Nar

Nar

Son dakika nar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nar gelişmeleri de dahil olmak üzere 985 nar haberi bulunmuştur. Tüm nar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'de eşi benzeri yok sadece Adana'da üretiliyor! Kanser dahil birçok hastalıktan koruyor
Türkiye'de eşi benzeri yok sadece Adana'da üretiliyor! Kanser dahil birçok hastalıktan koruyor Adana’nın Kozan ilçesinde coğrafi işaretli Kuytucak Narı Eylül ayında hasat edilmesinin ardından kurutularak 4 mevsim tüketiliyor. Öte yandan yapılan araştırmalar sonucunda nar suyunun prostat kanserini önlediği ortaya çıktı. Çeşitli meyve suyu üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyunun prostat kanserinde en etkili içecek olduğu görüldü.
9.04.2024 Adana
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı. Çukurova Bölgesi’nin narenciye gen kaynaklarını koruyan merkez bünyesinde bulunup ekonomik ömrünü tamamlamış, yaşlanmış, gelişimleri durmuş olan ağaçlar sökülerek yerine yeni fidanlar dikiliyor.
14.03.2024 Adana
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı.
12.03.2024 Adana
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi İzmir'de ikinci el kitapları 'Hermes Sahaf' adını verdiği iş yerinde satan 16 yıllık sahaf Ümit Nar'ın (51) tescil talebi, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes’in Türkiye’deki avukatlarının ‘ticari isim ihlali itirazı’ üzerine Türk Patent Kurumu tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Hermes'e karşı dava açan Nar, "Bana bu durum komik geliyor. İzmir'de şubesi olmayan, dünya çapında çok yüksek gelir kategorisindeki bir kesime hitap eden firmayla karıştırılma ihtimalim yok denecek kadar az. Bazı iletişim, çevre danışmanlığı, arkeoloji veya tercüme firmaları da aynı isme sahip. Ayrıca bunlar tescil edilmiş. Yani ya patent kurumu ya mahkeme bu firmaları haklı bulmuş. Ben de bu hukuki sürecin sonunda haklı bulunarak markamı tescil ettireceğime inanıyorum" dedi.
6.03.2024 Gündem
Mardin’de ‘bereketin müjdeleyicisi’ GAP Şelalesi, akmaya başladı
Mardin’de ‘bereketin müjdeleyicisi’ GAP Şelalesi, akmaya başladı Mardin'in Derik ilçesinde 20 bin dönümlük meyve ve zeytin ağaçlarını bulunduğu GAP Bahçeleri’ni sulayarak hayat veren GAP Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte akmaya başladı. ‘Bereketin müjdeleyicisi’ olarak bilinen ve aktığı yıllarda ürün rekoltelerinin arttığına inanan bölge halkı, şelaleye giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.
4.02.2024 Gündem
Limon sosu yasaklandı mı? Limon sosu ile limon suyu arasındaki fark nedir, limon sosu neden yasaklandı? Resmi Gazete limon sosu kararı
Limon sosu yasaklandı mı? Limon sosu ile limon suyu arasındaki fark nedir, limon sosu neden yasaklandı? Resmi Gazete limon sosu kararı Geçen yıl ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı. Tarım Bakanlığı bu kez limon suyu izlenimi veren limon aromalı soslar için harekete geçti. Peki, Limon sosu yasaklandı mı, neden yasaklandı?
2.02.2024 Yaşam
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları...
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları... Son yıllarda oldukça popüler olan Garnet Taşı en yaygın olarak kullanılan taşlardan biridir. Halk arasında lal taşı olarak da bilinen Garnet taşı tarih boyunca popülerliğini koruyan taş çeşitlerinden biridir.
17.01.2024 Yaşam
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer? Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer? Böbrek Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Sağlık problemleri herkesin belirli dönemlerde bazı durumlarda karşımıza çıkabilir. Bunların bazıları evde de yapılan çeşitli yöntemlerle geçirilebilirken, bazıları da uzman doktorlar tarafından muayene ve tedavi ile geçer. Bu anlamda püf noktalar ya da yapılabilecek yöntemler internette de sıklıkla aranır. Bunlardan biri de böbrek ağrısı şikayetleridir. Böbrek ağrısı özellikle ilerlediğinde kişilere ciddi sıkıntılar verebilir. Bazı yöntemleri denedikten sonra geçmiyorsa doktora giderek muayene olmakta yarar olacaktır.
28.12.2023 Sağlık
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 
28.12.2023 Sağlık
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri
Uzmanından yılbaşında sağlıklı beslenme önerileri Sağlıklı alternatiflerle de yılbaşı sofrası hazırlamanın mümkün olduğunu ifade eden Diyetisyen Kübra Sert, “Besinleri hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme yöntemleridir. Kızartma gibi ağır yöntemler yerine fırında, ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmek, yüksek kalori alımının önüne geçmenize yardımcı olur” dedi.
25.12.2023 Gündem
Nar ritüeli saat kaçta yapılır? 21 Aralık'ta nar saat kaçta kırılır, kırılan nar ne yapılır, yenir mi? İşte merak edilen 21 Aralık nar kırma geleneği
Nar ritüeli saat kaçta yapılır? 21 Aralık'ta nar saat kaçta kırılır, kırılan nar ne yapılır, yenir mi? İşte merak edilen 21 Aralık nar kırma geleneği 21 Aralık Kuzey Yarımkürede kışın başlangıcıdır. Astronomik öneminin dışında bu gün birçok topluluk tarafından özel ritüeller, dua ve şükran ayinleriyle de onurlandırılır. Bu ritüellerden biri de nar kırma ritüelidir. Peki, 21 Aralık nar kırma ritüeli nasıl yapılır? Nar kırma ritüeli saat kaçta? Nar kırma ritüeli duası ve 21 Aralık nar kırma saatleri…
21.12.2023 Gündem
Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Nardugan Bayramında nar ne zaman kırılır, Nardugan Bayramında nar kırma ritüeli nasıl yapılır?
Nardugan Bayramı nasıl kutlanır? Nardugan Bayramında nar ne zaman kırılır, Nardugan Bayramında nar kırma ritüeli nasıl yapılır? "Nardugan" veya "Doğan Güneş," Türk kültürlerinde her yıl sonunda kutlanan bir bayramdır ve bazı kaynaklarda "Doğuş Bayramı" olarak adlandırılır. Bu bayram, kışın en soğuk günlerinde, 21 Aralık’ta gerçekleşen güneş dönümüne denk gelir. Nardugan aynı zamanda "yeniden doğuş" bayramı olarak bilinir. Nardugan'ın özel bir ritüel de "nar kırma"dır.
21.12.2023 Gündem
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri
Yerli malı şiirleri! 2, 3, 4 kıtalık uzun kısa seçenekli yerli malı haftası ile ilgili şiirler ve 1. 2. 3. 4. Sınıf yerli malı haftası şiirleri Yerli Malı Haftası şiirleri için araştırmalar devam ediyor. Her sene 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan Yerli Malı Haftası devam ediyor. İşte en güzel 2, 3, 4, 5, 6 kıtalık Yerli Malı Haftası şiirleri…
12.12.2023 Gündem
Çatlamış nar yemenin büyük zararı var! İşte çatlayan nar yemenin zararları
Çatlamış nar yemenin büyük zararı var! İşte çatlayan nar yemenin zararları Pazar tezgahlarında satılan narı en çok çatlayanları tercih ediliyor. Narın içinin gözüktüğü için daha faydalı olduğunu düşünmek oldukça yanlış olabilir. İşte çatlamış nar yemenin zararları...
7.12.2023 Yaşam
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nar Kaç Kalori? Nar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nar, eylül ayından ocak ayına kadar taze olarak bulunabilen ve tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. 1 adet yarım nar toplamda 66 kaloriye denk gelmektedir. 
4.12.2023 Sağlık
Havalar soğudu gribal enfeksiyonlar arttı! Taze sıkılmış grip ilacına talep yoğun
Havalar soğudu gribal enfeksiyonlar arttı! Taze sıkılmış grip ilacına talep yoğun Soğuk havalar etkisini gösterince gribal enfeksiyonlarda artış meydana geldi. Artan gribal enfeksiyonlar vatandaşları şifa kaynağı içeceklere ilgisini arttırdı. Vatandaşlar, taze sıkılmış meyve suları dışında atom diye tabir edilen ve içerisinde portakal, limon, greyfurt, nar, zencefil ve bal bulunan içeceği tercih ediyor.
14.11.2023 Yaşam
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var"
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var" Haftanın her günü kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında zam şampiyonu üzüm oldu. Geçen hafta 35 TL’ye satılan üzüm, bu hafta 40 TL’den tezgahlardaki yerini aldı.
12.11.2023 Ekonomi
Ölümden başka her derde deva! Binlerce yıldır tüketiliyor, yeni faydaları ortaya çıktı
Ölümden başka her derde deva! Binlerce yıldır tüketiliyor, yeni faydaları ortaya çıktı Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenlerin beslenmesine özellikle daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Hemen herkes sağlıklı yaşamanın yollarını ararken yeni araştırmalar besinlerin sağlık üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor. Hititlerden günümüze kadar Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinde kesintisiz olarak tüketilen ve aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan öyle bir meyve var ki sağlıklı yaşam tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kuran-ı Kerim'de adı 3 kez geçen meyve ölümden başka her derde deva!
5.11.2023 Sağlık
Kadın kooperatifleri festivalde buluştu
Kadın kooperatifleri festivalde buluştu Sağlıklı yaşam tutkunlarını ve değişim yaratan üreticileri bir araya getiren 'Eco Love Fest' kadın kooperatiflerini bir araya getirdi.
27.09.2023 Yaşam
İnşaatta iskele çöktü: 1 ölü, 2 yaralı
İnşaatta iskele çöktü: 1 ölü, 2 yaralı Nevşehir'de yapımı devam eden 10 katlı binada iskelenin çökmesi sonucu en üst kattan düşen 3 işçiden Abdullah Kaya (20) öldü, Galip E. ve Ali İ. ağır yaralandı.
22.08.2023 Yaşam
Alt komşularını boksör arkadaşını dövdürdü!
Alt komşularını boksör arkadaşını dövdürdü! Nevşehir’de bir kişi; tartıştığı üst kat komşusunu ve kızını boksörlük yaptığı iddia edilen arkadaşıyla birlikte darp ederken, olayın perde arkası da şaşkınlık yarattı.
8.08.2023 Yaşam
Kısır Kaç Kalori? Kısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kısır Kaç Kalori? Kısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ana bileşenleri içerisinde bulgur, salça, domates ve maydanoz ile sarımsak gibi besin kaynaklarının bulunduğu lezzet kısır olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda bir meze türü olmasının yanı sıra, nar ekşisi üzerinden yapılan yöresel yerler de bulunur. Herkesin ortak şekilde sevdiği en lezzetli yemek kültürleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Diğer yandan bir porsiyon kısır 60 gram gelirken 110 kalori olarak öne çıkmaktadır. Bu gramaj üzerinden ele almak suretiyle kısırın ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda bilgi alma şansı elde edebilir.
9.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Nar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.