Gazete Vatan Logo

Bakan Özhaseki: Deprem konut ve işyerlerinin maliyeti 10 milyar dolar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşa sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki: Deprem konut ve işyerlerinin maliyeti 10 milyar dolar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşa sürecini hızlandıracak kararlar alacaklarını açıkladı.

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, konutların inşasının ekonomik olarak maliyetinin zorluğunun yanında kış gelmeden vatandaşı yapılacak sağlam konutlara yerleştirmenin ise ayrı bir zorluk olduğunu söyledi.

"ALDIĞIMIZ KARARLARI AÇIKLAYACAĞIZ"

Özhaseki, şu bilgileri verdi:

“Deprem bölgesinde yapılacak ortalama 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri maliyeti 10 milyar dolar gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Kolay rakamlar değil. İstanbul’dan müteahhitler arıyorlar, ‘ekipleri deprem bölgesine çektiniz ama biz burada usta, günlük bin 500 liraya çalışacak işçi bulamıyoruz. Eleman zorluğu da var. İnşaatçı bulabilmek, usta bulabilmek başlı başına zor hale geliyor. Malzemede zorluk çekmiyoruz. Ama hepsinin bir çözümü var. Cumhurbaşkanımıza bir arzımız olacak. Orada birtakım kararlar da alacağız, işi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için. Gerekirse bir basın toplantısı yaparak, aldığımız kararları açıklayacağız"

Haberin Devamı