah virüs nedir? Nipah virüsü nasıl bulaşıyor, DSÖ'nün listesinde ilk 10'da olan Nipah virüsü hakkında merak edilenler…
22.02.2021 Gündem
Nipah virüsü nedir, bulaşıcı mı? DSÖ listesinde ilk onda olan Nipah virüsü (NİV) ne zaman çıktı, belirtileri ve tedavisi nelerdir?
Nipah virüsü nedir, bulaşıcı mı? DSÖ listesinde ilk onda olan Nipah virüsü (NİV) ne zaman çıktı, belirtileri ve tedavisi nelerdir? Koronavirüsün dünyadaki etkisi devam ederken, Güneydoğu Asya'da meyve yarasalarının doğal kaynağı olduğu Nipah virüsünün (NiV) gelecek yıllarda yeni bir salgını başlatabilme potansiyeli olduğunu düşünüyor. Ölüm oranı yüzde 75'e kadar çıkan hastalığın ise aşısı bulunmuyor. Peki, Nipah virüsü nedir? Nipah virüsü bulaşıcı mı, nasıl bulaşır? Nipah virüsü belirtileri neler, ne zaman nerede çıktı?
12.01.2021 Gündem
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu?
Remdesivir nedir? FDA onaylı ilk koronavirüs ilaçı Remdesivir ne için kullanılır, virüsten ölümleri engelliyor mu? Corona virüs (Covid-19) tedavisinde kullanılmak üzere ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) onay alan ilk ilaç remdesivir oldu. Mayıs ayında acil durum kullanımı alan ilacın durumu ağır hastalarda kullanılması tavsiye ediliyor. Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Remdesivir ilacı koronavirüs ölümlerini engelliyor mu?
17.11.2020 Gündem
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Corona tedavisinde işe yarıyor mu?
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Corona tedavisinde işe yarıyor mu? Corona virüs tedavisinde kullanılan "Remdesivir" adlı ilacın neredeyse dünyadaki tüm stoğunun ABD yönetimi tarafından satın alındığı bildirildi. İngiliz The Guardian gazetesinde yer alam habere göre, Trump yönetimi yaklaşık 500 bin doz "Remdesivir" satın aldı. Bu ilacı üreten firmanın Temmuz ayı kapasitesinin tamamına, Ağustos ve Eylül üretim kapasitesinin de yüzde 90'ına denk geliyor. Gazetenin iddiasına göre, ilaca ihtiyaç duyan diğer dünya ülkeleri ilaca üç ay boyunca ulaşamayacak. Peki, Remdesivir nedir, ne için kullanılır?
1.07.2020 Gündem
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır?
Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? ABD Başkanı Donald Trump, ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) yeni tip corona virüs (Covid-19) tedavisi için Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilaca "acil durum onayı" verdiğini duyurdu. Bu haberin ardından internette Remdesivir nedir? Remdesivir ne için kullanılır? Remdesivir ne ilacı? Remdesivir corona virüste etkili mi? soruları öne çıkıyor. İşte Remdesivir adlı ilaç hakkında merak edilenler...
2.05.2020 Gündem
Fauci'den 'Remdesivir' vurgusu! Remdesivir ne ilacı?  Coroana virüsü tedavisinde kullanılan Remdesivir nedir?
Fauci'den 'Remdesivir' vurgusu! Remdesivir ne ilacı? Coroana virüsü tedavisinde kullanılan Remdesivir nedir? Corona virüsü tedavisinde son olarak ismi geçen ilaç Remdesivir oldu. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Remdesivir adlı anti-viral ilacın Covid-19 tedavisinde ‘net bir etkisi’ olduğunu açıklamasının ardından remdesivir nedir? Remdesivir ne ilacı? Remdesivir Türkiye piyasasında var mı? Yan etkiler nelerdir? Gibi soruların da armasına neden oldu. İşte Corona tedavisinde kullanılan Remdesivir ilacı hakkında bilgiler...
30.04.2020 Gündem
Flaş corona virüs açıklaması: Dünya genelinde yasaklanmalı
Flaş corona virüs açıklaması: Dünya genelinde yasaklanmalı Birleşmiş Milletler (BM) Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Başkanı Elizabeth Maruma Mrema, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ilk çıktığı yer olarak tahmin edilen vahşi hayvan pazarlarının dünya genelinde yasaklanması çağrısında bulundu.
6.04.2020 Corona Virüsü
Nipah salgınında ölenlerin sayısı 17'ye çıktı
Nipah salgınında ölenlerin sayısı 17'ye çıktı Hindistan'da meyve yarasalarının taşıdığı ölümcül virüs Nipah nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye çıktı.
1.06.2018 Dünya
Hindistan'daki Nipah virüsü salgınında 13 ölü
Hindistan'daki Nipah virüsü salgınında 13 ölü Hindistan'da meyve yarasalarının taşıdığı ölümcül virüs Nipah nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 oldu.
30.05.2018 Dünya
Sayı arttı! Direkt öldürüyor
Sayı arttı! Direkt öldürüyor Hindistan'ın Kerala eyaletinde paniğe neden olan ölümcül Nipah virüsü salgını nedeniyle 5 günde 12 kişi hayatını kaybetti.
25.05.2018 Dünya
Tedavisi yok! Ülkede ölümcül virüs alarmı…
Tedavisi yok! Ülkede ölümcül virüs alarmı… Hindistan'da yeniden ortaya çıkan Nipah virüsü korku salıyor. Bu ay ortaya çıkan vakalarda 10 kişi hayatını kaybederken, virüsün ikinci bir eyalette daha görüldüğü iddia edildi. Virüsün korkutucu olmasının sebebi ise henüz etkili bir aşının geliştirilememiş olması.
23.05.2018 Dünya
Geleceğin potansiyel virüs salgınları açıklandı
Geleceğin potansiyel virüs salgınları açıklandı Gelecekte salgına yol açma potansiyeli en yüksek virüs hastalıklarının; MERS, Lassa ateşi ve Nipah olduğu açıklandı.
19.01.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nipah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nipah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.