Nazi Almanyası

Nazi Almanyası

Son dakika nazi almanyası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nazi almanyası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nazi almanyası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nazi Almanyası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nazi almanyası gelişmeleri de dahil olmak üzere 166 nazi almanyası haberi bulunmuştur. Tüm nazi almanyası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Putin’den dünyaya Zafer Günü Mesajı: Rusya için ne batıda ne de doğuda düşman yok
Putin’den dünyaya Zafer Günü Mesajı: Rusya için ne batıda ne de doğuda düşman yok II. Dünya Savaşı'nın sonunda Nazi Almanyasının kayıtsız şartsız teslimiyetini müttefik ülkelerle imzaladığı 9 Mayıs’ı, Zafer Günü olarak kutlayan Rusya’nın Devlet Başkanı Vladimir Putin “Bizim için, Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan veya düşman millet yok” dedi.
9.05.2023 Dünya
Dünya tarihinin en korkunç seri katili! 10 yılda 52 kişiyi katletti motivasyonu şok etti...
Dünya tarihinin en korkunç seri katili! 10 yılda 52 kişiyi katletti motivasyonu şok etti... Ülkeyi dehşete düşüren olay 1982 yılında başlamış ve peş peşe işlenen cinayetler halkı korku ve dehşete düşürmüştü. Cinayet sayısı ve kurbanlarına yaptıklarından dolayı “Tarihin en korkunç seri katili” lakabını alan Andrei Chikatilo ismi aradan geçen yıllara rağmen halen ülkede korku ile anılıyor. İşlediği korkunç cinayetlerin detayları ortaya çıkan Chikatilo’nun vahşetleri işlemedeki motivasyonu ise duyanları şoke etti.
18.04.2023 Dünya
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6 Aralık ne günü, tarihte bugün ne oldu? 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş? 6 Aralık ne günü diye araştırmalar başladı. Tarihte hangi önemli olayların yaşandığı, kimlerin öldüğü ve doğduğu merak ediliyor. Peki, 6 Aralık dünya ne günü, bugün doğanlar ve ölenler kim, tarihte bugün neler olmuş?
6.12.2022 Gündem
Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri
Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri Fransa'da yaşamını sürdürmüş olan İspanyol ressam Picasso, yaptığı eserler ve kendine has üslubu ile resim tarihinde bir meydan okuma olarak nitelendirilir. Picasso klasizmden modernizme kadar olan akımlar içinde eserlerini üretmiş sürekli bir araştırma içinde olmuştur. Ama resme, gerçeküstücülük, dışavurumculuk, fütürizm, kübizm ve daha birçok “izmler”le yan yana çalışırken, kendine has tarzı ve bireyselliğini hep sürdürmüştür. Protest tavrı ile de öne çıkan Picasso, en büyük tablosu olan Guernica, aynı zamanda dünyanın en etkili savaş karşıtı eserlerinden sayılır. Peki, Picasso kimdir? Picasso eserleri nelerdir? Picasso eserlerinin özellikleri neler? Picasso hangi alanlarla ilgilenmiştir? İşte detaylar…
1.12.2022 Kültür Sanat
Fotoğrafını 78 yıl boyunca cüzdanında taşımış! Mucize gerçek oldu
Fotoğrafını 78 yıl boyunca cüzdanında taşımış! Mucize gerçek oldu Fotoğrafını 78 yıl boyunca cüzdanında taşıdı. Yapılan araştırmalar sonucu yıllar sonra bir mucize gerçekleşti. Fotoğraftaki o kız yaşıyordu. Hemen planlar yapıldı ve bir buluşma ayarlandı. İkilinin bir araya geldiği o anlar herkesi duygulandırdı...
18.11.2022 Dünya
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar!
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar! 23 Mayıs bugün yaşanan olaylar, doğumlar ölümler merak ediliyor. Biz de bugün meydana gelen olayları sırasıyla derledik. Peki, 23 Mayıs ne günü, kim doğdu, kim öldü, hangi olaylar oldu? İşte, 23 Mayıs yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
23.05.2022 Gündem
9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi?
9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi? Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in eski Sovyet ülkeleri liderlerine 9 Mayıs Zafer Günü nedeniyle tebrik mesajı gönderdiğini duyurdu. Putin'in Gürcistan ve Ukrayna halklarını kutladığı belirtildi. Peki, 9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi?
9.05.2022 Dünya
Putin'den 9 Mayıs öncesi kritik hamle! Savaşa odaklandı, zafer için...
Putin'den 9 Mayıs öncesi kritik hamle! Savaşa odaklandı, zafer için... Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülke yönetimini başbakana devrederek Ukrayna'daki günlük operasyonların komutasını üstlendiği iddia edildi. 9 Mayıs öncesi zafer elde etmek isteyen Putin'in 'imkansız taleplerde' bulunduğu ve 'paranoyak fikirlere' takıntılı hale geldiği konuşuluyor.
3.05.2022 Dünya
Zelenskiy: Avrupa'da bir halk yok ediliyor
Zelenskiy: Avrupa'da bir halk yok ediliyor Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bugün Alman Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, “Avrupa'da bir halk yok ediliyor, yok edilmeye çalışılıyor” dedi.
17.03.2022 Dünya
Putin'in kaderini değiştiren hata! Yıllar sonra ortaya çıktı, Rusya'ya tam 20 milyar dolar...
Putin'in kaderini değiştiren hata! Yıllar sonra ortaya çıktı, Rusya'ya tam 20 milyar dolar... Rusya-Ukrayna savaşının 11'inci gününde bölgeden korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Ukraynalı sığınmacıların sayısı 1.2 milyonu aşarken, ülkeye askeri ve insani yardımlar son sürat devam ediyor. Öte yandan Ukrayna'daki savaş akıllara 84 yıl önceki Südet Krizi'ni getirdi. Batılı siyasilerden gelen mesajlar 1938'deki hatadan ders çıkarıldığını gözler önüne seriyor. Peki Rusya'yı yaptırımlar ile 'dizginlemeye' çalışan Avrupa ve ABD başarılı olabilecek mi? Bu soruya Rusya eski maliye bakan yardımcısı Sergey Aleksashenko'dan yanıt geldi. İşte Ukrayna savaşının Moskova'ya maliyeti...
6.03.2022 Dünya
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den orduya katılma çağrısı
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den orduya katılma çağrısı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın saldırıya geçmesi sonucu "Ukrayna kuzeyden güneye saldırıya uğruyor. Şu anda silah dağıtıyoruz savunma için. Eli silah tutan her vatandaşa silah verilecek," ifadelerini kullanarak orduya katılım çağrısında bulundu.
24.02.2022 Dünya
Ukrayna nüfusu 2022 kaç? Ukrayna yüzölçümü nedir? Ukrayna para birimi nedir?
Ukrayna nüfusu 2022 kaç? Ukrayna yüzölçümü nedir? Ukrayna para birimi nedir? Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz büyüyor! Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesindeki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıyan Rusya lideri Putin’e tepkiler sürüyor. Rusya Donbas'a Ukrayna anayasasında Donbas’a özel statü sağlayacak değişiklikte ısrarcı olurken Ukrayna tarafında böyle bir değişikliğin ülkeyi bölünmeye sürükleme ihtimaline karşın şüpheyle karşılanıyor. Gelişmelerin ardından Ukrayna ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Ukrayna nüfusu 2022 kaç? Ukrayna yüzölçümü nedir? Ukrayna para birimi nedir? Ukrayna ne zaman kuruldu? Ukrayna NATO Ülkesi mi? Ukrayna Avrupa Birliği ülkesi mi? İşte detaylar…
22.02.2022 Gündem
Almanya'da camilerin fişlendiği ortaya çıktı!
Almanya'da camilerin fişlendiği ortaya çıktı! Almanya'nın Kassel kentinde sözde bir araştırma grubunun bölgedeki cami ve ibadethaneleri bir haritada işaretleyip internet üzerinden yayımladığı ortaya çıktı.
2.06.2021 Dünya
Holokost nedir? Uluslararası Holokost anma günü!
Holokost nedir? Uluslararası Holokost anma günü! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Holokost’u Anma Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Holokost, Bosna, Ruanda, Kamboçya gibi trajedilerin tekerrür etmemesi için uluslararası toplum harekete geçmelidir. Bilhassa dijital platformların ve basın-yayın organlarının da etkisiyle artan İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına artık 'dur' denilmelidir." ifadelerini kullandı. Peki, Holokost nedir?
27.01.2021 Gündem
İyi maaş, ücretsiz konaklama imkanı ve...  Başvuranlar işkenceciye dönüştü
İyi maaş, ücretsiz konaklama imkanı ve... Başvuranlar işkenceciye dönüştü 1944'te, Almanya'da yayınlanan bir gazetede, iyi maaş, ücretsiz yeme içme, konaklama ve kıyafet imkanları karşılığında 20 ila 40 yaş arasında, sağlıklı kadın işçiler arandığına dair bir iş ilanı yayınlanır. Bu ilana başvuran kadınları, hiç tahmin etmeedikleri bir şey beklemektedir.
20.01.2021 Dünya
Ünlü oyuncu ve şarkıcı Juliette Greco yaşamını yitirdi
Ünlü oyuncu ve şarkıcı Juliette Greco yaşamını yitirdi Fransa'nın ünlü seslerinden şarkıcı ve oyuncu Juliette Greco, hayatını kaybetti.
23.09.2020 Dünya
Dünya Barış Günü nedir? 1 Eylül Dünya Barış Günü nasıl ortaya çıkmıştır?
Dünya Barış Günü nedir? 1 Eylül Dünya Barış Günü nasıl ortaya çıkmıştır? Dünya barışının önemini anlatan, savaşların yarattığı yıkımı hatırlatan 1 Eylül Dünya Barış Günü, her yıl 1 Eylül’de kutlanıyor. Dünya’da bazı ülkeleri Dünya Barış Günü'nü 1 Eylül'de kutlarken bazıları da 21 Eylül'de kutlamaktadır. Dünya Barış Günü nedir? 1 Eylül Dünya Barış Günü nasıl ortaya çıkmıştır.
1.09.2020 Gündem
En kötü senaryo açıkladı:  İran ve Suudi Arabistan'ın  çatışması...
En kötü senaryo açıkladı: İran ve Suudi Arabistan'ın çatışması... Pakistan Başbakanı İmran Han, İran ve Suudi Arabistan arasındaki bir çatışmanın "bölge için en kötü senaryo" olduğunu belirtti.
3.08.2020 Dünya
Putin: Rusya'da salgın zirve noktasını geçti
Putin: Rusya'da salgın zirve noktasını geçti Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkede Kovid-19 salgınının zirve noktasını geçtiğini söyleyerek, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 75. yılı nedeniyle askeri geçit törenlerinin ülke genelinde 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı.
26.05.2020 Dünya
Balistik füze nedir? İran 15 balistik füze ile saldırdı! Türkiye'nin balistik füzesi var mı?
Balistik füze nedir? İran 15 balistik füze ile saldırdı! Türkiye'nin balistik füzesi var mı? İran'ın toplamda 15 balistik füze ile Amerika üslerine saldırı düzenlemesinin ardından vatandaşlar arama motorlarından balistik füze nedir, balistik füzenin etkisi nedir? sorulana yanıt arama başladı. Nükleer, kimyasal ve biyolojik olarak çeşitlere ayrılan balistik füze hakkında merak edilenleri haberimizde derledik.
8.01.2020 Gündem
Ermenistan Dışişleri Bakanı'ndan skandal paylaşım
Ermenistan Dışişleri Bakanı'ndan skandal paylaşım Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, 9 Mayıs Zafer Günü'nde yaptığı paylaşımda, Sovyetler Birliği ordusunda görev yapan Ermeni askerleri anarken yanlışlıkla Nazilerle iş birliği yapan Ermeni milislerin fotoğrafını paylaştı.
11.05.2019 Dünya
Çocuklarına 'Adolf' adını veren çift terörden suçlu bulundu
Çocuklarına 'Adolf' adını veren çift terörden suçlu bulundu Çocuklarına Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler’in adını veren İngiliz çift, aşırı sağcı terör örgütü Ulusal Eylem'e üye olmaktan suçlu bulundu.
13.11.2018 Dünya
Hollanda'da ırkçı partinin İslam karşıtı reklam filmine tepki
Hollanda'da ırkçı partinin İslam karşıtı reklam filmine tepki Irkçı Özgürlükler Partisi, kamu yayın kuruluşunda yayınlanan partinin reklam filminde yine İslamofobik ve ırkçı ifadelere yer verdi.
12.09.2018 Dünya
Hitler'in çatal bıçak takımı binlerce sterline satıldı
Hitler'in çatal bıçak takımı binlerce sterline satıldı Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in kullandığı çatal bıçak takımı, 12 bin 500 sterline satıldı.
22.06.2018 Dünya
Kırım Tatar sürgününün 74. yılı
Kırım Tatar sürgününün 74. yılı Stalin'in kararıyla 18 Mayıs 1944'te öz yurtlarından sürgün edilen Kırım Tatarları, bugün hala toprakları için verdiği mücadeleyi sürdürüyor.
17.05.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nazi Almanyası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nazi almanyası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.