Mukteda Es Sadr

Mukteda Es Sadr

Son dakika mukteda es sadr haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mukteda es sadr ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mukteda es sadr haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mukteda Es Sadr

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mukteda es sadr gelişmeleri de dahil olmak üzere 82 mukteda es sadr haberi bulunmuştur. Tüm mukteda es sadr haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı Irak Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, meclis binasının Sadr Grubu destekçileri tarafından basılmasının ardından oturumların askıya alındığını duyurdu.
30.07.2022 Dünya
Irak'ta seçim sonucu belli oldu!
Irak'ta seçim sonucu belli oldu! Irak’ta, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Mecliste 73 sandalye elde eden Sadr Grubu birinci parti oldu.
11.10.2021 Dünya
Irak'ta göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi
Irak'ta göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi Irak’ın başkenti Bağdat ve güney kentlerinde, hükümet karşıtı göstericiler, yolları lastik yakarak trafiğe kapatmayı sürdürürken, bazı vilayetlerde yarın resmi tatil ilan edildi.
19.01.2020 Dünya
Süleymani’den sonra yeniden kurulacağı duyurulan Mehdi Ordusu nedir? Kaç kişiden oluşuyor?
Süleymani’den sonra yeniden kurulacağı duyurulan Mehdi Ordusu nedir? Kaç kişiden oluşuyor? Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr tarafından yayımlanan duyuruya göre, ABD karşıtı "Mehdi Ordusu"nun yeniden aktif edildiği ediliyor. Yeniden kurulduğu duyurulan Mehdi Ordusu kimdir, örgütsel yapısı nasıldır? Mehdi ordusu kaç kişiden oluşuyor?
4.01.2020 Gündem
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından şok talimat!
Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından şok talimat! Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından, komutasındaki Mehdi Ordusu ve Yevm el-Mevud Tugayı'na "Irak'ı korumak için hazır olma" talimatı verdi.
3.01.2020 Dünya
ABD duyurdu! Orası vuruldu
ABD duyurdu! Orası vuruldu ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'a yakınlığıyla bilinen Ketaib Hizbullah (KH) örgütüne ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurdu.ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 25 kişinin öldüğünü, 51 kişinin yaralandığını belirtildi.
30.12.2019 Dünya
Son dakika! Irak'ta meclis çalışmaları askıya alınsın çağrısı
Son dakika! Irak'ta meclis çalışmaları askıya alınsın çağrısı Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, göstericilerin talepleri karşılanıncaya kadar kendisine bağlı milletvekillerine meclis çalışmalarını askıya alma çağrısında bulundu.
4.10.2019 Dünya
Irak'ta Haşdi Şabi'nin kapatılması tartışılıyor
Irak'ta Haşdi Şabi'nin kapatılması tartışılıyor Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin, Haşi Şabi bürolarının kapatılması kararı bazı kesimler tarafından "Irak devletinin inşası için doğru bir adım" veya "lağvedilme girişimlerini akamete uğratacak" bir karar şeklinde görülerek desteklenirken, bazı kesimler ise kapatma kararının ancak bu yapının kurucusu olan Ayetullah Ali es-Sistani tarafından verilebileceğini ileri sürüyor.
2.07.2019 Dünya
'Bağdat yönetimi talep ederse Irak'tan çekilebiliriz'
'Bağdat yönetimi talep ederse Irak'tan çekilebiliriz' ABD'nin Irak Maslahatgüzarı Joey Hood, Bağdat hükümetinin talep etmesi halinde Irak'taki askerlerini çekebileceklerini söyledi. Hood, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, ülkede İran'a yakın Şii siyasi partiler arasında büyük tartışmalara yol açan ABD'nin Irak'taki askeri varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
19.02.2019 Dünya
Irak'ın ABD askeri varlığına karşı tutumu sertleşiyor
Irak'ın ABD askeri varlığına karşı tutumu sertleşiyor Irak'ta askeri varlığını yeniden güçlendirmek isteyen ABD'ye karşı Bağdat yönetimi daha sert bir tutum sergilemeye başladı.
14.02.2019 Dünya
Irak'ta Şii siyasi partiler arasında ABD askerleri tartışması
Irak'ta Şii siyasi partiler arasında ABD askerleri tartışması Irak'ta ABD askerlerinin varlığı Şii siyasi partiler arasında yeni tartışmalara yol açtı.
9.01.2019 Dünya
"Musul'da askeri tehdit bulunmuyor"
"Musul'da askeri tehdit bulunmuyor" Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Osman el-Ganimi, Musul'daki güvenlik durumunun sakin olduğu ve kente yönelik askeri tehdit bulunmadığını belirtti.
26.11.2018 Dünya
Barzani'den referandum sonrası ilk kez Bağdat'a ziyaret
Barzani'den referandum sonrası ilk kez Bağdat'a ziyaret Tarihi bir hezimet yaşayan IKBY eski lideri, başkent Bağdat'ta birçok görüşme gerçekleştirdi. Barzani, Necef'e giderek Mukteda es Sadr ile de bir araya gelecek.
22.11.2018 Dünya
Irak Başbakanı 5 bakanı internet başvurularından seçti
Irak Başbakanı 5 bakanı internet başvurularından seçti Irak'ta Başbakan Adil Abdulmehdi'nin mecliste güvenoyu alarak göreve başlayan 14 bakanından 5'inin internet üzerinden adaylık başvurusu yapan kişiler olduğu açıklandı.
8.11.2018 Dünya
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi Irak'ta ancak aylar sonra kurulabilen yeni hükümet, İçişleri ve Savunma gibi kritik bakanlıklar belirlenemeden göreve başladı.
30.10.2018 Dünya
İbre İran lehine dönmeye başladı
İbre İran lehine dönmeye başladı İran'a mesafeli Haydar el-İbadi'nin ikinci dönem başbakanlık yarışından çekileceğinin sinyalini vermesi ibrenin İran'dan yana dönmesine neden oldu.
14.09.2018 Dünya
Basra yanıyor
Basra yanıyor Irak’ın ikinci büyük kenti Basra’da Temmuz’dan beri süren hükümet protestoları korkutan boyuta ulaştı. İran’ın ülkedeki etkisi yüzünden ekonomik çöküş yaşandığını savunan göstericiler İran Konsolosluğu’nu ateşe verdi
8.09.2018 Dünya
İbadi uyardı: Silahlı çatışmaya dönebilir
İbadi uyardı: Silahlı çatışmaya dönebilir Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Basra'daki olayların silahlı çatışmaya dönüşebileceği uyarısı yaptı.
8.09.2018 Dünya
Irak'ta sıcak gelişme! İran Başkonsolosluğunu ateşe verdiler
Irak'ta sıcak gelişme! İran Başkonsolosluğunu ateşe verdiler Irak’ın güneyindeki Basra kentinde bir grup gösterici, İran’ın Basra Başkonsolosluğunu basarak, ateşe verdi. İran, göstericiler tarafından Basra’daki Başkonsolosluğunun yakılmasının ardından Irak'la arasındaki Şelamçe Sınır Kapısı'nı kapattı
7.09.2018 Dünya
Irak'ta elle yapılan oy sayımının sonuçları açıklandı
Irak'ta elle yapılan oy sayımının sonuçları açıklandı Irak'ta 13 kentte elektronik ortamdaki sayım sonuçlarıyla elle yapılan sayımın sonuçlarında değişiklik olmadığı açıklandı
9.08.2018 Dünya
Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a yaptırımlarını reddetti
Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a yaptırımlarını reddetti Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları reddettiğini açıkladı.
9.08.2018 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile telefonda görüştü. Irak'taki Sairun İttifakı'nın lideri Mukteda Es-Sadr da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 24 Haziran'daki seçim zaferinden dolayı tebrik etti.
2.07.2018 Siyaset
İbadi  ve Şii lider Sadr ittifak kurdu
İbadi ve Şii lider Sadr ittifak kurdu Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ve genel seçimlerde en çok oyu alan Sadr Hareketi'nin lideri Mukteda es-Sadr yeni hükümet için ittifak kurduklarını açıkladı.
23.06.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Mukteda Es Sadr ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mukteda es sadr haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.