Gazete Vatan Logo

Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri

Fransa'da yaşamını sürdürmüş olan İspanyol ressam Picasso, yaptığı eserler ve kendine has üslubu ile resim tarihinde bir meydan okuma olarak nitelendirilir. Picasso klasizmden modernizme kadar olan akımlar içinde eserlerini üretmiş sürekli bir araştırma içinde olmuştur. Ama resme, gerçeküstücülük, dışavurumculuk, fütürizm, kübizm ve daha birçok “izmler”le yan yana çalışırken, kendine has tarzı ve bireyselliğini hep sürdürmüştür. Protest tavrı ile de öne çıkan Picasso, en büyük tablosu olan Guernica, aynı zamanda dünyanın en etkili savaş karşıtı eserlerinden sayılır. Peki, Picasso kimdir? Picasso eserleri nelerdir? Picasso eserlerinin özellikleri neler? Picasso hangi alanlarla ilgilenmiştir? İşte detaylar…

Picasso eserleri nelerdir? İşte Picasso eserlerinin özellikleri

Dünyaca ünlü ressamlar denildiği zaman muhtemelen çoğu kişinin aklına Picasso gelir. Çünkü Picasso eserleri tam anlamıyla bir ustalık işi olmuştur. Verdiği tüm eserlerde büyük bir emek ortaya koyan Picasso dünyaca ünlü ressamlar arasında önemli konumda yer alır. İspanyol ressamın birçok farklı işi yaptığı da bilinir. Özellikle heykeltraş ve sahne tasarımcısı olarak da oldukça popülerdi.

 PİCASSO KİMDİR?

Picasso, Fransa'da yaşamını sürdürmüş olan İspanyol bir ressamdır. Pablo Picasso olarak bilinen ünlü ressamın doğum yılı ise 25 Ekim 1881'dir. Doğum yeri ise İspanya'nın Malaga şehri olarak bilinir.

Yaşamı muhteşem eserler vermekle geçen Picasso, son derece çalışkan bir isimdi. Yaptığı işlerde en iyisini ortaya koymaya çalıştığı bilinir. Özellikle Ağlayan Kadın ve Guernica eserleri ön plana çıkmıştır. İspanya'da doğan Picasso hayatını ise Fransa'da kaybeder. Öldüğü zaman tarihler 8 Nisan 1973'ü gösteriyordu.

PİCASSO ESERLERİ NELERDİR?

Aslında Picasso'nun birçok eseri görülmeye değerdir. Her verdiği eserde büyük bir sanat ortaya koymuştur. Tabi eserleri içerisinde bazıları daha fazla dikkat çekmeyi başarmıştır. İşte bu eserler içerisinde şunları sayabiliriz;

Haberin Devamı

  - Ağlayan Kadın

 - Guernica

 - Yaşlı Gitarist

 - Otoportre

 - Rüya

 - La Vie

 - Aynanın Önündeki Kız

 Picasso Eserlerinin Özellikleri

Ağlayan Kadın

 1937 yılında yapılmış olan yağlı boya bir eserdir.


Guernica

 1937'de yapılan bu eser İspanya İç Savaşı hakkında bilgiler verir. İspanya'da bulunan Guernica adlı şehrin Nazi Almanyası tarafından bombalanması işlenir.

Yaşlı Gitarist

 1903-1904 yıllarında Picasso'nun yapmış olduğu özenli bir eserdir.

 Otoportre

Picasso'nun kendisini çizdiği bu eser 1901 yılına aittir. Halen Picasso müzesinde sergidedir.

Rüya

1932 tarihli olan bir tuval resmidir.


La Vie

1903 tarihli olan bir yağlı boya tablodur.

Aynanın Önündeki Kız

Picasso'nun metresi olan Marie-Thérèse Walter'ın bir aynanın önünde durarak yansımasına bakmasını içeren bir portresidir. 1932 yılında yapılmıştır.

PİCASSO HANGİ ALANLARLA İLGİLENMİŞTİR?

Picasso dünyada ressam olarak tanınsa da birçok alana ilgi duymuştur. Bunlar içerisinde heykel, baskı ve seramik yer alır. Asıl işi ressamlık olsa da farklı alanlar içinde çalışmalar yaptığı söylenebilir. Ayrıca bir dönem kübizm akımına katılmıştır.

Haberin Devamı