Müteahhitler

Müteahhitler

Son dakika müteahhitler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan müteahhitler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını müteahhitler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Müteahhitler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan müteahhitler gelişmeleri de dahil olmak üzere 812 müteahhitler haberi bulunmuştur. Tüm müteahhitler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Depremde 89 kişiye mezar olan binanın müteahhitleri için son karar verildi
Depremde 89 kişiye mezar olan binanın müteahhitleri için son karar verildi Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da 89 kişinin hayatını kaybettiği Galerias Sitesi'nin ilişkin görülen davada yargılananlar içi son karar verildi. Davalı müteahhitlerden Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ve inşaat mühendisi fenni mesul Tevfik Demir’e 17 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.
22.03.2024 Gündem
İnşaat sektörü günlüğü 3 bin liraya işçi bulamıyor
İnşaat sektörü günlüğü 3 bin liraya işçi bulamıyor Konut satışının hız kesmeden devam ettiği kentte bir yandan da konut arzı sağlanmaya çalışılıyor. Sektörün kanayan yarası haline gelen istihdam sorunu halen çözülemedi. Sektör temsilcileri günlüğü 3 bin lira yevmiyle işçi aradıklarını ancak bulamadıklarını dile getiriyor.
22.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk'te Türkiye'nin dev projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu Ankara-İstanbul arasına yapılacak süper hızlı tren projesinin de detaylarını anlattı.
6.03.2024 Ekonomi
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu
Adana İnşaat Fuarı 5 yıl aradan sonra yeniden açıldı: Sektör profesyonelleri buluştu Yapı, inşaat, ısıtma, soğutma, havalandırma, klima (IHS) ve güneş enerji sistemleri gibi inşaat sektörünün tüm aktörlerini içine alan 14. Adana İnşaat Fuarı, 5 yıl aradan sonra açıldı.
1.03.2024 Adana
Yapı denetim görevlisine saldırmışlardı: İMO'dan olaya kınama geldi
Yapı denetim görevlisine saldırmışlardı: İMO'dan olaya kınama geldi Yapı denetim görevlisi Ömer Toktaş’ın, denetim sırasında silahlı saldırıya uğraması nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
2.02.2024 Adana
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak
İnşaat sektörünün kalbi Adana'da atacak TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 14. Adana İnşaat Fuarı, inşaat sektörünün yanı sıra iki önemli alt sektörü de bir araya getirecek.
1.02.2024 Adana
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler
30 bin TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar! İşte yüksek maaşlı personel sıkıntısı çeken sektörler Kolay yoldan para kazanma isteği yaygınlaştı. Bu nedenle iyi kazandıran ama yoğun emek gerektiren işlere talep düştü. 30 bin TL maaş ile çalışacak personel bulunamayan sektörler var.
13.11.2023 Ekonomi
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak Küçük esnaf için prim ödeme gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme ile ilgili kritik uyarılar geldi. SGK Uzmanı Dilek Ete, "İhya yaparak emekli olmak istediğinizde silinen Bağ-Kur borçlarının tamamını ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle ödeyeceğiniz rakam ve alacağınız emekli aylığı arasında mutlaka kazanç-kayıp hesabı yapmalısınız" uyarısında bulundu.
13.10.2023 Emekli
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek
İnşaat demirine kapsamlı denetim! 40 milyar lira kaybın önüne geçilecek Önümüzdeki yıl ocak ayında yürürlüğe girecek İnşaat Demiri İzleme Sistemi’yle (İDİS) yapı güvenliği için önemli bir adım atılacak. İnşaat demiri üretim hattından çıktığı anda kayıt altına alınırken, laboratuvar test süreçleri de dahil tüm aşamalar takip edilecek. Özel güvenlikli etiket bulunmayan inşaat demirlerinin ticareti yapılamazken, sistem sayesinde yılda 40 milyar liradan fazla vergi kaybının da önüne geçilecek.
18.09.2023 Ekonomi
Reeskont kredisi nedir, TCMB reeskont kredisi limiti ne kadar oldu? Reeskont kredisi ne demek, nasıl kullanılır, kimler faydalanabilir?
Reeskont kredisi nedir, TCMB reeskont kredisi limiti ne kadar oldu? Reeskont kredisi ne demek, nasıl kullanılır, kimler faydalanabilir? Reeskont kredisinin ne olduğu, Merkez Bankası’nın ihracatçılara günlük reeskont kredisi limitinin 3 milyar TL'ye yükseltildiğini açıklasın ardından gündem oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ihracatçılara günlük ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi limitinin 1,5 milyar liradan 3 milyar liraya yükseltildiğini açıkladı. Peki, Reeskont kredisi nedir? Reeskont kredisinden kimler faydalanabilir?
12.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Makro ekonomiyi güçlendirecek adımlar atılıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Makro ekonomiyi güçlendirecek adımlar atılıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde konuştu. Erdoğan, ''Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri hayal değil. Gözümüzü 2053'e diktik'' açıklamasında bulundu.
22.08.2023 Gündem
89 kişiye mezar oldu! Galeria Sitesi'nin müteahhitlerine 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemi
89 kişiye mezar oldu! Galeria Sitesi'nin müteahhitlerine 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemi Diyarbakır'da 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin aranan 3 müteahhidin de aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında açılan davada 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası isteniyor.
21.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Sıfır toleransla önümüze bakacağız
Bakan Özhaseki: Sıfır toleransla önümüze bakacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerin ardından TOKİ'nin yaptığı konutlarda bir çatlak bile olmadığını belirterek, “Niye, işte sıfır toleransla gittiği için olmadı. Daha önce güya TOKİ beğenilmezdi. ‘TOKİ evleri değil mi canım falan filan’ denirdi. Ne oldu şimdi? En kıymetli evler durumuna geldi. O yüzden kardeşlerim bu işte de bundan sonra asla tolerans olmayacak. Sıfır toleransla önümüze bakacağız” dedi.
17.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te açıkladı: İstanbul deprem 5 yılda hazır olur
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te açıkladı: İstanbul deprem 5 yılda hazır olur Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin merak edilenleri yanıtladı. "İstanbul'da kentsel dönüşümün önünde çok engel var" diyen Bakan Özhaseki, "3'te 2 yerine yüzde 50 hususunda ısrar edeceğim. Bir binanın kentsel dönüşüme tabii olması için hak sahiplerinin yarısı evet derse, işe başlayalım diyorum. 5 senede İstanbul depreme hazır hale getirilir" şeklinde konuştu.
9.08.2023 Gündem
Deprem bölgesinde yeni dönem başlıyor! 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi desteği
Deprem bölgesinde yeni dönem başlıyor! 500 bin TL hibe, 500 bin TL kredi desteği Deprem bölgesinin ihya ve inşasında yeni bir dönem başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 17 Temmuz’da başlatacağı ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle 11 şehri yeniden ayağa kaldırıyor.
14.07.2023 Ekonomi
Faizsiz kredi ve hibe desteği geliyor! Depremzede vatandaşlar yararlanacak
Faizsiz kredi ve hibe desteği geliyor! Depremzede vatandaşlar yararlanacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin açtığı yaraların hızlı bir şekilde sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için hayata geçirecekleri ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’nin detaylarını açıkladı. Bakan Özhaseki, bin yılın felaketinin etkilediği deprem bölgesinde başlatılacak proje doğrultusunda ev ve iş yerlerini kendileri yapacak olan depremzedelere, konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe ve 500 bin lira da kredi desteği verileceğini belirtti.
7.07.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Deprem konut ve işyerlerinin maliyeti 10 milyar dolar
Bakan Özhaseki: Deprem konut ve işyerlerinin maliyeti 10 milyar dolar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşa sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
4.07.2023 Ekonomi
Bakan Özer: Artık Türkiye üreten bir ülke
Bakan Özer: Artık Türkiye üreten bir ülke Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğitimde, altyapıda, ulaşımda, savunma sanayiinde artık Türkiye üreten bir ülke. Üretim kapasitesini artırdıkça, diğer rekabet ettiğimiz ülkelerin tedirgin olması kadar doğal bir şey yok” dedi.
24.05.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu: Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim
Kılıçdaroğlu: Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizi kavga ettiriyorlar ama o kavgaya girmeyeceğiz. Bir sürü şeyler söylüyorlar. Onlara da inanmayın lütfen. Benim ağzımdan çıkana inanın. Bu millete doğruları söylemeye yemin ettim. Doğruları söyleyeceğim. Doğruların arkasından gideceğim. Çok kamplaştık, çok kutuplaştık. Neredeyse birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Türkiye'yi buradan çıkaracağım" dedi.
7.05.2023 Gündem
Ev alacaklara kritik uyarı: 'Fiyatlar artacak, alım fırsatı sürüyor'
Ev alacaklara kritik uyarı: 'Fiyatlar artacak, alım fırsatı sürüyor' Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından konut talebinde tercihler değişti. Depremler sonrasında konut satışları düşüşe geçerken, deprem riski yüksek bölgelerden kaçış isteği istatistiklere de yansıdı. Deprem riski düşük illerde müteahhitler dairelerini daha temel atmadan satıyor. Fiyatlarda ise yüzde 200'e varan artış görülüyor.
30.04.2023 Ekonomi
Çatlaklarla dolu binanın bulunduğu sokakta korku dolu anlar
Çatlaklarla dolu binanın bulunduğu sokakta korku dolu anlar Avcılar'da 1 ay önce boşaltılan 4 katlı bina tehlike saçıyor. Kolon, kiriş ve duvarlarında derin çatlaklar bulunan 40 yıllık Pehlivan Apartmanı'nın bulunduğu sokakta oturanlar tedirginlik içinde. Daire sakinlerinin henüz anlaşamadığı için yıkımına başlanamayan binadan zaman zaman beton parçaları düşürüyor. Mahalle sakinlerinden  Gülsen Önder, "Her an üstümüze yıkılacak diye korkuyla oturuyoruz. Bina çatlamış, ikiye ayrılmış. Hala bu binayı böyle tutuyorlar. Niye bu binayı bekletiyorlar anlamadım" dedi.
27.04.2023 Yaşam
Asgari ücretin 4 katına çalışacak eleman bulamıyorlar!
Asgari ücretin 4 katına çalışacak eleman bulamıyorlar! Adana'da depremin ardından durdurulan inşaatlar yeniden başlarken, bu sefer de işçi sıkıntıları gündeme geldi. Müteahhitler, 20-30 bin liraya çalıştıracak kalifiye işçi ve usta bulamıyor.
19.04.2023 Gündem
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi. Türkiye’de 48 bin 600 okulu incelediklerini belirten uzmanlar, 191 okulun fay üstünde olduğunu açıkladı.
6.04.2023 Gündem
İstanbul depreme ne kadar hazır?  'Sefer görev emri' çağrısı
İstanbul depreme ne kadar hazır? 'Sefer görev emri' çağrısı KİPTAŞ eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, 1999 öncesi yapılan yapıların yüzde 65’nin yenilendiğini belirtti. Sefer görev emri için çağrıda bulunan Yıldırım, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşüm başvurularının beş kat arttığını dile getirdi.
5.04.2023 Gündem
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi
İnşaat demirine görünmez bandrol basılacak! Resmen ilan edildi Binaların en kritik malzemesi olan demire görünmez bandrol basılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, inşaat demirinin üretiminden kullanımına kadar geçen tüm aşamalarını kayıt altına alacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) kurulacak. TMMOB İnsaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, konuyla ilgili merak edilenleri açıklayarak yeni sistem ile ilgili bilgi verdi.
20.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Müteahhitler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki müteahhitler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.